Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Diamond 28 - pomoc w doborze używanego wzmacniacza

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, rafal735r napisał:

Następny adwokat. 

???

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

W dniu 3.01.2020 o 22:21, quatross napisał:

A tak z innej beczki to same Diamondy grają dużym basem i podkręcanie go jest bezpodstawne imho. Może pomieszczenie odsłuchowe jest dla nich rzekłbym nieodpowiednie (akustycznie i wielkość) !

Do na prawdę dużego pomieszczenia, dałbym Hegla H80 i Heco Aurora 1000.

I tyle ;D

Witajcie, może rzeczywiście zacznę od Waszej opinii na temat akustyki pomieszczenia. I wtedy wrócimy do propozycji. Troszeczkę zmieniłem ustawienie i z basem jest lepiej, ale myślę, że jeszcze daleko do pokoju odsłuchowego :). Zamówiłem też dywan, który jest na schemacie pomieszczenia (w rzeczywistości, będzie dopiero jutro więc wtedy zobaczę czy coś pomaga). Proszę o poradę, czy coś można jeszcze zmienić? Czy moje myślenie na temat rozmieszczenia jest słuszne. Oczywiście dalej czekam na propozycje wzmacniaczy (jak to jeden z Forumowiczów określił, od sasa do lasa ? ). 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może da się wypożyczyć i odsłuchać w domu zestaw Emotiva PT-100 (pre-amp z tunerem i DAC) i A-150 (końcówka mocy)?

Nie słuchałem, ale ten sprzęt dostaje całkiem dobre oceny od zwykłych użytkowników a w jednej z recenzji przeczytałem, że ten komplet za 4000PLN może konkurować ze wzmacniaczami za około 10000PLN.

Może warto dozbierać?

Godzinę temu, Gabaryton napisał:

4000PLN może konkurować ze wzmacniaczami za około 10000PLN.

A to standard. Każdy użytkownik zadowolony ze swojego sprzętu tak uważa:) 

@hey

To był akurat recenzent, który napisał, że gdyby miał około 4000PLN na wzmacniacz dla siebie, to by kupił tę Emotivę. Czyli to nie był zadowolony użytkownik, a ktoś, kto już ma inny, dużo droższy sprzęt.

Wiem, recenzje trzeba czytać z pewnym dystansem, ale co komu szkodzi wypożyczyć i posłuchać u siebie?

Edytowane przez Gabaryton
5 godzin temu, Gabaryton napisał:

To był akurat recenzent, który napisał, że gdyby miał około 4000PLN na wzmacniacz dla siebie, to by kupił tę Emotivę.

To tym bardziej:) Gdyby zleceniodawca dopłaciłby jeszcze trochę za test, to recenzent napisałby że ten Emotive może konkurować ze wzmacniaczami już za 15tys. Na tym to polega;) 
Poza tym co mnie obchodzi gust jakiegoś recenzenta kiedy mój gust może być zupełnie inny. 

Xindak pa-m

Pylonki będą śmigać jaf F1

Bardziej rozlazły ale z basem Vincent 226 lub 227

Hegle ... No nie

Edytowane przez 1siedem

Wziąłem do testów NADa c388 i nie będę ukrywał, że dla mnie jest całkiem nieźle. Tylko ta cena. Co o nim sądzicie, czym dałoby się go zastąpić?

1 hour ago, djdom111 said:

Wziąłem do testów NADa c388 i nie będę ukrywał, że dla mnie jest całkiem nieźle. Tylko ta cena. Co o nim sądzicie, czym dałoby się go zastąpić?

Mooże takim?

https://www.olx.pl/oferta/haiku-audio-bright-mk4-czarny-gwarancja-door2door-producenta-CID99-IDDsh3Y.html

Z odpowiednim okablowaniem i dakiem będzie nawet lepiej....

W dniu 20.02.2020 o 23:03, djdom111 napisał:

dzień dobry,

jak ten NAD C388 się sprawuje? Wczoraj byłem na odsłuchu i bardzo mi się podobał chyba o kupię  

W dniu 22.02.2020 o 12:17, maciekplacek napisał:

dzień dobry,

jak ten NAD C388 się sprawuje? Wczoraj byłem na odsłuchu i bardzo mi się podobał chyba o kupię  

Teraz testuję NADa c368. Chciałem sprawdzić czy da się taniej i podobnie. Niestety nie... Jest fajnie, ale scena w stosunku do 388 zwężona i spłaszczona. Bas trochę gorszy, podobnie wokale. Nie ma może proporcjonalnej różnicy co do ceny (uważam, że jest za duża różnica w cenie pomiędzy nimi w stosunku do różnicy grania na moich głośnikach), ale w 388 może się nie zakochałem ale naprawdę jest fajny. Zacząłem rozważać zmianę budżetu dla 388. Nie wiem tylko czy to przełknę, no i jeszcze zostaje żona ?

Edytowane przez djdom111
W dniu 22.02.2020 o 12:17, maciekplacek napisał:

dzień dobry,

Teraz testuję NADa c368. Chciałem sprawdzić czy da się taniej i podobnie. Niestety nie... Jest fajnie ale scena w stosunku do 388 zwężona. Bas trochę gorszy, podobnie wokale. Tak jakby brakowało powietrza. Nie ma może proporcjonalnej różnicy co do ceny (uważam, że jest za duża różnica w cenie pomiędzy nimi w stosunku do różnicy grania na moich głośnikach), ale w 388 może się nie zakochałem ale naprawdę jest fajny. Nawet moja żona zauważyła różnice między 368, a 388, więc chyba jest ;). W związku z tym muszę obalić post chyba z innego forum że na Diamondach 28, nie ma między nimi różnicy. Zacząłem rozważać zmianę budżetu dla 388. Nie wiem tylko czy to przełknę, no i jeszcze zostaje żona ?

23 godziny temu, djdom111 napisał:

Teraz testuję NADa c368. Chciałem sprawdzić czy da się taniej i podobnie. Niestety nie... Jest fajnie ale scena w stosunku do 388 zwężona. Bas trochę gorszy, podobnie wokale. Tak jakby brakowało powietrza. Nie ma może proporcjonalnej różnicy co do ceny (uważam, że jest za duża różnica w cenie pomiędzy nimi w stosunku do różnicy grania na moich głośnikach), ale w 388 może się nie zakochałem ale naprawdę jest fajny. Nawet moja żona zauważyła różnice między 368, a 388, więc chyba jest ;). W związku z tym muszę obalić post chyba z innego forum że na Diamondach 28, nie ma między nimi różnicy. Zacząłem rozważać zmianę budżetu dla 388. Nie wiem tylko czy to przełknę, no i jeszcze zostaje żona ?

ja zabrałem żonę na odsłuch i padło na NAD C388. Jako że w moim przypadku wchodzi w grę jedynie streaming to rozwiązanie związane z dołożeniem karty BluOS2i jest jak najbardziej ok. Dziś się zdecydowałem i mają dać znać z Top hifi kiedy będą mieli nową sztukę. Oni mają teraz na ten wzmacniacz razem z kartą promocję. W sumie nic lepszego za tą cenę nie kupię.

Edytowane przez maciekplacek
W dniu 24.02.2020 o 21:26, maciekplacek napisał:

ja zabrałem żonę na odsłuch i padło na NAD C388. Jako że w moim przypadku wchodzi w grę jedynie streaming to rozwiązanie związane z dołożeniem karty BluOS2i jest jak najbardziej ok. Dziś się zdecydowałem i mają dać znać z Top hifi kiedy będą mieli nową sztukę. Oni mają teraz na ten wzmacniacz razem z kartą promocję. W sumie nic lepszego za tą cenę nie kupię.

U mnie też decyzja na c388, najciekawszy z tych wszystkich co testowałem.

Chciałem bardzo wszystkim podziękować za pomoc w temacie wzmacniacza. Koniec końców skończyło się wyborem NADa c388. Teraz muszę odpocząć od rozterek audio na jakiś czas ;), czas posłuchać muzyki ? 

W dniu 2.03.2020 o 21:23, djdom111 napisał:

A co takiego się z nimi dzieje?

A co takiego się z nimi dzieje?

Nie czytaj głupot, ciesz się MUZYKĄ i...lepiej już nie zaglądaj na to forum - chyba, że w celu rozrywkowo-kabaretowym - tak jak ja to robię od czasu do czasu ?

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

A choćby takie rzeczy :NAD 326bee lewy kanał nie gra

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

On 1/3/2020 at 8:07 PM, Kondzio13 said:

Pylony 28 potrzebują moznego pieca, nie zagrają z takimi zabaweczkami jak rotel a14 czy hegel h80-90...

To są juz przyzwoite kolumny i piec tez musi byc do nich przyzwoity.

akurat grają conajmniej dobrze z takimi "zabaweczkami"

• 1 rok później...
W dniu 3.01.2020 o 22:21, quatross napisał:

A tak z innej beczki to same Diamondy grają dużym basem i podkręcanie go jest bezpodstawne imho. Może pomieszczenie odsłuchowe jest dla nich rzekłbym nieodpowiednie (akustycznie i wielkość) !

Do na prawdę dużego pomieszczenia, dałbym Hegla H80 i Heco Aurora 1000.

I tyle ;D

Zgadzam się w pełni. Od kilku miesięcy szukam wzmacniacza, który odciąży ten dół w Pylonach i pokażę górę i górna średnicę o ile tam jest 😞 Dla mnie te kolumny to mega rozczarowanie. Świetnie wyglądają i tyle. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi