Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Wplątuję bo im też się dobrze wiodło. Skoro wszystkim się dobrze wiedzie to gdzie tu sukces Orlenu.
Po za tym Orlen to paliwo, gospodarka się rozwija to i paliwa potrzebuje. Paliwa które im dostarcza Orlen.
Ale to że go dużo sprzedaje nie jest jego zasługą tylko rynku który go potrzebuje. Co zresztą rządzący wykorzystują obkładając paliwo wszelakimi podatkami. Teraz Orlen cienko przędzie i nie tylko on. A reklamują się jacy to oni dobrzy dla Polaków, że w dobie pandemii dają im tanie paliwo. Tylko tego paliwa nie potrzeba, ludzie siedzą w domach bo muszą. Kupujcie paliwo ale nigdzie nie wyjeżdżajcie.
Równie dobrze można by powiedzieć, że producenci maseczek mają się dobrze za rządów PiS. Zobacz jak teraz zarabiają na produktach ochrony osobistej... Czy to jest zasługa PiS? Może właścicieli czy prezesów tych firm?
Nie to jest potrzeba rynku...

To sobie znajdź dyskutanta do spółek prywatnych i z nim rozmawiaj, Tu zaczęliśmy o państwowych więc trzymaj się tematu.

I co, i nagle wolumen sprzedaży się zwiększył o 20%? Tak, bo zabrali się za mafie paliwowe i ludzie "zmuszeni" zostali do kupowania na stacjach a nie po garażach kuzynów... 

Ty na prawdę nie masz pojęcia o czym mówisz. Reszty nie komentuję, bo to bełkot... 

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale z was pajace. Najpierw sam piszesz jakie to sukcesy i cuda wianki, a jak ci pokazuję że to nieprawda to słyszę:

Eeeee..., ale to nie o to chodzi.

Żal dupę ściska jaki macie szit w głowach.

Beton jesteś, przykro. Podałem link, pod którym było czarno na białym ( zyski) na co Ty w odpowiedzi wrzuciłeś stan spółek od czasu Sasina, mając w tyle co było wcześniej . Obrzydliwy manipulancie. Nie chce mi się z Tobą gadać*

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

6 minut temu, Jaro_747 napisał:
11 minut temu, Patrykowski napisał:

Nie odzywaj się durniu jak nie wiesz o czym inni rozmówią. A rozmawiamy o kompetencjach zarządów spółek.

Może nie wiesz to ci wyjaśnię, bo ty idioto tylko cytować i wklejać linki umiesz. Wartość giełdowa spółki nie koniecznie zależy od kompetencji zarządu a np sytuacji rynkowej, w danej branży itp. Najlepszym odzwierciedleniem kompetencji osób zarządzających jest bieżący wynik finansowy a najlepiej zysk operacyjny, nie uwzględniający np zobowiązań długoterminowych. 

Więc naprawdę radzę ci nie ośmieszaj się już...

Wyjątkowo tepy jesteś Patrykowski nawet jak na PiSowca.

A przy okazji widać jak kłamiesz i wykręcasz kota ogonem.

Najpierw bredzisz jakie to sukcesy odnoszą spółki Skarbu Państwa, a jak pokazuje ci się palcem że to nieprawda wymyślasz jakieś kolejne historyjki.

Ale co ty mi palcem pokazałeś bo jakoś nie zauważyłem? 

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Beton jesteś, przykro. Podałem link, pod którym było czarno na białym ( zyski) na co Ty w odpowiedzi wrzuciłeś stan spółek od czasu Sasina, mając w tyle co było wcześniej . Obrzydliwy manipulancie. Nie chce mi się z Tobą gadać*

Podałeś dane z października 2019 i to ma być argument na dane do lutego 2020.

Taaa...

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wyjątkowo tepy jesteś Patrykowski nawet jak na PiSowca.

A przy okazji widać jak kłamiesz i wykręcasz kota ogonem.

To jeszcze raz durniu, bo chyba nie doczytałeś :) 

------
8 minut temu, Patrykowski napisał:

Nie odzywaj się durniu jak nie wiesz o czym inni rozmówią. A rozmawiamy o kompetencjach zarządów spółek.

Może nie wiesz to ci wyjaśnię, bo ty idioto tylko cytować i wklejać linki umiesz. Wartość giełdowa spółki nie koniecznie zależy od kompetencji zarządu a np sytuacji rynkowej, w danej branży itp. Najlepszym odzwierciedleniem kompetencji osób zarządzających jest bieżący wynik finansowy a najlepiej zysk operacyjny, nie uwzględniający np zobowiązań długoterminowych. 

8 minut temu, notoryczny napisał:

To taki wiesz, lokalny Petru - czyli wykształcony z dużego miasta a zarazem kompletny idiota ?   

Edytowane przez Patrykowski
Gość

(Konto usunięte)
51 minut temu, Patrykowski napisał:

Rozumiem dokładnie pytanie tylko po co wplątujesz w rozmowę spółki prywatne? 
Np pierwszy z brzegu PKN ORLEN. 

Piszemy tu o spółkach państwowych, więc bądź łaskaw pisać na temat albo się nie odzywać. 

A te spółki to nie częsć ogólnie pojętegi biznesu ? Jak idzie wszystkim dobrze to państwowym też lwie biznesu .

Straszne tumany.

Mózgi tak sprane propagandą że odrzucają prostye fakty. Facet ma wykres i nic, twierdzi że jest nieistotny. Masakra.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Patrykowski napisał:

To jeszcze raz. Zobaczymy za którym razem zaskoczysz ?

Chej idioto a nie sytuacja narynku która pozwala bez trudu taki wynik uzyskac . 

Nurtuje mnie też inna sprawa . Jak taki krezus jak Ty w dobie kryzysu dba o pracownika skoro albo wylałes kogoś z pracy majac totalnie w dupie co sie z nim stanie w kryzysie który nadchodzi albo płacisz tak dobrze że i te ukrainki które zatrudniałeś zostawiły cię . A teraz siedzisz na portalu ukraińskim i szukasz świeżej krwi .

Może masz jakiś sklep handlujacy grzebieniami przez internet i szukasz kogoś kto Ci go poprowadzi boś leń .

A przemądrzały jesteś aż do bólu . Jak przyjdę z pracy poświęce Ci trochę wiecej czasu .

14 minut temu, Patrykowski napisał:

Poza tym debilu poczytaj, jaki miała wpływ na giełdę likwidacja OFE przez PO. Ale po co, to za trudne ?

I jeszcze raz ci przypominam - rozmowa jest o kompetencjach i jakości zarządzania a nie o notowaniach.
--------DOTRZE TO DO CIEBIE IDIOTO W KOŃCU CZY NIE?--------

A kiedy ta likwidacja miała miejsce miły człowieku? Teraz mamy rok 2020, nie wiem czy zauważyłeś.

Więc dla ustalenia uwagi jeszcze raz:

Kapitalizacja_sp____ek_z_udzia__em_Skarb

Jestem Europejczykiem.

Za głupi jesteś, żeby zrozumieć różnicę pomiędzy bieżąca wyceną a kondycją finansową spółki. Ale to już niech ci wytłumaczy wnuczek, bo mi się znudziło. 

Żegnam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Patrykowski
2 godziny temu, notoryczny napisał:

Oczywiście ta ocena dotyczy rządów bez względu na to spod jakiego szyldu wybranych( mam nadzieję).

Wszystko? Chyba we Francji, jak mi przykro ☺️

A, wiesz? Masz rację.

Niejaki Besh, od którego regularnie od lat kupuję winyle - też to potwierdził.

Zadzwoniłem do niego z pytaniem o zdrowie (jarmarki nieczynne ?) i powiedział, że musi sobie odbić straty i podnieść ceny za płyty.

Nie wiem, jak przeżyję Stonesów lub Cepelinuf za dwa i pół euro...

??

13 godzin temu, caleb66 napisał:

Nie wątpię że komuchy źle życzą Polsce i Polakom.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Nie wątpię ,że nie jesteś Polakiem bo źle życzysz Polsce .

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A, wiesz? Masz rację.

Niejaki Besh, od którego regularnie od lat kupuję winyle - też to potwierdził.

Zadzwoniłem do niego z pytaniem o zdrowie (jarmarki nieczynne ?) i powiedział, że musi sobie odbić straty i podnieść ceny za płyty.

Nie wiem, jak przeżyję Stonesów lub Cepelinuf za dwa i pół euro...

??

U nas z cenami różnie, masło potaniało, chleb bez zmian, ciuchy tanieją, to zależy na co spojrzymy . Niemniej teraz po tej epidemii oraz suszy może być drożej . Z powodu suszy sic! nie epidemii zapowiadają wzrost cen płodów rolnych o 10-15%.

Ceny winyli w biedrze* bez zmian ??‍♂️

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, notoryczny napisał:

U nas z cenami różnie, masło potaniało, chleb bez zmian, ciuchy tanieją, to zależy na co spojrzymy . Niemniej teraz po tej epidemii oraz suszy może być drożej . Z powodu suszy sic! nie epidemii zapowiadają wzrost cen płodów rolnych o 10-15%.

Ceny winyli w biedrze* bez zmian ??‍♂️

A w skandynawii ceny generalnie spadły . 250 produktów pierwszej potrzeby o około 15 - 20% w dół . Tak ma być do połowy czerwca . Tu życie wraca do normy . Dzisiaj dzieci przedszkolne i klasy od 1 do 5 poszły do szkól.

Choć ty był atak korony wcześniej i mocniejszy to po pierwszym tygodniu społeczeństwo ochłonęło . Ale nikt tutaj na siłe nie dociskał społeczeństwa lasów nie zamykali , nie było obowiązku noszenia maseczek . Ludzie sami o siebie dbali . Dziwne ze w Polsce choć nie ma znaczacego wzrostu zachorowań minister zdrowia , który najpierw wciskał że maseczki nic nie daja a potem nakazał je nosić. , ogłosił że spodziewa się kulminacji zachorowań na jesień . Komuś zależy aby utrzymać stan strachu . Przykre to .

Dużo zdrowia wszystkim życzę

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

A w skandynawii ceny generalnie spadły . 250 produktów pierwszej potrzeby o około 15 - 20% w dół . Tak ma być do połowy czerwca . Tu życie wraca do normy . Dzisiaj dzieci przedszkolne i klasy od 1 do 5 poszły do szkól.

Choć ty był atak korony wcześniej i mocniejszy to po pierwszym tygodniu społeczeństwo ochłonęło . Ale nikt tutaj na siłe nie dociskał społeczeństwa lasów nie zamykali , nie było obowiązku noszenia maseczek . Ludzie sami o siebie dbali . Dziwne ze w Polsce choć nie ma znaczacego wzrostu zachorowań minister zdrowia , który najpierw wciskał że maseczki nic nie daja a potem nakazał je nosić. , ogłosił że spodziewa się kulminacji zachorowań na jesień . Komuś zależy aby utrzymać stan strachu . Przykre to .

Dużo zdrowia wszystkim życzę

To prawda, brak w tych zapowiedziach Szumowskiego konkretów, zdecydowania, ciągły spontan. Pogubili się wszyscy. 

Zdrowia ?

1 minutę temu, notoryczny napisał:

To prawda, brak w tych zapowiedziach Szumowskiego konkretów, zdecydowania, ciągły spontan. Pogubili się wszyscy. 

Zdrowia ?

Bo pierwszy raz mamy z taką sytuacją do czynienia. Nikt na świecie nie wiedział miesiąc temu co będzie dzisiaj ani dzisiaj co będzie za miesiąc. Nie da się w takiej sytuacji planować długoterminowo. Czas pokaże, czy Szwedzi mają rację a już pokazał, że Brytyjczycy jej miesiąc temu nie mieli. Co naukowiec, to inny model rozwoju pandemii więc nie można przywiązywać się do jednego, nie sprawdzonego. 

5 minut temu, notoryczny napisał:

minister zdrowia , który najpierw wciskał że maseczki nic nie daja a potem nakazał je nosić

Nic takiego nie mówił. Przeczytaj sobie.

Ukryta Zawartość

10 minut temu, notoryczny napisał:

Komuś zależy aby utrzymać stan strachu . Przykre to .

9 minut temu, notoryczny napisał:

ogłosił że spodziewa się kulminacji zachorowań na jesień

Nic takiego nie ogłosił. Podaj źródło.

To, że jesteśmy trzymani w strachu to akurat bardzo dobrze, bo we Włoszech władze twierdziły, ze ten wirus to nic takiego i nie ma się czym przejmować. A przykre to jest to, że ty zupełnie nic nie rozumiesz...

Ukryta Zawartość

Nie wątpię ,że nie jesteś Polakiem bo źle życzysz Polsce .
Wojciechu nie interesuje mnie powrót do czasów gdzie lapowkarstwo było na porządku dziennym,dzis jest to ścigane a twój przedstawiciel w senacie pseudonim koperta ma chyba zarzuty z tego tytułu i pali głupa. Zapamiętaj Wojciechu korupcja i przyjmowanie kopert jest złem.

9 minut temu, Patrykowski napisał:

Bo pierwszy raz mamy z taką sytuacją do czynienia. Nikt na świecie nie wiedział miesiąc temu co będzie dzisiaj ani dzisiaj co będzie za miesiąc. Nie da się w takiej sytuacji planować długoterminowo. Czas pokaże, czy Szwedzi mają rację a już pokazał, że Brytyjczycy jej miesiąc temu nie mieli. Co naukowiec, to inny model rozwoju pandemii więc nie można przywiązywać się do jednego, nie sprawdzonego. 

Bezsprzecznie masz rację, że sytuacja nowa i wymaga nauki, wyciągania wniosków, uczenia się na błędach. Też nie ma pewności czy inny rząd  poradziłby sobie z nową sytuacją. Ale zawsze jest tak, że baty zbierają obecnie rządzący. W każdym razie 

liczby ( zakażeni, zmarli) przemawiają na korzyść obecnej ekipy. Mnie bardziej chodziło o przyszłość ( kiedy ruszamy z produkcją, otwieramy granicę, szkoły ) . Mając jakieś dotychczasowe dane( Krzywe itp.) można zdecydowanie ustalić terminy( chyba). Sam nie wiem. Czesi to zrobili, Austria chyba też. Hmmm

11 minut temu, Patrykowski napisał:

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Patrykowski napisał:

Nic takiego nie mówił. Przeczytaj sobie.

Ukryta Zawartość

To, że jesteśmy trzymani w strachu to akurat bardzo dobrze, bo we Włoszech władze twierdziły, ze ten wirus to nic takiego i nie ma się czym przejmować. A przykre to jest to, że ty zupełnie nic nie rozumiesz...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Patrykowski napisał:

Myślę ze po Chinach i Włoszech można się było trochę wcześniej na to przygotować . U nas niestety jak  rozpętała sie ta zaraza były braki a to już 4 miesiące od pierwszych przypadków wirusa .

Mniej syfu w żarciu i antybiotyków które w tamtych społeczeństwach były nadmiernie stosowane złagodziłby sprawę . W skandynawii nikt Ci antybiotyku nie poda . W żywnosci jaest ich aż za nadto

2 godziny temu, Patrykowski napisał:

Wartość giełdowa spółki nie koniecznie zależy od kompetencji zarządu a np sytuacji rynkowej, w danej branży itp.

No to w końcu zasługa "fachowców" z PiS czy zasługa sytuacji rynkowej?

3 minuty temu, notoryczny napisał:

liczby ( zakażeni, zmarli) przemawiają na korzyść obecnej ekipy.

Tylko nie wiem czy zauważyłeś, że w Polsce robi się bardzo mało testów. Praktycznie połowę tego co mogą laboratoria, ilość zdiagnozowanych jest wprost proporcjonalna do ilości przeprowadzonych testów.
A to co się dzieje w służbie zdrowia to nadaje się do prokuratury za wręcz celowe narażanie obywateli.
Zamykanie im ust by nie opowiadali o realiach to cenzura jak za komuny.
Co 6 w Polsce to pracownik służby zdrowia, jak myślisz dlaczego tak jest?
Ale nadal odmawia się im profilaktycznych badań. Dlaczego?

7 minut temu, notoryczny napisał:

Mając jakieś dotychczasowe dane( Krzywe itp.) można zdecydowanie ustalić terminy( chyba).

Przecież są ustalone kolejne etapy odmrażania i, jeden już nawet wdrożono :)

9 minut temu, notoryczny napisał:
19 minut temu, Patrykowski napisał:

Ukryta Zawartość

Podtrzymuję to co napisałem, podaj cytat, w którym to ogłosił.

11 minut temu, notoryczny napisał:

Ukryta Zawartość

"Maseczki nie pomagają, nie zabezpieczają przed wirusem. Nie zabezpieczają przed zachorowaniem - dodał."
I ma rację, maseczka nie zabezpieczy mnie przed zachorowaniem, bardziej osobę inną przede mną. Nigdzie nie powiedział ogólnie, ze one nic nie dają, jak powiedział niejaki riczi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nieee, nooo jasneee, że zasługa koniunktury czy jak to tam zwą. W sumie takie spółki to samograje.??‍♂️

17 minut temu, caleb66 napisał:

Wojciechu nie interesuje mnie powrót do czasów gdzie lapowkarstwo było na porządku dziennym,dzis jest to ścigane a twój przedstawiciel w senacie pseudonim koperta ma chyba zarzuty z tego tytułu i pali głupa. Zapamiętaj Wojciechu korupcja i przyjmowanie kopert jest złem.

"Inka, córka leśniczego". 

Gdyby Centkiewiczowie żyli, napisaliby drugi tom powieści "Obdarty syn Enigmy", pod takim właśnie tytułem.

Akcja działaby się w mroźnych okolicach, rzecz jasna.

A nie w jakimś śmiesznym państwie ulepionym z kaczego gówna, gdzie Patrykowscy rządzą.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
1 minutę temu, Patrykowski napisał:

Podtrzymuję to co napisałem, podaj cytat, w którym to ogłosił.

Podałem Ci link.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Tylko nie wiem czy zauważyłeś, że w Polsce robi się bardzo mało testów. Praktycznie połowę tego co mogą laboratoria, ilość zdiagnozowanych jest wprost proporcjonalna do ilości przeprowadzonych testów.
A to co się dzieje w służbie zdrowia to nadaje się do prokuratury za wręcz celowe narażanie obywateli.
Zamykanie im ust by nie opowiadali o realiach to cenzura jak za komuny.
Co 6 w Polsce to pracownik służby zdrowia, jak myślisz dlaczego tak jest?
Ale nadal odmawia się im profilaktycznych badań. Dlaczego?

I w rzeczywistości chorych moży być bardzo dużo a checi leczenia już  nie tak wiele . To może tłumaczyło by nieco dlaczego takie długie prognozy zachorowań 

Edytowane przez Riczi75
Teraz, notoryczny napisał:

Nieee, nooo jasneee, że zasługa koniunktury czy jak to tam zwą. W sumie takie spółki to samograje.??‍♂️

Bo to przecież koniunktura zamknęła do pierdla mafię paliwową :) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.