Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

I co z sidebarem? Czy to tak trudno usunąć? Zajmuje tylko niepotrzebnie miejsce, a pod nim zostaje pustka, która powiększa wrażenie pustki wytworzone przez ten nowy "layout".

A ja nie mam żadnego sidebara i co mi pan zrobi :p

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Yodas napisał:

...nie mogę "używać " forum przez Tapatalka...brak możliwości logowania i i przeglądania...

..coś... ktoś... gdzieś...?

Ponawiam pytanie kiedy będzie dostępny Tapatalk?

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Mam wyłączone powiadomienia a za każdym razem, jak się loguję dostaję maila, że loguje się z nowego urządzenia.

Trochę chore. 

Ja takie e-maile dostaję gdy loguję się za pomocą przeglądarki z wykasowanymi ciasteczkami, szczegóły tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (wpis ze środy, z godz. 14:41).

Może też kasujesz "ciasteczka" po zamknięciu przeglądarki?

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

Panowie juz przenosi do ostatniego posta! Blad zostal dzis rano poprawiony.

6 godzin temu, Lumperator napisał:

Literki w boxach na stronie głównej są moim zdaniem co najmniej o jeden punkt za małe.

A nie sa identyczne jak byly przypadkiem?

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
13 godzin temu, HQ150 napisał:

Czy można teraz liczyć na to, że posty które zniknęły w dni świstaka, pojawią się na forum?

Pytam, bo np. założyłem temat z zapytaniem na które szukam podpowiedzi i nie wiem czy zakładać go ponownie czy nie. No bo jak się pojawią jednak na dniach to nie ma wprowadzać bałaganu.

Czy mogę prosić o odpowiedź na to pytanie?

• Administratorzy

Zaloz prosze jeszcze raz. Mamy skopiowany dump tej bazy, ale odzyskiwanie tego jest dosc skomplikowane i ryzykowne. Na chwile obecna wolimy przeznaczyć ten czas na robienie innych poprawek. Dzieki.

Godzinę temu, dskrzypczak napisał:

Panowie juz przenosi do ostatniego posta! Blad zostal dzis rano poprawiony.

(...)

Przycisk "Przejdź do tej odpowiedzi" w e-mailu również działa prawidłowo, dzięki. :)

Inna sprawa. Wczoraj nabrałem podejrzeń, że licznik postów mam "zamrożony". Dzisiaj, po napisaniu poprzedniego postu, jestem już pewien: licznik zatrzymał się na wartości 45. Czy inni użytkownicy mogliby sprawdzić jak to jest u nich?

Uzupełnienie poprzedniego wpisu (nie mogę już go edytować).

Sprawdziłem w swoim profilu, że mam obecnie 55 postów, ten prawdopodobnie będzie 56 (jeśli nie zostanie połączony z poprzednim).

Kopia ekranu z wykazem postów (dwie pełne strony po 25 postów i kawałek trzeciej.):

a_licznik.jpg.5c8a3b1d5ee7cded425c9bfcfbeea71e.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Poruszyłem ten temat w wątku funkcjonalność jeśli dobrze pamiętam i poruszam go tu  

Chciałem zwrócić uwagę na to co było w tej kwestii kiedyś a co jest teraz . W starym silniku w logo użytkownika nie było czegoś takiego jak reputacja co jest bardzo kontrowersyjne i może budzić różne wnioski i opinie o userze nie zawsze kozystne dla usera . Minusowanie rodem z Gazety Wyborczej jeśli wpływa na reputację bardzo ciężko jeśli jest dobra zdobytą jest bardzo złe .Zwiększa możliwość złośliwego trollowania usera podważając jego reputację . Jeśli nie lubię czegoś po prostu tego nie wykorzystuję przeciwko komuś . W starym silniku było tylko lubię i odlub o ile to pamiętam i koniec . Tak że w tej kwestii jeśli to jest możliwe proszę o zmianę słowa reputacja na jakieś inne słowo np lubiane nie wiążące się z reputacją i nie mające z nią nic wspólnego oraz zlikwidowanie pozycji minusowania w sub menu lubię to.

• Administratorzy
45 minut temu, Wari napisał:

Przycisk "Przejdź do tej odpowiedzi" w e-mailu również działa prawidłowo, dzięki. :)

Inna sprawa. Wczoraj nabrałem podejrzeń, że licznik postów mam "zamrożony". Dzisiaj, po napisaniu poprzedniego postu, jestem już pewien: licznik zatrzymał się na wartości 45. Czy inni użytkownicy mogliby sprawdzić jak to jest u nich?

Posty z bocznicy nie są zliczane. To nie błąd, tylko feature. Tak kiedyś chciano, to tak zrobiliśmy.

1 minutę temu, Piwo napisał:

Poruszyłem ten temat w wątku funkcjonalność jeśli dobrze pamiętam i poruszam go tu  

Chciałem zwrócić uwagę na to co było w tej kwestii kiedyś a co jest teraz . W starym silniku w logo użytkownika nie było czegoś takiego jak reputacja co jest bardzo kontrowersyjne i może budzić różne wnioski i opinie o userze nie zawsze kozystne dla usera . Minusowanie rodem z Gazety Wyborczej jeśli wpływa na reputację bardzo ciężko jeśli jest dobra zdobytą jest bardzo złe .Zwiększa możliwość złośliwego trollowania usera podważając jego reputację . Jeśli nie lubię czegoś po prostu tego nie wykorzystuję przeciwko komuś . W starym silniku było tylko lubię i odlub o ile to pamiętam i koniec . Tak że w tej kwestii jeśli to jest możliwe proszę o zmianę słowa reputacja na jakieś inne słowo np lubiane nie wiążące się z reputacją i nie mające z nią nic wspólnego oraz zlikwidowanie pozycji minusowania w sub menu lubię to.

To fakt, ja też nie jestem za negatywnymi punktami, bo rodzą sporo konfliktów. Jedne tylko "nie lubię" daje minus, pozostałe są albo neutralne, albo dodatnie, więc mamy stosunek 5:1. Poza tym domyślne jest "lubię to" i pewnie tego ogromna większość będzie używać.

Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Taki zestaw reakcji domyślnie zaoferował nam nowy silnik i na razie tak to zostawiliśmy. Wierzymy jednak, że większość użytkowników jest rozsądna i będzie należycie z tego korzystać.

• Administratorzy

Tzn. podejrzewam, że z tego to wynika, jak Ci się chce to możesz podliczyć i sprawdzić.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, dskrzypczak napisał:

Posty z bocznicy nie są zliczane. To nie błąd, tylko feature. Tak kiedyś chciano, to tak zrobiliśmy.

Robi się groch z kapustą . Jeśli się piszę post to powinien być zliczany nawet na Bocznicy . Tak kiedyś chciano . Może w ogóle zrezygnować ze zliczania , lubienia , lajkowania , twitowania bo z Audio Stereo zrobi się Facebook z Gazetą Wyborczą . Ludzie wyrażają swoje opinie na temat zmian a organizatorzy tego projektu jak za dawnych czasów . Dalej sami sobie dopiszcie .

• Administratorzy
6 minut temu, Piwo napisał:

Robi się groch z kapustą . Jeśli się piszę post to powinien być zliczany nawet na Bocznicy . Tak kiedyś chciano . Może w ogóle zrezygnować ze zliczania , lubienia , lajkowania , twitowania bo z Audio Stereo zrobi się Facebook z Gazetą Wyborczą . Ludzie wyrażają swoje opinie na temat zmian a organizatorzy tego projektu jak za dawnych czasów . Dalej sami sobie dopiszcie .

Ale wiesz, że tak jest od paru lat? Po zmianie silnika nic w tej kwestii się nie zmieniło. To ustawienie zostało po prostu przeniesione. Sprawa jest do przedyskutowania, ale jednak to forum o Audio i za to głównie powinien nabijać się licznik.

Ps. tapatalka już postawiłem.

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, dskrzypczak napisał:

To fakt, ja też nie jestem za negatywnymi punktami, bo rodzą sporo konfliktów. Jedne tylko "nie lubię" daje minus, pozostałe są albo neutralne, albo dodatnie, więc mamy stosunek 5:1. Poza tym domyślne jest "lubię to" i pewnie tego ogromna większość będzie używać.

Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Taki zestaw reakcji domyślnie zaoferował nam nowy silnik i na razie tak to zostawiliśmy. Wierzymy jednak, że większość użytkowników jest rozsądna i będzie należycie z tego korzystać.

Taki zestaw reakcji domyślnie zaoferował nam nowy silnik i na razie tak to zostawiliśmy. Wierzymy jednak, że większość użytkowników jest rozsądna i będzie należycie z tego korzystać. 

Ja w cuda wianki nie wierzę . "Zaoferował nam nowy silnik" . Jak zaserwują tobie w restauracji  kotleta z zepsutego mięsa to go zjesz bo będziesz uważał że wyjdzie w praniu ?  Ciekawe podejście . Trzeba było zrobić ankietę na temat czego się oczekuje w nowej aplikacji od użytkownika powiadamiając o zmianach na pierwszej stronie portalu że takie zmiany się wprowadza i rozesłać ją po PW . Chcieliśmy dobrze wyszło jak zwykle .

• Administratorzy

Kolego, ale widzę, że każda jedna rzecz jest przez Ciebie negowana, mimo że na forum jesteś raptem od roku. Wybacz, ale nie będziemy przeprowadzać ankiety z każdą zmianą, bo musielibyśmy ich podpiąć kilkadziesiąt. Schowaj proszę swoje malkontenctwo do kieszeni. Słuchamy głosu użytkowników w tym wątku i ogólnie, ale część zmian też wprowadzamy sami. Akurat nowe reakcje popiera ogromna większość.

Krytykujesz bark zliczania postów na bocznicy, a tak jest od dawien dawna i nowy silnik nie ma z tym nic wspólnego. Zostało to wprowadzone jeszcze przed Twoim pojawieniem się na forum. Jesteśmy otwarci na krytykę, ale nie na zwykłe narzekanie na wszystko co robi administracja.

9 godzin temu, Wari napisał:

Ja takie e-maile dostaję gdy loguję się za pomocą przeglądarki z wykasowanymi ciasteczkami, szczegóły tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (wpis ze środy, z godz. 14:41).

Może też kasujesz "ciasteczka" po zamknięciu przeglądarki?

Oczywiście, że tak. 

Natomiast korzystam z wielu forum, również banków i to się nie zdarza.

Po prostu wysłanie tego maila olewa moje ustawienia w profilu a wystarczy to sprawdzać zanim nastąpi akcja wysyłania emaila. Albo polityka prywatności działa albo nie. 

Zresztą w poprzedniej wersji takich emaili nie miałem.

I jeszcze, skoro mam ustawione w profilu, że nie chcę żadnych powiadomień , to dlaczego po logowaniu mam na dole okienko, które ode mnie oczekuje zaakceptowania powiadomień?

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, dskrzypczak napisał:

Kolego, ale widzę, że każda jedna rzecz jest przez Ciebie negowana, mimo że na forum jesteś raptem od roku. Wybacz, ale nie będziemy przeprowadzać ankiety z każdą jedną rzeczą, bo musielibyśmy ich podpiąć kilkadziesiąt. Schowaj proszę swoje malkontenctwo do kieszeni. Słuchamy głosu użytkowników w tym wątku i ogólnie, ale część zmian też wprowadzamy sami. Akurat nowe reakcje popiera ogromna większość.

Bardzo dobre podejście zarządu do lokatora . Jak w nowym mieszkaniu woda kapie ci z sufitu to twierdzisz ze będzie do podlewania kwiatków ? Ręce opadają Brawoo .  Widzę że wszystko w normie . Wyłączam się z dyskusji . W nowym silniku w wersji beta też mnie olaliście . 

• Administratorzy

Czy widzisz abyśmy kogoś tutaj olewali? Admini pracują tutaj dzień i noc, odpisują i realizują prośby użytkowników. Z innymi potrafimy się normalnie porozumieć, ale jak narzekasz na funkcję, która jest od kilku lat, to jest to zwykłym narzekaniem.

Jeżeli jeszcze nikt nie zgłaszał, to dopisuje do listy kolejny problem z przejściem do pierwszego nieczytanego posta.

Na własnym profilu -> obserwowana zawartość. Nie ma magicznej kropki przy temacie.

Trzeba przewijać ręcznie.

Dodałbym jeszcze sortowanie, szczególnie ustawiające wątki z nową zawartością na początku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 minut temu, jar1 napisał:

(...)

I jeszcze, skoro mam ustawione w profilu, że nie chcę żadnych powiadomień , to dlaczego po logowaniu mam na dole okienko, które ode mnie oczekuje zaakceptowania powiadomień?

A tego nie mam. Specjalnie teraz wylogowałem się, wyłączyłem przeglądarkę, sprawdziłem, że wszystkie ciasteczka zostały usunięte i po ponownym zalogowaniu nie mam okienka, o którym piszesz.

A ja mam pytanie dotyczące wątków zarchiwizowanych. Dodałem sobie w przeglądarce Chrome taki wątek celem późniejszego prześledzenia, ale niestety nie ma teraz na nowym forum już do niego dostępu.

Nie jest też wyszukiwany w nowej przeglądarce tematów na forum. Czy to kwestia przejściowa, czy tamtych starych wątków już po prostu nie będzie ?

Z góry dziękuję za odpowiedź ;-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Gość

(Konto usunięte)
52 minuty temu, dskrzypczak napisał:

Czy widzisz abyśmy kogoś tutaj olewali? Admini pracują tutaj dzień i noc, odpisują i realizują prośby użytkowników. Z innymi potrafimy się normalnie porozumieć, ale jak narzekasz na funkcję, która jest od kilku lat, to jest to zwykłym narzekaniem.

Niestety sortowanie stron jest u was do bani . Poruszałem ten temat na PW z wami i oczywiście został olany . Zamiast dorzucić funkcję szukanie po datach tkwicie w wyszukiwaniu po stronach co w niektórych przypadkach może doprowadzić do obłędu . 

Czy dodawanie lajków lubię nie lubię działa na reputację na Bocznicy czy też jak licznik wątków jest zamrożony ?

@jar1

odpisując na Twój post zasugerowałem się, że piszesz o okienku generowanym przez Forum, podobnym do tego, które prosi o akceptację ciasteczek.

Ale może chodziło Ci o okienko generowane przez samą przeglądarkę? Jeśli tak, to potwierdzam, że też je miałem, ale zablokowałem je właśnie z poziomu przeglądarki.

• Administratorzy
28 minut temu, arturp napisał:

wyszukiwarka zawsze była ,, dziwna " , lepiej było wyszukiwać tematów z forum  przez google ale teraz zupełnie niczego nie wyszukuje 

Wyszukiwarka się jeszcze przebudowuje. Zanim zaindeksuje wszystkie treści to co najmniej kilka dni. Niestety to potrwa. Komunikat o przebudowie powinien być wyświetlany razem z wynikami.

24 minuty temu, SynSama napisał:

A ja mam pytanie dotyczące wątków zarchiwizowanych. Dodałem sobie w przeglądarce Chrome taki wątek celem późniejszego prześledzenia, ale niestety nie ma teraz na nowym forum już do niego dostępu.

Nie jest też wyszukiwany w nowej przeglądarce tematów na forum. Czy to kwestia przejściowa, czy tamtych starych wątków już po prostu nie będzie ?

Z góry dziękuję za odpowiedź ;-)

Wszystkie wątki zostały przeniesione. Ustawiamy przekierowania starych adresów na nowe. Jeśli jakiś stary link nie działa, to proszę go wkleić i ustawimy przekierowanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.