Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  166 członków

XiangSheng Klub
IGNORED

Klub XiangSheng

Rekomendowane odpowiedzi

PCM muzykalniejszy AKM gładszy, co kto woli, trzeba by posłuchać jednocześnie

Jestem to samego zdania. Nfb 28 w moim mniemaniu wypadl gorzej i jestem pewien ze to przez sabre.

Ja nie wiem dlaczego ale nie lubie tej kosci mam na myski 9018

9038 sluchalem jedynie w LKS004 i tu juz fajnie gralo

Wysłane z mojego TbooK 16 Power(M5F8) przy użyciu Tapatalka

Mnie ciekawi lampowe wyjście bo mam dość neutralny wzmacniacz cambridga i chciałbym dodać

nieco dobrej średnicy.Zastanawiam się też nad matrix mini-i pro2 ale to już inna liga cenowa.

Ja miałem NFB28 więc wiem co piszę. Sprzedałem NFB i zakupiłem chinola. Powiem więcej barwa i emocje są lepsze.

Nfb28 jakiś taki suchy był jak na moje ucho

A teraz już z Bursonami na pokładzie nie boję się napisać że jest lepszy

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Jeden I drugi Chinol:)). Nie będę się wypowiadał ponieważ nie porównywałem ale sądze że NFB28 jeszcze długo u mnie pogra..

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Ale ja nie mowie ze to zly dac jednak Sabree cos mi nie podpasowało a juz tragiczny jest wzmacniacz sluchawkowy zaimpletowany. Z moimi Audio Technica ATH900 x to już z Fiio07k zagrało o niebo lepiej. Nie wiem czemu za duza siła wzmocnienia czy co ale było to wręcz straszne połaczenie.

Ale ja nie mowie ze to zly dac jednak Sabree cos mi nie podpasowało a juz tragiczny jest wzmacniacz sluchawkowy zaimpletowany. Z moimi Audio Technica ATH900 x to już z Fiio07k zagrało o niebo lepiej. Nie wiem czemu za duza siła wzmocnienia czy co ale było to wręcz straszne połaczenie.

Czy ktoś z Was kupował może tego daca na stronie https://www.china-hifi-audio.com/en/ ?

Zdecydowałem się na zakup najnowszej wersji, a na tej stronie mam możliwość wyboru kości, lampy (chciałbym GE 5670) oraz transformatora. W sumie cena też jest atrakcyjna.

Tylko nie wiem czy to pewne źródło..

Bo najpierw wyłącza się wzmak DAC a na końcu źródło. Włącza w odwrotnej kolejności

Nie o to pytałem.

Moje pytanie wciąż aktualne.

Ale moja odpowiedź jest na temat. Dlatego są normy ma włączanie i wyłączanie sprzętu żeby nie strzelało właśnie

Ale moja odpowiedź jest na temat. Dlatego są normy ma włączanie i wyłączanie sprzętu żeby nie strzelało właśnie

Panowie, czy u was też jest tak, czy przy włączonym wzmacniaczu, wyłączenie daca generuje strzał w głośnikach? Źródło to spdif (na USB nie ma tego efektu).

Tylu uzytkownikow i nikt nie moze potwierdzic/zaprzeczyc? :)

venom200, te bursony to wsadziles 2 czy 3 sztuki? Tam jest kilka opampow z tego co widac.

Wszystko ładnie i pięknie tyllo nie wiadomo jak to gra a Ciangciamg czyli XiangSheng jest już bardzo sprawdzoną opcją. Sabre ja bym ominął tu już naprawdę trzeba wiedzy i kasy żeby nie grało to z charakterystycznym naporem tej kości. Takie Audio GD nawet nie do końca sobie z tym chyba poradziło

Tylu uzytkownikow i nikt nie moze potwierdzic/zaprzeczyc? :)

venom200, te bursony to wsadziles 2 czy 3 sztuki? Tam jest kilka opampow z tego co widac.

Tylko 2 wsadzilem

Czy ktoś z kolegów może podać namiar na sprawdzonego dostawce,jestem zainteresowany zakupem.

I z innej bajki czy ktoś może porównywał z M-DAC Audiolaba .

Przeczytaj temat to się dowiesz że warto poczekać na recenzję dac-05b a recenzja już niedługo.

Ja sam jestem ciekaw wersji B

Jakoś nie wierzę w diametralna poprawe. Mi to się wydaje troszkę.inaczej Xiangi chciały obsługę DSD a jak wiadomo PCM1794 nie da rady a że kość AK z mojego doświadczenia gra dużo lepiej niż Sabre w/g mnie oczywiście ale gorzej niż PCM musieli dodać bufor lampowy w celu poprawy niedoskonałości. PCM to kość o chyba najłatwiejszej amplifikacji. A tu lampka jest jakby podyktowana z musu korekty dźwięku. Najtrudniejsza kość w celu wykonania dobrego DACa to oczywiście Sabre

Przeczytaj temat to się dowiesz że warto poczekać na recenzję dac-05b a recenzja już niedługo.

Temat znam dokładnie,bardziej interesuje mnie sprawdzony dostawca i porównanie do Audiolaba

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Temat znam dokładnie,bardziej interesuje mnie sprawdzony dostawca i porównanie do Audiolaba

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sunny Audio ebay

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Chociaż mam swój wiek czuję się w strefie audio jak noworodek. I dlatego potrzebuję pomocy, zastanawiam się nad kupnem Xiangsheng Dac-05a lub Dac-03a ale chodzi mi po głowie jeszcze jeden dac na kości PCM1794 + AK4118 wersja diy który jest opisany na stronie najlepsze odtwarzacze. Czy ma ktoś doświadczenie aby porównać te trzy dac'i. Bardzo dziękuję za pomoc.

Kupilem ostatnio FIIO D03K TAISHAN i podlaczylem opticalem pod stram magic 6, tak dla jaj bo mial miec zastosowanie pod tuner tv. I ja go chyba nie wypne stamtad. Gra jak po grubym tunningu wtf?

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

To i ja mam pytanie. Jako że wcześniej nigdy nie grałem z PC to proszę się nie śmiać :) Czy wyatarczy że wepnę usb do xianga i kompa odpalę jakiś program odtwarzający flaki i to wszystko? Czy wymaga to jakiejś konfiguracji? Czy komp będzie widział dac jako karte muzyczną czy jak?

Edytowane przez Sawereq
To i ja mam pytanie. Jako że wcześniej nigdy nie grałem z PC to proszę się nie śmiać :) Czy wyatarczy że wepnę usb do xianga i kompa odpalę jakiś program odtwarzający flaki i to wszystko? Czy wymaga to jakiejś konfiguracji? Czy komp będzie widział dac jako karte muzyczną czy jak?
Sterowniki xmos potrzebujesz

Kupilem ostatnio FIIO D03K TAISHAN i podlaczylem opticalem pod stram magic 6, tak dla jaj bo mial miec zastosowanie pod tuner tv. I ja go chyba nie wypne stamtad. Gra jak po grubym tunningu wtf?

W stosunku do swoich rozmiarów i ceny jakość jaką oferuje jest rewelacyjna.

Wgrywasz sterowniki, podłączasz DAC`a i komp widzi się jako kolejną kartę muzyczną. Następnie przechodzisz do "właściwości" tego urządzenia do odtwarzania i tam zmieniasz parametry na "24bit" i "192kHz". Wszystko.

Możesz normalnie słuchać muzyki z kompa nawet przez standardowy odtwarzacz WMP. Najprościej.

W stosunku do swoich rozmiarów i ceny jakość jaką oferuje jest rewelacyjna.

Stosunek jakości do ceny, tak, jest rewelacyjny, ale jakość niezależnie od ceny jest przeciętna. Nie pomoga nawet zasilacz liniowy.

Do TV jak znalazł

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.