Skocz do zawartości
IGNORED

Śledzą nas na Audiostereo

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Audiostereo używa śledzących nas skryptów

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.."Polski skrypt wykrada login (najczęściej adres email), liczy jego skrót MD5 i wysyła do swojego serwera. Zbiera także takie dane przeglądarki jak listę wtyczek, obsługiwane typy plików, rozmiar ekranu, język, strefę czasową, wersję przeglądarki oraz informacje o systemie operacyjnym i procesorze. Pomaga to stworzyć unikatowy wzorzec umożliwiający śledzenie wykorzystania tej przeglądarki w sieci. Najważniejszy dla narzędzia śledzącego jest jednak adres email – identyfikuje on konkretnego użytkownika, bez względu na to, czy zmienia przeglądarkę, komputer, czy surfuje z domu czy z wakacji, czy z telefonu czy z laptopa. Co prawda firma twierdzi, że „nie zbiera danych osobowych”, ale śmiemy twierdzić, że skrót MD5 adresu email w przypadku wielu użytkowników można bardzo łatwo (w czasie kilku godzin) odwrócić atakiem słownikowym. Co prawda nie przeprowadzaliśmy takich testów, ale obstawiamy, że dla bazy polskich adresów email prosty atak słownikowy w oparciu o najpopularniejsze loginy, imiona i nazwiska oraz najpopularniejsze domeny pocztowe pozwoli zgadnąć przynajmniej 80 jak nie 90% adresów."...

Ukryta Zawartość

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

https://www.audiostereo.pl/topic/138375-%C5%9Bledz%C4%85-nas-na-audiostereo/

Raz, dwa trzy...Wczoraj ona, dzisiaj Ty:

Policjanci podobno zachowywali się agresywnie i mieli grozić Annie Rokicińskiej. – Szantażowano mnie mówiąc, że oprócz mnie aresztowany zostanie również mój mąż, a dzieci trafią do policyjnej izby dziecka. Wmawiano mi, że ukrywam coś, że nie chcę niczego powiedzieć – mówi. Policjanci mieli też zachowywać się niekulturalnie i rozmawiać na tematy prywatne.

Pomyłka bez nakazu

Źródło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Czyżbyś czuł się zagrożonym? Robisz coś co zwróci uwagę służb i policji na Twoja skromna osobę. Czy troszkę siebie przeceniasz? :-))

Dla pewności nie ściągaj na kompa rzeczy prawnie zakazanych :-)))

Dla pewności nie ściągaj na kompa rzeczy prawnie zakazanych :-)))

Dzisiaj nie jest zakazane, a jutro????

W międzyczasie mamy noc, nasi pracownicy "dobrej zmiany" w Sejmie mają pomysłów w bród. Czasami w brud się zamieniających.

Ty nie masz o czym myśleć(martwić się) - na londyńskim bruku- nie Twoje zmartwienie.

Nie lubię być sprzedawany.

Vide wyżej- o pomyłki nie trudno.

Jeśli chodzi o "pomyłkę" z dziennikarka 3jki, to równie dobrze może to być stara sprawdzona technika operacyjna dla zdyscyplinowania całości dziennikarskiej :-) Opinia o zajściu którą zamieściła policja, a którą natychmiast usunięto, raczej moje podejrzenia potwierdza. Technika dyskredytacji ofiary :-)

Jeżeli ktoś jako loginu używa swojego emaila to jego problem. Jest łagodnie mówiąc nieroztropny. Co do podawania maila przy rejestrowaniu na audiostereo - osobiście nie pamiętam żadnego - słownie żadnego maila reklamowego który mógłbym podejrzewać o związek z audiostereo.

Jestem Europejczykiem.

Kilka lat temu na dole każdego postu widniał IP forumowicza. Potem to zniknęło (z ekranu).

Na wszelki wpadunek radzę posprzątać.

Adresy już dawno nieaktualne. Chyba, że ktoś logował się z firmy która nie zmieniła ISP.

Jestem Europejczykiem.

Inwigilacja użytkowników w sieci zatacza w Polsce oraz szersze kręgi i takim przełomowym etapem jest wprowadzenie RODO.

PiS lubi inwigilować. To nic nowego.

Idą po nas ?

Czy trzeba przygotować szczoteczkę do zębów ? To wcale nie jest żart ;-).

Robisz coś co zwróci uwagę służb i policji na Twoja skromna osobę

Pisze(ę) na AS. Nie wiem jakie mogą być tego konsekwencje ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Była już o tym pisane, przy okazji omawiania tematu bezpieczeństwa w sieci.

Ciasteczka co prawda można usunąć z pozycji przeglądarki, ale pewne dane jednak portal zachowuje.

Nie zaloguje się nikt na Forum, kto nie poda swojego maila będącego adresem zwrotnym dla dokończenia rejestracji....a tak jest nie tylko na AS, ale i na każdym forum internetowym.

Inwigilacja użytkowników w sieci zatacza w Polsce oraz szersze kręgi i takim przełomowym etapem jest wprowadzenie RODO.

Ukryta Zawartość

.

Da się to k**ewstwo wyłączyć?Nic przeczytać nie można , a nie mam zamiaru klikać zgody.

Ukryta Zawartość

Na Interii było to samo.

Przestałem czytać i - jakoś im przeszło.

Niech mnie w dupę pocałują, szmaciarze.

Ale, rzecz ciekawa - na francuskich 'gazecianych' stronach nigdy takiego gówna nie widziałem.

Rzecz ciekawa - powtarzam.

W końcu w Anglii truja kiedy chcą i kogo chcą

Ale podobno tylko służby specjalne Rosji nielojalnych agentów, więc chyba jesteś bezpieczny pod tym względem. Chyba że ktoś z najbliższych będzie się chciał Ciebie pozbyć ze względu na np. spadek ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Robisz coś co zwróci uwagę służb i policji na Twoja skromna osobę

Pisze(ę) na AS. Nie wiem jakie mogą być tego konsekwencje ;-)

Po prostu dostaniesz pośmiertną emeryturę, za posiadanie i rozpowszechnianie inteligentnych postów. Katyń to przeszłość teraz zamyka się mordę w taki właśnie sposób.

Może sobie jak jeszcze można powymyślamy: np

Panowie spokojnie 36 mln nie zamkną, ukraińców im zabraknie do pilnowania to raz.

Dwa, jak jednak zamkną to raczej w kolejnych wyborach nie wygrają.... No i część ma po kilka paszportów.

I na koniec żeby być uczciwym. W Polsce każda władza kocha trzymać za mordę naród. Także PIS nie jest tu żadnym wyjątkiem...

Ale podobno tylko służby specjalne Rosji nielojalnych agentów,

A dasz głowę że @Vlado nie jest ruskim szpiegiem (nawet na emeryturze)? Znasz go na tyle ? ;P Może on wie czemu się boi trucizn wszelakich ;P

Panowie spokojnie 36 mln nie zamkną, ukraińców im zabraknie do pilnowania to raz.

Te 36mln zamknie się nawzajem, bo już nawzajem się pilnuje. Hitler to zrobił, nie potrzebował ukraińców. Innym się to marzy.

Tymczasem w USA:

.."Departament Stanu Stanów Zjednoczonych proponuje, by w procesie przyznawania wiz służby mogły zlustrować nasze konto na Facebooku do 5 lat wstecz. Praktyka miałaby dotyczyć zarówno wiz imigranckich jak i turystycznych. Szacuje się, że dotknęłaby około 15 mln osób.

To brzmi jak prima aprilis, niestety dokument departamentu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) więc po prostu informujemy o nim z delikatnym poślizgiem. Amerykańscy urzędnicy chcą, by osoby, które będą starały się wizę, przedstawiały swoją historię aktywności na portalach społecznościowych z ostatnich 5 lat. Decyzja o tym, które portale będą brane pod uwagę, zapadnie w późniejszym czasie, można jednak w ciemno obstawiać, że znajdzie się wśród nich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . "...

A ja pieprzę ich "atrakcje" państwa policyjnego, wystarczy raz przeżyć obmierzłe taksowanie ich urzędnika imigracyjnego- nadczłowieka .z formularzem I-94.Zwłaszcza przy „secondary inspection”.

Oczywiście ponownie na liście znajdzie się opiniotwórcze "Audiostereo"- już ma procedury obserwacji członków forum

UUUU, wielu będzie miało kłopoty...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te 36mln zamknie się nawzajem, bo już nawzajem się pilnuje.

Mnie tam tylko kobieta pilnuje. A jak przestanie, to ja ją zacznę pilnować, bo to zły znak będzie ;P

Hitler ? Ten malarz ?

A dasz głowę że @Vlado nie jest ruskim szpiegiem (nawet na emeryturze)? Znasz go na tyle ? ;P

Może i jest, ale dobrze się maskuje ;-), nie to co wielu członków i fanów PiS którzy widać że kochali poprzedni ustrój ("komunę") i postanowili go choć częściowo reaktywować mimo że się maskują przykrywając się czarną pelerynką ;-).

Hitler ? Ten malarz ?

Taaak! Ten szarmancki facet, co paru milionom otworzył drzwi i puścił przodem do Konzentrationslager

A dasz głowę że @Vlado nie jest ruskim szpiegiem (nawet na emeryturze)? Znasz go na tyle ? ;P Może on wie czemu się boi trucizn wszelakich ;P

Lubię post

Vlado wie czemu boi się trucizn wszelakich - one bardzo szkodzą zdrowiu.

Na poparcie swego podejścia do szkodliwości owych, vlado przed Świętami postanowił zrezygnować do końca swego żywota ze spożywania wysokoprocentowych alkoholi. Wpływ na zdrowie tej decyzji jest bezcenny, a za pieniążki które zostaną mi z racji nienabywania myszowatej, będę mógł ze spokojem sumienia, bez wyrzutów że okradam rodzinę, rozwinąć swą jak widać bardzo zapóźniona edukacje w słuchaniu wtyczek, kabli zasilających, maści, kuwet i doniczek ze żwirem i innych odkrytych przez naukowców z dziedziny audo-hiend kwantowych gadżetów, mających tak oczywisty i tak niewytłumaczalny przez zwyczajnych audiofilów wpływ na wzmacniacze audio. :-)

Taaak! Ten szarmancki facet, co paru milionom otworzył drzwi i puścił przodem do Konzentrationslager

Ten sam co który ostatnio tortem z wafelków przez "prawdziwych polaków" został uczczonym ....

Na poparcie swego podejścia do szkodliwości owych, vlado przed Świętami postanowił zrezygnować do końca swego żywota ze spożywania wysokoprocentowych alkoholi. Wpływ na zdrowie tej decyzji jest bezcenny, a za pieniążki które zostaną mi z racji nienabywania myszowatej, będę mógł ze spokojem sumienia, bez wyrzutów że okradam rodzinę, rozwinąć swą jak widać bardzo zapóźniona edukacje w słuchaniu wtyczek, kabli zasilających, maści, kuwet i doniczek ze żwirem i innych odkrytych przez naukowców z dziedziny audo-hiend kwantowych gadżetów, mających tak oczywisty i tak niewytłumaczalny przez zwyczajnych audiofilów wpływ na wzmacniacze audio. :-)

A taki porządny gość byłes ;)

Oj byłem.

Od początku lat 90tych ubiegłego wieku prowadzę działalność gospodarczą. Wpierw w branży wydawniczej, obecnie od dawna spożywczej. Wiesz jak BARDZO porządnym kolegą swych kontrahentów należało być, żeby umowy bizness'owe zawierane były ze skutkiem dla mnie korzystnym? :-) To tak, jak być urzędnikiem państwowym - członkiem rządu. Ile to oficjalnych i nieoficjalny spotkań, rautów itp. trzeba mieć zdrowie odbyć, to sobie zapewne niektórzy nawet nie wyobrażają :-)

"Lekarza!! - już za późno. Szkoda Józka, dobry był z niego kolega :-(" :-)))

A na poważnie, to po ostatniej hospitalizacji i zabiegu, w przypadku mojej przypadłości chorobowej, to najsłuszniejsza decyzja i konieczność :-) Jedynie piwa nie zakazali :-)

Wszyscy boimy się trucizn nawet tych powszechnie używanych do uprawy roślin, ale trucizny zażywane w rozsądnych ilościach mogą służyć zdrowiu, np. angielska królowa matka piła co wieczór szklaneczkę trucizny zwanej whisky i dożyła sędziwego wieku. Co jakiś czas biorę z niej przykład.

Na poparcie swego podejścia do szkodliwości owych, vlado przed Świętami postanowił zrezygnować do końca swego żywota ze spożywania wysokoprocentowych alkoholi.

Musisz jeszcze poeksperymentować z produktami żywnościowymi tzn też spróbować zrezygnować z ich spożywania ;-).

Alkohol pity niewielkimi dawkami jest nieszkodliwy w nieograniczonych ilościach. :)

Niedawno sprawdzałem tą powyższą tezę, na moim organizmie się nie sprawdza ;-). Ilości muszą być ograniczone, chyba że popatrzymy na nie z dłuższej perspektywy sumarycznie ;-).

Jest jeden warunek trza byc krolową lub królem wtedy nie szkodzi (ten jeden wieczorem )Lechu wszystko przed Tobą ;)

a co do tematu napisze krótko :nic mnie nie zdziwi

chodzili za Pawłem Kasprzakiem ,łazili za Petru niby Go chroniąc to i tutaj zaglądają masowo

juz listę mają swoją ....

Jest jeden warunek trza byc krolową lub królem wtedy nie szkodzi (ten jeden wieczorem )Lechu wszystko przed Tobą ;)

Przecież wszyscy jesteśmy królami/królowymi. Życia oczywiście ;-). Niektórzy Polacy są nawet królami Europy, robią w niej furorę, np. "obatel". ;-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.