Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel wpływający na brzmienie

J.Jerry

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, przemak napisał:

A moim zdaniem albo to co ktoś pisze ma sens albo nie ma. I nie jest ważne, czy umie trzymać lutownicę. Oczywiście, że teoretyk może być autorytetem, nawet z niepełną wiedzą, choćby taki Einstein ? Ty na przykład twierdzisz, że efekt Dopplera to złudzenie, i jakoś nie czujesz smrodku.

To jest Twoje zdanie, z którym się nie zgadzam.

Pokaż mi gdzie napisałem, że efekt Dopplera jest złudzeniem... Coś już się w główce plącze.

1 minutę temu, Adam_85 napisał:

To jest Twoje zdanie, z którym się nie zgadzam.

Tak, moje zdanie, nie musisz się zgadzać.

Pokaż mi gdzie napisałem, że efekt Dopplera jest złudzeniem... Coś już się w główce plącze.

Wybacz, ale nie mam ochoty się zniżać do tego poziomu rozmowy. Ty też nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Do tego agresja, chamstwo i wywyższanie się.. niekonsekwencja sceptyków na każdym kroku.. i próby jej przykrywania chamskimi wpisami.

Brzmi znajomo?

nagrywamy.com

2 minuty temu, przemak napisał:

Wybacz, ale nie mam ochoty się zniżać do tego poziomu rozmowy. Ty też nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Do tego agresja, chamstwo i wywyższanie się.. niekonsekwencja sceptyków na każdym kroku.. i próby jej przykrywania chamskimi wpisami.

Brzmi znajomo?

Ale co to ma do efektu Dopplera.. ?

17 minut temu, Adam_85 napisał:

Niech będzie tym "kozakiem", ale merytorycznie, a nie w gawędziarstwie i pisarstwie.

Co za różnica czy druty wykonane są DIY w domu, w garażu przez "firmę" czy w większej fabryczce? Wszystko to, to w 99% tylko konfekcjonowanie. Zasada ich działania jest niezmienna.

Merytorycznie powiadasz...

W takich dyskusjach to ja widzę zawsze  z jednej strony - takie wyrażenia jak pomiary, dopasowanie impedancyjne łączonych urządzeń, parametry RLC, dB, ekranowanie, fizyka, elektrotechnika, matematyka itd.

Z drugiej zaś - "ja słyszę", osłuchanie, "wygrzewanie", rozdzielczy sprzęt, "kierunkowość" przewodnika itd.

Gdzie jest wiec gawędziarstwo i pisarstwo?

Teraz, Adam_85 napisał:

Ale co to ma do efektu Dopplera.. ?

Nie wiem. Po prostu widzę, że twierdzisz, że efekt Dopplera to złudzenia, a dlaczego tak twierdzisz, to nie mam pojęcia.

nagrywamy.com

Teraz, przemak napisał:

Nie wiem. Po prostu widzę, że twierdzisz, że efekt Dopplera to złudzenia, a dlaczego tak twierdzisz, to nie mam pojęcia.

Pokaż mi gdzie tak twierdze.. ? napisałem, że Krisnext nie musi się martwić o moje rozumienie tego ZJAWISKA. 

2 minuty temu, Adam_85 napisał:

Pokaż mi gdzie tak twierdze.. ? napisałem, że Krisnext nie musi się martwić o moje rozumienie tego ZJAWISKA. 

Wybacz, ale nie mam ochoty się zniżać do tego poziomu rozmowy. Ty też nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Do tego agresja, chamstwo i wywyższanie się..

nagrywamy.com

W dniu 28.03.2019 o 13:21, Adam_85 napisał:

Nie martw się o moje rozumienie zjawisk, ja się bardziej martwię niekonsekwencja sceptyków na każdym kroku.. i próby jej przykrywania chamskimi wpisami. Poziom zero to zbyt wiele powiedziane, null jest tu bardziej trafionym określeniem.

6 minut temu, przemak napisał:

Wybacz, ale nie mam ochoty się zniżać do tego poziomu rozmowy. Ty też nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Do tego agresja, chamstwo i wywyższanie się..

Manipulować możesz ile chcesz.. kłamać też.. to Twoja specjalizacja? Wpis broni się sam.

Powiedz mi lepiej jaki to wszystko ma związek z audio, a tymbardziej z zakładką DIY?

7 minut temu, Adam_85 napisał:

napisałem, że Krisnext nie musi się martwić o moje rozumienie tego ZJAWISKA

Napisałeś wyraźnie, że chodzi o rozumienie zjawisk, nie napisałeś, jakich konkretnie. Czyli jakieś zjawiska jakoś rozumiesz.

4 minuty temu, Adam_85 napisał:

Manipulować możesz ile chcesz.. kłamać też.. to Twoja specjalizacja? Wpis broni się sam.

OK, czyli przyznajesz się do manipulacji?

nagrywamy.com

1 minutę temu, przemak napisał:

OK, czyli przyznajesz się do manipulacji?

Ja nie manipuluje, pytam się gdzie jest diy audio w tym wszystkim? Gdzie są dyskusje o audio? 

15 minut temu, iro III napisał:

dopasowanie impedancyjne łączonych urządzeń,

no właśnie jakie powinno być? ?

18 minut temu, iro III napisał:

takie wyrażenia jak pomiary,

..pokaż chociaż jeden,realny ,który jest twojego autorstwa  ?

20 minut temu, iro III napisał:

Co za różnica czy druty wykonane są DIY w domu, w garażu przez "firmę" czy w większej fabryczce? Wszystko to, to w 99% tylko konfekcjonowanie. Zasada ich działania jest niezmienna.

..nie jest to prawda.

jest wiele różnych kabli połączeniowych,w tym np aktywne ?

7 minut temu, Adam_85 napisał:

Ja nie manipuluje, pytam się gdzie jest diy audio w tym wszystkim? Gdzie są dyskusje o audio? 

Jeżeli ty nie manipulujesz, to dlaczego nazywasz swój cytat manipulacją? Przecież to jest dokładnie twoja odpowiedź na moje merytoryczne, logiczne i będące w temacie pytanie zadane tobie, dotyczące w dodatku cytatu z wypowiedzi mojego kolegi. To ja się pytam, gdzie tu DIY i gdzie tu audio - w TWOJEJ wypowiedzi. Pisałem, że nie odpuszczę ? 

4 minuty temu, triode napisał:

no właśnie jakie powinno być? ?

Dopasowanie impedancyjne odeszło z bitelsami ?

nagrywamy.com

9 minut temu, triode napisał:

jest wiele różnych kabli połączeniowych,w tym np aktywne

Czy aktywne kable można przedłużać zwykłymi, czy aktywnymi, czy na przemian? ?

3 minuty temu, triode napisał:

pytałem kolegę-tego od sloganów )

Tylko niosę pomoc ?

nagrywamy.com

4 minuty temu, przemak napisał:

Jeżeli ty nie manipulujesz, to dlaczego nazywasz swój cytat manipulacją? Przecież to jest dokładnie twoja odpowiedź na moje merytoryczne, logiczne i będące w temacie pytanie zadane tobie, dotyczące w dodatku cytatu z wypowiedzi mojego kolegi. To ja się pytam, gdzie tu DIY i gdzie tu audio - w TWOJEJ wypowiedzi. Pisałem, że nie odpuszczę ? 

Dopasowanie impedancyjne odeszło z bitelsami ?

Zacytowałem to, co Ty miałeś w poście. Skoro tam było tzn. że sam to napisałeś ? Nie użyłeś tam żadnego cudzysłowia.. Manipulacją nazywam to, co robisz od kilku postów ? Wniosek dla mnie pozostaje ten sam, bijesz się za kolegę bo nie chodzi o to jak jest ze zjawiskami w audio, a o rację po jedynej słusznej stronie. Myślałem, że Ty jako ten bardziej dociekliwy pomożesz skierować rozmowę na bardziej merytoryczny tor. Szkoda, bawcie się dobrze ?

Zacytowałem to, co Ty miałeś w poście. Skoro tam było tzn. że sam to napisałeś ? Nie użyłeś tam żadnego cudzysłowia.. Manipulacją nazywam to, co robisz od kilku postów ? Wniosek dla mnie pozostaje ten sam, bijesz się za kolegę bo nie chodzi o to jak jest ze zjawiskami w audio, a o rację po jedynej słusznej stronie. Myślałem, że Ty jako ten bardziej dociekliwy pomożesz skierować rozmowę na bardziej merytoryczny tor. Szkoda, bawcie się dobrze ?

Krótką masz pamięć, oj krótką ?

W dniu 28.03.2019 o 13:17, Adam_85 napisał:

Wybacz, ale nie mam ochoty się zniżać do tego poziomu rozmowy. Ty też nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Lechu sam sobie zaprzecza, że ludzi nauki mogą oceniać tylko ludzie nauki, a tu takie fopa.. Do tego agresja, chamstwo i wywyższanie się.. 

nagrywamy.com

3 minuty temu, przemak napisał:

zy aktywne kable można przedłużać zwykłymi, czy aktywnymi, czy na przemian? ?

zgadnij? ?

pytanie pomocnicze:

skoro mój preamp impedancję wyjściową : 0,5ohm to jaka powinna być impedancja wejściowa końcówki?

Rozmowę na merytoryczny tor próbuję sprowadzić od dłuższego czasu, a ty w tym czasie na prośbę o merytoryczną odpowiedź napisałeś:

W dniu 28.03.2019 o 13:21, Adam_85 napisał:

Nie martw się o moje rozumienie zjawisk, ja się bardziej martwię niekonsekwencja sceptyków na każdym kroku.. i próby jej przykrywania chamskimi wpisami. Poziom zero to zbyt wiele powiedziane, null jest tu bardziej trafionym określeniem.

1 minutę temu, triode napisał:

zgadnij? ?

pytanie pomocnicze:

skoro mój preamp impedancję wyjściową : 0,5ohm to jaka powinna być impedancja wejściowa końcówki?

Będę strzelał - zwiększ impedancję wyjściową, jest za niska ?

nagrywamy.com

Merytorycznie rzecz biorąc kabel np. IC służy do słuchania a nie do pomiarów elektrycznych,

oglądania, badania fizyki ciała stałego itp.  trzeba wrócić do źródeł - tylko tyle i aż tyle ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 minuty temu, przemak napisał:

Będę strzelał - zwiększ impedancję wyjściową, jest za niska ?

fe,chcesz poprawiać Mistrza

tylko dwie firmy potrafiły zrobić takie pre ?

1 minutę temu, audioburak napisał:

Merytorycznie rzecz biorąc kabel np. IC służy do słuchania a nie do pomiarów elektrycznych,

oglądania, badania fizyki ciała stałego itp.  trzeba wrócić do źródeł - tylko tyle i aż tyle ...

powiedziałbym,że kabel IC przewodzi prąd ?

grające kable to u internetowych podglądaczy.

45 minut temu, Adam_85 napisał:

W dniu 25.03.2019 o 15:54, Adam_85 napisał:

Sceptycy pisali o tym, że...

A słyszący pisali o tym, że efekt Dopplera to złudzenie, więc o co chodzi?

Teraz, triode napisał:

fe,chcesz poprawiać Mistrza

tylko dwie firmy potrafiły zrobić takie pre ?

Ale po co? Niesymetryczny może się wzbudzać, a symetryczny może mieć problem z równymi impedancjami. Po co tak żyłować?

nagrywamy.com

Skoro IC tylko przewodzi prąd to na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

są również odpowiednie zakładki dla instalacji słaboprądowych - tam naprawdę można się wykazać ? 

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ale po co? Niesymetryczny może się wzbudzać, a symetryczny może mieć problem z równymi impedancjami. Po co tak żyłować?

to jest pytanie z gatunku: co poeta miał na myśli  ?

w innym miejscu bym ci odpowiedział ?

nie ma powodów do zmartwień,jest stabilny i ogólnie jeden z lepszych jakie zrobili .

świetny z lampą i tranem ?

Teraz, audioburak napisał:

Skoro IC tylko przewodzi prąd to na stronie:

Ukryta Zawartość

są również odpowiednie zakładki dla instalacji słaboprądowych - tam naprawdę można się wykazać ? 

ale tam nie ma audio-prądu ?

sceptycy ukiśli by z nudów..lol

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, triode napisał:

to jest pytanie z gatunku: co poeta miał na myśli  ?

w innym miejscu bym ci odpowiedział ?

nie ma powodów do zmartwień,jest stabilny i ogólnie jeden z lepszych jakie zrobili .

świetny z lampą i tranem ?

Czemu ma nie być. Ale to jakieś zawody są, czy to się dubluje jako końcówka mocy? ?
Odpowiadając na pytanie - ono nie zwiera wszystkich danych, w szczególności właśnie minimalnej impedancji obciążenia. Strzelam więc końcówka powinna mieć przynajmniej te tradycyjnie i nigdzie nie spotykane 600, ale lepiej z 5x więcej ?

nagrywamy.com

Czemu ma nie być. Ale to jakieś zawody są, czy to się dubluje jako końcówka mocy? ?
Odpowiadając na pytanie - ono nie zwiera wszystkich danych, w szczególności właśnie minimalnej impedancji obciążenia. Strzelam więc końcówka powinna mieć przynajmniej te tradycyjnie i nigdzie nie spotykane 600, ale lepiej z 5x więcej ?

masz trochę racji..teoretycznie powinien napędzić niektóre głośniki

7 minut temu, triode napisał:

masz trochę racji..teoretycznie powinien napędzić niektóre głośniki

Nono, tylko z jakimi zniekształceniami przy prądzie pół ampera ?

nagrywamy.com

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Dla słyszącego każdy sceptyk jest niewiarygodny, bo jak tu gadać z kimś kto nawet kabli nie potrafi usłyszeć, chociaż to jest najprostsza ze "sztuk słyszenia". 

Ukryta Zawartość

Nauka też jest niewiarygodna dla słyszących. rofl-emotikona-whatsapp-1F923.png

Ukryta Zawartość

26 minut temu, triode napisał:

nie ma powodów do zmartwień,jest stabilny i ogólnie jeden z lepszych jakie zrobili

Tak co do tej stabilności - pewno, że jest stabilny, bo raczej nie używasz go z kablem, którego długość czy inne parametry wykorzystywały by zalety tak niskiej impedancji wyjściowej. Ale jak bieguny wlezą w szkodę to może być inaczej ? 

nagrywamy.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.