Skocz do zawartości
IGNORED

Kazimierz Kutz nie żyje

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wielka szkoda.To był wielki artysta i niesamowicie ciekawy człowiek.Ja najwyżej go cenię nie tyle za filmy co za spektakle teatralne TVP z dawnych lat.

Jeden z ostatnich wielkich odszedł

[*]

Coraz mniej naprawdę przyzwoitych ludzi w sferze publicznej, niestety ...

Sam nie wiem, czy bardziej Go ceniłem jako twórcę, czy jako społecznika.

Szczerze mówiąc jego filmy nie za bardzo się nadawały do oglądania, ale w Polsce tak to już jest, że co do sławy i popularności to najczęściej na zasadzie na kogo wypadnie, na tego bęc ;-).

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Skoro już postanowiłeś się przedstawić jako ktoś kto nie rozumie sztuki i nie docenia wielkości twórcy to przynajmniej już zamilcz w obliczu śmierci człowieka i nie kompromituj się tutaj więcej

Kolejna duża strata dla polskiej kultury. Cenię jego filmy z okresu począwszy od "Krzyż Walecznych" (1958), a zakończywszy na "Paciorkach jednego różańca" (1978). Jako polityk wyróżniał się na tle otaczającej go w większości miernoty - taka mała "perła w koronie".

• 2 tygodnie później...

Wielki Ślązak, wspaniały człowiek. Śląsk stracił jednego ze swoich wielkich synów. Zostawił po sobie wspaniałe dzieła i pewien przekaz - nieocenioną wartość dla przyszłych pokoleń. Wraz z Kutz'em umarła swoista część starego Śląska. Pozostanie w pamięci Ślązaków na wieki. 

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Wielki Ślązak. Świetny filmowiec. Samodzielnie myślący człowiek. 

W dniu 18.12.2018 o 19:00, SynSama napisał:

Szczerze mówiąc jego filmy nie za bardzo się nadawały do oglądania

Ja w przedszkolu też nie rozumiałem m.in. filmów Kutza więc nie dziwi mnie taki osąd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.