HQ150 946 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Bardzo smutna informacja. W wieku 89 lat opuścił nas wielce zasłużony dla naszego kina twórca. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciech iwaszczukiewicz 8731 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Wielka szkoda.To był wielki artysta i niesamowicie ciekawy człowiek.Ja najwyżej go cenię nie tyle za filmy co za spektakle teatralne TVP z dawnych lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asterix1 5727 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Jego filmy o Śląsku walce i zyciu.... brylant w sztuce filmowej 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argus 4943 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Jeden z ostatnich wielkich odszedł [*] Coraz mniej naprawdę przyzwoitych ludzi w sferze publicznej, niestety ... Sam nie wiem, czy bardziej Go ceniłem jako twórcę, czy jako społecznika. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SynSama 206 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Szczerze mówiąc jego filmy nie za bardzo się nadawały do oglądania, ale w Polsce tak to już jest, że co do sławy i popularności to najczęściej na zasadzie na kogo wypadnie, na tego bęc ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redkontakt 75 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Skoro już postanowiłeś się przedstawić jako ktoś kto nie rozumie sztuki i nie docenia wielkości twórcy to przynajmniej już zamilcz w obliczu śmierci człowieka i nie kompromituj się tutaj więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasqual 249 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Wielki reżyser, wielki Człowiek. Kondolencje dla Rodziny i przyjaciół Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zyzol 291 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2018 Kolejna duża strata dla polskiej kultury. Cenię jego filmy z okresu począwszy od "Krzyż Walecznych" (1958), a zakończywszy na "Paciorkach jednego różańca" (1978). Jako polityk wyróżniał się na tle otaczającej go w większości miernoty - taka mała "perła w koronie". 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadowski 6555 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2018 Wielki Ślązak, wspaniały człowiek. Śląsk stracił jednego ze swoich wielkich synów. Zostawił po sobie wspaniałe dzieła i pewien przekaz - nieocenioną wartość dla przyszłych pokoleń. Wraz z Kutz'em umarła swoista część starego Śląska. Pozostanie w pamięci Ślązaków na wieki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mickey6 236 Zgłoś Napisano 1 Stycznia Wielki Ślązak. Świetny filmowiec. Samodzielnie myślący człowiek. W dniu 18.12.2018 o 19:00, SynSama napisał: Szczerze mówiąc jego filmy nie za bardzo się nadawały do oglądania Ja w przedszkolu też nie rozumiałem m.in. filmów Kutza więc nie dziwi mnie taki osąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach