Skocz do zawartości
IGNORED

Dostaliście już zwrot podatku?

d-t-x

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Ja czekam już drugi miesiąc, zeznanie złożone na początku marca. Za poprzedniej władzy, rzekomo tej gorszej, pieniądze wpływały po dwóch tygodniach, oprócz 2014 r., gdzie były na koncie już po 4 dniach. To jest ta dobra zmiana?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Elektronicznie. Zeznanie rodziców złożone tą samą drogą, do innego urzędu (w innym mieście), tego samego dnia i też cisza.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

No cóż, nie zwracają VAT to i dlaczego mieliby zwracać PIT?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Domyślam się, że są teraz ważniejsze rzeczy. 500+ samo się nie sfinansuje.

jak ma się kreatywnego ministra, zaznajomionego ze sztuką manipulowania danymi w prezentacjach i lawirowaniu w korporacjach to mamy co mamy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kwartał się skończył, za niedługo powinny zacząć się zwroty podatków, ale będą nowe wpływy z odwróconego VAT-u, więc wyniki znowu będą dobre, a te wstawi się do tabelek i prezentacja wyjdzie pięknie. Kluczowe wskaźniki będą miłe, aż się patrzy.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Przy okazji mam pytanie w zeszłym roku sprzedałem nieruchomość (bez zysku z 1500zl stratą dokładnie) i zrobiłem to przed 5 laty po kupnie i mam pytanie do kiedy muszę złożyć zeznanie podatkowe może ktoś sie orientuje? Bo pewnie muszę złożyć ze względu że nie upłynęło te 5 lat a to daje im nadzieję na jakiś podatek od zysku.

chwilowy brak działalności w audio.

zeznanie dotarło, masz upo?

Dotarło na pewno, nie ma tu żadnej filozofii. Od kilku lat robię to tak samo i wykluczam jakiekolwiek błędy.

Urzędy skarbowe wypłacają najpierw tym co głosowali na pis.....nie wiecie tego, nikt jeszcze na to nie wpadł?? :)))))

Ps. Kolejny temat do bicia antypisowskiej piany? ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Przy okazji mam pytanie w zeszłym roku sprzedałem nieruchomość (bez zysku z 1500zl stratą dokładnie) i zrobiłem to przed 5 laty po kupnie i mam pytanie do kiedy muszę złożyć zeznanie podatkowe może ktoś sie orientuje? Bo pewnie muszę złożyć ze względu że nie upłynęło te 5 lat a to daje im nadzieję na jakiś podatek od zysku.

Zna ktoś temat?

Ja dostałem wczoraj:-)

Elektronicznie złożyłem z początkiem marca. Syn złożył elektronicznie w II połowie lutego i jeszcze nie ma.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość

(Konto usunięte)

Zna ktoś temat?

http://www.podatki.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/przy-zbyciu-nieruchomosci-ze-strata-tez-skladamy-pit-39

Podatnik dokonujący zbycia nieruchomości jest zobowiązany do złożenia – w terminie do 30 kwietnia roku podatkowego następującego po roku sprzedaży nieruchomości – zeznania PIT-39 za rok, w którym została zbyta nieruchomość. W tym samym terminie podatnik jest zobowiązany do zapłaty podatku, jeżeli dana transakcja spowodowałaby powstanie zobowiązania podatkowego.

Natomiast zeznanie to należy złożyć niezależnie od tego, czy na danej transakcji zbycia nieruchomości podatnik osiągnął zysk, czy też poniósł stratę.

Dotarło na pewno, nie ma tu żadnej filozofii. Od kilku lat robię to tak samo i wykluczam jakiekolwiek błędy.

Wg. ordynacji podatkowej zwrot następuje w terminie do trzech miesięcy od daty złożenia zeznania.

A tu praktyczny sposób na przyspieszenie zwrotu podatku:

Ukryta Zawartość

Działa. :-)

Ukryta Zawartość

Wg. ordynacji podatkowej zwrot następuje w terminie do trzech miesięcy od daty złożenia zeznania.

Dzięki za przypomnienie, ale powyżej napisałem, jak to wyglądało w poprzednich latach.

cyt - "Trzydzieści dni – tyle ma trwać maksymalny czas zwrotu nadpłaty podatku dla rodzin wielodzietnych, które rozliczą się elektronicznie z urzędem skarbowym."

Czyli że to dotyczy tych, którym często prąd wyłączano.

Dlatego piszę, że sposób praktyczny - wskazuje metodę zapewnienia sobie "szybkiej ścieżki". ;-)

Wysyłam elektronicznie i od kilku lat - w tym zresztą tak samo - dostaję regularnie zwrot po około 30 dniach od złożenia deklaracji. O żadnych moich dzieciach mi nic nie wiadomo :)

Też dostałem po 30 dniach.W tamtym roku po dwóch tygodniach,a był rok gdzie czekałem ponad miesiąc.Im później złożysz tym dłużej czekasz.czy elektronicznie czy osobiście to nie ma znaczenia.Tak przynajmniej tłumaczyli się w US w mojej miejscowości.

Ukryta Zawartość

Podatnik dokonujący zbycia nieruchomości jest zobowiązany do złożenia – w terminie do 30 kwietnia roku podatkowego następującego po roku sprzedaży nieruchomości – zeznania PIT-39 za rok, w którym została zbyta nieruchomość. W tym samym terminie podatnik jest zobowiązany do zapłaty podatku, jeżeli dana transakcja spowodowałaby powstanie zobowiązania podatkowego.

Natomiast zeznanie to należy złożyć niezależnie od tego, czy na danej transakcji zbycia nieruchomości podatnik osiągnął zysk, czy też poniósł stratę.

Ok już wiem. Chidzili mi o wypełnienie tego pitu 39 ale w sumie siadlem przeczytałem tego pita i tam nic nie ma tylko podać cene kupna cenę sprzedaży wraz z kosztami i wyliczyć różnicę i wpisać czy to zysk czy strata. Jak strata to 0 podatku.

Ukryta Zawartość

Papierowo , zwrot po 3 tygodniach . Pierwszy raz zwrot powyżej 1000 PLN by ceremonii kontrolnej .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.