Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, dzarro napisał:

Zobaczymy jak wypadnie rewanżyk z Mirką - ja waham się między ostrożnym optymizmem a ostrożnym pesymizmem.

Iga raczej powinna unikać na tej nawierzchni siłowych wymian w stylu "która pierwsza klęknie", bo jej z Qinwen średnio wychodziły, chyba że przestanie piździć i da się grać precyzyjnie pod końcową linię.  Mirra jest na fali, pytanie jak długo da radę, czy może być nową Hingis? To by było 11 zwycięstwo z rzędu.

Iga raczej powinna unikać na tej nawierzchni siłowych wymian w stylu "która pierwsza klęknie", bo jej z Qinwen średnio wychodziły, chyba że przestanie piździć i da się grać precyzyjnie pod końcową linię.  Mirra jest na fali, pytanie jak długo da radę, czy może być nową Hingis? To by było 11 zwycięstwo z rzędu.

Gdyby Iga przegrała drugi raz z rzędu z 17-ką i to na „swoim” turnieju to relacje z Łimem stały by się chyba jeszcze bardziej relatywne…

Wyłączyłem przed chwilą po pierwszym secie....przepraszam... nie mogę...

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

30 minut temu, dzarro napisał:

Aż strach pomyśleć jak będą wyglądać mecze 20 letniej Mirki z 26 letnią Igą.

Skoro już teraz jest cała w plastrach, to pewnie będzie wyglądała jak mumia...

Godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

Wyłączyłem przed chwilą po pierwszym secie....przepraszam... nie mogę...

Ja wyłączyłem po 1 i zacząłem od 3 ale też już daje spokój przy 1:4  Nie na moje nerwy. Rano skrót obejrzę.

Teraz, dzarro napisał:

Niestety 3 set może mieć tytuł „Mumia powraca”. I wcale nie chodzi o Mirkę.

No bo jak się wygrywa drugiego seta 6:1, to trzeba wygrać swojego gema serwisowego w trzecim...

Czasami jedna piłka w trakcie meczu decyduje o jego losach i to był ten wyrzucony wolej backhendowy na 0:40 w trzecim gemie potem z szansą na szybkie odłamanie i teraz by serwowała na 4:3

Teraz, aster_ napisał:

Ja wyłączyłem po 1 i zacząłem od 3 ale też już daje spokój przy 1:4  Nie na moje nerwy. Rano skrót obejrzę.

Może jednak oglądajcie turnieje szachowe, a nie tenis 😁

3 minuty temu, dzarro napisał:

W chimerycznym meczu dwóch 17-latek wygrała ta dojrzalsza…

Iga niezbyt dobrze reaguje na skuteczną uporczywą defensywę.  Trzeci set mocno przypominał to co się działo w półfinale igrzysk. Zamiast spokojnie zagrać kolejną piłkę, zrywa uderzenie i pudłuje.

4 minuty temu, audiofan01 napisał:

Jak Iga odbijała „kształtem” to większość akcji wygrywała, jak tylko spłaszczała uderzenie to kończyła w siatce albo na aucie.

Nie wiem czy to nie kwestia chwytu, który stosuje Iga, z którym trudno dobrze grać takie płaskie strzały.  Andreeva ma niesamowity "wysięgnik" na BH, ciekawe jak długo jej obręcz barkowa to wytrzyma.

4 godziny temu, dzarro napisał:

Przypomina to rok 2021 . Sporo zwycięstw w godzinę -ale każdy opór rywalki to widmo porażki.

No i te fochy…

Sama mówiła, że sobie z tym jeszcze nie radzi.
Ostatnio to standard - pierwsze mecze to nokauty, a jak napotka na opór to zaczynają się schody i powrót do klasycznych błędów wynikających z nadgorliwości.

W sumie to dobrze, że znów nie oglądałem bo szkoda nerwów, a i tak mam po Waszych komentarzach i artykułach prasowych pełen pogląd na grę Igi.

Wydaje mi się, że małymi kroczkami zmierza znów do dominacji.

Przypomniałeś mi dawno zasłyszaną teorię, jakoby każdy facet miał jakąś określoną liczbę wyprysków ba całe życie. Po jej wykorzystaniu koniec, end, finito, pozostają już tylko wspomnienia 

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Saba przegrywa chyba nawet wyraźniej niż Iga.

Iga musi się spiąć bo nawet teraz okienko na wygrane z Mirką jest już tylko uchylone - a Conchita złożyła zamówienie na solidne, pancerne okiennice.

Andrejeva znalazła sposób na czołówkę?
Interesujący artykuł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

12 minut temu, dzarro napisał:

Iga musi się spiąć bo nawet teraz okienko na wygrane z Mirką jest już tylko uchylone - a Conchita złożyła zamówienie na solidne, pancerne okiennice.

Ach, och...jak Ty się popisujesz tymi rebusami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
49 minut temu, dzarro napisał:

Saba przegrywa chyba nawet wyraźniej niż Iga.

Mnie to wygląda na solidne podrasowanie, moc owszem rośnie ale przebiegi pomiędzy generalnymi remontami spadają.

3 godziny temu, Zbig napisał:

Jest drabinka w Miami - szansa na kolejny SF z Mirrą.

Szansa?

Jestem przekonany że Iga po tym losowaniu ma ściśnięty żołądek.

I jak dojdzie do tego pojedynku to zaliczy kolejną porażkę.

Dlaczego tak sadzę?

Już o tym pisałem.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.