Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, iro III napisał:

Zapominamy, że grają kobiety, tu może zdarzyć się jeszcze wszystko, nawet jeszcze kilka zwrotów o 180 stopni. 😉

Innym kobietom można wybaczyć takie nagłe zapaści, ale nie Idze Świątek. Jej po prostu nie wypada grać taką "wiochę".

Może mi ktoś wyjaśni skąd nagle te 2 metrowe auty u naszej tenisistki? I czemu nie potrafi tego skorygować?

Jasnowidz jestem - wiedziałem, że przy stanie 3:1 zaraz będzie nagły zwrot akcji. 😉

Może mi ktoś wyjaśni skąd nagle te 2 metrowe auty u naszej tenisistki? I czemu nie potrafi tego skorygować?
Jasnowidz jestem - wiedziałem, że przy stanie 3:1 zaraz będzie nagły zwrot akcji.

Dziś to na 1000% niedyspozycja dnia. Od porażki w AO Iga nie grała tak słabo - może nawet od porażki w Toronto.

Jak już oglądam na luzie - przegra to przegra…
1 minutę temu, jackk napisał:

Światek tego nie chce wygrac…

Niewiarygodne jest robić tak proste błędy w momentach gdy nie ma zagrożenia, a może wygrać gema. Svitonie pomaga jak może, a gdy jej nie pomaga, to tamta sama robi proste błędy.

Że tak powiem, bywało lepiej 🤔

Tłumaczę sobie, ze trawa to jeszcze dla Igi bardzo trudna nawierzchnia 😁

26 minut temu, iro III napisał:

Przy 1:4 w TB już brałem pilota...

No, co jak co, emocje są. 🙂

Teraz 1:4 w gemach 🤣

2 godziny temu, iro III napisał:

Jak drastycznie i radykalnie Iga nie poprawi 1 serwisu, już dziś będzie miała wakacje.

To nie serwisem przegrała gema serwując na pierwszego seta.  A jakby wygrała pierwszego seta to w drugim pewnie dała by radę bez tego tiebreaka.  Już kiedyś zwracałem uwagę na kwestię braku regularności.  Ona jest bardziej kluczowa u panów ale dziś Iga pobiła wszelkie rekordy a Elina grała swoje, nb. bardzo przyzwoity tenis, nie spodziewałem się, może nawet wygra turniej.

To nie serwisem przegrała gema serwując na pierwszego seta.  A jakby wygrała pierwszego seta to w drugim pewnie dała by radę bez tego tiebreaka.  Już kiedyś zwracałem uwagę na kwestię braku regularności.  Ona jest bardziej kluczowa u panów ale dziś Iga pobiła wszelkie rekordy a Elina grała swoje, nb. bardzo przyzwoity tenis, nie spodziewałem się, może nawet wygra turniej.

Moim zdaniem nie ma sensu analizować meczu, w którym praktycznie nic nie wychodzi - poza determinacją, ale i tu baterie mentalne były mocna nadwyrężone po niedzieli a - przy tak słabej dyspozycji - procesor miał już za wiele wątków pobocznych do ogarnięcia, chłodzenie nie dało rady itd.

Plusy dla mnie są takie - Iga już raczej nie odwoła Warszawy i w środku soboty nie będzie trzeba oglądać tenisa, czego nie lubię.
16 minut temu, dzarro napisał:

Słaby mecz Igi - ale i tak szacun, że nie odpuściła tego 2 seta. Była chyba za bardzo wypalona po poprzednim meczu.

Nadmiar agresji, pośpiech, z drugiej strony rozumiem że chciała się trzymać swojej formuły skoro trawy dobrze nie czuje, ale można było to lepiej rozegrać.

W trzecim secie Iga poprawiła nieco swoją grę, ale Elina wskoczyła na jeszcze wyższy poziom i o ile w pierwszych dwóch grała przeciętnie i zwykle korzystała z często beznadziejnych błędów Igi, to już w trzecim zagrała naprawdę świetnie.

Szkoda pierwszego seta, bo gdyby Iga go wygrała tak, jak powinna to zrobić, to w drugim może powróciłaby do swojej normalnej dyspozycji.

I po co wyjeżdżała wcześniej z urokliwego turnieju w Niemczech? Co jej to dało? Zawiodłem się podwójnie - wtedy i dzisiaj. Miała by przynajmniej prawdopodobnie wygrany turniej na trawie w tym sezonie, a tak - tylko niesmak we mnie pozostał  po tym co zobaczyłem dzisiaj. Może przybić sobie piątkę z Panem Hubertem, moim zdaniem.

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

1 godzinę temu, YunnanTEA napisał:
2 godziny temu, soundchaser napisał:

... może powróciłaby do swojej normalnej dyspozycji.

na trawniku? Raczej nie.

Miałem na myśli dyspozycję właśnie na trawie we wcześniejszych meczach. No chyba, że tamte przeciwniczki uznamy za gorszy sort. 😉

Widzę że Koledzy w końcu dostrzegli to wszystko, o czym pisałem przy okazji poprzedniego meczu. No ale dzisiaj już nie dało się tego nie dostrzec.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.