Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja i jej postrzeganie forumowiczów - bany , punkty , itp itd

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Maju napisał:

Kiedyś to funkcjonowało perfekcyjnie.....dostałeś więcej niż 10 pkt. i ban 10-cio dniowy.

Perfekcyjnie? Nie bardzo. Ja dostawałem punkty za swoje przewinienia, a za przewinienia innych... też ja, pod pretekstem prowokacji. Więc nie patrzmy w przeszłość, a myślmy o przyszłości.

-----

3 godziny temu, Maju napisał:

...informacja o okolicznościach kary stała się tak lakoniczna, że po jej treści trudno było stwierdzić jakiego tematu dotyczy, czy nie sposób było znaleźć innych okoliczności jak do dawnej kary doszło.

To zdecydowanie wymaga poprawy!

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Nie mam pretensji za bana tylko za to, że dalej nie wiem za co go dostałem.

No właśnie. U mnie tak było kilka razy, na szczęście tylko z punktami. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, stench napisał:

Subfan, natomiast Ty nie powinieneś być chyba zbyt wrażliwy na wpisy ponieważ w kilku wątkach skargi na Ciebie sypały się ze wszystkich stron.

Najlepiej stosuj netykietę, wtedy nie będzie podstaw Byś dostawał pkt nawet jeśli ktoś haniebnie, podstępnie, złośliwie i uporczywie będzie zgłaszał Twoje wpisy.

Napisałeś to przez przypadek, czy też byłeś kiedyś moderatorem?

8 godzin temu, hi_aro napisał:

Mnie najbardziej śmieszyły pkt. za " Wypowiedzi prowokacyjne" Taki jeden ex moderator kochał to stwierdzenie, bo można podpiąć pod to absolutnie wszystko...

Mały przykład, 1 pkt. za to zdanie:

"Może zamiast pocierać szmatką, przesuwaj samochodem. Efekt będzie ten sam..."

No fakt, byli tacy miszczowie co jak mu podpadłeś to wszędzie taki  węszył twoją prowokację, a dopingowały go w tym  jego klakiery.

8 godzin temu, Maju napisał:

Nie, no nie mam najmniejszych wątpliwości że w twoich oczach wszystko to co się działo było "niezwykle pozytywne".    ?

?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

8 godzin temu, Maju napisał:

On też stosował czystki i represje, tego samego ducha masz mentalność...

Przecież to Wasze marzenie. Stosowanie tego powszechnie i wszędzie. Tyle że w obronie innej ideologii. W zanadrzu macie paragrafy o "obrazie uczuć religijnych" i "obowiązku przestrzegania wartości chrześcijańskich".

8 minut temu, Bobcat napisał:

Przecież to Wasze marzenie. Stosowanie tego powszechnie i wszędzie. Tyle że w obronie innej ideologii. W zanadrzu macie paragrafy o "obrazie uczuć religijnych" i "obowiązku przestrzegania wartości chrześcijańskich".

Powtarzasz się, więc i ja się powtórzę:

W dniu 22.09.2019 o 11:25, szymon1977 napisał:

Nie masz innego pomysłu na udział w Forum, niż rozliczanie innych z głupot, które do Twojej głowy przychodzą? Rzecz w tym dziecko drogie, aby działania moderacji nie były dyktowane jakąkolwiek ideologią. Jak widać Ciebie i już dwóch lajkoklikaczy,  przerasta wyobrażenie sobie takiego stanu rzeczy. Uczciwość, sprawiedliwość, równość - znasz takie słowa? 

Gość

(Konto usunięte)

Ideał to moderacja w ogóle nie zabierajaca głosu w tematach . Można uniknąć wtedy różnicy zdań które to może się odbić nawet za kilka dni, tygodni na forumowiczu. Zabieranie głosu powoduje też zaprzyjaźnianie się z użytkownikami co także może skutkować z mniejszym ich karaniem jak i karaniem ich wrogów. Moderacja ma przestrzegać pożądku a nie brać udział w dyskusjach itp.

24 minuty temu, subfan napisał:

Ideał to moderacja w ogóle nie zabierajaca głosu w tematach . Można uniknąć wtedy różnicy zdań które to może się odbić nawet za kilka dni, tygodni na forumowiczu. Zabieranie głosu powoduje też zaprzyjaźnianie się z użytkownikami co także może skutkować z mniejszym ich karaniem jak i karaniem ich wrogów. Moderacja ma przestrzegać pożądku a nie brać udział w dyskusjach itp.

Bycia a obiektywnym nie zapewni brak udziału w dyskusji. A sprawa w zasadzie jest prosta: jest zgłoszenie, to po prostu ocenić czy uzasadnione. Nie bawić się w bzdury typu prowokacje, czy broń boże "miał prawo na pisać, żeś idiota, boś idiota, com ja już nie raz pisał".

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, szymon1977 napisał:

Bycia a obiektywnym nie zapewni brak udziału w dyskusji. A sprawa w zasadzie jest prosta: jest zgłoszenie, to po prostu ocenić czy uzasadnione. Nie bawić się w bzdury typu prowokacje, czy broń boże "miał prawo na pisać, żeś idiota, boś idiota, com ja już nie raz pisał".

100% zgody tylko znaleźć teraz choć jednego co tak na chłodno będzie oceniał to raz a dwa kto z miłościwie panujących przychyli się do jakich kolwiek nawet niewielkich zmian jeżeli nawet nie raczą odpisać.  Trzeba by ogólno forumowe ruszenie zrobić,  jakieś petycje , ankiety itp może wtedy ktoś by zobaczył że dobrze nie jest ( z naszej strony oczywiście)

3 minuty temu, subfan napisał:

...tylko znaleźć teraz choć jednego co tak na chłodno będzie oceniał...

Ja ?

1 godzinę temu, subfan napisał:

W zamierzchłych czasach postulowałem zasadę, żeby admin miał swojego nicka różnego od tego jakiego używa jako użytkownik (jeżeli już występuje w tych rolach). Banalnie proste a przynajmniej stwarza szansę odcięcia się od bieżących sporów czy nawet pyskówek. Może powinno się jeszcze raz przyjrzeć temu pomysłowi?

A co do zaprzyjaźniania się to swego czasu gapowaty user w ferworze polemicznej walki zdradził się, że posiada informacje na mój temat dostępne jedynie dla moderatora. Zapytany o to zamilkł. Taka ciekawostka, dość świeża zresztą.

Jestem Europejczykiem.

45 minut temu, subfan napisał:

Jak w ogóle  wybiera się tu modów? Ankieta czy znajomości? ?

Wystarczy 110% głosów w demokratycznych wyborach ?

Gość

(Konto usunięte)

Ja tylko mam chęć zmiany ale nie wiem jakie kroki poczynić,  wymyślcie coś na początek,  ankieta czy coś sam nie wiem . Dłużej tu siedzicie więc znacie może jakieś opcje . Ja podpisuje się pod wszystkim . Wiem tyle że jestem ... poważnie mam wywalone jak się nic nie zmieni .

16 minut temu, subfan napisał:

Ja tylko mam chęć zmiany ale nie wiem jakie kroki poczynić,  wymyślcie coś na początek... 

Jeśli nie pasuje Ci działanie moderacji, to zmień... forum. Bo tu moderatorów wybiera się spośród elity Forum. Kółko się zamyka, a rewolucji nie będzie. Albo się przyzwyczaj. Bo i tak jest, 100x lepiej niż było. 

29 minut temu, Jaro_747 napisał:

W zamierzchłych czasach postulowałem zasadę, żeby admin miał swojego nicka różnego od tego jakiego używa jako użytkownik...

Kiedyś proponowałem to dla moderatorów - skończyło się punktami za atak na moderację. 

Gość

(Konto usunięte)

Ale sam czytałeś co po fakcie mod miał do powiedzenia na temat bezprawnego bana , widocznie ktoś się zdenerwował i tyle , regulamin złamany przez niego ale kto na to zwraca uwagę?

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, szymon1977 napisał:

Bo tu moderatorów wybiera się spośród elity Forum. 

Jakie to elity i kto uwaza ze to elity ? To normalni forumowicze tylko tak sie zmienili jak im funkcji przybyło?

16 godzin temu, szymon1977 napisał:
20 godzin temu, Maju napisał:

Kiedyś to funkcjonowało perfekcyjnie.....dostałeś więcej niż 10 pkt. i ban 10-cio dniowy.

Perfekcyjnie? Nie bardzo. Ja dostawałem punkty za swoje przewinienia, a za przewinienia innych... też ja, pod pretekstem prowokacji. Więc nie patrzmy w przeszłość, a myślmy o przyszłości.

To było o funkcjach działających automatycznie. 
Pełna zgoda co do ówczesnych działań "czynnika ludzkiego" w kwestii "uzasadniania" tych kar (i nie tylko).
Nie znam nikogo kto by doświadczał tego bardziej ode mnie. 

Nie można patrzeć z nadzieją w przyszłość nie pamiętając o tym i nie odrzucając wszystkich błędów z przeszłości.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy
18 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Za zwalczanie kremlowskiej piątej kolumny powinna wziąć się moderacja, ponieważ bardzo często jest to celowe, świadome i regularne rozpowszechnianie fake newsów.

I piszę to całkiem poważnie ponieważ bierność w tej sprawie jest co najmniej dziwna.

Zgłaszaj trolling , jeśli zamiast tego obrażasz to punkty dostajesz Ty.

17 godzin temu, jezz napisał:

Jak to się ma zatem do punktu regulaminu, który mówi, że

8. Moderator nie ma prawa do stosowania restrykcji dodatkowych, 

I który punkt regulaminu mówi o możliwości nakładania bana przez moderatora bez względu na ilość punktów?

W ogóle dzięki, że odpowiadasz.

Punkty i ograniczenia są na jednej karcie więc jest to restrykcja pojedyncza.

12 godzin temu, subfan napisał:

Ale sam czytałeś co po fakcie mod miał do powiedzenia na temat bezprawnego bana , widocznie ktoś się zdenerwował i tyle , regulamin złamany przez niego ale kto na to zwraca uwagę?

Tu jest problem , piszcie więc  do admina by pomimo bana była możliwość kontaktowania się z moderacją i adminem oraz do wymiany wiadomości priv. Umożliwi to odwołania od decyzji.

Ja nie widzę(może coś przeoczyłem) też możliwości banowania w tylko jednym wątku.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 minuty temu, stench napisał:

Bardzo sensowna odpowiedź. 

Na Bocznicy są użytkownicy, którzy nie potrafią zrozumieć, że występują poglądy inne od tych, które oni jedynie uznają i nie potrafią z nimi dyskutować. Dlatego sami obrażają, prowokują, stygmatyzują, etc. - tylko nie argumentują. Potem wylewają własne żale.

18 godzin temu, mkm napisał:

Jest albo był tu moderator arkadowski, który.....

18 godzin temu, mkm napisał:

W tym czasie (luty tego roku)....

Czas i wymieniona osoba sprawiły że wróciły niemiłe wspomnienia....ile podobnych wpisów o sobie czytałem. 
Jakich nadużyć "władzy" byłem adresatem.....   :)

"Jest albo był"....oto jest pytanie.   
Jak "jest" to sprawa mojego powracającego bez żadnych kar (i informacji za co) bana wydaje się być jasna, kiedyś maczał na pewno w tym palce, dlaczego miałby teraz tego nie robić.....jak "był" to bardzo dziwne to co ma nadal miejsce, zwłaszcza milczenie adresatów "formularza kontaktowego" i moderacji w tej sprawie.
Dziwne też to że zbanowany nie ma dostępu do tematu gdzie dziesiątki razy był pomawiany i atakowany personalnie, nawet wtedy gdy już nie brał udziału w dyskusji.

Mam pełną świadomość że dla niektórych z nas nieważne  jak jest w tej konkretnej sprawie, ważne jak bardzo kontynuowany jest dawny styl przez następców.

Znalazłem taki tekst który jeszcze w kwietniu tego roku nie miał prawa bytu w temacie "Sprawy moderacyjne" i dostawało się za taki wpis punkty;

"Fajny temat, taki niby do dyskusji o moderacji.....szkoda że co trafniejsze wpisy przepadają tu bez wieści. Ten też pewnie podzieli ten los. A tyle tu się (i w innych tematach na Bocznicy) pisze frazesów o demokracji i totalitaryzmie. "

Tak jak napisałem powyższy wpis szybko zniknął....

Cieszmy się więc że coś drgnęło i choć dalej nie jest dobrze to chociaż można o tym pisać.   

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
45 minut temu, stench napisał:

mylisz się

W dniu 6.09.2019 o 12:51, dskrzypczak napisał:

Myślę, że to dość jasno sprecyzowany punkt - moderator daje punkty i tyle. Nie może dodać jakichś dodatkowych za to samo według własnego widzimisię.

14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A co do zaprzyjaźniania się to swego czasu gapowaty user w ferworze polemicznej walki zdradził się, że posiada informacje na mój temat dostępne jedynie dla moderatora. Zapytany o to zamilkł. Taka ciekawostka, dość świeża zresztą

Taką ciekawostkę mam tez ja, i co z tego wynika?

Godzinę temu, stench napisał:

Nie rozumiem nic z tego co napisałeś. Możesz to rozwinąć?

Za jedno przewinienie jest jedna restrykcja a nie dwie, czy coś źle rozumiem?

Punkty to jedno a ograniczenie pisania przez moderatora to druga restrykcja.

Nie zgadza się to co piszesz z odpowedzią jaka uzyskalem w innym miejscu ani z tym co można wyczytać w regulaminie moderacji, IMHO.

O właśnie, odpowiedź powyżej we wpisie sławka.xm.

1 godzinę temu, Maju napisał:

...coś drgnęło...

Sprawdźmy co: zgłaszajmy każdy post, który ani słowem nie odnosi się do tematu czy cytowanego fragmentu czyjejś wypowiedzi, a w całości jest bzdurami na temat innego usera. 

Gość

(Konto usunięte)

Nie bardzo drgnęło skoro właśnie jestem ukarany 3 pkt za atak na moderacje i administrację a zawartość moich postów musi być zatwierdzona - cenzura .

15 godzin temu, subfan napisał:

Jakie to elity i kto uwaza ze to elity ? To normalni forumowicze tylko tak sie zmienili jak im funkcji przybyło?

Coś taki pobudzony ?

Pewnie ilościowo to kilkanaście osób, bo struktura forum wewnątrz całego adresu to wiele zakładek i niekiedy tysiące aktywnych piszących.

Dlatego tyle, żeby się podmieniali - jak przypuszczam.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

12 godzin temu, stench napisał:

Super. Umywamy rączki co? I to nawet w sytuacjach zupełnie oczywistych, takich jak negowanie faktów, sianie nienawiści do innych narodów i wklejanie materiałów propagandowych będących fałszywkami Kremla.

Jeżeli moderacji to nie przeszkadza to ja za nią robił porządków nie będę, niech to sobie wszystko wisi na stronach audiostereo.pl.

No i na koniec - niech moderacja powściągnie swoje emocje i przemyśli temat zamiast odpisywać byle co. W ogóle nie musi odpisywać, niech zacznie działać.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

...niech to sobie wszystko wisi na stronach audiostereo.pl.

Cenzuro wróć?

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jaka znowu cenzuro???

Taka, która Ci się marzy. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Taka, która Ci się marzy. 

O co ci konkretnie chodzi poza twoim nawykowym czepialstwem i pisaniem o niczym? Jesteś w stanie napisać z sensem w dwóch zdaniach czy nie?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.