Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Już tu coś było o usługach taksówkarskich świadczonych przez Akademię Sztuki Wojennej na rzecz żony jej rektora.

To może teraz coś o samym rektorze:

"Ryszard Parafianowicz do 2014 roku służył w Centrum Zarządzania Kryzysowego Ministerstwa Obrony Narodowej, a następnie w Ośrodku Monitorowania i Analiz MON. W 2015 roku ukończył studia doktoranckie. W tym samym roku wydana zostaje też jego książka o żołnierzach wyklętych zatytułowana "Podziemie niepodległościowe na Suwalszczyźnie 1944-1952". Przełomowy dla obecnego generała jest jednak rok 2016, kiedy ze stopnia podpułkownika błyskawicznie awansuje na stopień generała. Wcześniej - w marcu, odbiera akt nominacji na rektora Akademii Obrony Narodowej. Przy tej okazji ówczesny minister obrony Antoni Macierewicz awansuje Parafianowicza ze stopnia podpułkownika na stopień pułkownika.

- Jest godzien ponieść ciężar odbudowy AON - tak o Parafianowiczu mówił wtedy ówczesny minister. Dodawał, że "powierza Akademię Obrony Narodowej w ręce żołnierza nowego pokolenia".

W drugiej połowie 2016 roku AON przekształcony zostaje w Akademię Sztuki Wojennej. Parafianowicz, już jako pułkownik, staje na jej czele od 1 października. Kilka tygodni później, w listopadzie odbiera też generalską nominację z rąk prezydenta RP Andrzeja Dudy.

Parafianowicz zarządza Akademią Sztuki Wojennej od kilku lat. W 2018 roku następca Macierewicza - obecny minister Mariusz Błaszczak likwiduje wprowadzony przez niego Program Podyplomowych Studiów Polityki Obronnej na Akademii, który musieli ukończyć wyżsi oficerowie, aby móc awansować na pierwszy stopień generalski.

Na weekendowe kursy - jak donosiły media - trafiali zaufani ludzie Macierewicza. Program wzbudzał sprzeciw samych wojskowych, którzy - jak pisał Onet - określali go mianem "jednego wielkiego dramatu". Jeden z generałów, były pracownik akademii, mówił wtedy portalowi:

Poziom kształcenia na tych kursach to dramat. Macierewicz i nowe władze uczelni pozbyli się najbardziej doświadczonej kadry naukowo–dydaktycznej. Okazało się, że przyszłych generałów uczą porucznicy i kapitanowie, bez doświadczenia i odpowiedniego przygotowania."

W ciągu jednego roku Parafianowicz awansował z podpułkownika na generała brygady. Między innymi dzięki zmianie przepisów przez Macierewicza i ukończeniu kursów wieczorowych.

Młodsi tego nie pamiętają (bo nie mogą), ale za komuny dla Towarzyszy którzy mieli awansować stworzono coś takiego jak WUML, czyli Wieczorowy Uniwersytem Marksizmu-Leninizmu.

Wszelkie ewentualne skojarzenia są jak najbardziej prawidłowe.

Jestem Europejczykiem.

Widzę że PiSowski reżim konsekwentnie idzie na totalne zwarcie. Chociaż bo ja wiem? Prezes sie przyczaił i wypuszcza harcowników typu Zbysiu czy Maliniak.

Jutro ukaże się rozmowa z Jourową i PiSioków może wziąć niezłe zdziwko. Zapewniali że wszystko jest w najlepszym porządku, a tu chodzą słuchy ze jednak nie do końca.

Bardzo łagodnie mówiąc.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Widzę że PiSowski reżim konsekwentnie idzie na totalne zwarcie. Chociaż bo ja wiem? Prezes sie przyczaił i wypuszcza harcowników typu Zbysiu czy Maliniak.

Jutro ukaże się rozmowa z Jourową i PiSioków może wziąć niezłe zdziwko. Zapewniali że wszystko jest w najlepszym porządku, a tu chodzą słuchy ze jednak nie do końca.

Bardzo łagodnie mówiąc.

Twoja jurowa może skoczyc jarkowi na bata i zbyszkowi też, kaganiec na pysk założony, jeszcze smycz trzeba skrócić bo Do kuchni lata .

Zrobiło się tu forum dla intelektualnie poszkodowanych. Cały czas zastanawia mnie czy obcowanie z reżimem poraża mózg, czy ściągają do niego już wcześniej porażeni.

A może i jedno, i drugie?

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, skynyrd napisał:

W końcu mamy demokrację.

PiS-demokrację, z prawdziwą demokracją to nie ma nic wspólnego. W socjalizmie ("komunie") też propaganda przekonywała świat że w Polsce jest demokracja. Pewnie w Korei Północnej też propaganda głosi że mają demokracje.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Zrobiło się tu forum dla intelektualnie poszkodowanych. Cały czas zastanawia mnie czy obcowanie z reżimem poraża mózg, czy ściągają do niego już wcześniej porażeni.

Trzeba być intelektualnie poszkodowanym żeby pisać o rezimie,gdzieś Ty widział ten reżim napisz inni chcą zobaczyć. 

Teraz, skynyrd napisał:

Każdy ma wolny wybór - kartka wyborcza.

Nie ważne jak głosują ludzie, ważne kto liczy głosy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Już tu kiedyś powiedziano, że klakierzy katoprawactwa i pisiorstwa to po prostu adekwatna próba z całej populacji powyższych.

Zasadniczo trudno się dziwić, że takie szambo jednak istnieje - zgodnie z prawem rozkładu normalnego w każdym społeczeństwie jakiś odsetek po***ów musi się znaleźć.

Takie bezmózgi też w końcu mają oprawo do założenia własnej partii.

Inną sprawą jest, że w Polsce nastąpił pewien odchył od rozkładu normalnego, tzn.  wzmiankowanych po***ów jest więcej, niż to wynika z prostego rachunku.

Ale na to akurat jest wyjaśnienie: ewidentnie winna jest tu katolska korporacja, która robi wszystko, by nasz nieszczęsny naród ogłupić i ubezwłasnowolnić. Tak się dzieje od czasów jeszcze przed targowicą.

Jak na razie - jedyny Kościuszko wiedział, co zrobić z klechami - zdrajcami.

I zrobił to

Edytowane przez argus
5 minut temu, argus napisał:

Już tu kiedyś powiedziano, że klakierzy katoprawactwa i pisiorstwa to po prostu adekwatna próba z całej populacji powyższych.

Zasadniczo trudno się dziwić, że takie szambo jednak istnieje - zgodnie z prawem rozkładu normalnego w każdym społeczeństwie jakiś odsetek po***ów musi się znaleźć.

Inną sprawą jest, że w Polsce nastąpił pewien odchył od rozkładu normalnego, tzn.  wzmiankowanych po***ów jest więcej, niż to wynika z prostego rachunku.

Ale na to akurat jest wyjaśnienie: ewidentnie winna jest tu katolska korporacja, która robi wszystko, by nasz nieszczęsny naród ogłupić i ubezwłasnowolnić. Tak się dzieje od czasów jeszcze przed targowicą.

I zrobił to

Bełkot 

59 minut temu, Jaro_747 napisał:

W ciągu jednego roku Parafianowicz awansował z podpułkownika na generała brygady. Między innymi dzięki zmianie przepisów przez Macierewicza i ukończeniu kursów wieczorowych

A co się dziwisz? Jakbyś się generalizował na tajnych kompletach, też byś miał +500 do kariery.? 

Przeczytałem od dechy do dechy:)

Edytowane przez jezz

2 minuty temu, dulon184 napisał:

Nie mussiz tak mocno siebie oceniać .

My to robimy lepeiej..

Do celeb .

Kretynskie wpisy idiotow traktuje jednym słowem bełkot. 

Wydaje ci się, że jest ich więcej niż zwykle. Pewnie to niepoliczalne, ale każda władza kompletnie demoralizuje.
Praktycznie od 30 lat jest to samo. Ty nie lubisz PIS, więc wydaje Ci się, że jest gorszy od PO.
Ja mam to samo w drugą stronę. Jedni są warci drugich.
Czyli różnimy się ze względów estetycznych.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

46 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale że aż tyle?????

Poczekaj, wiesz co ostatnio było w fip?

??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

He,he?

Od kiedy strajkują - lepiej grają!!!

Tak z godzinę temu był Ali Farka Toure z Ry Cooder'em.

Mniamciuś!??

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
I zrobił to

Bełkot 

Kretynskie wpisy idiotow traktuje jednym słowem bełkot. 

8 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tylko łbów nie wolno farbować...??

Widzę, że jesteś na bieżąco z najnowszymi trendami mody w Turkmenistanie.????? 

25 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

He,he?

Od kiedy strajkują - lepiej grają!!!

Tak z godzinę temu był Ali Farka Toure z Ry Cooder'em.

Mniamciuś!??

???

44 minuty temu, skynyrd napisał:

Nie żartuj - PIS sobie sam liczy? A co tam, w tych komisjach wyborczych robią ludzie z innych opcji politycznych? Śpią?

Ale... rozumiem frustrację.

Człowieeeeku,  żeś tu nie był po wyborach ?

Jaja nie z tej ziemi. samozwańczy obrońcy konstytucji kombinowali jak PO ma wygrać przyszłe wybory. Jaja nie z tej ziemi, dyktator Kaczyński jak to czytał to wiele się nauczył ?

29 minut temu, remak123 napisał:

emoji106.pngemoji106.pngemoji106.pngemoji106.pngemoji106.pngemoji106.pngemoji481.png

emoji207.png

emoji207.png

Wpierw mu palec wtykasz, potem piwo proponujesz, a w nagrodę coś miękkiego?

Bo nie mam Taptoloka i nie umiem tego szyfru czytać ?

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 minut temu, jezz napisał:

Widzę, że jesteś na bieżąco z najnowszymi trendami mody w Turkmenistanie.????? 

???

Wiesz - Zyzol twierdzi, że mnie moja z chaty wywaliła, na krawężniku siedzę i żebrzę... - no to se czasem poczytam to i owo. O niedoli chłopa turkmeńskiego też ???

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Wiesz - Zyzol twierdzi, że mnie moja z chaty wywaliła, na krawężniku siedzę i żebrzę... - no to se czasem poczytam to i owo. O niedoli chłopa turkmeńskiego też ???

Nie przejmuj się, o mnie też niektórzy wypisują różne rzeczy?

A dziś posłuchałem sobie listy trójki i pierwsze miejsce spokojnie w fip mogłoby hulać . Posłuchaj. Ładna piosenka.

Jak widać bratku nie tylko zarabiam na forum.? Mam też czas wolny.

Godzinę temu, caleb66 napisał:

Trzeba być intelektualnie poszkodowanym żeby pisać o rezimie,gdzieś Ty widział ten reżim napisz inni chcą zobaczyć. 

Masz na myśli przeszłość, czy teraźniejszość?

Aktualnie widzę stado niedorozwojów, którzy zapychają "etaty" kim się da (np. "specjalista" od G5 jest po budownictwie itd.), obiecują cuda, a większych zmian od 5 lat nie widać, TVP przypomina czasy Jaruzelskiego, nowi sędziowie i prokuratorzy są jeszcze bardziej uzależnieni od układów (widzę to na przykładzie lokalnych oczadziałych oszołomów), ceny mieszkań np. w Szczecinie bujają się aktualnie pomiędzy 7-15 tys., ale to oczywiście nie jest wina polityki dziewiczej partii PiS i równie dziewiczego jej prezesa. Ta partia zawsze czyni dobro, zawsze. Przynajmniej według TVP.

Dla Ciebie to nie jest reżim. Dla mnie jest to powtórka z rozrywki i to w gorszym wydaniu. ?

Edytowane przez Mrok
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.