Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Bluesound Klub
IGNORED

Zasilanie liniowe do Node 2/2i

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, muzaman napisał:

Mam na sprzedaż Node 2i w kolorze białym po modzie zasilania  na liniowe.
Zapraszam na priv. Cena bardzo dobra.

muzaman@ opuść do 4tys może ktoś się skusi ;)) ile ty go już sprzedajesz czasu ? ?

13 minut temu, freju napisał:

muzaman@ opuść do 4tys może ktoś się skusi ;)) ile ty go już sprzedajesz czasu ? ?

Sprzedałem go ojcu ale zmienił cały zestaw na nowy i teraz Node2i trafił do mnie ? ponownie.

7 minut temu, muzaman napisał:

Sprzedałem go ojcu ale zmienił cały zestaw na nowy i teraz Node2i trafił do mnie ? ponownie.

O kuwa to jak ty masz ojca takiego melomana tzn że jest jescze pewnie młody ;)) to ile ty masz wiosen ?

Z innej beczki ,może komuś się przyda kupiłem sobie nuc na i7 32gb ram itp,, i zainstalowałem na nim foobara z tymi ustawieniami hmm powiem wam robi to robotę polecam spróbować ?

http://audiohobby.pl/index.php?topic=13639.msg0#new

Ale ustawcie od deski do deski jak napisał wszystko włącznie z wyłączeniem wszystkich kart ,wifi  ethernet itp,,,

Edytowane przez freju
4 minuty temu, freju napisał:

O kuwa to jak ty masz ojca takiego melomana tzn że jest jescze pewnie młody ;)) to ile ty masz wiosen ?

Z innej beczki ,może komuś się przyda kupiłem sobie nuc na i7 32gb ram itp,, i zainstalowałem na nim foobara z tymi ustawieniami hmm powiem wam robi to robotę polecam spróbować ?

http://audiohobby.pl/index.php?topic=13639.msg0#new

Jestem wersja 4.0 ? hahahahahaha

• 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć

Od ok 2 miesięcy używam BS Node 2i z zasilaniem liniowym od @k4mil3k i uważam, że do tego czasu jest to naprawdę rewelacja urządzenie i to szczególnie pod względem dźwięku ! Mój zestaw audio to Focal Aria 926 + Atoll IN100 SE ale generalnie do czego zmierzam: 

1. Wiele osób mówi, że wbudowany DAC z BS jest słaby a ja testowałem ostatnio przez 2 tygodnie Topping D70 jako DAC a BS jako transport i powiem Wam, że cokolwiek bym robił i jak się starał usłyszeć różnicę to nie potrafię więc pytanie jaki DAC trzeba kupić, żeby przebić ten wbudowany w BS po modzie zasilania ? 
  2. Wczoraj mi weszła aktualizacja BlueOS do 3.10.0 gdzie w  Release Notes napisali, że jest jakiś DAC Tuning. Czy u Was też jest zauważalnie lepiej po zmianie softu bo ja mam wrażenie, że wbudowany w BS DAC jeszcze bardziej zyskał na jakości 

Co myślicie ? 

Ja „odniosłem wrażenie” polepszenia z Gustardem A22. Nie usłyszałem z Chord Qutest, Matrix x-sabre pro MQA i przetwornikiem wbudowanym w Magnata RV4. Trochę przejrzystości usłyszałem z kartą DAC-40 Accuphase zainstalowaną w E-370.

6 godzin temu, andrevtix napisał:

Wiele osób mówi, że wbudowany DAC z BS jest słaby a ja testowałem ostatnio przez 2 tygodnie Topping D70 jako DAC a BS jako transport i powiem Wam, że cokolwiek bym robił i jak się starał usłyszeć różnicę to nie potrafię więc pytanie jaki DAC trzeba kupić, żeby przebić ten wbudowany w BS po modzie zasilania ? 

Testowałem ten sam zestaw, tj BS Node po modzie i do tego Topping D70 - i mam te same odczucia z tego zestawu. Dopiero D90 wniósł coś lepszego. Na hifiWigWam bardzo często z BS Node przewija się Denafrips Ares DAC.

Edytowane przez k4mil3k
  • 3 miesiące później...
W dniu 22.01.2020 o 18:21, freju napisał:

... latam na tomanku który okazał sie chyba ok bez żadnych przeróbek ,...

Jakiego Tomanka podłączyłeś? Zamówiłem moduł, a mam Tomanka od rDaca 6v. Dziś go rozebrałem, pokręciłem potencjometrem w środku i udało mi się dostać napięcia od 5.59V do 7.99V, trochę chyba za dużo.

Mówisz o zasilaniu node2i ? to chyba tak raczej ,jescze nie dawno zasilałem nim usbridge sig ale od tygodnia czy dwóch mam zasilacz zrobiony na podstawie projektu sigma11 i ten po zjadał mi wszystkie zasilacze jakie posiadam na hacie ? a mam ich ze 12szt ?

dwa tomanki na sprzedaż w sumie nawet trzy jeden 6v-3A drugi 9v 400zł szt plus wysyłka i takiego tomanka dzielonego mam na zamówienie indywidualne robiony 5-sekcji 3x9v 1x15v i 1x18v i za ten z klocka bym chciał ?a i jescze jeden ulps mini 5v-3A 300zł

Edytowane przez freju
  • 1 miesiąc później...

Jako świeży nabywca Node'a chciałbym przywitać się i nieco odświeżyć temat:) Dopiero od wczoraj go użytkuję, ale już wiem, że zostanie u mnie na dłużej. Za wiele jeszcze nie powiem o odsłuchach, bo niewiele tego było. W każdym razie gra w towarzystwie wzmacniacza Musical Fidelity M3si i kolumn Magnat Quantum 757. Kupiłem Node'a, bo potrzebuję źródła do Amazon Music HD, a do tej pory używałem pc-ta. Mam też dac Beresford TC-7510. Ma już swoje lata i nie obsługuje rozdzielczości 192kHz, maksimum to 96kHz. Jednak zdecydowaną większość muzyki może obsłużyć. Pierwsze, co zauważyłem, to Beresford w większości przypadków lepiej spisuje się od dac'a z Node'a. Nie jest to jakaś duża różnica, ale jednak zauważalna. Jakby z wysokich i wyższego pasma średnich ściągnął cienki kocyk. Muzyka jest taka bardziej przejrzysta. Bas też jakby lepszy, ale tu to już może autosugestia. Piszę w większości przypadków, bo zdarzyło mi się nie wychwycić różnicy pomiędzy wyjściami na niektórych utworach (mam podłączone obydwa wyjścia, analog i cyfrę coaxial,, więc szybka zmiana to tylko jeden przycisk). Chciałbym kupić moda zasilacza i w związku z tym pytanie: czy modyfikacja poprawia brzmienie tak cyfry, jak i analogowego wyjścia? Najbardziej zależałoby mi na poprawie wyjścia analogowego, wówczas mógłbym odstawić Beresforda do szafy. Dzięki za odpowiedź i wszystkiego dobrego w nowym roku:)

henry01

Mod, z zasilaczem Nostromo w moim przypadku zmienił brzmienie Noda 2, w sposób tak znaczący, że zrezygnowałem z zakupu zewnętrznego przetwornika. Poprawa jest słyszalna w każdym aspekcie brzmienia ( niskie - bardziej kontrolowane, wysokie - bardziej selektywne, i pojawiła się zdecydowanie przestrzeń, separacja, czyli " kocyk" zniknął). Jest to słyszalne na wszystkich utworach.

Piszę oczywiście o wyjściu analogowym.

A teraz czekam na dedykowany zasilacz od P. Kamila - bo zawsze może być lepiej.

Dojechałem już do granicy możliwości oscyloskopu...tło szumów które deklarowałem w pewnych częstotliwościach jest tak na prawdę szumem wejściowym oscylockopu. Dziś dojechało niezbędne rozszerzenie żeby to ominąć i będę wznawiał prace ?
Przechwytywanie.thumb.JPG.db355838eb13c324ecaf91ae2b5af5cf.JPG

Witam wszystkich. Obcuje z Node 2i od grudnia. Gra do pary z DenonemPMA-1510AE i Magnatami Quantum 805. Generalnie jestem bardzo zadowolony ale mam podobne odczucia co inni użytkownicy (przygaszone wysokie i mało rozdzielcze). Czekam za zakończenie prac nad zasilaczem i kupuje kompletny zestaw do modyfikacji. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
1 minutę temu, k4mil3k napisał:

Prace zakończone, czekam na zamówione półprodukty i zacznę montaż. Większa dostępność od 15 marca.

Super!. Jaka cena za mod dla klubu i jaka przewidujesz za zasilacz? Wstępny projekt masz?

Zasilacz został już wyprodukowany wcześniej lecz jakość nie była w 100% powtarzalna. Z tego powodu wymagał poprawek i zmian aby utrzymać jakość na zamierzonym poziomie. Teraz będzie produkowany w poprawionej wersji. A cena ? konkurencyjna w stosunku co do jakości ? Na razie jestem ostrożny w deklaracji cenowej bo nastąpiło kilka ważnych zmian i wiadomo że parametry będą lepsze, ale dopóki go nie zmierzę to nie chcę niczego deklarować.

Edytowane przez k4mil3k
8 minut temu, k4mil3k napisał:

Zasilacz został już wyprodukowany wcześniej lecz jakość nie była w 100% powtarzalna. Z tego powodu wymagał poprawek i zmian aby utrzymać jakość na zamierzonym poziomie. Teraz będzie produkowany w poprawionej wersji. A cena ? konkurencyjna w stosunku co do jakości ?

A koszt mod-u?

W dniu 10.02.2021 o 20:05, k4mil3k napisał:

Dla klubu zawsze rabat. Zgłoś się na PW pod koniec przyszłego tygodnia, teraz mam końcówkę stanów.

Witam dołączam do klubu z bluesound node 2i. Moduł od konstruktora zamontowany zmiany w stosunku do oryginalnego kolosalne oczywiście na plus. A teraz pytanie do samego konstruktora ponieważ do bluesonda mam podpięty zasilacz  ifi audio Power X i jestem bardzo ciekaw jak ten zasilacz ma się w stosunku co do twoich liniowych. Może dało by radę aby podesłał Ci tego ifi na porównanie i test z twoimi zasilaczami ? Ja się tym nie zajmę bo zemnie elektryk jak z koziej dupy trąba ?. Pozdrawiam 

41 minut temu, k4mil3k napisał:

Powiem Ci że z chęcią wrzucił bym iFi na oscyloskop żeby zobaczyć ile prawdy w tym jest....

Nie ma problemu podaj adres i w poniedziałek podeślę Ci. ?

Nie ma problemu, zaraz wyślę Ci dane na PW.
Miałem w zeszłym tygodniu zasilacz od krajowej firmy na "T" do poprawki to zrobiłem sobie pomiar, w drodze do mnie jest chiński klon sigmy11 po modyfikacjach na sprawdzenie, i do tego dojdzie iFi. Można zrobić ciekawe porównanie ?

Godzinę temu, k4mil3k napisał:

Nie ma problemu, zaraz wyślę Ci dane na PW.
Miałem w zeszłym tygodniu zasilacz od krajowej firmy na "T" do poprawki to zrobiłem sobie pomiar, w drodze do mnie jest chiński klon sigmy11 po modyfikacjach na sprawdzenie, i do tego dojdzie iFi. Można zrobić ciekawe porównanie ?

I jak wypadł produkt firmy  To,,,,"??

Cześć jestem posiadaczem takiego zestawu, Studio 16 Hertz Minas Anor lV, Vincent SV237, Asus Essence One Mk2, NuPrime cdt-8 Pro, listwa Tomanek TAP8 i oczywiście Bluesound Node2i. Śledzę temat zasilania Bluesounda od początku i jestem pod wrażeniem dla k4mil3k za pracę włożoną w moduł, jestem już zdecydowany na zakup, ale stwierdziłem, że poczekam na zakończenie prac z zasilaczem i kupię komplet. Gratuluję pomysłu i wytrwałości, czekam z niecierpliwością na efekt końcowy. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.