Skocz do zawartości
IGNORED

Klub nie słyszących okablowania

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Nie słyszę kabli,ale to nie znaczy ,że nie ma różnic w brzmieniu przy ich zmianach,mój szwagier nie słyszy różnicy między najgorszym mp3 a cd,więc ten ,tego..sami wiecie...

To się okaże :) :) które są najlepsze i czy zmiana może być słyszalna. I czy jeśli jest słyszalna to czy wpływa na poprawę czy degradację dźwięku względem standardowych, tanich kabli ofc.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Też nie słyszę kabli, choć nie mam najtańszych za 5zl. Ale nie wiele droższe :)

Przerobiłem tych drutów trochę. Nawet tych nie tanich. Szkoda czasu i nerwów.

?👈

Z pisu nie przyjmujemy!

Słusznie, oni wierzą

Wierzymy że nawet zwierzęta w wigilię przemówią ludzkim głosem ALE

na ziemskim padole rzadko się sprawdza ;-).

A tak między ludźmi i na temat to mam strasznie mieszane uczucia. O ile między zwykłymi byle jakimi drutami a trochę droższymi różnicę zauważyłem to już między tymi droższymi a tymi w podobnym przedziale cenowym już bardziej na zasadzie autosugestii.Nie zaliczam się do żadnej grupy i niech każdy wydaje swoje pieniądze jak chce i nic reszcie do tego.

Czy jako słyszący sygnałówki analogowe i głośnikowe mogę zapisać się do klubu?

Innych nie słyszę bo ich po prostu nie słychać.

Straszna niesprawiedliwość spotkała ten klub. Pisałem już gdzieś, że melomanów traktują tu jak gorszy sort. ;)

Straszna niesprawiedliwość spotkała ten klub. Pisałem już gdzieś, że melomanów traktują tu jak gorszy sort. ;)

Kolega zostanie Przewodniczącym Sekcji Cyfrowej.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Prawdopodobnie nie słyszysz żadnych kabli ale sieciowe nie słyszysz bardziej. :)

Z technikom za panbrat :)

Jak chcesz powiedzieć coś wielu, to wtedy technikom ;-).

O ile między zwykłymi byle jakimi drutami a trochę droższymi różnicę zauważyłem to już między tymi droższymi a tymi w podobnym przedziale cenowym już bardziej na zasadzie autosugestii.

Możesz oczywiście słyszeć różnice pomiędzy kablami to nic niezwykłego, ale ważne żeby tą różnicę usłyszeć w prawidłowym technicznie teście eliminującym czynniki pozatechniczne mogące zaburzyć ten test. Wpływ techniczny kabli został przedstawiony w niżej wymienionych postach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz w tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A Pan to tu zabłądził? ;)

Przyznam szczerze, że bałem się zrobić "coming out" - w dzisiejszych czasach publiczne oświadczenie, że nie słyszy się kabli jest równie niebezpieczne, co manifestowanie swojej heteroseksualności. Ale widzę, że jest tu nas całkiem spore grono... :) Wasze zdrowie, mości Panowie!

o sorry temat był wtedy jeszcze w inne części foruma.

A co w tym dziwnego? to tak jakbyś się udzielał na forum dla rowerzystów i twierdził, że wszystkie opony mają taką samą przyczepność. A wy niesłyszący musicie sobie przybijać ciągle piątki ("Wasze zdrowie, mości Panowie!") bo wiara wasza w gruncie rzeczy słabowita i cherlawa.

I minus dla ciebie za słabo ukrytą homofobię.

????

A co w tym dziwnego? to tak jakbyś się udzielał na forum dla rowerzystów i twierdził, że wszystkie opony mają taką samą przyczepność. A wy niesłyszący musicie sobie przybijać ciągle piątki ("Wasze zdrowie, mości Panowie!") bo wiara wasza w gruncie rzeczy słabowita i cherlawa.

Akurat przyczepność można w łatwy sposób zmierzyć, są współczynniki na podstawie których można wyliczyć drogę hamowania w określonych warunkach. Zresztą wpływ kabli też da się zmierzyć w profesjonalnych warunkach (np. komory bezechowej, gdzie grałby jakiś łatwy do wysterowania driver. Jeśli wpływ będzie widoczny na wykresach, to znaczy że istnieje. Jestem wówczas skory posypać głowę popiołem, przyznać że nie mam sprzętu odpowiedniego, albo słuch nie ten. Chyba, że będzie to różnica, której nie jest w stanie wychwycić wytrenowany golden retreiver - wówczas sorry, niech słyszący dalej żyją w swoim "śnie szaleńca", i widzą buzię w tym tęczu ;). Albo niech udowodnią w profesjonalnym teście ABX co gra :).

I minus dla ciebie za słabo ukrytą homofobię.

Dr. Phil normalnie... Nie wiem jak z tym jest. Musiałbyś spytać wśród moich znajomych (a jest w moim otoczeniu kilka osób o takich preferencjach). Nie wiem, może jestem cham i homofob, ale to oni - znając mnie osobiście, powinni takie osądy wydawać ;).

a jak dlugo TAKI stoi?

dumnie

wszystkie kable graja ale jak leza.

No tak naprawdę, to grają dopiero jak mają odpowiednie podstawki i poduszki wypełnione pyłem ze startego rogu jednorożca.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Temat o wszystkim i o niczym. Kolejny raz próba powielania tematu "Audio Mity" przy okazji pisania bzdur o seksualności i innych oderwanych od tematu spraw.

Kto jednak nadal czuje się niespełniony w wyrażaniu własnych poglądów proszony jest do istniejących już tematów podejmujących w całym zakresie wpływ lub brak wpływu wszelkiej maści kabli, podstawek i talerzy na brzmienie.

Temat zamykam.

Mod.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.