Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-29 18:55
https://dane.gov.pl/pl

Medycyna "praktyczna" dla lekarzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok
Gość

(Konto usunięte)

Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić , po co podawane są statystyki zachorowania, umieralności na koronavirusa ?

Obecnie powinniście się skupić na ilości umierających na raka,jak i innych chorób z powodów izolacji od moźliwości leczenia . To jest plaga .

Pompowanie covidu i " małpiego rozumu " jest dzisiaj śmieszne , delikatnie mówiąc .

2 godziny temu, Mrok napisał:

Ukryta Zawartość

W ramach przypomnienia:

Ukryta Zawartość

17.09.2021

Minister Zdrowia podkreślił, że patrząc na dane w Polsce, można stwierdzić, że jeśli chodzi o zgony związane z covidem, to w 99 proc. dotykają one osób niezaszczepionych.

99% - wow! Serio? Pozwoliłem więc sobie "popatrzeć na dane":

Screenshot_20220612-021925_Chrome.thumb.jpg.ddd10d6cfa6dfad38a7935017a92b9cf.jpg

W miesiącu poprzedzającym cytat mieliśmy łącznie 178 zgonów, z tego 35 było zaszczepionych, a niezaszczepionych 143. Ot taka drobna nieścisłość, że wśród ofiar na jednego zaszczepionego wg Ministra przypada aż 99 niezaszczepionych, a wg oficjalnych statystyk Minsterstwa tylko 3*.

99:1 vs 3:1 - mam nadzieję, że po zmianie rządu kłamstwa i oszustwa zostaną rozliczone. Trudna sprawa jesli wziąć pod uwagę, że to elektorat opozycji dał się zrobić w balona PiS-rządowi. A zacieranie śladów i eliminacja świadków jak widać trwa.

-----

* - skoro nieszczepieni, szczepieni jedną dawką oraz do 14 dni po drugiej w sumie stanowią 3/4 ofiar, to domyslać się można, że sami nieszczepieni to około połowa afiar, a druga połowa to szczepieni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 godzin temu, Mrok napisał:

Ukryta Zawartość

Naczelny Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej, lek. Grzegorz Wrona, podpisał wnioski o ukaranie 116 lekarzy i lekarzy dentystów, którzy jesienią 2020 roku podpisali się pod apelem do władz, ostrzegając przed szkodliwością szczepionek przeciwko COVID-19.

Ten gość chyba zatrzymał się w 2020r bo to twierdzenie nie odbiega od faktów, dowodzą temu liczne przypadki, a nawet te otwarte fundusze rekompensat. Jeśli te preparaty nie miałby szkodliwych działań nie było by tego. A najbardziej szkodliwe to jest nieinformowanie o tym pacjenta i to ten ptaszek uważa za etyczne? Zataić, ukryć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, malikali napisał:

Naczelny Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej, lek. Grzegorz Wrona, podpisał wnioski o ukaranie 116 lekarzy i lekarzy dentystów, którzy jesienią 2020 roku podpisali się pod apelem do władz, ostrzegając przed szkodliwością szczepionek przeciwko COVID-19.

Ten gość chyba zatrzymał się w 2020r...

Wprost przeciwnie: jest 2022 więc mamy zacieranie śladów i usuwanie niewygodnych świadków. Od kilku miesięcy aktualne statystyki przed opinią publiczna są ukrywane, ale starsze nadal są dostępne. Gdy przyjdzie pora rozliczenia z kłamstw to użyję zapisane na dysku screenschoty.

10 godzin temu, Riczi75 napisał:

Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić , po co podawane są statystyki zachorowania, umieralności na koronavirusa ?

Obecnie powinniście się skupić na ilości umierających na raka,jak i innych chorób z powodów izolacji od moźliwości leczenia . To jest plaga .

Pompowanie covidu i " małpiego rozumu " jest dzisiaj śmieszne , delikatnie mówiąc .

Po to abyśmy nie zapomnieli i po to abyśmy wiedzieli, że w każdej chwili może powrócić "pandemia".

Oglądam mecz Włochy - Argentyna w siatkarskiej Lidze Narodów.
Przykład zidiocenia i zlasowanego mózgu - trener Włochów ma na twarzy czarną maskę w trakcie meczu. Ale kiedy bierze czas, albo jest przerwa techniczna i zawodnicy podchodzą do niego - maskę zdejmuje i mówi do nich. Po zakończeniu przerwy maskę znów nakłada.

Kompletny debilizm, który zrodził się w jego głowie po tej 2-letniej propagandzie plandemicznej.
Podobnych przypadków w codziennym życiu widuję więcej. Kolega @Streampewnie znów napisze, że to teoria spiskowa. 😆

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Podobnych przypadków w codziennym życiu widuję więcej. Kolega @Streampewnie znów napisze, że to teoria spiskowa. 😆

Ja już zostałem wywołany do tablicy, to niech Ci będzie. Tak, to teoria spiskowa.

W dniu 10.06.2022 o 10:08, jar1 napisał:

Część chłopaki. Zdjeliscie już maseczki? Warto czasem przeprać.

Majtki też trzeba czasem przeprać.

Zapobiegnie to małpiej ospie przenoszonej droga płciową.

4 godziny temu, Stream napisał:

Tak, to teoria spiskowa

Żadna teoria spiskowa tylko fakt. Widziałem na własne oczy zachowanie trenera siatkarzy Włoch.

41 minut temu, costa brava napisał:

Wszystko warto czasem przeprac, ale pranie mózgów jest najbardziej popularne 

...i najczęściej nieodwracalne. Nie znam nikogo kto po praniu mózgu wróciłby do zdroworozsądkowego myślenia. 😉

37 minut temu, soundchaser napisał:

Nie znam nikogo kto po praniu mózgu wróciłby do zdroworozsądkowego myślenia. 😉

I nie poznasz. Bo nawet jeśli ktoś zrozumiał swój błąd, to z tego wątku ucieka - trzeba mieć jaja żeby publicznie przyznać się do błędu, który publicznie się popełniło.

Swoja drogą ciekawe jak z czwartą dawką u tych, co chwalili się trzecią dawką u własnych dzieci.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Bo nawet jeśli ktoś zrozumiał swój błąd, to z tego wątku ucieka - trzeba mieć jaja żeby publicznie przyznać się do błędu, który publicznie się popełniło.

Nie od dziś wiadomo, że: łatwiej kogoś oszukać niż przekonać że został oszukany.

41 minut temu, soundchaser napisał:

Nie od dziś wiadomo, że: łatwiej kogoś oszukać niż przekonać że został oszukany.

Jak ktoś dał sobie wmówić, że jest zajeb.sty bo szczepi własne dzieci, to trudno mu będzie przed samym soba się przyznać, że dał się zrobić w balona, a dzieci naraził specyfikiem o wątpliwym działaniu pozytywnym i niewiadomych skutkach ubocznych. Więc nawet jeśli coś komuś gdzieś tam będzie świtać, to unikać będzie rzeczowej dyskusji, za to umacniać się w błędnym przekonaniu durnymi porówniami  i zaszcepionych do płaskoziemców wciskanymi w innych wątkach.

Choć jest wystarczająco dowodów by uczciwie ukarać  każdą k... co dla kasy kłamała o 99% nieszcepów wśród ofiar, to raczej nie doczekamy sie sprawiedliwości. Tłum nie będzie domagać się rozliczenia oszustów, bo najpierw sam musiałby się przyznać, że dał się oszukać.

Edytowane przez szymon1977

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

I nie poznasz. Bo nawet jeśli ktoś zrozumiał swój błąd, to z tego wątku ucieka - trzeba mieć jaja żeby publicznie przyznać się do błędu, który publicznie się popełniło.

Swoja drogą ciekawe jak z czwartą dawką u tych, co chwalili się trzecią dawką u własnych dzieci.

Ja też nie mogę się doczekać tego pierwszego co powie:

Dałem się naje*** w chu** przez tych sku*****.

Ale już kilka razy słyszałem że żałują przyjęcia eliksiru i że więcej już nie wezmą.Hłe hłe do czasu aż ich propaganda nie przekona ponownie.

Dali się najeb** raz to dadzą i drugi.

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Więc nawet jeśli coś komuś gdzieś tam będzie świtać, to unikać będzie rzeczowej dyskusji

Ba...niektórzy dalej będą jak zdarta płyta powtarzać o teoriach spiskowych, mimo iż mleko dawno się rozlało i wszystkie "foliarskie" treści okazały się prawdą.

Światowa Organizacja Zdrowia bierze pod uwagę zmianę nazwy "małpiej ospy". To za sprawą apelu 30 naukowców, którzy uważają, że nawiązywanie do afrykańskich korzeni wirusa nie tylko jest niedokładne, ale też "dyskryminuje i stygmatyzuje".

Takie czasy! Dziś czarna ospa nie miałaby prawa istnieć. BLM! 😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

W dniu 13.06.2022 o 19:05, soundchaser napisał:

Ba...niektórzy dalej będą jak zdarta płyta powtarzać o teoriach spiskowych...

Zrobiliśmy spisek i na złość nie zdechliśmy.

-----

27 minut temu, Tadeiro napisał:

"Światowa Organizacja Zdrowia bierze pod uwagę zmianę nazwy "małpiej ospy". To za sprawą apelu 30 naukowców, którzy uważają, że nawiązywanie do afrykańskich korzeni wirusa nie tylko jest niedokładne, ale też "dyskryminuje i stygmatyzuje".

Proponuję "Ospa Imienia Freddiego Mercurego".

Edytowane przez szymon1977

W dniu 13.06.2022 o 20:05, soundchaser napisał:

Ba...niektórzy dalej będą jak zdarta płyta powtarzać o teoriach spiskowych, mimo iż mleko dawno się rozlało i wszystkie "foliarskie" treści okazały się prawdą.

Żyje i nie mam problemów ze zdrowiem mimo przyjęcia trzech dawek. Żona, dzieci, rodzina, znajomi podobnie. Nie miałem żadnych objawów, które mogły by wskazywać na covid 19.

Według foliarstwa dawno powinienem wąchać kwiatki od spodu, a tu guzik. 

Kiedy wg. was szczepionka powinna zadziałać destrukcyjnie?

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Zrobiliśmy spisek i na złość nie zdechliśmy.

Jest takie powiedzenie, które jak ulał pasuje do sytuacji "głupi ma zawsze szczęście".

W dniu 12.06.2022 o 10:44, szymon1977 napisał:

Gdy przyjdzie pora rozliczenia z kłamstw to użyję zapisane na dysku screenschoty.

Możesz mieć problem z udowodnieniem kłamstw. Z drugiej strony nie będzie problemu z postawieniem tobie zarzutów o pomówienie. Tym samym kibicuje z całych sił byś w końcu odważył się wyciągnąć swoje kwity i opisał swoją heroiczną walkę o sprawiedliwość. 

7 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Żyje i nie mam problemów ze zdrowiem mimo przyjęcia trzech dawek. Żona, dzieci, rodzina, znajomi podobnie. Nie miałem żadnych objawów, które mogły by wskazywać na covid 19.

A kto Cię tam wie co przyjmowałeś. Może sól fizjologiczną, a może nic.

8 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Według foliarstwa dawno powinienem wąchać kwiatki od spodu

Nikt nigdy tak nie pisał. Jednemu zaszkodzi od razu, drugiemu za 5 lat, a trzeciemu wcale.

9 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Kiedy wg. was szczepionka powinna zadziałać destrukcyjnie?

Jak wyżej.

15 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Według foliarstwa dawno powinienem wąchać kwiatki od spodu, a tu guzik. 

15 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Jest takie powiedzenie, które jak ulał pasuje do sytuacji "głupi ma zawsze szczęście".

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

@Tadeiro

Dla mnie "głupek" to ktoś kto nie potrafi przeprowadzić prostego porównania zysków i strat w wyniku czego, nie podejmie żadnych działań, które mogły by go uchronić od kłopotów. Głupek level hard to ten co woli zaufać sobie pomimo braku odpowiedniej wiedzy niż specjaliście z danej dziedzinie. 

To w tytule wyjaśnienia, gdyby ktoś postronny poczuł się urażony 😉

Ukryta Zawartość

2022-06-15 at 10.47.08.jpeg

rotfl.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Achievement unlocked!

Godzinę temu, Przemysław_51508 napisał:

Głupek level hard to ten co woli zaufać sobie pomimo braku odpowiedniej wiedzy niż specjaliście z danej dziedzinie. 

Masz rację, dlatego Ty zaufałeś Szumowskiemu, Niedzielskiemu, Krasce, Morawieckiemu i całej klice WHO wraz ze wszystkimi "specjalistami" na ich usługach, którzy nam przez 2 lata mówili tylko prawdę. 😄

2 godziny temu, Przemysław_51508 napisał:

Możesz mieć problem z udowodnieniem kłamstw.

Nie: mam screeny z oficjalnych statystyk.

Żyje...

Ale wg oficjalnych informacji Ty żyć miałeś - wyzdychać mieliśmy my, a oficjalne statystyki okazały, że covid kosił nas w zbliżonym stopniu.

Dla mnie "głupek" to ktoś kto nie potrafi przeprowadzić prostego porównania zysków i strat...

Popatrz w lustro.

49 minut temu, soundchaser napisał:

Masz rację, dlatego Ty zaufałeś Szumowskiemu, Niedzielskiemu, Krasce, Morawieckiemu...

Akurat oni nie są moimi autorytetami z rzeczonym temacie. 

Teraz, szymon1977 napisał:

Nie: mam screeny z oficjalnych statystyk.

Oficjalne statystyki niewiele pomogą gdy np. udowodnić, że ktoś kłamał pisząc o proporcjach szczepionych na jakimś oddziale OIOM w jakimś przedziale czasu. 

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

że covid kosił nas w zbliżonym stopniu.

No nie w zbliżonym, ale o tym z tobą nie zamierzam rozmawiać, bo znowu ci się idee fixe  włączy.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Popatrz w lustro.

Patrzę i widzę. Może to dla ciebie zaskoczenie, ale zobaczyłem coś zupełnie innego niż ty. 

37 minut temu, Przemysław_51508 napisał:
Godzinę temu, soundchaser napisał:

Masz rację, dlatego Ty zaufałeś Szumowskiemu, Niedzielskiemu, Krasce, Morawieckiemu...

Akurat oni nie są moimi autorytetami z rzeczonym temacie.

Jak to nie, skoro robiłeś wszystko co Ci kazali oraz zalecali i chwaliłeś ich ówczesną narrację?

Edytowane przez soundchaser
1 minutę temu, soundchaser napisał:

Jak to nie, skoro robiłeś wszystko co Ci kazali i chwaliłeś ich ówczesną narrację?

???

Jak w Chinach pacyfikuje się protesty? Wyłączają "przepustki" covidowe.

Władze chińskiego miasta Zhengzhou zablokowały możliwość funkcjonowania ludziom, którzy chcieli zaprotestować, gdyż banki zamroziły ich pieniądze. Po prostu ustawiły ich status na "czerwony", przez co nie mogli korzystać z żadnych usług publicznych czy transportu. Mokry sen wszystkich zamordystów.

źródło - CNN

Achievement unlocked!

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.