Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  58 członków

Asura Klub
IGNORED

Klub miłośników: produkty ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Ponawiam pytanie, czy jesteś branżą audio? Bo tylko w takim przypadku realnie możesz odliczyć koszty zakupu tego czegoś...

Mylisz się. Jeśli prowadzi lokal rozrywkowy w którym wykorzystuje sprzęt audio, to nikt mu nie zabroni. Również hotel, klub itd.

Włodek.

A podniesienie czy obniżenie monitora o 1 cm powoduje zmiany duże i ewidentnie zauważalne. Mówię z zmianach w pionie, nie w poziomie.

:-) Jeśli ów monitor nie jest zbudowany na jednym głośniku koaksjalnym, to w poziomie również zajda zmiany. Odsyłam do charakterystyk promieniowania zestawów głośnikowych.

W.

• Moderatorzy

Nie konfabuluję, tylko piszę jak jest. Oczywiście MOGĄ istnieć przypadki, w których formalna umowa jest potrzebna- i to obu stronom. Ale wydaje mi się, że mówimy o honorowych umowach odnośnie wypożyczenia. Nie jestem właścicielem firmy (pisałem w pierwszym poście), więc de facto mnie to nie interesuje.

No widzisz, wiec nie miej pretensji do mnie, że pytam sie FV, bo akurat dla mnie to realna korzyść.

Czy ktoś płaci podatki to juz Jego sprawa - mi jedynie żal nauczycieli i lekarzy którzy na oszukujących przedsiębiorcach tracą najwiecej - bo to m.in Oni żyją z tych podatków.

I jak słusznie zauważyłeś, mówimy tu o honorowych umowach i stad moja obawa. Honor jest miarą subiektywną, ale u mnie osoby które mają zwyczaj bluzgać na swoich znajomych od najgorzszych przez maile,PW, a w spotkaniu na żywo siedzą cicho jak myszka - to wlasnie osoby tego honoru pozbawione.

-----------------

a produkt Rafaela nie leży w kręgu moich zainteresowań... jednak uważam, że krytykowanie czegoś bez kontaktu/sprawdzenia niezbyt dobrze świadczy o krytykujacym, a takie określenia

Czyli zaakceptujesz każde głupstwo, które ktoś wyprodukuje?

Mylisz się. Jeśli prowadzi lokal rozrywkowy w którym wykorzystuje sprzęt audio, to nikt mu nie zabroni. Również hotel, klub

Zmieniam branżę, w takim klubie "GoGO" "rzeczone urządzenie" MUSI zmienić doznania.

Mały dygresja:

"kompletne i zdatne do użytku, ale w takim znaczeniu, w jakim będzie spełniał określoną funkcję w prowadzonej przez podatnika działalności"

:)))

Pozatym jak juz pisalem, ja sprzęty audio kupuje na fakturę i wrzucam w koszty, dla mnie akurat nie jest to kwestia ideologii czy ktoś ma firmę czy nie tylko, po prostu dzieki tej FV mniej place podatków.

Klasyczne rozumowanie Kalego. Od ASURY oczekujesz legalnego działania, a sam sobie w koszty wrzucasz sprzęt audio, jak przypuszczam ten domowy też i pewnie nie słuchasz muzyki zawodowo, żeby ten koszt można było odliczać:)

Można prosić o przełożenie na polski...

Bardzo proszę, choć wciąż ten temat rozmowy w tym wątku to trolling.

Od początku Ty Witku i określona grupa kolegów jesteście przeciwni temu profilowi prowadzenia zakładki Kluby jaki obecnie wprowadzilismy. Dlaczego wiemy wszyscy. I to jest moja ostatnia wypowiedź w tej kwestii.

to chyba trolling, i powinno sie zgłaszać do moderacji, a nie czytać, i to napisane przez moderatora

ale pewnie się mylę i to tak z sympatii napisane zostało;-)

Nie używaj proszę zgranego wybiegu, przypisywania wypowiedzi w temacie wątku użytkownikom pełniącym funkcje moderatora, jako zalecenia moderacyjnego. Tutaj nie ma zawodowej moderacji. Tutaj moderatorzy to przede wszystkim użytkownicy Forum.

A co do użycia przeze mnie nazwy kuweta. Sorry, ale drewniany pojemnik ze żwirkiem dla kota nosi nazwę "kuweta" a czy korzysta z niej kot zgodnie z przeznaczeniem, czy audiofil z superczułym słuchem używa go niezgodnie z zastosowaniem, a jako podstawkę pod rozgałęźnik zasilania bo uważa że porządkuje mu prąd w kablach, to już nie jest mój problem.

Skrzyneczka ze żwirkiem dla kota i tak zawsze pozostanie kuwetą.

Serdecznie jak zawsze, pozdrawiam

Włodek.

Zmieniam branżę, w takim klubie "GoGO" "rzeczone urządzenie" MUSI zmienić doznania.

Mały dygresja:

"kompletne i zdatne do użytku, ale w takim znaczeniu, w jakim będzie spełniał określoną funkcję w prowadzonej przez podatnika działalności"

:)))

W klubie "GoGo" bezdyskusyjnie będzie :-)

W.

Konstruktor zapewnia, ze zastosowano "nano-kwantową-technologię" przy produkcji łożysk do tego roweru. Uzyskano (po latach badan i testów) zerowy współczynnik tarcia w łożyskach. Jedzie się na tym bosko!

Kto nie sprawdzi sam - niech się nie wypowiada, nie ma prawa do krytyki!

post-22848-0-32282000-1512744351_thumb.jpg

• Moderatorzy

Klasyczne rozumowanie Kalego. Od ASURY oczekujesz legalnego działania, a sam sobie w koszty wrzucasz sprzęt audio, jak przypuszczam ten domowy też i pewnie nie słuchasz muzyki zawodowo, żeby ten koszt można było odliczać:)

jak przypuszczam ten domowy też

To moze nie przypuszczaj, tylko sie upewnij. A jak juz sie upewniłeś to moze przeproś, bo:

Obecnie mój „domowy” system mam wlasnie w biurze, a w domu nie mam nic - wlasnie kończę składanie drugiego systemu - zreszta Rafael doskonale to wie, bo pisalem mu ze nie ma co wpadać z deska bo przez grudzień nie mam systemu w domu złożonego jeszcze.

Natomiast w biurze systemu tez nie wrzuciłem w koszty bo kupilem go nim mialem zarejestrowany firmę...

Ale jak widze znów lustracja mojej osoby ważniejsza niż odpowiedz na proste pytanie - jak wypożyczyć QTMa i jak wpłacić kaucje by miec minimum zabezpieczenia?

-----------------

Serdecznie jak zawsze, pozdrawiam

Twoja serdeczność jest oczywista- zasyłam serdeczności wzajemne a równoważne.

oooo i można miło?

do tego roweru

To z muzeum sztuki współczesnej

I kolejne sofizmaty

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Ale jak widze znów lustracja mojej osoby ważniejsza niż odpowiedz na proste pytanie

Jaka lustracja, przeczulony jesteś. Powiedz jak ta "deska" będzie spełniał określoną funkcję w prowadzonej przez Ciebie "podatnika" działalności. :)) Skoro nie wierzysz że "działa" i w ogóle jesteś na "nie" z założenia masz zamiar oszukać US.

Ale luz.....

To moze nie przypuszczaj, tylko sie upewnij. A jak juz sie upewniłeś to moze przeproś, bo:

To może przeczytaj swoje wcześniejsze wypowiedzi na temat odliczania VAT-u jeszcze raz, zanim zaczniesz odwracać kota ogonem:)

Wobec produktów i postępowania ASURY jestem nie mniej krytyczny od Ciebie, jednak nie ma to wpływu na ocenę innych spraw.

Twoja serdeczność jest oczywista- zasyłam serdeczności wzajemne a równoważne.

oooo i można miło?

Co prawda swe serdeczności kierowałem do Witka, ale i Tobie równie oczywiste przesyłam i dziękuję za spontaniczną wzajemność. Ja zwyczajnie nie uważam ludzi z którymi się spieram za wrogów. Z Witkiem od dawna mamy różne spojrzenie na kilka spraw z tego Forum i żadnych przykrości z tego tytułu sobie nie czynimy.

Włodek.

• Moderatorzy

Jaka lustracja, przeczulony jesteś. Powiedz jak ta "deska" będzie spełniał określoną funkcję w prowadzonej przez Ciebie "podatnika" działalności. :)) Skoro nie wierzysz że "działa" i w ogóle jesteś na "nie" z założenia masz zamiar oszukać US.

Ale luz.....

Przeciez jej nie kupie jesli nie bedzie działać.

A jak bedzie działać i poprawi jakość prezentacji to gdzie tu oszustwo...?

-----------------

Teraz pytanie z jaką firmą audio chcesz wyskoczyć z konopii jak się tu tak lansujesz?

Póki co to widzę tylko twój lans.

Dość nieudolny jeżeli brać pod uwagę to zdjęcie z rękawiczkami za 1,99 z Castoramy.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Moderatorzy

Dobra, to może podsumujmy co wiemy o ASURa do tej pory:

1.Tworzona jest przez genialnego konstruktora Raffaela, w projektowaniu uwzględnia głównie fizykę kwantową, oraz swe niesamowite osłuchanie i doświadczenie życiowe,

2.QTS powstaje w przedpokoju konstruktora, niechlujne malowanie jest zamierzonym efektem, dającym - a jakże - jeszcze lepsze wrażenia odsłuchowe,

3. Od niechcenia możliwa jest wersja wykończenia exclusive - wtedy maestro nakłada pędzelkiem aż 9 warstw! Niestety cena idzie w górę no i trzeba liczyć sie ze spadkiem jakości dźwięku :-(

4.Przytarte logo „ASURA”, prawdopodobnie również jest zamierzonym działaniem konstruktora i efektem strojenia i kalibracji.

5. W pakiecie świątecznym, maestro dorzuca białe rękawiczki robocze za 6zł z Castoramy ul. Pilotów, Kraków (rękawiczki znam i polecam btw)

6. Pytanie o zastosowaną technologię traktowane jest jako atak na mistrza -> oczywistą oczywistością jest, że dopytywanie sie ma na celu zrobienie klona...

7. ... i otwarcie konkurencyjnej firmy audio, bo jak wiadomo tylko osoba z branży może mieć jakieś uwagi do ASURY.

8.Jakiekolwiek pytanie o FV, paragon jest hejtem i konfidenctwem.

9. Osoba, która spyta sie o FV zobowiazana jest do: wykazania, że nie jest branżą, że nie zostanie branżą, wytłumaczenia jaką działalność prowadzi, jak odpisuje, co odpisuje, kiedy odpisuje...

10. ... ale to i tak nic nie zmieni bo ASURA, nie ma NIPu, nie ma zarejestrowanej działaności więc kaucje wpłaca się w ciemno, co można uznać za plus, gdyż zawieramy wtedy umowę dżentelmenską, opierającej sie na honorze i wspólnym zaufaniu..

11. ... z osobą która miała kilkanaście kont na tym forum, zebrała łącznie setki punktów karnych, kilka razy była wyrzucana z AS (z innych forum zresztą też), ma zwyczaj bluzgać na swoich znajomych przez maile, a następnie jakby nigdy nic się z nimi spotyka i udaje głupka.

12. Forum audiostereo wymieniane jest na stronie ASURA w zakładkach „recenzje”, ale nie można pisac o ASURA w sposób inny niz pochlebny masestro inaczej uznanym się zostaje za hejtera.

13. Przy odprzedaży prawdopodobnie stracimy conajmniej 95% wartości.

Chyba wszystko, co było do powiedzenia zostało powiedziane nie zostaje nic tylko kupować.

Ja się żegnam i czekam tylko na informację gdzie można wypożyczyć/posluchac bez ryzyka utraty kaucji.

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Witam!

Zapraszam posiadaczy i zainteresowanych ASURA… podstawą pod listwę sieciową. Proszę o wymianę doświadczeń osoby, które miały do czynienia z podstawą/platformą w formie Humanizatora albo ASURA (recka we wrześniowym numerze High Fidelity).

Miałem do czynienia z tym produktem dwukrotnie: raz kilka godzin (lipiec) i przez 10 dni ostatnio i mam pewne obserwacje, którymi w trakcie dyskusji mam nadzieję się podzielić. Żadnych szczegółów konstrukcyjnych nie znam. Troszeczkę można wyczytać na stronie producenta i w recenzjach tam zamieszczonych.

NIE JESTEM ZWIĄZANY ŻADNYM UKŁADEM MARKETINGOWO-FINANSOWYM z konstruktorem i właścicielem firmy.

Dyskusja jest WYŁĄCZNIE merytoryczna. Zaśmiecanie wątku lub dowolnego rodzaju niegrzeczności (tak tak- to takie obce słowo)= ban. Banów prewencyjnych nie będzie, ale PROSZĘ, jeśli nie macie nic konstruktywnego do powiedzenia (pozytywnego albo negatywnego), to szukajcie lepszej okazji czyli gdzie indziej.

Licząc na merytoryczną wymianę zdań: ZAPRASZAM SERDECZNIE

A NA CHOLERĘ JA TO PISAŁEM WE WSTĘPNIAKU?

ależ krakówek

No plus moze jakies 3500zl kaucji, która moze przepaść jesli produkt sie nie spodoba i - nie daj Boże - ktoś bedzie miał czelność napisać o tym na forum.

No coż, faktycznie Kraków jest znany z podobnych praktyk, ale żeby od razu tak szeroko uogólniać? ;-)

Plastik mnie natchnął...

Pan Asura.

Wnerwia swojego kocura.

Gdyż bez przerwy on niestety,

Podpierdala żwir z kuwety.

W drewniane pudełko wkłada,

I coś o jeleniach gada.

Że jeleniom to sprzedaje,

Że chce podbić inne kraje.

Kot myśli: Po co o rany,

Jeleniom mój żwir obsrany?

Lecz nie wnika. Zna Asurę,

Wymyśli największą bzdurę.

By kasę mieć bez roboty,

Wciska ludziom swe ciemnoty.

Cóż. Szamanów nie brakuje,

Kto nie mądry. Niech kupuje.

Piękny Stefan dostał bana- za brzydkie słowa oczywiście

i interpunkcję

Edytowane przez absinth3

A NA CHOLERĘ JA TO PISAŁEM WE WSTĘPNIAKU?

Na jaką meteorytykę liczyłeś?

Wszystkie próby zapytania o to jak to działa czy o pomiary uznane zostały za hejt i napaść na biednego Rafaella.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Na taką:

"Zapraszam posiadaczy i zainteresowanych ASURA… podstawą pod listwę sieciową. Proszę o wymianę doświadczeń osoby, które miały do czynienia z podstawą/platformą"

A tzw próby miały za cel zdyskredytować Asurę

nooo chyba, że smoki istnieją

A liczyłeś na coś innego biorąc pod uwagę hmmm.. dość kontrowersyjną osobowość i wcześniejszą twórczość literacką konstruktora?

Gość messier57

(Konto usunięte)

Wszystkie próby zapytania o to jak to działa czy o pomiary uznane zostały za hejt i napaść na biednego Rafaella.

Tellurium tez nie mówi z czego ich kable są zrobione, nie podaje informacji ani parametrów. Zachęca jedynie do słuchania podobnie jak ''biedny Rafaell''. Sporo jest takich firm w branży... także Wy się po prostu czepiacie, delikatnie mówiąc.

A co takiego szczególnego jest w Tellurium że powołujesz go na przykład?

Siódmy Cud Świata czy co innego?

Tellurium robi to samo. Wprowadza ludzi w błąd.

hahahah

anty-ban za dobry dowcip!!!

Jedyny progres to jak widze przejście z darmowego gmaila na własna domenę.

NAZWA DOMENY: asura.com.pl

typ abonenta: osoba fizyczna

Tyle w kwestii ewentualnej fv.

Wybacz Gospodarzu ale nie mogłem się powstrzymać gdy to odnalazłem po latach.

(...)

Przed wakacjami zrobiłem bardzo ciekawy kabel sieciowy ale jako prototyp wymaga jeszcze pewnych zmian, był w testach i zapowiada się ciekawie. W zastosowaniach poza audio rewelka 5% więcej energii z gniazdka i nie jest to perpetum mobile! Elektrownie przy rozpowszechnieniu były by w plecy :)

(...)

I jak tu poważnie traktować to całe QTS bez bólu brzucha od śmiechu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.