Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  167 członków

XiangSheng Klub
IGNORED

Klub XiangSheng

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może przerabiał zmianę z Raspberry z HifiBerry DAC+ PRO RCA na Allo Digione a do tego Xiangsheng DAC-05A?

Rozważam taki upgrade u siebie, ale nie wiem czego mogę się spodziewać. Czy z Xiangiem zagra to lepiej?

Nie do końca w temacie, ale osobiście uważam, ze te zmiany batów przynoszą jedyńie kosmetyczne zmiany.

Sam przesiadłem się z digi+ na pi2media dac502

Łukasz, to jeden aspekt, ale zastanawiam się czy nie będzie mieć tu większego znaczenia przetworzenie sygnały D/A nie w malince ale w Xiangu - na poprawę w tym miejscu przede wszystkim liczę.

Allo Digione pozwoli mi puszczać na Xianga sygnał cyfrowy do przerobienia.

Ja zmienialem hifiberry na digione i bardzo porownywalne brzmienie. Z delikatnym wskazaniem na digione

Wysłane z mojego TbooK 16 Power(M5F8) przy użyciu Tapatalka

A DAC jaki był? Zewnętrzny?

Bo ja jak wspominałem, upatruje poprawy przez włączenie xiangshenga do toru a nie zmianę HATa na mailne

No DAC to XiangSheng.

Miałem Hifiberry teraz Digione

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Bo ja jak wspominałem, upatruje poprawy przez włączenie xiangshenga do toru a nie zmianę HATa na mailne

No DAC to XiangSheng.

No DAC to XiangSheng.

zanim kupiłem digione, podłaczyłem cd-n500 do xianga przez coax oraz cd-n500 bezpośrednio do wzmaczniacza. Różnicy nie było, może była znikoma, i tak to nie grało. Przy słabym transporcie xiang nie zagra. Takie jest moje zdanie, max 30% możliwosci sprzetu. Z digione powiedziałbym 85% albo lepiej, wiadomo zawsze mozna lepiej, ale zaczęło grać.

Scan-Speak  R3004 15W 26W

Łukasz, to jeden aspekt, ale zastanawiam się czy nie będzie mieć tu większego znaczenia przetworzenie sygnały D/A nie w malince ale w Xiangu - na poprawę w tym miejscu przede wszystkim liczę.

Allo Digione pozwoli mi puszczać na Xianga sygnał cyfrowy do przerobienia.

Teraz zrozumiałem. Tez szedłem taka drogą, bo zaczynałem od hifiberry dac pro, potem zestaw digi+ i dac cayin.

No upgrade tego typu przynosi już nie tylko kosmetyczne zmiany, poziom szczegółowości, detal, przestrzeń, separacja...hifiberry dac pro to rozwiązanie, z całym szacunkiem, do słuchania radia, albo grania muzyki przy gotowaniu. Do odsłuchów to już trzeba zewnetrznego daca i transportu w stylu digi.

Skok jakościowy będzie co najmniej duży, a zależny wprost od jakości daca.

Edytowane przez Łukasz_65651

Nie lepiej jakis intel nuc z usb 3.0 i siecią 1gb?Podłaczasz dac usb i cieszysz się wydajnością.

Raspberry strasznie sie slimaczy chyba ze masz samo mpd to wystarczy ale ja jednak wole asynchroniczne usb i kodi a jak wiadomo usb w rasspbery jest nieco skopane.

Edytowane przez thomaz

Z tego co widzę xiangsheng 05a pracuje przede wszystkim z plikami. Korzysta ktoś z tego DACa i transportu ? Jakiego ? Jak tam się mają stare poczciwe CD ?

Edytowane przez Hrehor
Z tego co widzę xiangsheng 05a pracuje przede wszystkim z plikami. Korzysta ktoś z tego DACa i transportu ? Jakiego ? Jak tam się mają stare poczciwe CD ?
U mnie oprócz maliny do plików idzie z Sony XA30ES jako transport CD i jest OK.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Nie lepiej jakis intel nuc z usb 3.0 i siecią 1gb?Podłaczasz dac usb i cieszysz się wydajnością.

Raspberry strasznie sie slimaczy chyba ze masz samo mpd to wystarczy ale ja jednak wole asynchroniczne usb i kodi a jak wiadomo usb w rasspbery jest nieco skopane.

Zasadniczo słucham tylko z Tidala przez Moode, pliki mnie w ogóle nie interesują.

Może to moja ignorancja ale nie wiem czy Twoja opcja mnie urządza. :)

Poważnie dalej nie ma żadnych recenzji wersji B? Chciałbym daca, który trochę dociąży dół, nie wypierze z emocji środka i nie będzie drażnił podkreśloną górą. Może lepiej nie czekać dalej i już kupić wersję A? Opampy mógłbym wymienić.

Fajnie by było jakbyś miał też wersje A i zrobienie bezpośredniej konfrontacji

pabloo100 zaprasza, bierz pod pache i porwnacie :P

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Panowie, czy w stajni Xiang-a jest jakieś urządzenie... DAC z wzmacniaczem słuchawkowym, godne polecenia ?

Założenie, TIDAL, PC i dobra jakość muzyki umilająca pracę.

Edytowane przez Hrehor
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.