Skocz do zawartości
IGNORED

Grający Streamer do Tidal Hi-end

Gość Diogenes

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.06.2020 o 13:30, pantagruel napisał:

Może coś z Melco. Bardzo zachwalają w testach za jakość dźwięku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A no wszystko byłoby elegancko gdyby był Roon Ready. Dla mnie chyba zostaje obecnie powrót do Sotm. Jakoś w Te Auralici i Luminy nie mogę wejść ... nie wiem 

Ukryta Zawartość

Ktoś w tym wątku zgodnie z moją sugestią zaopatrzył się w Moon 390 od Simaudio i jest zadowolony. Może też zerkniesz na to co potrafi ten sprzęt bo ma wszystko czego potrzebujesz.

27 minut temu, chcheckitout napisał:

A no ma wszystko, tylko cena mi nie pasuje ?

To jaka być powinna? Ile byś dał za taki sprzęt?

Za taki nie wiem ile bym dał, bo go nie znam - nie słuchałem. Kolejna sprawa, to nie słyszę wielkich różnic na pewnym pułapie. Auralic G1 vs G2 dla mnie gra tak samo. 

Ja od kilku dni jestem w posiadaniu Lumina U1 Mini zasilanego z Sboostera. Na dobre rozstałem się z Auralic’kiem i nie zamierzam wracać do jakiegokolwiek produktu tej firmy. 

7 godzin temu, Bartekkw napisał:

Ja od kilku dni jestem w posiadaniu Lumina U1 Mini zasilanego z Sboostera. Na dobre rozstałem się z Auralic’kiem i nie zamierzam wracać do jakiegokolwiek produktu tej firmy. 

co z Auralic jest nie tak, jeśli można zapytać?

Za taki nie wiem ile bym dał, bo go nie znam - nie słuchałem. Kolejna sprawa, to nie słyszę wielkich różnic na pewnym pułapie. Auralic G1 vs G2 dla mnie gra tak samo. 
Jak szukałem Dac swego czasu to G2 byle jednym z tych najsłabszych w mojej opini.
Tzn przede wszystkim jakoś sucho, płasko, bez emocji.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

2 hours ago, de_moon said:

co z Auralic jest nie tak, jeśli można zapytać?

W moim przypadku bardzo niestabilnie działał. Reset urządzenia średnio 3-4x dziennie, wieszająca się aplikacja DS. Problem często występujący z tego co można znaleźć w necie. 

2 godziny temu, Bartekkw napisał:

W moim przypadku bardzo niestabilnie działał. Reset urządzenia średnio 3-4x dziennie, wieszająca się aplikacja DS. Problem często występujący z tego co można znaleźć w necie. 

Ja pierdziu..wywalić tyle kasy i mieć takie przygody. Można się zniechęcić do wszystkiego....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

2 godziny temu, Bartekkw napisał:

Przerabiałem ten problem na przykładzie Auralica Mini. Tylko że problemem nie był Auralic a router TP-Link. Po zmianie na Asusa działa bardzo stabilnie. Wiem, że nie jestem jedyną osobą z takimi doświadczeniami w zakresie korzystania z Auralic 

12 minutes ago, SynSama said:

Ja pierdziu..wywalić tyle kasy i mieć takie przygody. Można się zniechęcić do wszystkiego....

Na szczęście to byla wersja Aries Mini w miare budżetowa. Nie wiem jak to wyglada w przypadku G1 i pozostałych modeli - sprawdzać nie będę ? 

1 hour ago, piotrek7 said:

Przerabiałem ten problem na przykładzie Auralica Mini. Tylko że problemem nie był Auralic a router TP-Link. Po zmianie na Asusa działa bardzo stabilnie. Wiem, że nie jestem jedyną osobą z takimi doświadczeniami w zakresie korzystania z Auralic 

Ja przerobiłem kilka routerów. Był Asus, Cisco i skończyło się na Fritz. Na tym najmniej się krzaczyło, ale zawsze coś było nie tak. Jakoś Lumin działa stabilnie także coś musi być nie tak z Auralic

W dniu 18.06.2020 o 10:50, chcheckitout napisał:

A no wszystko byłoby elegancko gdyby był Roon Ready. Dla mnie chyba zostaje obecnie powrót do Sotm. Jakoś w Te Auralici i Luminy nie mogę wejść ... nie wiem 

Jeśli zależy Ci na Roonie to może Trigon Exxceed Serwer? Fajnym urządzeniem jest również dCS Network Bridge.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

7 godzin temu, Na Temat Audio napisał:

Jeśli zależy Ci na Roonie to może Trigon Exxceed Serwer? Fajnym urządzeniem jest również dCS Network Bridge.

Pozdrawiam,

Michał

W Polsce jest to dostępne ? 

może ktoś porównywał aurender a100 vs lumin t2? jest w prasie zestawienie, czytałem, ale może ktoś miał styczność i może powiedzieć coś na temat obsługi czy dźwięku. urządzenia są w tej samej cenie

Jak ma być hi- end ( zgodnie z tematem ) to Lumin S1, najlepsze co słyszałem w jednym pudełku . Ciepłe gęste brzmienie, dobra apka - Tidal Masters chodzi  super, jedynie regulacja volume taka sobie

Ale i tak w bezpośrednim porównaniu poległ nieznacznie (choć to oczywiście kwestia gustu i subiektywnych oczekiwań ) z DAC Berkeley+ Alpha USB+ MacMini jako transport

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Jak ma być hi- end ( zgodnie z tematem ) to Lumin S1, najlepsze co słyszałem w jednym pudełku . Ciepłe gęste brzmienie, dobra apka - Tidal Masters chodzi  super, jedynie regulacja volume taka sobie
Ale i tak w bezpośrednim porównaniu poległ nieznacznie (choć to oczywiście kwestia gustu i subiektywnych oczekiwań ) z DAC Berkeley+ Alpha USB+ MacMini jako transport

Hi-End i regulacja volume nie tak? Za tą kasę? Jezu! Świat już zwariował całkiem..

Czy dcs Bartok jest faktycznie taki genialny jak o nim piszą? Czy faktycznie może być już tym ostatnim, ostatecznym streamerem, DACiem na lata?

Jesli są na forum posiadacze to poproszę o krótką wypowiedź. Dziękuję.

• 2 tygodnie później...
W dniu 4.07.2020 o 10:13, jaxcek napisał:

Czy dcs Bartok jest faktycznie taki genialny jak o nim piszą? Czy faktycznie może być już tym ostatnim, ostatecznym streamerem, DACiem na lata?

Ukryta Zawartość

Autor testował i kupił takowy egzemplarz to się chyba zna, potraktuj tekst recenzji jak wypowiedź forumowicza... ?.

Ukryta Zawartość

W dniu 16.06.2020 o 03:31, il Dottore napisał:

Zakładając, że CD i transport(jakikolwiek)/konwerter (jeśli jest wymagany) i DAC będą składały się z takich samych komponentów (bo tylko wtedy porównanie ma sens) to ZAWSZE lepiej zagra PC Audio. Z prostej przyczyny: odpada Ci mechaniczny składnik CD i wszelkie zakłócenia związane z laserowym odczytem płyty.

Na dziś sytuacja jest taka, że śmieciowy laptop za 300 € w odpowiedniej konfiguracji jest lepszym źródłem dźwięku niż CD za 10000€.

Ja dałem sobie spokój z CD całe wieeeeki temu, gdy mój zestaw PC Audio za psi grosz zmasakrował CD Signature Reference Meridiana za chyba 12 tys. €. Mina sprzedawcy hajendów w Clooney Audio - bezcenna. ?

Wtedy zyskałem potwierdzoną empirycznie pewność, że era CD właśnie skończyła się bezpowrotnie i nie ma co płynąć pod prąd.

Wzmacniacze wciąż swoje kosztują, jeśli mają być dobre. Kolumny - to samo. Ale jeśli chodzi o źródła to się w głowie nie mieści jak dobry dźwięk można mieć dzisiaj za naprawdę niewielki piniądz. To jest jedyne pole w audio gdzie zachodzi realny technologiczny postęp z bezwzględnie pozytywnym przełożeniem na jakość dźwięku. Głupia chińszczyzna gra dzisiaj na poziomie, który 10 lat temu by kosztował tyle, co dobry samochód.

Kolega chyba nigdy nie słyszał dobrego transportu CD ( Nie mówię o nowych nie wiele wartych produktach za pierdy lion zł )

6 minut temu, azis_light napisał:

Kolega chyba nigdy nie słyszał dobrego transportu CD ( Nie mówię o nowych nie wiele wartych produktach za pierdy lion zł )

Kolega to chyba z tych co o wszystkim mówią i myślą "kiedyś to było coś, a teraz...".

7 minut temu, phoenix_pl napisał:

Kolega to chyba z tych co o wszystkim mówią i myślą "kiedyś to było coś, a teraz...".

NI  nie do końca  ... ?

ALe transporty CD ( oczywiście nie wszystkie - ale duża część ) z przed 20 - 30 lat  dobrze zbudowane z dobrym zasilaniem potrafią złoić większość obecnych "HI-Endów"

W dniu 4.07.2020 o 10:13, jaxcek napisał:

Witam !

Mam Bartoka od kilku miesięcy. Mogę tylko potwierdzić - genialne urządzenie, świetny Ring DAC, doskonały preamp, No i streamer z Roon ready który u mnie przebija rozdzielczością nawet PC zasilany liniowo. Choć u znajomego z dobrego transportu CD jest jeszcze lepiej - tak więc  na pewno można jeszcze jakiś progres  zrobić z zewnętrznym transportem - aczkolwiek są to już niuanse.

Bartok sam w sobie jest już baaaaaaaaaaaaardzo dobry , i choć na pierwszy rzut oka dość drogi to "rozkładając" tą cenę na 3 - czyli DAC, transport, preamp ( można jeszcze wzmak słuchakowy - wtedy na 4 ) - to wygląda to nieźle.

3 godziny temu, azis_light napisał:

NI  nie do końca  ... ?

ALe transporty CD ( oczywiście nie wszystkie - ale duża część ) z przed 20 - 30 lat  dobrze zbudowane z dobrym zasilaniem potrafią złoić większość obecnych "HI-Endów"

Witam !

Mam Bartoka od kilku miesięcy. Mogę tylko potwierdzić - genialne urządzenie, świetny Ring DAC, doskonały preamp, No i streamer z Roon ready który u mnie przebija rozdzielczością nawet PC zasilany liniowo. Choć u znajomego z dobrego transportu CD jest jeszcze lepiej - tak więc  na pewno można jeszcze jakiś progres  zrobić z zewnętrznym transportem - aczkolwiek są to już niuanse.

Bartok sam w sobie jest już baaaaaaaaaaaaardzo dobry , i choć na pierwszy rzut oka dość drogi to "rozkładając" tą cenę na 3 - czyli DAC, transport, preamp ( można jeszcze wzmak słuchakowy - wtedy na 4 ) - to wygląda to nieźle.

Do tego odpada sporo kabli połaczeniowych

3 godziny temu, azis_light napisał:

No i streamer z Roon ready który u mnie przebija rozdzielczością nawet PC zasilany liniowo.

Czyli jednak transport z Bartoka ? ? Stanąłem na tym, że PC u Ciebie zagrał ciut lepiej w roli transportu z Bartokiem.

Tak czy tak pomijając ostatnią podwyżkę dCS'a w dystrybucji polskiej, to poprzednia cena Bartoka (ta realna za którą można było go kupić) jest sensownym wydatkiem patrząc na funkcje jakie pełni to urządzenie, eliminacje kabli (cyfra, zasilające) i jakość prezentowaną przez wyroby dCS'a.

1 minutę temu, h3x_Lukasz napisał:

Czyli jednak transport z Bartoka ? ? Stanąłem na tym, że PC u Ciebie zagrał ciut lepiej w roli transportu z Bartokiem.

Tak czy tak pomijając ostatnią podwyżkę dCS'a w dystrybucji polskiej, to poprzednia cena Bartoka (ta realna za którą można było go kupić) jest sensownym wydatkiem patrząc na funkcje jakie pełni to urządzenie, eliminacje kabli (cyfra, zasilające) i jakość prezentowaną przez wyroby dCS'a.

Bartok jest troche bardziej rozdzielczy i robi lepsza separację - PC jest troszkę barwniejszy - ale zestawiając wszystkie cechy BARTOKa i PC transportu - wyszło na to że częściej jednak słucham bezpośrednio z BARTOKA zasysyając pliki po sieci

Ok. Dzięki za odpowiedź. Do recenzji w prasie podchodzę z ostrożnością dlatego potwierdzam w różnych miejscach. Szkoda ze taki drogi.
Teraz jeszcze droższy.
Jak szukałem Dac to rozważałem i Bartoka. Miałem to w domu, porownywalem z tym co finalnie kupiłem.
Na pewno nie jest to źle urzadzenie. Ogromny plus, że w mocnym hifi mamy 1 pudełko, nie każdy ma ochotę na kablowisko w domu.
Co do brzmienia to co kto lubi. Gra bardzo dobrze, jedno z lepszych urządzeń jakie testowałem, ale jednak wybrałem co innego. Kolega za to kupił Bartoka, ale też bardzo zależało mu na sterowaniu głośnością bo miał końcówkę.
Dla mnie DCS ma Coś w sobie co zaburza płynność. Drive, wiele aspektów po podłączeniu było Wow vs wcześniejsze sprzęty. Jednak Lector dał mi taki spokój, który lubię.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi