Skocz do zawartości
IGNORED

Brio-R kolumny do oceny.

fido920

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Spieniężyłem swoje Sapphiry 25, w związku z czym chciałbym dołożyć i w budżecie do 3000 szukam kolumienek do pokoju 16m. I tak np najbardziej podchodzą mi Phonary P2, chętnie posłucham też m4 Net-niestety budżet wykracza poza możliwości...Dlatego poważnie rozważam następujące tematy:

1.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -te wydają się zbyt drogie w stosunku do stanu, nie wiem czy nie za duże...

2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -tu super, żonie biały lakier nie pasuje ;), a tak serio: zgrają się z Regą?

3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -może cena da radę niżej..., nie za mocne jak dla Brio?

4.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -to mój typ nr 1, nie wiem czy z Regą się zgra...

5.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -Tego nie znam, nie czytałem...:)

6.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -co powiecie o tych AP? Niestety paczki są dość zmęczone, ale może stolarz by coś poprawił...

7.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

8.

Ukryta Zawartość

9.

Ukryta Zawartość

10.

Ukryta Zawartość

11.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -trochę trącą vintage, ale chyba niezłe...

Kolumny w rogach pokoju 40 cm od boków i 40 od tylnej ściany, między kolumnami 2 m. Repertuar różny, BEZ klasyki, hip-hop, techno, disco wszelkiej maści...Do tej pory w Sapphirach brakowało jakielkolwiek stereofonii w moi pokoiku, chciałbym więcej szczegółowości, dynamiki."więcej" nie znaczy, że mnie mają zabić, więcej niż było w połączeniu z Sapphirami 25.

W przyszłości będę szukał DACA do zestawu, więc gdyby szanowne grono miało chęć zaproponować będę wdzięczny-coś używanego do 1500 zł. Preferencje j.w.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

https://www.audiostereo.pl/topic/132345-brio-r-kolumny-do-oceny/

Dzień dobry.

A może pomyśl o trochę wyższym budżecie i zwróć uwagę na Kef LS50 (http://www.q21.pl/kef-ls50.html). To świetna stereofonia, spójność, szczegółowość. To kolumny, które bardzo dobrze współpracują z elektroniką Rega.

Drugą opcją jest także monitor Tannoy Revolution XT 6 (http://www.q21.pl/tannoy-revolution-xt-6.html).

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

...a to ciekawe ,czego tak potaniały te Tannoy Revolution XT 6 podstawkowe?Przecież to,te same głośniki co w podłogówkach .Podłogówki tez potaniały,ciekawe...

Przymiarka pod nową serię pewnie.

Łokmen Saba

Może to by się nadało:

Ukryta Zawartość

W budżecie byłby też nowe Dynaudio Emit M10 lub M20.

Ukryta Zawartość

Sluchalem u siebie m.in. regi brio r z dedykowanym cd i po dac-u i z x14 bylo za duszno, zmulenie, zgaszona gora, bas slabiej rozciagniety niz z innymi wzmakami, chyba Q21 wskazalo sluszny kierunek poszukiwan. Na marginesie x12 ma w stosunku do x 14 lepiej dociazony a moze juz ciut powiekszony wokal ale kosztem utraty wyrazistosci na dolnej srednicy co chyba jeszcze zwiekszy efekt zmulonego brzmienia z brio -r. Emit i DM juz calkiem z brio -r nie widze, no ale gusta sa rozne. A moze najprosciej bedzie posluchac monitorkow od regi? Niestety monitorow regi nie sluchalem, stad znak zapytania ale osobiscie od tego bym zaczal.

-Salva Mea-

A moze najprosciej bedzie posluchac monitorkow od regi?

Słuchałem i zupełnie mi się nie podobają, zero basu, wygląd nie mój typ...Z tych które dałem linki skłaniałbym się najbardziej ku Audio Physic Yara, no ale znawcy może coś podpowiedzą...

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

9.

Ukryta Zawartość

Jeśli bierzesz Harpie pod uwagę to tu masz dobrą cenę :

Ukryta Zawartość

Sprzedaje je producent więc może się zgodzi na odesłanie jak Ci nie przypasują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...a to ciekawe ,czego tak potaniały te Tannoy Revolution XT 6 podstawkowe?Przecież to,te same głośniki co w podłogówkach .Podłogówki tez potaniały,ciekawe...

Nic się nie bój od kwetnia cena do góry uff :)

Nie na razie to obowiązujący model nic nie wymieniają.

...też słyszałem,że od kwietnia ceny do góry,może nie wszystkie klocki czy klamoty,ale większość podrożeje.Co do kolumn Dynaudio słyszałem ,,że to dobre kolumny ,ale potrzebują wydajnie prądowego wzmacniacza.A to kosztuje,znawcy tematu twierdzą ,że wzmacniacz do wyżej wymienionych kolumn powinien mieć elektronikę droższą ,niż same kolumny.Czy mógłby ktoś to potwierdzić?

Na temat Dynaudio krąży zdecydowanie za dużo legend i bajek... ale w sumie w audio zabawie to się sprawdza, również marketingowo ma to swoje znaczenie i uzasadnienie.... Oczywiście same produkty Dynaudio są bardzo dobre i to nie podlega dyskusji.

-Salva Mea-

... no nie wiemj jaki w tym marketing. Wyższa cena wzmacniacza, może jednych zachęcić do wydania większej sumy, jak i zniechęcić, więc na dwoje babka wróżyła.Co do marki Dynaudio i krążących legendy, to zgoda, między bajki można włożyć.. :)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.