Skocz do zawartości
IGNORED

Godne polecenia odtwarzacze i transporty HI-END. Bez względu na wiek. AS.

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Szymon napisał:

D`Agostino mam "tylko" progression, dające 1200W na 2 Ohm. Osobiście bardzo mi przypadły do gustu. Ale o wrażeniach bedzie jeszcze czas napisać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

18.jpg

19.jpg

20.jpg

A mówiom ,że Amerykany nie potrafiom zrobić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, Silver_85 napisał:

Jasne. Skoro jest doskonały wątek "Godne polecenia odtwarzacze i transporty HI-END. Bez względu na wiek. AS. "

Chciałbym (jako amator) wątku typu Godne polecenia kolumny/zespoły głośnikowe  HI-END. Bez względu na wiek. AS. " Fajnie by się czytało doświadczenia starszych kolegów jak mają się te super paczki bardzo drogie aktualnie produkowane do starszych kolumny gdzie możemy je kupić znacznie taniej z rynku wtórnego. 

Taki wątek przekrojowy to duża odpowiedzialność i masa pracy. Tym bardziej, że po latach wiele wspomnień może być zatarta upływającym czasem. Trzeba by coś takiego w kilka osób prowadzić najlepiej pod okiem eksperta od budowy kolumn i doskonałą znajomością przetworników. Taki ekspert techniczny, a najlepszy jakiego znam w Polsce to Grzesiek z 16Hz musiałby wyrazić chęć współpracy. Osobiście myślałem nad jakimś wątkiem zbiorowym o moich i kolegów doświadczeniach z odsłuchów przeróżnych sprzętów, nie tylko kolumn. Póki co muszę lecieć bo goście u progu :)))

7 godzin temu, Szymon napisał:

Póki co muszę lecieć bo goście u progu :)))

A to nie masz jakiegoś miotacza ognia w przedpokoju, czy coś :-) ? Gość w dom, to gorsza rzecz niż żołnierz Armii Radzieckiej u granic ;-)))))))))).

Edytowane przez SynSama

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Godzinę temu, SynSama napisał:

A to nie masz jakiegoś miotacza ognia w przedpokoju, czy coś :-) ? Gość w dom, to gorsza rzecz niż żołnierz Armii Radzieckiej u granic ;-)))))))))).

Noo, wygonić albo pieski puścić.

9 godzin temu, Szymon napisał:

Osobiście myślałem nad jakimś wątkiem zbiorowym o moich i kolegów doświadczeniach z odsłuchów przeróżnych sprzętów, nie tylko kolumn.

czy to będzie Klub miłośników Szymona ?

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, cir napisał:

miłosników odsłuchów Szymona

brzmi lepiej:)

5 minut temu, cir napisał:

Czy klub miłośników odsłuchów u Szymona?  Choć kiedyś było coś podobnego i nie przetrwało próby czasu.

2 godziny temu, cir napisał:

No pewnie, przewodniczącym będzie Cir.  Razem posłuchamy kolumn tubowych :)

a ja pisałem całkiem poważnie 

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wprawdzie to wątek o odtwarzaczach i transportach, ale chętnie usłyszałbym porównanie Wilsonów z Magico w wykonaniu Szymona (w tym, czy innym wątku). Ja akurat "sympatyzuję" z Wilsonami, bardzo odpowiada mi ich brzmienie, ale jestem ciekawy porównań z innymi kolumnami

W dniu 18.01.2019 o 15:20, Szymon napisał:

Macie jakiś pomysł na tytuł wątku?

Szymon's Audio Nirvana

3 minuty temu, greg190872 napisał:

Szymon's Audio Nirvana

Najlepsza propozycja - moim skromnym zdaniem.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
2 minuty temu, Sovereign napisał:

Najlepsza propozycja - moim skromnym zdaniem.

No nie wiem, czy to nie będzie plagiat ;-).

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

1 godzinę temu, SynSama napisał:

Nieee....., konkurencja.

3 godziny temu, SynSama napisał:

Będzie, dlatego proponuję dodać Supremo.

A tak na poważnie, to mogę taki wątek poprowadzić ale przy wsparciu kilku osłuchanych osób i właściciela AS oraz moderacji. Wszyscy wiemy jakie emocje wzbudzają moje tematy. Owijania w bawełnę nie będzie i wielu dystrybutorów może się targnąć na ... :)

Potrzeba będzie dużo wody dla ochłody i stalowe nerwy. Także proszę to dobrze przemyśleć. Cir jako moja prawa ręka musi się podjąć zaprowadzenia porządku, tym bardziej że ma fach w ręku! Potrzebni są ludzie czynu. Najlepiej jakby się zgłosiło kilka osób z łódzkiego (i nie tylko) chętnych na wizyty i testy również przywiezionych sprzętów. Kto w Łodzi ma kolumny tubowe AA?

Wątek jak najbardziej może być ciekawy przy założeniu zachowania pewnego porządku, z którym jak wiadomo może być problem. Myślę że do tej pory masz już co opisywać. 

1 minutę temu, MrSalieri napisał:

Myślę że do tej pory masz już co opisywać. 

Dokładnie, sporo ostatnio się tego przewinęło przez Szymka komnatę do odsłuchów ;) było by co opisywać..., tak jak Szymek napisał, problem będzie raczej z odbiorem jeżeli recenzje maj być rzetelne a nie tylko dyplomatyczne ;)

No trzebaby ludzi z roznych kregow

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Wystarczą audiofile :)

Trzeba tylko zweryfikować doświadczenie danych ludzi, znaczy  żeby sami posiadali jakieś przyzwoite zestawy. Inaczej punkt odniesienia może nie pozwolić na chłodną ocenę zestawów za pierdylion :)

Edytowane przez Szymon
7 minut temu, tb82 napisał:

Dokładnie, sporo ostatnio się tego przewinęło przez Szymka komnatę do odsłuchów ;) było by co opisywać..., tak jak Szymek napisał, problem będzie raczej z odbiorem jeżeli recenzje maj być rzetelne a nie tylko dyplomatyczne ;)

Przy założeniach tego tematu tylko rzetelne i subiektywne :)

Myślę że kilka słyszących,  osłuchanych, nie zwracjacych uwagi na metki a oceniających tylko brzmienie osób się znajdzie. 

Edytowane przez MrSalieri
Teraz, bubusia napisał:

Jak najbardziej. Tyle, że wiele osób boi się Szymka i przyjazdów do niego,  a na prawdę nie ma czego ;)

3 minuty temu, tb82 napisał:

Jak najbardziej. Tyle, że wiele osób boi się Szymka i przyjazdów do niego,  a na prawdę nie ma czego ;)

Chyba, że zajdą za skórę hihihi. Wtedy wyjazd wyłącznie w worku :)

Edytowane przez Szymon

Szymon tez sie boi przyjezdzac do pewnych miejsc:)

A tam nawet worow nie ma:)

Ja ze swojej strony z checia posluchalbym swojej dzielonki na takim topowym zestawie

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, bubusia napisał:

Szymon tez sie boi przyjezdzac do pewnych miejsc:)

A tam nawet worow nie ma:)

Zawsze chętnie przyjadę tam gdzie jest dobre granie. Muszę mieć tylko czas, zaproszeń mam na rok do przodu. Musiałbym nic innego nie robić tylko jeździć po ludziach. Dlatego wybieram spotkania w większym gronie aby jak najlepiej wykorzystać poświęcony czas.

Nie wstydź się zapytać jak chcesz mnie ugościć :)

Oczywiscie, ze zapraszam, do siebie lub do Kaima(mysle ze Piotrek/Twonk nie bedzie mial nic przeciwko, chyba nawet juz kolege zapraszal, i grono jest),  na pewno byloby milo i sympatycznie.

Edytowane przez bubusia

Teraz, bubusia napisał:

Oczywiscie, ze zapraszam, do siebie lub do Kaima(mysle ze Piotrek/Twonk nie bedzie mial nic przeciwko, chyba nawet juz zapraszal),  na pewno byloby milo i sympatycznie

Serdecznie dziękuję. Mam Was na uwadze ale zawsze jak jestem w Warszawie to nie wyrabiam się z większa ilością wizyt niż 2. Ze względu na moją pracę nie mogę niestety poświecić więcej niż jeden dzień. Obiecałem sobie, że na emeryturze się to zmieni :) Na dzień dzisiejszy mam 6  osób w Warszawie, które czekają na mnie od kilku miesięcy. Obiecałem to muszę się wywiązać.

34 minuty temu, tb82 napisał:

(...) recenzje maj być rzetelne (...)

Na pewno nie z KAiM'em, typami typu bubusia i pozostałymi stamtąd. Czytałem ich wpisy/opisy niemające nic wspólnego z rzeczywistością. Tak to jest jak się słucha na ''Monitorkach - k. Twonka i Sonus Faber Electa Amator I'' :)

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • Pokaż nowe odpowiedzi