Skocz do zawartości
IGNORED

Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne

Rekomendowane odpowiedzi

3 hours ago, Yodzisław said:

Przypominam o wypasionych sowieckich srebrnych bezpiecznikach dostępnych na ebay za grosze: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz jakąś prowizję stamtąd?

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
19 godzin temu, Yodzisław napisał:

Przypominam o wypasionych sowieckich srebrnych bezpiecznikach dostępnych na ebay za grosze: https://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=ussr+silver+fuse+5x20mm&_sacat=0&_odkw=ussr+silver+fuse&_osacat=0

Wiem i pamiętam. Ale nie ma gość odpowiednich wartości i wielkości (amerykańskie rozmiary). Poza tym od innych użytkowników miałem info., że są "krzykliwe" i żaden z nich ósmy cód świata. No i wszystko, co ruskie omijam szerokim łukiem, jak kiedyś stacje paliw łuk oil. 

W dniu 5.02.2024 o 08:43, Espectro napisał:

Panowie jeżeli ktoś nie chce to nie musi oczywiście. Prosiłbym jednak o zachowanie przyzwoitości i jakości wypowiedzi w temacie. Druga sprawa każdego z naszych partnerów macie oznaczonych jako "Partner" oraz osoby które mogą coś w dziedzinie audio lub pochodnej działać jako "Branża" i tu także zalecamy pilnowanie się i sprawdzanie czy ktoś kto nam coś zachwala jest dobrodusznym użytkownikiem forum czy człowiekiem z branży chcącym coś sprzedać. Owe grupy na forum mają Wam pomagać, a nie przeszkadzać. Gdy marketing występuje nachalnie prosimy o zgłaszanie takowych wpisów. 

Kolego ,temat wątku znany jest ,napisałeś zgadzam się w 100% z tym .Może najwyższa pora kasować wpisy  , użytkowników którzy piszą by zaistnieć ,zawsze od rzeczy  , z ironia ,szyderstwem ,brakiem szacunku dla innych ?  To forum ma pomagać ,służyć wymianie poglądów .

Gość

(Konto usunięte)

Do admin. Nie wiem, co zrobiłe, ale mój wpis sprzed kilkunastu godzin powielił się kilkanaście razy. Proszę o zrobienie porządku, bo wygląda to słabo, a ja sam nei wiem, jaki mi się to udało.

4 godziny temu, tedi02 napisał:

Może najwyższa pora kasować wpisy  , użytkowników którzy piszą by zaistnieć

hahaha! Moderacja hoduje tych pacjentów specjalnie - teki model biznesowy. Głupi wg mnie. Miałem "przyjemność" na chwilę zanurkować ostatnio do szamba zwanego Bocznicą - tam się nic nie zmienia od lat...

16 godzin temu, pantagruel napisał:

Poza tym od innych użytkowników miałem info., że są "krzykliwe" i żaden z nich ósmy cód świata.

Zero krzykliwości. Do tego mam porównanie z hifi tuning copper bo kupiłem jeden i te ruskie to przynajmniej ten poziom jak nie wyżej - nie robiłem drobiazgowych porównań bo ten hifi podobno się wygrzewa więc nie było sensu bezpośrednio po włożeniu w gniazdo.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Bardzo proszę o zamieszczenie próbek zgranych z wyjścia urządzenia do pliku Flac - z bezpiecznikiem audiofilskim i bez bezpiecznika. Proszę również by były to te same fragmenty tego samego utworu, nagrane z tym samym poziomem. 

Proszę również o krótki opis wskazujący na różnice pomiczy obiema próbkami, których należy szukać.

7 godzin temu, pantagruel napisał:

Do admin. Nie wiem, co zrobiłe, ale mój wpis sprzed kilkunastu godzin powielił się kilkanaście razy. Proszę o zrobienie porządku, bo wygląda to słabo, a ja sam nei wiem, jaki mi się to udało.

Może cię shakowali jak Dworczyka? Szykuj się stanąć przed Komisją.

😉 

Muszę przewietrzyć mój system…

Przy okazji - widzicie gdzieś bezpiecznik w MX-DACu? Zasilam go tomankiem i ten ma bezpiecznik w gnieździe. Oryginalny zasilacz który jest pierdziawkowy też nie widzę żeby miał jakiś slot na bezpiecznik.

Ukryta Zawartość

Tutaj oryginalny zasilacz: 

20230926_165507.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

23 godziny temu, pantagruel napisał:

że są "krzykliwe" i żaden z nich ósmy cód świata.

No i zapomniałem dodać że bas na tych bezpiecznikach wchodzi w "nowy wymiar".

16 godzin temu, Wito76 napisał:

Tutaj dzisiaj grasujesz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Temat idealny.

Na ,,tego osobnika,, sugerują by nie odpowiadać ,samo zdechnie.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

I co, kolejny wątek zaorany? Chyba że to przerwa taktyczna w oczekiwaniu, aż trolle pozdychają?

Szkoda, bo fajnie się zapowiadało. Po długim czasie wróciłem na forum, ale widzę, że bez większych zmian. Co prawda Vlada już nie ma, jednak ochrona trolli dalej w pełnej krasie.

• 7 miesięcy później...

Jako że nie mam żadnego doświadczenia, więc zapytam tutaj. Mianowicie planuje przetestować bezpoeczniki audio w Holo Red, jakni LAiV Harmony DAC. Może też w moim LM-845 Premium. I tu pytanie na jakie produkty w ramach testu się zdecydować. SR Purple, Audio Magic Masterpiece M-1, czy produkty z Verictum jak najnowszy X Fuse XC, bądź X2. Nie ukrywam że Verictum to chyba polska marka więc skłaniam się.w tym kierunku. Bez hejtu proszę

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

SR Purple na pewno dobry kierunek ale QSA też dorzuć do porównania. Model wybierz w zależności od zasobności.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

SR Purple na pewno dobry kierunek ale QSA też dorzuć do porównania. Model wybierz w zależności od zasobności.
QSA ?
Kurde Chełmża jest 17 km od Torunia

20 godzin temu, venom200 napisał:

Mianowicie planuje przetestować bezpoeczniki audio w Holo Red, jakni LAiV Harmony DAC

Cholerka, ja sie boje w moich zabawkach tej wymiany. 

Tak wiem, nie traci sie gwarancji itp itd. A jak  jednak cos sie sypnie? Szkoda twoich nowych zabawek 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Tak wiem, nie traci sie gwarancji itp itd. A jak  jednak cos sie sypnie? Szkoda twoich nowych zabawek
Ale w czym masz obawę przecież jak jest bezpiecznik 1,25 A i zamieniasz go na taki sam to nie wiem czego się boisz

23 minuty temu, venom200 napisał:

Ale w czym masz obawę przecież jak jest bezpiecznik 1,25 A i zamieniasz go na taki sam to nie wiem czego się boisz

No wlasnie jak "rozmawialem" z chlopakami to sugerowali przewymiarowane wzgledem oryginalu.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

35 minut temu, Mikelas76 napisał:

No wlasnie jak "rozmawialem" z chlopakami to sugerowali przewymiarowane wzgledem oryginalu

To może najpierw wymień na typowy bezpiecznik o wartość nominalną większą w typoszeregu. Czasem taka świadomość  czy to jest wąskie gardło w torze pomoże o podjęciu decyzji ale później ten docelowy bezpiecznik wsadź z wartością zalecaną przez producenta. Jak się obroni to dobrze jak nie to sobie odpuść bo szkoda ryzykować z sprzętem

No i pamiętaj że bezpieczniki szybkie się wbrew nazwie z racji charakterystyki pracy wolniej wyłączają od wolnych używanych do długotrwałego obciążania dużym prądem

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

34 minuty temu, ASURA napisał:

To może najpierw wymień na typowy bezpiecznik o wartość nominalną większą w typoszeregu. Czasem taka świadomość  czy to jest wąskie gardło w torze pomoże o podjęciu decyzji ale później ten docelowy bezpiecznik wsadź z wartością zalecaną przez producenta. Jak się obroni to dobrze jak nie to sobie odpuść bo szkoda ryzykować z sprzętem

No i pamiętaj że bezpieczniki szybkie się wbrew nazwie z racji charakterystyki pracy wolniej wyłączają od wolnych używanych do długotrwałego obciążania dużym prądem

No mnie jakos nie przekonuje ta cala historia z bezpiecznikami. Mam gwarancje na moje audio zabawki wiec na razie nic nie ruszam. Nie mam wiedzy i doswiadczenia w tym zakresie zeby te popierdolki zmieniac. A niech cos jeb... to bede sobie w brode pluł. 

Generalnie na razie mam seksualne podejscie do bezpiecznikow. 

One niech sobie gdzieś tam leżą, a ja je pier.... 

😛

58 minut temu, Mikelas76 napisał:

No mnie jakos nie przekonuje ta cala historia z bezpiecznikami. Mam gwarancje na moje audio zabawki wiec na razie nic nie ruszam. Nie mam wiedzy i doswiadczenia w tym zakresie zeby te popierdolki zmieniac. A niech cos jeb... to bede sobie w brode pluł. 

Generalnie na razie mam seksualne podejscie do bezpiecznikow. 

One niech sobie gdzieś tam leżą, a ja je pier.... 

😛

No nie trać na to ostatnie tyle energii bo się bezpieczniki przepalą😉

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No wlasnie jak "rozmawialem" z chlopakami to sugerowali przewymiarowane wzgledem oryginalu.
Bo to Ma sens logiczny tylko z tego względu że sporo kosztuja I lepiej zamomtowac większe żeby tak szybko się nie przepalił. Ja to tak widzę, może się mylę

6 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Tak wiem, nie traci sie gwarancji itp itd. A jak  jednak cos sie sypnie? Szkoda twoich nowych zabawek 😉

Dlaczego zabawek? zadziała bezpiecznik i się przepali, a wzmacniacz, czy DAC nadal będą sprawne. Chyba nie do końca kumasz czym jest bezpiecznik i po co  jest zazwyczaj od razu w gniazdku zasilania.

Teraz uwaga, w DACu mam przewymiarowany o 10x, a i tak kiedy stworzyłem ku temu warunki, bezpiecznik się przepalił DAC gra jak wiesz, bo go słuchałeś, a to było po tym właśnie zdarzeniu. Nie bolało tak bardzo, bo kupiłem DACa z już wsadzonym Verictumem, ale trzeba było kupić następny i też 10x przewymiarowany. Teraz jest tam Orange 😉

Wzmak też dostał Orange, a był Verictum i ten był przewymiarowany o jeden stopień, a Orange o 2, czy nawet 3 stopnie . 😉

3 godziny temu, Mikelas76 napisał:

To zależy, kiedyś w streamerze miałem 1:1 i w DACu Hegla też kiedyś miałem 1:1.

Teraz wszędzie mam przewymiarowany w zasilaczu Muzga też 😉

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

28 minut temu, sir.jax napisał:

Chyba nie do końca kumasz czym jest bezpiecznik i po co  jest zazwyczaj od razu w gniazdku zasilania

No nie jestem Wielkim Elektronikiem i w chowanego z Kleksem sie nie bawiłem. Rozumiem dlaczego jest od razu w gniezdzie zasilania a nie dalej, mimo tego nadal nie czuje sie komfortowo aby zwiekszac 10 krotnie jego wartosc. Bezpiecznik ma za zadanie sie przepalic przy okreslonej wartosci. Zwiekszenie x10 nie wydaje sie rozsadne. Ale nie ja jestem WE 😉

Wierze ze slyszycie zmiane dzwieku po wymianie tych drucikow, ale ciezko mi to zrozumiec, jak zmiana kilkunastu czy kilkudziesięciu mm drucika to robi. 

Piopio nazwalby mnie ignorantem 😁

26 minut temu, Mikelas76 napisał:

Wierze ze slyszycie zmiane dzwieku po wymianie tych drucikow, ale ciezko mi to zrozumiec, jak zmiana kilkunastu czy kilkudziesięciu mm drucika to robi. 

Zdziwiłbyś się, to poziom zmian jak przy kablu zasilającymi lub wtyków na tymże kablu. Mówiłem Tobie kiedyś, zacznij od tanich Aucharm czerwony na przykład. Lepiej będzie Wilmer niebieski, ale już drożej.

29 minut temu, venom200 napisał:

Czyli jednak SR nie Verictum?

Zależy jaki SR I jaki Verictum, ten drugi uważam za bdb zwłaszcza w porównaniu do ceny SR Orange, czy Purple.

Edytowane przez sir.jax

Zależy jaki SR I jaki Verictum, ten drugi uważam za bdb zwłaszcza w porównaniu do ceny SR Orange, czy Purple.
Jest nowa seria Verictum X Fuse XC podobno dużo lepsza od X2

4 minuty temu, venom200 napisał:

Jest nowa seria Verictum X Fuse XC podobno dużo lepsza od X2

Tak, też miałem na testach.

Tylko XC jest z owijką, zależy w jakie gniazdo chcesz to wsadzić, bo jak w hebelek jaki jest w gniazdach IEC z bezpiecznikiem, to uszkodzisz tę owijkę.

Zatem w takim wypadku lepiej XC chyba, że w gniazdo/styki na płytce PCB wtedy O.K.

• Pokaż nowe odpowiedzi