Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, jezz napisał:

Czy uważasz, że powinni być  ukarani podwójnie?

Czy uważasz, że pomoże im Twoja dobra rada, "że mogą się przecież przekwalifikować, poszukać nowej pracy"?

To radziłeś zwalnianym, wyrzucanym z Trójki, mój drogi Kali.

Do realnej kwoty, wolnej od podatku - ZAMIAST tych gooowien X+

się jakoś odniesiesz, czy nie pasuje do "koncepcyi"?

Edytowane przez iro III
6 minut temu, iro III napisał:

Czy uważasz, że pomoże im Twoja dobra rada, "że mogą się przecież przekwalifikować, poszukać nowej pracy"?

Jest to jeden ze sposobów.

A teraz poproszę o odpowiedź na pytanie.

6 minut temu, jezz napisał:

Poczytaj sobie o zwolnieniach grupowych jakie się szykują. Pewnie będą zwalniać też rodziców. .

Czy uważasz, że powinni być  ukarani podwójnie?

Tam Trójki nikt nie będzie ratował.

1 minutę temu, jezz napisał:

Jest to jeden ze sposobów.

Tz. bezrobotni mają żyć z 500+? To ma ich uratować? A co z tymi bezdzietnymi? Mają tynk jeść? Czyli co, patologia która się pracą nie skalała dostanie tak czy siak, niezależnie czy Ci co na nich pracowali mają pracę czy zostali zwolnieni?
Dla bezrobotnych ma być zasiłek a nie 500+, mają być kursy przekwalifikowania, propozycje pracy na innym stanowisku itd.

3 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Tz. bezrobotni mają żyć z 500+?

Poproszę o odpowiedź na pytanie, bez tego pierdolenia.

Wpadnę później, teraz mam ciekawsze zajęcia.

19 minut temu, jezz napisał:

Zwalniani GRUPOWO mają przecież odprawy.

Chodziło mi o ZASADĘ PRZYZNAWANIA tego durnego 500+ ...a nie odbierania w przypadku np. zwolnień grupowych

To tak trudno zrozumieć? Czy ja jakoś niejasno piszę? Staram się konkretnie i dość jasno, zrozumiale wyrażać.

Zakładam jakąś choćby średnią inteligencję lub odrobinę chęci u odbiorcy by zrozumiał przekaz. Czegoś Ci brak, pytanie - czego?

(Tymczasem...niestety zaczynam bardziej i lepiej rozumieć "sounda", wtedy gdy nazywa Ciebie manipulatorem.)

12 minut temu, jezz napisał:

...najlepiej to nie wpadaj, niechaj te zajęcia zaciekawią Cię na dobre i na stałe.

Edytowane przez iro III
2 minuty temu, jezz napisał:

Poproszę o odpowiedź na pytanie, bez tego pierdolenia.

To Ty pierd....olisz.
Już napisałem, zasiłki dla bezrobotnych. I motywowanie do zmiany miejsca pracy. Ja to robiłem wiele razy i nigdy nie byłem na żadnym zasiłku. Zmianę pracy wymuszał rynek = skończyło się zapotrzebowanie na moje usługi. Odprawy, rekompensaty itp mnie nie dotyczyły.

Nie chce mi się dyskutować z ludźmi którzy uważają 500+ za błogosławieństwo i panaceum. Lepiej zainteresuj się jakie koszty to generuje, koszty które ponoszą Ci których ten program jedynie obciąża a nie beneficjentów.

23 minuty temu, iro III napisał:

Zakładam jakąś choćby średnią inteligencję lub odrobinę chęci u odbiorcy by zrozumiał przekaz.

Dokładnie. I zrozumienia skąd bierze się kasa na 500+...

Gość glazior

(Konto usunięte)
5 godzin temu, iro III napisał:

Ale tam ciągle jest "w puli" zaledwie 500...a dla TEGO "wyborcy" to kwestia "lepszego wróbla w garści..."

Trzeba jak w pokerze przebić, co najmniej x2 przecież pisałem dość(?) wyraźnie - najmarniej 1000+

Nie potrafisz czytać.

Oprócz 500 + każdej osobie [w rodzinie powiedzmy 2] platfusy proponowały 500 pln dodatku.

"Drugi element programu to wsparcie dla osób pracujących, które mają niską pensję. Grzegorz Schetyna powtórzył obietnicę wręczania dodatków tym, którzy nie zarabiają więcej niż dwukrotność płacy minimalnej (czyli 4500 zł w 2019). Ci, którzy zarabiają pensję minimalną mogliby liczyć na 500 zł dodatku co miesiąc. Wraz ze wzrostem pensji spadałby dodatek."

ŚREDNIĄ KRAJOWĄ zarabiało w Polsce 2019 rok 17%

Dodatkowe  1000 pln na rodzinę przysługiwałoby 94% społeczeństwa.

https://www.forbes.pl/finanse/ilu-polakow-zarabia-powyzej-sredniej-placy-zaskakujacy-wynik-badania/k3c7mx3

90bbfd99662227-645-415-0-0-645-415.png

To co pisałeś wyżej, Twoje "przemyślenia " to dalej bzdura.

Zostało obiecane ,ale ludzie w to nie uwierzyli.

Nikt inny teraz nie wygra wyborów, jeśli nie obieca przynajmniej 1000+  taka to poyebanna kraina.
W normalnym kraju:
Aby X + nie było patologią, wystarczyłoby wypłacać tylko osobom pracującym i do konkretnej granicy dochodów (max. do średniej krajowej)
Aby niepotrzebne były żadne X +
wystarczy zwiększyć kwotę wolną od podatku do rozsądnej, realnej wysokości, czyli na dziś u nas ok. 10- 15 tys.
Ale to nie u nas.

Jesli 500+ ma wspomagac dzieci to...

Podatki placa ci, ktorzy pracuja. Ale ci, ktorzy nie pracuja (obojetnie z jakiego powodu), tez maja dzieci

Nie kazdy niepracujacy to obibok.

A jesli nawet, dlaczego dzieci obibokow maja cierpiec i byc karane za obiboctwo rodzicow
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Jesli 500+ ma wspomagac dzieci to...

Podatki placa ci, ktorzy pracuja. Ale ci, ktorzy nie pracuja (obojetnie z jakiego powodu), tez maja dzieci

Nie kazdy niepracujacy to obibok.

A jesli nawet, dlaczego dzieci obibokow maja cierpiec i byc karane za obiboctwo rodzicow
Rozwiązaniem problemu są bony, a nie gotówka.
Rozwiązaniem problemu są bony, a nie gotówka.

tylko po czesci

nie zapominaj, „Polak potrafi“ i w potrzebie jest kreatywny. Byly czasy w ktorych bony na maslo zamieniali na bony na cukier i kartofle
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

tylko po czesci

nie zapominaj, „Polak potrafi“ i w potrzebie jest kreatywny. Byly czasy w ktorych bony na maslo zamieniali na bony na cukier i kartofle

Ciekawe, bo współcześnie problem dotyczy akurat niekoniecznie Polaków.

Czyli uważam że jest to rozwiązanie systemowe - wszak my nie mamy dostępu do statystyk i pozostaje nam ufać państwu.
W dniu 29.08.2020 o 09:29, iro III napisał:

wystarczy zwiększyć kwotę wolną od podatku do rozsądnej, realnej wysokości, czyli na dziś u nas ok. 10- 15 tys.

Ale to nie u nas.

Wtedy lud nie poczuje, że ktoś coś mu DAJE

15 godzin temu, xajas napisał:

Bo taki jest odwieczny naturalny porządek świata.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W większości nie poczuje.

Na to polski lud jest za głupi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W dniu 29.08.2020 o 09:29, iro III napisał:

Aby niepotrzebne były żadne X +

Ale to nie u nas.

A ile jest tego podatku od 15 tyś , jak to się ma do 500+ np przy dwójce dzieci ? , sobie policz 

22 godziny temu, iro III napisał:

Chodziło mi o ZASADĘ PRZYZNAWANIA tego durnego 500+ ...a nie odbierania w przypadku np. zwolnień grupowych

To tak trudno zrozumieć?

Napisałeś bardzo jasno,

"Aby X + nie było patologią, wystarczyłoby wypłacać tylko osobom pracującym"

Zwolnieni stają się niepracującymi. To chyba też jest jasne dla ciebie?

22 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie chce mi się dyskutować z ludźmi którzy uważają 500+ za błogosławieństwo i panaceum.

Nie chce mi sie dyskutować z ludźmi, którzy nie rozumieją słowa pisanego. 

22 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

To Ty pierd....olisz.
Już napisałem, zasiłki dla bezrobotnych. I motywowanie do zmiany miejsca pracy.

To ty pier**lisz bo ja tez to pisałem.

Mądrala @iro III może to potwierdzić.

Zresztą wystarczy przeczytać jego post skierowany do mnie.

23 godziny temu, iro III napisał:

Żebyś nie musiał szukać.

9 minut temu, jezz napisał:

Żebyś nie musiał szukać.

manipulatorze - to czego nie kazałeś szukać - odnosiłeś TYLKO do zwalnianych i wyrzucanych pracowników Trójki.

nad innymi zwalnianymi popłakiwałeś.

8 minut temu, iro III napisał:

manipulatorze - to czego nie kazałeś szukać - odnosiłeś TYLKO do zwalnianych i wyrzucanych pracowników Trójki.

nad innymi zwalnianymi popłakiwałeś.

Nie popłakiwałem tylko zapytałem się, czy maja być podwojnie karani.

Manipulatorze.

A o pracownikach trójki pisalem, ze powinni byc traktowani jak wszyscy inni zwalniani.

Poszukać manipulatorze, czy sam sobie poradzisz?

Edytowane przez jezz
Cytat

Lekarz wygrał z mobberem - dyrektorem szpitala. W proteście porzuca Związek Zawodowy Lekarzy

Nie warto działać na rzecz organizacji, tym bardziej, kiedy ma cię ona zwyczajnie w d.... Odchodzę - mówi Bartosz Fiałek, rezydent z Bydgoszczy. Na znak protestu w sobotę zrezygnował z członkostwa w zarządzie krajowym Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy. Fiałek jest zszokowany tym, że po tym, jak oskarżył o mobbing dyrektora szpitala, wprawdzie wygrał z nim w sądzie "cywilnym", ale dyrektor został jedynie upomniany przez Okręgowy Sąd Lekarski.

Ukryta Zawartość

A są tacy, którzy mają pretensje do PiS-u, że z tymi ostojami "wolności" zawodowej (również sędziowie), chce zrobić porządek. Że lekarze i sędziowie są przeciw, to normalne, głupi są ci inni, którzy ich POpierają i nabierają sie na ten "śpiew" branżystów.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 godzin temu, Jacchusia napisał:

A są tacy, którzy mają pretensje do PiS-u, że z tymi ostojami "wolności" zawodowej (również sędziowie), chce zrobić porządek. Że lekarze i sędziowie są przeciw, to normalne, głupi są ci inni, którzy ich POpierają i nabierają sie na ten "śpiew" branżystów.

Rozumiem, Ci nowi ( sędziowie ) z pewnością będą się na wzajem wsadzać do paki, karać kolegiami czy pozbawiać przywilejów...
Struktura państwa już się kilka razy za moich czasów zmieniła... i odkąd pamiętam lekarze trzymali się razem.
Żadne rządy tego nie zmienią.

Słyszeliście, że Kaczyński  długoterminowo wydzierżawił wyspę, całą ? Będzie tam ośrodek wędkarski dostępny tylko dla wybranych ?

Fotka naszych rządzących ?

15 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Słyszeliście, że Kaczyński  długoterminowo wydzierżawił wyspę, całą ?

I co w tym złego?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

I co w tym złego?

W sieci krąży fotka, tu też wklejona, jak to skromnie w porównaniu z innymi ( np. Lis, Durczok, itd ) żyje nasz prezes. 
A tu masz... własna prywatna wyspa, tylko dla elit. I to za skromne poselskie uposażenie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.