Skocz do zawartości
IGNORED

TomBase Tomasz S. - jakość usług PODSTAWKI STANDY

gucio.

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam że pan konstruktor pisał że robi z europejską normą 5mm i wsio jest gitara :D

Nawet konstrukcje mostowe nie mają tak kijowej tolerancji.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Wesoła to ta sprawa nie jest ale przypomniał mi się adekwatny dowcip:

Gość sprowadził (okazyjnie) samochód powypadkowy z Niemiec i oddał go blacharzowi do wyszykowania. Po 3 tyg. blacharz dzwoni skonfudowany i pyta faceta:

"Panie ... w zasadzie, jaka to marka jest??"

"A co się stało"? - pyta właściciel mocno zdziwiony,

"Jakbyśmy go ze szwagrem nie klepali, zawsze nam przystanek autobusowy wychodzi" :)

... no i Skowronkowi też wyszło coś na kształt przystanku autobusowego, bo z sensownymi standami pod kolumny, to jego rękodzieło ma niewiele wspólnego.

Lubię sobie pogrywać ... 

gucio. trzymam kciuki. Nie odpuść tej...TomBase

Nic mnie bardziej nie wqurwia niż cwaniactwo, bylejakość i robienie w 'wała'...

Nie odpuszczę.

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Forumowicz wklejal też zdjecia stolika w którym nie pasował ze sobą żaden moduł.

Pamiętam że pan konstruktor pisał że robi z europejską normą 5mm i wsio jest gitara :D

rafal735r

To byłem ja, podam link niech więcej ludzi się zaznajomić jaki szans robi TomBase.

Może w końcu się doigra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

To ciekawe jak wyglądały standy i stoliki z przed tych 11 lat skoro teraz sprzedaje takie "G":)

Mniej więcej tak samo. Mam dwa stoliki z tamtego okresu. Postępu technologicznego pomimo upływu lat nie widać;-)

Przyduś go :)

Mi słoma nie wystaje, nikogo po pysku nie będę bił, a dusił tym bardziej :)

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Podoba mi się ten wątek.

p. Gucio płaci circa 1230zł brutto za stendy (1kzl net), kupuje je na fvat zamykając sobie możliwość zwrotu zakupionego towaru.

Kupując na fvat "zaoszczędza" circa 400zł, jednocześnie wie jakie jest ryzyko, kupuje najtańsze standy na allegro bez możliwości zwrotu...

Następnie niezadowolony z jakości otrzymanego towaru (którego nie może zwrócić, bo "wygrał" 400zł...) wszczyna sprawę sądową delegując prawnika (zakładamy, że prawnik bierze 100zł net/h). Rozprawa wiadomo, może dojść do ugody, mogą być 2-3 rozprawy, rzeczoznawcy.. przegrany pokryje koszty...

Pytanie 1 - kto na tym będzie bardziej stratny

Pytanie 2 - jak się do tego ma "zaoszczędzone" 400zł...

Pytanie 3 - jak bardzo jakość produktów p. S rynek ma w nosie....

Stay Tuned...

niezadowolony z jakości otrzymanego towaru (którego nie może zwrócić, bo "wygrał" 400zł...)

W sumie ciekawe, jak bardzo na jakość takiego produktu wpływa fakt kupowania go na fakturę a więc jak piszesz bez łatwej możliwości zwrotu.

nagrywamy.com

Gość

(Konto usunięte)

Podoba mi się ten wątek.

p. Gucio płaci circa 1230zł brutto za stendy (1kzl net), kupuje je na fvat zamykając sobie możliwość zwrotu zakupionego towaru.

Kupując na fvat "zaoszczędza" circa 400zł, jednocześnie wie jakie jest ryzyko, kupuje najtańsze standy na allegro bez możliwości zwrotu...

Następnie niezadowolony z jakości otrzymanego towaru (którego nie może zwrócić, bo "wygrał" 400zł...) wszczyna sprawę sądową delegując prawnika (zakładamy, że prawnik bierze 100zł net/h). Rozprawa wiadomo, może dojść do ugody, mogą być 2-3 rozprawy, rzeczoznawcy.. przegrany pokryje koszty...

Pytanie 3 - jak bardzo jakość produktów p. Skorwonka rynek ma w nosie....

Stay Tuned...

Nie chodzi o straty. Chodzi o zasady. Chwasty należy wyrywać.

W obecnych czasach wielu 'świadomych klientów wygoogla sobie TomBase i trafi na ten temat. Tylko debil nie wyciągnie wniosków.

W sumie ciekawe, jak bardzo na jakość takiego produktu wpływa fakt kupowania go na fakturę a więc jak piszesz bez łatwej możliwości zwrotu.

Sądzę, że nie wpływa.

1. Nie sądzę, żeby świadomość prawna "producenta" (o ile można tak określić twórcę tego dzieła) sięgała aż tak daleko, żeby był w stanie rozróżnić tzw. odpowiedzialność wobec konsumenta od zwykłej rękojmi.

2. Zauważ, że rodzaj ochrony prawnej nie ma tu specjalnego znaczenia. Co z tego że ustawa konsumencka daje Ci prawo odesłania towaru i żądania zwrotu gotówki. Jak producent odmówi to i tak pozostaje Ci wyłącznie droga sądowa.

3. Większość partaczy liczy po prostu na to, że klientowi dla paru stówek nie będzie się chciało gonić po sądach, niezależnie od przysługujących im środków ochrony prawnej. Czyli inaczej mówiąc rodzaj transakcji nie ma tu znaczenia. Ważne jest przekonanie, że kolejny raz mi się upiecze;-)

Sądzę, że nie wpływa.

Primo: nie sądzę, żeby świadomość prawna "producenta" (o ile można tak określić twórcę tego dzieła) sięgała aż tak daleko, żeby był w stanie rozróżnić tzw. odpowiedzialność wobec konsumenta od zwykłej rękojmi.

Secundo: Większość partaczy liczy po prostu na to, że klientowi dla paru stówek nie będzie się chciało gonić po sądach, niezależnie od przysługujących im środków ochrony prawnej. Czyli inaczej mówiąc rodzaj transakcji nie ma tu znaczenia. Ważne jest przekonanie, że kolejny raz mi się upiecze;-)

Primo - po 11 latach działalności i przynajmniej dwóch (bo udokumentowanych na forum) podobnych jak ta sprawach świadomość prawna IMO na pewno jest.

Secundo - właśnie o to chodzi, że normalna sprzedaż na allegro jako producent oznacza konieczność przyjęcia zwrotu bez gadania. Natomiast na fakturę już nie, w związku z tym może się pojawić 5mm zamiast 6mm i ogólnie trochę nie teges wykonanie, bo nie każdemu chce się bawić w sądy, a odesłać kurierem jest łatwo.

Ja w sumie też sporo rzeczy kupuję "na firmę", więc tak do siebie też trochę kieruję powyższe uwagi ;)

nagrywamy.com

Secundo - właśnie o to chodzi, że normalna sprzedaż na allegro jako producent oznacza konieczność przyjęcia zwrotu bez gadania.

Niestety nie jest tak różowo. Jak się sprzedający zaprze to nic mu poza drogą prawną nie zrobisz. Możesz co najwyżej wystawić na allegro negatywa. Chyba, że istnieją jakieś opcje zabezpieczenia transakcji oferowane przez allegro czy PayU, ale one raczej nie dotyczą reklamacji jakościowych, tylko tego że ktoś nabił Cię w butelkę i nic nie wysłał.

Niestety nie jest tak różowo. Jak się sprzedający zaprze to nic mu poza drogą prawną nie zrobisz. Możesz co najwyżej wystawić na allegro negatywa. Chyba, że istnieją jakieś opcje zabezpieczenia transakcji oferowane przez allegro czy PayU, ale one raczej nie dotyczą reklamacji jakościowych, tylko tego że ktoś nabił Cię w butelkę i nic nie wysłał.

Tak jest, jak sprzedaje człowiek. W tym przypadku mamy do czynienia z firmą, sklepem, i jest to wtedy normalna sprzedaż internetowa z prawem zwrotu bez podania przyczyny.

nagrywamy.com

Jest na Forum dzial "Ranking sprzetu", mozecie w nim napisac opinie standach... chyba.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

GUCIO , a ten kowal nie powiedział Ci że to się w transporcie tak wszystko musiało rozjechać :-)))

Przewoźnicy wyjątkowo nie lubią "marki " Tombase i wszystko co od nich wychodzi specjalnie psują ;)

Pozdrawiam i wytrwałości życzę .

Tak jest, jak sprzedaje człowiek. W tym przypadku mamy do czynienia z firmą, sklepem, i jest to wtedy normalna sprzedaż internetowa z prawem zwrotu bez podania przyczyny.

Nie rozumiecie pewnej rzeczy. Co z tego że ma firmę? Napisze - a bujaj się Pan z tym badziewiem. I co mu zrobisz?? Polecisz do sądu za 500zł?

?👈

Zacznijcie, kto ma konto na allegro, od zgłoszeń o nie uczciwym sprzedawcy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Podoba mi się ten wątek.

Pytanie 3 - jak bardzo jakość produktów p. Skorwonka rynek ma w nosie....

Stay Tuned...

Kolego po pierwsze, towar na zamówienie nie podlega zwrotowi wedle ustawy, więc bez różnicy czy bym kupił prywatnie czy na firmę, oszczędności nie mam żadnych bo dane firmowe podałem z pośpiechu..... nie odliczam ich Sobie

Nie rozumiecie pewnej rzeczy. Co z tego że ma firmę? Napisze - a bujaj się Pan z tym badziewiem. I co mu zrobisz?? Polecisz do sądu za 500zł?

Wtedy nie dostanie kasy od allegro do zakończenia sporu,.a ten, nawet w sądzie, jest prosty.

Ale faktycznie, towar na zamówienie, to zmienia zasady.

nagrywamy.com

Rafał polecę - dla zasady polecę !

Przemku, ale to jest teoria oparta o założeniu przestrzegania przez sprzedającego przepisów obowiązującego prawa. Natomiast jak sprzedający jest (mod)em to co mu zrobisz? Dlatego tak jak pisał jeden z kolegów należy się raczej zastanowić czy dobrym pomysłem jest kupowanie standów od chałupnika, podczas gdy na rynku dużo jest markowych rozwiązań.

Dokładnie tak Rafał. Właśnie to usiłuję cały czas reszcie kolegów wytłumaczyć.

Wtedy nie dostanie kasy od allegro do zakończenia sporu,

Pierwsze słyszę. Ze niby jak? Jak już dawno ma je na koncie.

?👈

Nie mogę jakoś zrozumieć w czym problem. Producent jaki jest każdy wie od dawna, a nawet jak nie wie to wystarczy krótka analiza rynku pod względem cen na danego rodzaju produkty i już wszystko wiadomo,

Co się gucio dziwisz? Zapłaciłeś niewiele i dostałeś produkt taki, jaki producentowi opłaciło się za taką kasę sprzedać.

Jeśli od patrzenia na to co kupiłeś cierpi Twoje poczucie estetyki, to pozostaje złożenie zamówienia gdzie indziej, są sprawdzeni producenci, fakt niezbyt tani, ale niestety jakość kosztuje i trzeba o tym pamiętać.

Nie bronię tutaj p. S i jego podejścia do sprawy, ale na naszym rynku jest miejsce dla każdego, a nie wszystkie produkty są dla wszystkich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.