Skocz do zawartości
IGNORED

Występujmy z UE ...

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że to ostatnia rozpaczliwa obrona Waszcza który czuje, że tonie i w takim momencie łapie się przysłowiowej brzytwy.

W PiSie chyba już mają go dosyć, jedynym problemem jest, jak pozbyć się go w rękawiczkach. Nie mogą go ot tak wykopać, bo przecież do tej pory odnosiliśmy same sukcesy.

Jak Polska zostanie niestałym członkiem Rady Bezpieczeństwa ONZ to może coś mu tam wymyślą, dostanie kopa w górę i ministrem zostanie Szymański.

Jestem Europejczykiem.

Dziękuję za grzeczną dojrzałą odp.

Doceniam.

Tylko tak pytam z lekkim słonecznym humorem.

Nawet nie wiedzą, kiedy podkulić ogony i udawać, że nic się nie stało.

Racja. Ale to polityka. Tutaj trzeba iść w zaparte. Taki zawód. Kłamiesz w oczy i się dziwisz że Ci wierzą.

To trochę takie samo jak podczas wizyty komorowskiego w Japonii i jego wspinaczki. Ministrowie po fakcie tłumaczyli, że nic sie nie stało gdyż protokołu dyplomatycznego nie złamał...bo protokół nie zawierał takiej ewentualności.

Tutaj podobnie. Nie przegraliśmy gdyż nie było głosowania jako tako.

Przykłady inne. Szkoda inna. Mentalność ta sama. Idziemy w zaparte.

Krzysztof Szczerski na briefingu w Lublanie: – W sensie formalno-prawnym uznajemy sprawę za zamkniętą i sugerujemy, aby do tej sprawy nie powracać.

Wracam do tego, co napisałem wyżej - Waszczu jest do odstrzału, teraz trzeba tylko znaleźć okazję, żeby przedstawić to jelonkom jako awans i kolejny sukces.

Jestem Europejczykiem.

Tak jak pisałem - Konrad Szymański.

Facet nie wygaduje takich głupot, jak inni, zna się na temacie, ma wyrobioną markę.

Jedynym problemem może być to, że PiS musiałby odejść od strategii zatrudniania biernych, miernych ale wiernych i postawić na bardziej fachowe siły. Przypuszczam też, że nie mają na niego żadnego haka, więc mogą być opory wśród PiSowskiego Zakonu.

Ale kto wie, Waszczykowski zaczyna stawiać ich pod ścianą.

Jestem Europejczykiem.

Jeszcze powiedz mi łaskawie skąd pomysł, że to sformułowanie jest częścią Deklaracji Rzymskiej???

Pierwszy cytat to wypowiedź Tuska.

Drugi jest fragmentem deklaracji rzymskiej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Na razie na całe szczęście pomysły Waszczykowskiego poza Polską pozostały niezauważone. Mówiąc dokładniej może i zauważone, ale nie odnotowane. Wszyscy już chyba przyzwyczaili się do faktu, że to dziecko specjalnej troski.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Schengen w gruzach, budują NS2, straszą ukręceniem funduszy unijnych i wprowadzili zakaz sprzedaży odkurzaczy o mocy powyżej 900 W, tysiące darmozjadów (tfu eurourzędników) na utrzymaniu.

Zaczynam myśleć a na ch.......j to wszystko, lepiej niech się rozpiździ i nie będzie trzeba funkcjonować w takiej ściemie i hipokryzji.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Schengen w gruzach, budują NS2, straszą ukręceniem funduszy unijnych i wprowadzili zakaz sprzedaży odkurzaczy o mocy powyżej 900 W, tysiące darmozjadów (tfu eurourzędników) na utrzymaniu.

Zaczynam myśleć a na ch.......j to wszystko, lepiej niech się rozpiździ i nie będzie trzeba funkcjonować w takiej ściemie i hipokryzji.

Sorry, ale to myślenie na poziomie dziecka.

Schengen w gruzach? A możesz jeździć bez paszportu? No to jakie gruzy ty widzisz, te z kampanii wyborczej PiS?

Nie "straszą ukręceniem " (pytanie, kto?), tylko po Brexicie który tak podniecał prawicę same się ukręcą.

Jestem Europejczykiem.

Pamiętam komunę, czekanie na paszport, kolejki w ambasadach po wizę, później ściskanie w ręce tych kilku marek z wymiany.

Teraz w każdej chwili mogę wsiąść w pociąg, czy samolot i wylądować np. w Lizbonie. Jak skończy mi się kasa, to idę do bankomatu wybieram Euro i idę na piwo bez trzęsienia się, że wydam tygodniowe zarobki.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Nie pojmuję jak można być przeciwko UE.

Ja też nie, ale jestem przeciwko niektórym jej patologiom.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ale to chyba "normalne", że nie ma ideału i zawsze były i będą jakieś patologie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Może pieniądze nie są wartością, ale to, co można za nie kupić już jest tą wartością.

Co do fabryk - załatwił je kapitalizm, a nie Unia.

(Byłem rok temu).

Pieniądze nie są wartością, lecz mają pokrycie w towarze. Wartość pieniądza drastycznie spada w momentach przełomowych np. kryzys i wojna.

Autosan "załatwił" znany oligarcha.

To, że autobusy są jednak potrzebne, udowodnił Solaris - składany na niemieckich częściach.

O szkodliwości dopłat nikt z kłócących się o władzę, nie wspomni. Rożni - a tacy sami. Ci z popisu gadają to samo, że tak trzeba. Dopiero "wariat" Janowski powie co jest na rzeczy.

Nie dziwi, że w USA jest problem z otyłością, cukrzycą i chorobami nowotworowymi. To są prawdziwe wyznaczniki nowoczesności i postępu.

Junk food wyznacznikiem nowoczesności i postępu???

Chyba dla amerykańskich proletów.

Nowoczesność i postęp to w Europie slow food i te klimaty!

Jestem Europejczykiem.

Junk food wyznacznikiem nowoczesności i postępu???

Chyba dla amerykańskich proletów.

Nowoczesność i postęp to w Europie slow food i te klimaty!

He he, dobre.

Ciekawe skąd to biorą. Znaczy się z Biedrońki.

A propos Europy dwóch prędkości. Rysunek trochę stary, ale nagle nabrał nowego znaczenia.

W UK zaczęli bić nową jedno-funtówkę. Tymczasem pan sprytny Rysio reklamuje walutę euro. Kiedyś polecał kredyty we frankach.

two-speed-EU-640x363.png

...jestem przeciwko niektórym jej patologiom.

Szkoda, że tylko niektórym.

Ja np. wędlinę kupuję w pawiloniku prowadzonym przez lokalnego producenta. Cena całkiem rozsądna, nawet jak poleży to się nie psuje.

Popieram.

Ale i tak zwierzęta hodowlane karmione są gmo itp.

Z ciekawostek. Do Polski sprowadza się nawóz z Danii. (Oczywiście odpowiednio spreparowany).

Albo się jest w Unii, albo nie. Tertium non datur.

Niekoniecznie. Patrz Norwegia.

Jak tak czytam te lamenty jaka ta Unia patologiczna to może by tak podzielić masz piękny kraj na dwie części. Tak miej więcej a Wiśle. Zrobić taką na niegdysiejszy wzór Niemiec, Polskę Zachodnią i Wschodnią. Antyeuropejski PiS i jego wyznawcy po prawej, gorszy sort, popierający Tuska na niemieckim pasku i europomioty po lewej. Ciekaw jestem ile lat trwałoby by ci ze Wschodniej spieprzali do Zachodniej tak jak się działo w przypadku Niemiec?

Trzeba by na brzegu Wisły zrobić zasieki jak swego czasu na granicy RFN-NRD. Po roku byłyby ucieczki lotniami i balonami,ale za to kto wie, może sojusz Wolski z Białorusią?

Jestem Europejczykiem.

Jak tak czytam te lamenty jaka ta Unia patologiczna to może by tak podzielić masz piękny kraj na dwie części. Tak miej więcej a Wiśle. Zrobić taką na niegdysiejszy wzór Niemiec, Polskę Zachodnią i Wschodnią. Antyeuropejski PiS i jego wyznawcy po prawej, gorszy sort, popierający Tuska na niemieckim pasku i europomioty po lewej. Ciekaw jestem ile lat trwałoby by ci ze Wschodniej spieprzali do Zachodniej tak jak się działo w przypadku Niemiec?

Pomysł sprzeczny z unijną logiką. W kolejce czeka Ukraina i Białoruś, że o Turcji nie wspomnę.

Każde imperium, żeby się rozwijać musi zajmować nowe terytoria.

Pomysł sprzeczny z unijną logiką. W kolejce czeka Ukraina i Białoruś, że o Turcji nie wspomnę.

Wyraźnie nie jesteś na bieżąco.

Jestem Europejczykiem.

A propos Europy dwóch prędkości. Rysunek trochę stary, ale nagle nabrał nowego znaczenia.

W UK zaczęli bić nową jedno-funtówkę. Tymczasem pan sprytny Rysio reklamuje walutę euro. Kiedyś polecał kredyty we frankach.

two-speed-EU-640x363.png

Szkoda, że tylko niektórym.

Popieram.

Ale i tak zwierzęta hodowlane karmione są gmo itp.

Z ciekawostek. Do Polski sprowadza się nawóz z Danii. (Oczywiście odpowiednio spreparowany).

Niekoniecznie. Patrz Norwegia.

Ale wiesz, że Norwegia jest tak naprawdę w Unii z wyjątkiem wspólnej polityki rolnej, bo na tym polega EOG, prawda?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Ale wiesz, że Norwegia jest tak naprawdę w Unii z wyjątkiem wspólnej polityki rolnej, bo na tym polega EOG, prawda?

Kolega powyżej pisał o braku alternatywy. Trzeba by zważyć na ile procent jest w unii. Rolnictwo zdaje się nie jest mocną stroną tego skalistego kraju.

Biurokracja unijna nie jest moją pasją.

Problemem nie jest wspólny rynek. Dobrze, że istnieje.

Problemem są horrendalne unijne biurokratyczne regulacje (lobbing) oraz nacisk i szantaż w sprawach światopoglądowych i politycznych.

Wyraźnie nie jesteś na bieżąco.

A co jest na bieżąco? Czarnogóra?

Jakoś nie zauważyłem, żeby Unia ciągnęła do siebie na siłę Ukrainę, Białoruś, Turcję - to kompletna bzdura mająca udowodnić ideologicznie motywowane pomysły z dupy wzięte.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.