Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-23 17:56
https://dane.gov.pl/pl
7 godzin temu, stench napisał:

Pytanie jest takie czy preparaty przeciko covid przeszły te procedury i czy są szczepionkami.

Po co w kółko zadawać pytania, na które znaliśmy odpowiedź już 3 lata temu...
Przecież te szczepionki nie po to wprowadzono by pomóc ludziom, tylko po to by im zaszkodzić...a przy okazji na tym zarobić.

Mało już było i jest dowodów na to?

7 godzin temu, toptwenty napisał:

Szczepionka na Covid. Skład: Comirnaty • Substancją czynną leku jest szczepionka mRNA przeciw COVID-19. Po rozcieńczeniu fiolka zawiera 5 dawek po 0,3 ml z 30 mikrogramami mRNA każda. • Pozostałe składniki to: - ((4-hydroksybutylo)azanediyl)bis(heksano-6,1-diyl)bis(2-dekanian heksylu) (ALC-0315) - 2-[(glikol polietylenowy)-2000]-N,N-ditetradecyloacetamid (ALC-0159) - 1,2-distearoilo-sn-glicero-3-fosfocholina (DSPC) - cholesterol - potasu chlorek - potasu diwodorofosforan - sodu chlorek - disodu fosforan dwuwodny - sacharoza - woda do wstrzykiwań.

Samo zdrowie!  wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0015.gif

Cel podania tego preparatu wyklucza wszelkie wiarygodne informacje na temat jego składu.

8 godzin temu, toptwenty napisał:

Według informacji Coca-Cola Company tylko dwóch ludzi zna recepturę

Znasz różnicę pomiędzy znaczeniem słówek "receptura" a "skład"? Przykładowo recepura to "wrzuć dwa razy więcej H niż O i wymieszaj" a skład to H2O

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Michalkiewicz ma rację że świrusik to jest wirus ze wszech miar wyrobiony politycznie! 🙂

Minister Rau (hau hau hau) na wieść o aferce wizowej natychmiast dostał świrusika.

A nikt inny w MSZ nie jest upoważniony do komentowania. I do wyborów mają spokój. 🙂

Panu Ministromi życzymy zdrówka i czekamy na cudowne ozdrowienie po wyborach.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Skarżą się na skutki uboczne szczepionek na covid. Będą nowe pozwy

To będzie w Niemczech trudna jesień dla czołowych producentów szczepionek. W sądach w tym kraju rozpatrywane będą odroczone do tego czasu rozprawy, a ciągle pojawiają się zupełnie nowe sprawy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Cóż kolega znów odleciał porównując medykamenty do spożywki, bo gdyby można było tak robić to dopuszczenie do obrotu też powinno być na równych zasadach. Już sam ten fakt, że tak nie jest pokazuje niedorzeczność takiej analogii.

12 minut temu, il Dottore napisał:

Michalkiewicz ma rację że świrusik to jest wirus ze wszech miar wyrobiony politycznie! 🙂

Minister Rau (hau hau hau) na wieść o aferce wizowej natychmiast dostał świrusika.

A nikt inny w MSZ nie jest upoważniony do komentowania. I do wyborów mają spokój. 🙂

Panu Ministromi życzymy zdrówka i czekamy na cudowne ozdrowienie po wyborach.

I na Ukrainę nie wypadało mu jechać na spotkanie ministrów spraw zagranicznych państw UE

podbierają wyborców Konfederacji swoją "antyukrainska" postawą 

10 minut temu, malikali napisał:

Cóż kolega znów odleciał porównując medykamenty do spożywki

Możemy pociągnąć porównanie: gdyby Was ktoś zmuszał do picia każdego dnia Coca Coli, albo zakazał wyjścia do sklepu, pracy czy kina, pod pretekstem przejazdu przez granicę uniemożliwił odwiedzić rodzinę, odmawiał opieki lekarskiej a nawet proponował zamknięcie w obozie koncentracyjnym - ja bym kupił na czarnym rynku pudło pustych puszek i butelek, a może kupił pełne a dał wypić oszołomowi.

Godzinę temu, malikali napisał:

Cóż kolega znów odleciał porównując medykamenty do spożywk

Dlaczego nie?

W dniu 28.09.2023 o 21:16, soundchaser napisał:

Kaczyński i Morawiecki tak właśnie dbają o zdrowie Polaków.

A i tak na nich zagłosujesz... 😄

26 minut temu, zetempowiec napisał:

A jakie jest wyjście? Wybieramy między dżumą a cholerą. Nie ma w tych wyborach opcji polskiej. W takim razie - opcja atlantycka!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Dlaczego nie?

A ile znasz udokumentowanych powikłań lub zgonów po wypiciu coli? Wiesz co to jest stopień ryzyka?

Dlaczego nie traktować tymi samymi kryteriami budowy elektrowni wiatrowej do elektrowni atomowej?

40 minut temu, il Dottore napisał:

A jakie jest wyjście? Wybieramy między dżumą a cholerą. Nie ma w tych wyborach opcji polskiej. W takim razie - opcja atlantycka!

Jeszcze covid można wybrać 

13 minut temu, costa brava napisał:

Jeszcze covid można wybrać 

Nie. To covid wybiera nas. Mnie już 2x wybrał. Żonę i syna po razie. 🙂

30 minut temu, malikali napisał:

A ile znasz udokumentowanych powikłań lub zgonów po wypiciu coli? Wiesz co to jest stopień ryzyka?

Dlaczego nie traktować tymi samymi kryteriami budowy elektrowni wiatrowej do elektrowni atomowej?

Przecież nie o to chodzi. 

Krzyczycie, ze nie będziecie się szczepić, bo nie wiecie, co jest w szczepionce (chociaż to nieprawda).

Pijecie Colę od lat, a nie wiecie co w niej jest. 

Teraz machacie ręką - e tam, Cola. 

Nie dostrzegacie swojej  śmieszności?

Bądźcie konsekwentni i nie pijcie Coli, bo nie wiecie co w niej jest.

Albo znajdźcie inny powód, żeby nawoływać do nieszczepienia się. Na przykład, ponieważ znacie skład szczepionki...

59 minut temu, toptwenty napisał:

Wykazałem Twoją śmieszność kontynuując Twoje porównanie:

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

gdyby Was ktoś zmuszał do picia każdego dnia Coca Coli, albo zakazał wyjścia do sklepu, pracy czy kina, pod pretekstem przejazdu przez granicę uniemożliwił odwiedzić rodzinę, odmawiał opieki lekarskiej a nawet proponował zamknięcie w obozie koncentracyjnym - ja bym kupił na czarnym rynku pudło pustych puszek i butelek, a może kupił pełne a dał wypić oszołomowi.

Ale Ty wolisz budować przekonanie o posiadaniu racji na ukrywaniu przed sobą kontrargumentów.

Godzinę temu, toptwenty napisał:

znajdźcie inny powód, żeby nawoływać do nieszczepienia się

Znaleziony został kilka lat temu przez samych producentów: brak skuteczności przy możliwych skutkach ubocznych. No bo przecież sami przyznali, że choć miała chronić przed niechybną śmiercią, to tylko łagodzi przebieg choroby tak łagodnej, że u większości nie daje żadnych objawów. 

Ps.

Skład Coli (nie mylić z recepturą!) mnie ani trochę nie interesuje, bo wiem jakie wywołuje skutki uboczne a nikt do jej picia mnie nie zmusza, poprzez pozbawianie mnie praw człowieka.

Edytowane przez szymon1977

4 godziny temu, zetempowiec napisał:

Ja? Przecież to Twoja partia...

2 godziny temu, malikali napisał:

A ile znasz udokumentowanych powikłań lub zgonów po wypiciu coli?

Raz ze 30 lat temu miałem po niej sraczkę, ale to i tak na zdrowie wyszło, bo mnie przeczyściło. 😁

Ukryta Zawartość

Cóż tu można dodać . Popić coca colą?  Do picia coca coli nikt nikogo nie zmusza i nie grozi więzieniem. 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Przecież nie o to chodzi. 

Krzyczycie, ze nie będziecie się szczepić, bo nie wiecie, co jest w szczepionce (chociaż to nieprawda).

Pijecie Colę od lat, a nie wiecie co w niej jest. 

Teraz machacie ręką - e tam, Cola. 

Bądźcie konsekwentni i nie pijcie Coli, bo nie wiecie co w niej jest.

Albo znajdźcie inny powód, żeby nawoływać do nieszczepienia się. Na przykład, ponieważ znacie skład szczepionki...

Macham bo dałeś przykład od czapy. Skład trutki na szczury też znam, ale nie będę jej spożywał, bo konsekwencje mogą być opłakane, a po coli poza sowitym bąkiem raczej mi to nie grozi, mówiąc wprost znam konsekwencje tego wyboru. W przypadku szprycy na covid o takiej świadomej konsekwencji wyboru nie może być mowy, ponieważ nadal nie znają tego sami wytwórcy, że nie wspomnę o rządowych pajacach i ekspertach, którzy zmieniali na jej temat informację jak rękawiczki.

Edytowane przez malikali
5 minut temu, Tyrion.L napisał:

Ukryta Zawartość

Cóż tu można dodać . Popić coca colą?  Do picia coca coli nikt nikogo nie zmusza i nie grozi więzieniem. 

To akurat jest skandal, a i prokurator też powinien się tym zając. Ale to nie państwie pis...

Ukryta Zawartość

Co Ty nie powiesz, a ~2 lata temu to była już "szuria" Wszystko miało być przebadane, bezpieczne i sprawdzone!

21 minut temu, malikali napisał:

Skład trutki na szczury też znam, ale nie będę jej spożywał, bo konsekwencje mogą być opłakane

Więc pisz tak samo o szczepione p. Covidowi - nie będę się szczepił, bo znam skład tej szczepionki i jest zabójczy.

Przestańcie gardłować, że jej składu nie znacie i dlatego się nie szczepicie. 

Pamiętajcie Coca-Colę!

22 minuty temu, toptwenty napisał:

Więc pisz tak samo o szczepione p. Covidowi - nie będę się szczepił, bo znam skład tej szczepionki i jest zabójczy.

Gdyby nie było przymusu pośredniego, polegającego na wyrzycaniu nieszczepów poza społeczeństwo i pozbawianie ich praw człowieka, moglibyśmy tak napisać.

Przypomniała mi się sytuacja niezaszczepionej pani, która łamiąc zakazy uratowała życie motocykliście: bez jej pomocy umarłby na 99% - wychodząc z domu na 1% mogła go zarazić chorobą śmiertelną w 1%, na którą sama mogła być chora na 1% Summa summarum kobieta swoim działaniem zmniejszyła ryzyko śmierci motocyklisty z 99% do 0,0001% czyli 990.000 razy za co została ukarana... nie pamiętam, ale srodze. Czy kiedykolwiek ten i podobne przypadki zostaną poddane rewizji, a odpowiedzialni decydenci powieszeni? A powinni zostać powieszeni, bo wydane przez nich bez żadnego uzasadnienia decyzje podchodzą pod ludobójstwo, a nie będą bo musieliby sami siebie osądzić.

Edytowane przez szymon1977

2 godziny temu, toptwenty napisał:

A niby z jakiej racji mam tak pisać? Nie łapiesz tego, że chodzi głównie o otoczkę i cały proces wprowadzenia jak i liczne naciski? Ponoć dobrowolnego preparatu... Zapewniam Cię, że gdyby ktoś mi oferował colę najpierw za hulajnogę a potem pod groźbą też zapaliłaby się ta sama czerwona żarówka. No a liczne posty powyżej jak i ten ostatni pokazujący wadliwe preparaty dobitnie wskazują, że przesłanki do tego żeby odmówić były zasadne.

Edytowane przez malikali
17 minut temu, soundchaser napisał:

Po co tłumaczysz coś tak oczywistego komuś, kto i tak nie zrozumie.

Nie na jego głowę.

On pewnie nawet nie czyta. Dorzuca to "ignorowanych" wszystkich, którzy mogliby zburzyć wyobrażenie o świecie.

Heheh. coca cola kto chce to pije i niech chla najlepiej z wódą jak ma ochote , perfumy tez pijali i denaturat z własnej woli ludzie co komu do tego vs medykamenty wszczepiane do krwioobiegu pod wpływem szantażu różnego  lub oglupienia medialnego. mrna chyba jednak działa juz na te mózgi ludzkie i produkuje zombie które to zombie wypisuja takie dyrdymały. A co jest w maśle albo w kiełbasie lub w whisky ? . A w pepsi coli ? Płaskoziemcy mieli racje ? Szczepienia szkodzą ....😂

JAk ktos kogos zabije jakis morderca to jest to samo jak to że dziennie umiera duzo ludzi ze starosci lub w wypadkach ? coca cola vs niezbadane specyfiki -eksperyment na milionach naiwniaków królików ...hehehe

Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

56 minut temu, mzawek napisał:

Heheh. coca cola kto chce to pije i niech chla najlepiej z wódą jak ma ochote

Hmmm... a gdyby tak za odmowę wypicia wódy z colą, wyrzucono Cię ze społeczeństwa, odmówiono opieki lekarskiej i zamknięto w obozie koncentracyjnym, jednym słowem pozbawiono człowieczeństwa?

6 godzin temu, malikali napisał:

A niby z jakiej racji mam tak pisać

Z racji logiki i konsekwencji.

I żeby się nie ośmieszać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.