Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym z klubowiczami podzielić się ciekawszymi zdjęciami Minasów, które udało mi się zrobić. Oczywiście nie są tak profesjonalne jak Robina, ale może komuś się przydadzą np. do rozstrzygnięcia, jakie wybarwienie sobie zamówić.

post-17458-0-83582400-1445278846_thumb.jpg

post-17458-0-69591200-1445278847_thumb.jpg

post-17458-0-59607000-1445278848_thumb.jpg

post-17458-0-54306800-1445278849_thumb.jpg

post-17458-0-52172200-1445278851_thumb.jpg

post-17458-0-97627200-1445278852_thumb.jpg

post-17458-0-69447200-1445278854_thumb.jpg

post-17458-0-09687900-1445278856_thumb.jpg

post-17458-0-01965200-1445278858_thumb.jpg

post-17458-0-88684100-1445278859_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3609521

Minasy w tym egzotycznym wybarwieniu i w ładnym ich ustawieniu muszą zarąbiście grac. Tak kozacki wygląd zobowiązuje.

Zdjęcia bardzo fajne, może i lepsze od moich :)

ps,

był był sklonny Grzegorza namówić do jakiegos konkursu fotograficznego swoich kolumn z fajną nagrodą, a ja mogę być jurorem :) tudzież pomcnikiem przy tych zmaganiach.

Panie Gregorzu czy wsztkie osttnio produkowane bliźniaki maja sfazowane na ostro krawędzie frontoe

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3609807

Minasy w tym egzotycznym wybarwieniu i w ładnym ich ustawieniu muszą zarąbiście grac. Tak kozacki wygląd zobowiązuje.

Zdjęcia bardzo fajne, może i lepsze od moich :)

ps,

był był sklonny Grzegorza namówić do jakiegos konkursu fotograficznego swoich kolumn z fajną nagrodą, a ja mogę być jurorem :) tudzież pomcnikiem przy tych zmaganiach.

Panie Gregorzu czy wsztkie osttnio produkowane bliźniaki maja sfazowane na ostro krawędzie frontoe

Bliźniaki w fornirach :czeresnia amer. orzech ameryk. mahonie, klon maja zaokrąglenia frontu -jak zwykle,natomiast w twardych fornirach :wenge, dąb, heban, palisander maja sfazowania pod kątem 45 stopni. Czasem są wyjątki gdzie zlecane były skrzynki z wykonywanym frontem skrzynki na maszynie próżniowej wówczas na twardych fornirach było także zaokrąglenie. Na takich maszynach można wykonać zaokrąglenie frontu oraz góry skrzynki tak jak np.w Vienna Acoustic Haydn, gdzie w tej wytwórni nie tylko były zlecane skrzynki 16Hz ale też innych polskich manufaktur.

Co do konkursów jestem za ,prezentów jest tu nadto ,nawet korzyść będzie dwustronna ponieważ galeria strony będzie ciekawsza.

----------

A propo pokoi odsłuchowych .

Wczoraj miałem wyjazd do klienta z Canto Grand i Minasami .Sprzet może nie z pólki wysokiej ale całkiem dobry wzmacniacz NAD 355 ,CD Pioneer ,DAC R-DAC.

W miejscu odłuchowym stały DALI 450 które przecież doskonale znam zarówno od strony walorów dzwiekowych jak i samej budowy wraz ze schematem zwrotnicy.

Stały w miejscu odsłuchowym u klienta który wstępne powiedział iz to miejsce jest złe ale pasujące ustawieniem pokoju i faktem swobodnego poruszania sie po pokoju. Miał bnadzieje iż jak wstawimy lepsze kolumny to dzwiek bedzie na tyle lepszy iż znikna niedomagania pomieszczenia .Postawiliśmy Minas Anory i grały tylko bardziej gładko w zakresie góry pasma (w Dali przeszkadzał szeleszczący zakres wysokich tonów Seas KT25) ,tu było gładziej ale tez nie całkowicie gładko ,wysokich nie mało ,reszta brzmienia średnia lub poniżej średniej ,nastepnie Canto Grand na odsłuch ,tylny bass reflex dodał basu ,dzwiek był cieplejszy ,najlepszy w tym miejscu odsłuchowym ale nadal mocno średni jak na możliwości kolumn .

Przestawilismy na ścianę na której Dali brzmiały korzystniej ,najpierw Canto Grand , dzwiek oderwany od kolumn ,stereofonia bardzo dobra ,rozmach i dobry nisko rozciągnięty bas .

W tym miejscu odsłuchowym można by na Canto Grand zakonczyć ,ale postawilismy Minas Anory i zabrzmiały fantastycznie pod każdym wzgledem ,przypominam dołu nie miały na poprzedniej scianie to tutaj ekpresja basu jego podzakresów wyborna ,oczywiście niższe zejście i lepsza jakośćod Canto Grand które zagrały juz bardzo dobrze ,średnica zabrzmiała jak najbardziej wiarygodnie ,fortepian genailnie ,wysokie ich nasycenie ilośc w sam raz (to były standardowe MA IIIS 2,5R) .

Pytanie Pana czy na poprzedniej scianie gdyby wykonal adaptację akustyczna to by było dobrze dla dzwieku ? Byłoby lepeiej ale nadal źle. Często jest tak że w pomieszczeniu na jedej ścianie tylko dobrze gra sprzęt i trzeba by tak zaaranżowac pokój aby to miejsce odsłcuhowe pozostało .Niestety lewa kolumna zaslaniała wejście na balkon oraz schody na górę domu .W tej sytuacji ja bym zamontował w miejsce kolcy kółeczka do przesuwania kolumn niczym w B@W Matrix 801 ,można wysuwac kolumne do odsłuchu lub ją przesuwac aby mieszkać .

To taka konkluzja na warunki akustyczne pokoi,wspomne tylko że były w tym pokoju rózne kolumny i te z polskich manufaktur i w tych warunkach początkowych wszystkie zagrały słabiej od Dali 450 stad zostały u własciciela ,były i takie które nie zagrały w tym lepszym ustawieniu ,ale wniosek jeste w tym przypadku jeden dla kolumn zwykle to jedno lub dwa miejsca w pokoju ktore grają dobrze . Właściciel posiada także słuchawki Senheiser HD600 +wzmacniacz słuchawkowy lampowy i tak jak brzmi zestaw słuchawkowy to próżno szukac brzmienia systemu z kolumnami i to słuchawki brzmia tak samo w każdym pokoju :-) włąsnie bo słuchawki nie maja pomieszczenia odsłuchowego ,no tylko to od odleglosci głośnika sluchawek do malżowiny usznej czyli mikro pomieszczenie odsłuchowe,a z kolumnami mierzymy się z całą akustyka pokoju .

post-15230-0-05003400-1445321149_thumb.jpg

Edytowane przez Studio16Hertz
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3609909

To co napisał Pan Grzegorz odnośnie zmian dźwięku poprzez przestawienie kolumn to święte słowa i u mnie było dokładnie tak samo. Mam pokój 3.5 na 5.2 i ustawiając kolumny na dłuższej ścianie wykastrowany został niski bas,jakby kolumna ńie była w stanie przetworzyć tego zakresu. Przemioslem zestawy na krótszą ścianę i zagrały pięknym dołem, całym pasmem. Podobnie jak u poprzednika mam problem z balkonem gdyż jedna kolumna stoi tak ze nie można otworzyć drzwi i podobnie jak sugerował Pan Grzegorz rozwiązałem ten problem poprzez wkręcenie kółek i ustawianie kolumn do odsłuchu. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3609925

W standardowych, zwykłych i niewielkich prostokątnych pokojach zazwyczaj w okolicach 1/5 tej długości pomieszczenia (krótsza ściana za kolumnami) występuje linia, na której ustawione kolumny grają z minimalnym dostępnym akustycznym modem własnym pomieszczenia. Warto wstawić w narożniki wałki - pułapki basowe pod sam sufit by ograniczyć mod wzbudzania niskich częstotliwości. Jeśli również zadba się o warunki słuchania w bliskim polu lub wyeliminuje pierwsze odbicia można uzyskać warunki akustyczne, które pozwalają zagrać kolumnom zgodnie z ich charakterystyką. Wtedy można oceniać kolumny podobnie jak słuchawki.

Upraszczając problem,większe pomieszczenia wydają się korzystniejsze do słuchania systemów, poniekąd dzięki łatwości uzyskania w nich warunków słuchania w bliskim polu, gdzie odległości do ścian bocznych czy za miejscem odsłuchowym wynoszą po kilka metrów. Problemem wówczas pozostaje zdolność kolumn do grania potężniejszym dźwiękiem, co oczywiście nie jest tajemnicą.

Szukanie miejsca dla kolumn aby grały wspomagane modami akustycznymi nie powinno stanowić bazy dla ich oceny, gdyż wtedy ocenia się tandem kolumny +mod akustyczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3610020

Co do konkursów jestem za ,prezentów jest tu nadto ,nawet korzyść będzie dwustronna ponieważ galeria strony będzie ciekawsza

Ode mnie też będzie nagroda-niespodziałka :) za najładniejsze zdjęcia Minasów, ale też innych kolumn od S 16 np Canto Grand bym chętnie zobaczył na zdjeciach jak grają ;).

Przestawiliśmy na ścianę na której Dali brzmiały korzystniej ,najpierw Canto Grand , dzwiek oderwany od kolumn ,stereofonia bardzo dobra ,rozmach i dobry nisko rozciągnięty bas .

Ludzie czytają, udają, że to wiedzą, a i tak robią po swojemu, czyli najczęściej kupują następny droższy klocek który już bankowo poprawi granie, albo drogi kabel :D a naprawdę czasem niedużo trzeba aby to co mamy zagrało jak z marzeń, no prawie jak z marzeń.

Parę dni temu też byłem u swojego klienta, kompozytora który ma stary NAD 340 i CD Maranza jakiś wyższy chyba model, bo z regulacją wyjścia słuchawkowego oraz duże monitory DALI, spore skrzynki coś z lat 2000-2005 grały ustawione w regale ! U kompozytora !

Rozstawiliśmy monitory we właściwy polu odsłuchowym na skrzynkach po coli, bo zostaly z wesela córki pana kompozytora. No i panu kompozytorowi szczeka opadł jak mu gra to pięknie w pokoju z drewnianą podłogą i sufitem. Ponad 10 lat grały ustawione na regałowych półkach, jedna niżej druga wyżej :D

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3610053

Nie zapominaj Pit80 że ten tandem to tercet czyli jeszcze wpływ miejsca odsłuchowego

Rezysław, rozpatrując wspominane przeze mnie wyżej warunki, miejsce odsłuchowe jest ich oczywistą implikacją tudzież zintegrowanym elementem zjawiska słuchania systemu audio czy czegokolwiek innego.
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3610198

maciek06 i oczywiście napisz jak brzmienie. Też chodzą za mną Canto Grand. Może na AS uda się posłuchać.

Ja zmieniłem na CG z StX ito była niezła przesiadka. Polecam te głośniki.

Jeżeli chodzi o brzmienie to jak wcześniej pisał Grzegorz po wizycie u mnie, jak i sam się przekonałem najważniejszym jest znalezienie ustawienia pod siebie.

U mnie głośniczki CG w pierwszej części pokoju brzmiały tak, że micha cały czas się śmiała, lecz po przejściu na kanapkę gdzie można się rozsiąść się wygodnie i słuchać to był wielki klops. Kilka dni szukałem właściwego ustawienia i znalazłem. Teraz CG grają wszędzie tak samo pięknie. Basik jest extra i jest go wszędzie dostatecznie, nie męczy ale jak trzeba to potrafi nieźle kopnąć.. Dlatego uważam, że każdy powinien usiąść w swoim pokoiku i zastanowić się czego oczekuje od swego systemu, a nie sugerować się opiniami innych.

Pozdrawiam forumowiczów i Grzegorza.

To ja może zrobię małą prapremirę nowej kolekcji Studia 16Hz ;)

Małą, dlatego że tylko model środkowy i to w dodatku w innej obudowie niż docelowe.

Nazwy może nie będę ujawiniał, skoro konstruktor jeszcze sam tego nie zrobił.

Obudowy docelowe będą nowoczesnym wzornictwem, które będzie przełomem w konstrukcjach tej firmy i myślę że będą się podobać.

Ja, podobnie jak w przypadku Ariesów Plus, zażyczyłem sobie obudowę tradycyjną, z fornirem dębowym, z lakierem mat.

Konstrukcja musiała spełniać wymagania większych głośników, więc jest sandwich 22mm MDF + 10mm płyty wiórowej, do tego wieńce wzmacniając, kolce SoundCare.

Maskownice tradycyjne, czarne, na całości, mocowane na magnesach.

Elementy wewnętrze z tych lepszych, z najlepszym stosunkiem ceny do jakości - takie jak są planowane w wersji docelowej.

Z modyfikacji, to tylko kable wewnętrzne Neotech i Jupiter.

Zestawienie głośników w tym modelu to: wysokotonowy Illuminator „R” (szpilka), średniotonowy Illuminator 18 cm, niskotonowe 2x Revelator 22 cm.

Były próby z berylowym Illuminatorem, ale niestety w moim torze nijak to nie pasowało.

Owszem, blachy perkusji czy gitara akustyczna były bliżej prawdy, ale niestety reszta brzmiała już gorzej i nie było przyjemności ze słuchania.

Być może w jakimś specyficznym torze by się sprawdził, ale wydaje mi się że nie będzie takich wiele – aczkowiek gusta są różne.

Grają już 1.5 miesiąca, z czego sam ich słuchałem tylko na początku i teraz ostatnie dni.

Początek był trudny, 22cm Revelatory nie miały szybkości, buczały i bałem się, że przesadziłem z wyborem wielkości głośników w stosunku do mojego pomieszczenia.

Teraz, po tych kilku setkach godzin grania jest to na co liczyłem, czyli perfekcyjna podstawa basowa przy każdej głośności, zróżnicowanie.

Średnica ma piękną barwę i razem z górą, jest idealnie spasowana z moim torem (Krell KAV500i, ARC CD 8, tuner Magnum DynaLab 106 Triode, kable MiT, ElectraGlide, Acoustic Zen).

Przewaga 3 drożnej konstrukcji jest bezdyskusyjna i to w każdym aspekcie.

Najbardziej lubię płyty typu „live”.

Teraz, sluchanie koncertów jest przyjemnością jakich mało.

Naprawdę, czuć atmosferę, podstawa basowa daję wrażenia bycia tam.

Zostaje jeszcze lepsze dopasowanie kabli, ale to długa droga.

Widziałem je na żywo u Grzegorza. Piękne i bardzo dobry wybór:)))

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3610222

Ja zmieniłem na CG z StX ito była niezła przesiadka. Polecam te głośniki.

Jeżeli chodzi o brzmienie to jak wcześniej pisał Grzegorz po wizycie u mnie, jak i sam się przekonałem najważniejszym jest znalezienie ustawienia pod siebie.

U mnie głośniczki CG w pierwszej części pokoju brzmiały tak, że micha cały czas się śmiała, lecz po przejściu na kanapkę gdzie można się rozsiąść się wygodnie i słuchać to był wielki klops. Kilka dni szukałem właściwego ustawienia i znalazłem. Teraz CG grają wszędzie tak samo pięknie. Basik jest extra i jest go wszędzie dostatecznie, nie męczy ale jak trzeba to potrafi nieźle kopnąć.. Dlatego uważam, że każdy powinien usiąść w swoim pokoiku i zastanowić się czego oczekuje od swego systemu, a nie sugerować się opiniami innych.

Pozdrawiam forumowiczów i Grzegorza.

No właśnie idealnie by było odsłuchać u siebie. Nie wiem czy Pan Grzegorz wypożycza kolumny do odsłuchu?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3610238

No właśnie idealnie by było odsłuchać u siebie. Nie wiem czy Pan Grzegorz wypożycza kolumny do odsłuchu?

NIe wiem czy wypożycza ale można się umówić na odsłuchy jeżeli jest to niedaleko od Tych. Służy na pewno fachową pomocą :)))

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3611063

Warto wstawić w narożniki wałki - pułapki basowe pod sam sufit by ograniczyć mod wzbudzania niskich częstotliwości.

Takie pułapki muszą być dostrojone pod konkretną częstotliwość - właściwie przedział częstotliwości, któe są związane z wymiarami pomieszczenia - wszystkich modów pułapkami się nie wyeliminuje...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3612268

Takie pułapki muszą być dostrojone pod konkretną częstotliwość - właściwie przedział częstotliwości, któe są związane z wymiarami pomieszczenia - wszystkich modów pułapkami się nie wyeliminuje...

Oczywiście.

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3612311

Canto Grand już u mnie, na żywo prezentują się jeszcze lepiej jak na foto. Wczoraj grały 6h, dziś będę miał więcej czasu żeby usiąść i posłuchać. Tylko standy są w trakcie tworzenia :) wiec trzeba jakieś zastępcze. Jaką odległość od ściany zachować w przypadku br z tyłu ?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3612943

Jaką odległość od ściany zachować w przypadku br z tyłu ?

Wydaje sie ze ok. 1 metr ale to zalezy od konstrukcji. C.Grand pompuja oj pompuja duzo powietrza i dol jest potezny ale i zaskakujaco swietnie kontrolowany , na pewno pare cm od tylnej sciany nie jest dla nich dobrym ustawieniem.

Edytowane przez Luk77
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3613468

Nie ma znaczenia czy BR jest z tyłu czy z przodu. Jeśli jest z tyłu to odległość od ściany nie powinna być mniejsza niż średnica otworu. Ale są inne przyczyny, dla których kolumna powinna być odsunięta od ściany, im dalej tym lepiej w miarę możliwości.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3613483

A sprawdzałeś ten sam model kolumny z BR z przodu i BR z tyłu? Otóż były takie doświadczenia, robił to bodajże Canton, ale mogę się mylić bo to było dawno.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3613505

A sprawdzałeś ten sam model kolumny z BR z przodu i BR z tyłu?

Nie miałem okazji wypróbować akurat tego samego modelu na fr i br . Zaskoczyło mnie natomiast to ze to wlasnie monitory są bardziej wybredne na akustykę , pomieszczenie.

Moze sie okazać że w małych pomieszczeniach to wlasnie konstrukcja podłogowa lepiej zagra niż monitor a o jakości basu nie wspomnę tyle że w Canto Grand akurat niskie są wyśmienite i nieosiągalne obecnie przez np. tak wychwalane w prasie monitory Dynaudio ( jaki recenzent sie odważy je skrytykować) i to najwyższe modele.

Edytowane przez Luk77
https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3613522

System kompletny. Hegla H70 zastąpił Cayin cs55 ktory radzi sobie Canto Grand wyśmienicie

Użytkowo jest niezwykle przyjazną lampą. Jeśli nie mamy mierników i boimy się ustawiania biasu to ten wzmacniacz ulatwia nam to bardzo fajną i prostą regulacją którą ma na pokładzie. Pozatym ma wszytko to co miał Hegel - czyli prosty DAC do podpięcia komputera po USB oraz więcej - preamp gramofonowy MM (akurat tego H70 nie miało). Dla mnie jest to budżetowa lampa numero uno na rynku. Żadnych kluchów - gra wszytko od Jazzu po Mocny Hardcore/hardrock z genialną werwą i drivem. Napiszę więcej jak się osłucham a wzmacniacz się wygrzeje.

Sprzedam VITUS RI100

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3613787

System kompletny. Hegla H70 zastąpił Cayin cs55 ktory radzi sobie Canto Grand wyśmienicie

Czyli graj jak tu koledze ? :

http://stereoikolorowo.blogspot.com/2014/09/zestaw-kolumny-studio-16-hertz-canto.html

tak przy okazji Marcin w jak dużym pokoju gra to u Ciebie, bo ja rozglądam się za kolumnami dla znajomka ma pokoik 17-18m2 z możliwością dość dobrego ustawienia kolumn chociaż akustyka taka typowo blokowa ze skromnym dość wyposażeniem pomieszczenia.

Edytowane przez robin102

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3613984

Witam,

Panowie wczoraj miałem okazję posłuchać u siebie Canto Grand. Odwiedził mnie Pan Grzegorz za co jeszcze raz dzięki:) Jestem pod dużym wrażeniem tych monitorów. Niepozorne nieduże kolumny, ale z dużych obszernych dźwiękiem. Z moim Atoll-em IN100SE zagrały świetnie. Bas mocny, szybki i zróżnicowany. Trochę obawiałem się o bas bo teraz gram na Dynkach DM 2/8, a one mają większy przetwornik, ale niepotrzebnie. Grand-y spokojnie nagłośniły moje 18-19 metrowe pomieszczenie. Bardzo podobała mi się bogata barwna średnica. W Dynkach jednak tego brakowało. Wysokie tony dźwięczne, ale nie natarczywe. Do tego kolumny mają świetną stolarkę. Siedzę od kilku lat w branży meblarskiej więc wiem co mówię :) Gdyby kolor przywiezionych kolumny przez P. Grzegorza mi odpowiadał (a właściwiej moje żonie, był to orzech amerykański, bardzo ładny, ale moja stwierdziła, że jej nie pasuje do wystroju) to już by u mnie stały. Będę brał czarne. I tu mam prośbę. Ma ktoś z klubu fotkę kolumn S16Hz z czarny dębowym fornirze?

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3614044

Kochani pomóżcie :) poważna sprawa.

Moje bliźniaki stoją na środku pokoju, na dywanie i na przysłowiowych książkach telefonicznych. Wszystko to z racji akustyki pomieszczenia. Opada ustawienie na kolcach. Tak najlepiej gra dla mnie.

ALE ALE wczorajszej nocy o mały włos do katastrofy by nie doszło. Gibnęło mnie na boczek przechodząc obok Anora i już miał się przewrócić, ale w ostatniej sekundzie przytrzymałem braciszka.

Doradźcie gdzie kupić jakieś cokoły, jakieś takie nóżki poszerzające dół kolumn aby stabilnie stały i dystansowały skrzynie tak góra 2 cm od podłoża. Chodzi mi o coś takiego jak Sonus Faber robił w swoich podłogówkach. Takie dokręcane łapki wychodzące poza obrys skrzyni. Tylko żeby niedrogo było :) Któryś z kolegów tu w wątku coś takiego eleganckiego pokazywał, ale to chyba drogie było i odszukać nie mogę.

HELP pliszszszsz :)

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3614068

Czyli graj jak tu koledze ? :

http://stereoikolorowo.blogspot.com/2014/09/zestaw-kolumny-studio-16-hertz-canto.html

tak przy okazji Marcin w jak dużym pokoju gra to u Ciebie, bo ja rozglądam się za kolumnami dla znajomka ma pokoik 17-18m2 z możliwością dość dobrego ustawienia kolumn chociaż akustyka taka typowo blokowa ze skromnym dość wyposażeniem pomieszczenia.

gra mi to doskonale w 20-21m2 pokój ok 4x5m sprzęt stoi na krótszej ścianie a kolumny na standach 60cm produkcj pruszkowskiej firmy Ostoja

Sprzedam VITUS RI100

https://www.audiostereo.pl/topic/139576-studio16/page/344/#findComment-3614119
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.