Skocz do zawartości
IGNORED

amazon.de oszust z niemiec:

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, powiedzcie mi jak odzyskać pieniądze za transakcje w amazonie niemieckim?! Kupiłem M6si płatnością Przelewy24, z których to przelewów nie dostałem potwierdzenia dokonanej transakcji na mail. Towar ma dotrzeć w ten poniedziałek. Kontrahent jeszcze nie wysłał wzmaka i nie odpowiada na wiadomości ;[

NIE WIEM CO ROBIĆ ? ;(((((

Chciałem zgłosić to w amazon.de lecz wyświetlił mi sie taki komunikat:

"

Nie spełniasz wymagań dotyczących żądania zwrotu kosztów

Niestety to zamówienie nie spełnia wymagań zwrotu kosztów w ramach gwarancji od A do Z. Odczekaj 3 dni od maksymalnego szacowanego terminu dostawy lub do momentu, aż status śledzenia zostanie oznaczony jako dostarczony. Uwaga: Wymagamy także, aby najpierw skontaktować się ze sprzedawcą i poczekać na odpowiedź lub odczekać 48 godzin przed złożeniem wniosku o zwrot kosztów. "

Edytowane przez quatross
https://www.audiostereo.pl/topic/148976-amazonde-oszust-z-niemiec/

1. Kiedy płaciłeś?

2. Sprawdziłem u siebie przelewy24 za transakcje na amazon.de. Też nie dostaje maili, nawet coś kojarzę, że te płatności nie księgują się od razu po kilku sekundach tak jak u nas w kraju. Mają to zrobione przez jakaś kijową bramkę. Ale jak wejdzie w szeczgóły zamówienia to chyba masz, że zapłacone?

3. No to chyba normalne, że nie możesz żądać zwrotu tak szybko. Musi ile czasu minąć.

W szczegółach zamówienia jest że opłacone przez Przelewy24 5.02.2020. Ten niemiec myśli że to mu pójdzie płazem. Jeżeli uda mi się odzyskać pieniądze to rezygnuję z amazonu nawet jak powstanie polski ;( To moja pierwsza transakcja tam. Na ebay takie same wzmaki są 2 razy droższe i nie ma używanych jak tak pobierznie sprawdziłem .

Daj sobie na wstrzymanie czowieku, minelo kilka dni a Ty panike siejesz. Poczekaj Tydzien, jak nie bedzie reakcji to wtedy sie zacznik martwic .... Amazon to amazon, napiszesz do supportu i nawet po "polskiemu pogadasz" sprawy od reki zalatwiaja.

24 minuty temu, kwasior21 napisał:

to amazon, napiszesz do supportu i nawet po "polskiemu pogadasz" sprawy od reki zalatwiaja.

Nie widze opcji kontaktu z amazonem

paczka miała być w sobotę u mnie!

Kto dzisiaj płaci przelewami ...

2 godziny temu, quatross napisał:

Nie widze opcji kontaktu z amazonem

Na dole strony masz Customer Service.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Każdy sprzedający ma pewien czas na wysyłkę, większość tych spraw opiera się o monitoring przesyłek także trzeba odczekać regulaminowe i dopiero otrzymasz zwrot.

9 minut temu, quatross napisał:

Powinien w piątek wysłać już..... Podany czas dostawy podano na 8-10.02.

Poczekam do środy i zajżę czy wyświetli się coś ala zwrot kosztów .

A moze jest chory, a moze noge zlamal, a moze neta odcieli ..... A moze wyslal tylko nie zostalo zaaktualizowane ....

Rozumiem, ze kazdy jak zaplaci to oczekuje natychmiastowej wysylki ale .... podejdz do tematu realnie.

W zasadzie to na pewno straciles kase .... przelewy24 nie daja zadnego zabezpieczenia a amazon umyje rece.

21 minut temu, quatross napisał:

Podany czas dostawy podano na 8-10.02.

A, no to jeszcze nie jest spóźniona!

Jak nie przyjdzie w poniedziałek to we wtorek zgłoś problem. Ja kupuję od lat i nigdy nie miałem problemów. Czasem się zdarza że towar nie dochodzi, ale wtedy od razu dostaje zwrot. Tyle że na kartę kredytową, nie wiem jak to wygląda z przelewami...

23 godziny temu, quatross napisał:

Towar ma dotrzeć w ten poniedziałek

5 godzin temu, quatross napisał:

paczka miała być w sobotę u mnie!

2 godziny temu, quatross napisał:

Podany czas dostawy podano na 8-10.02.

Może najpierw zastanów się, kiedy ma przyjść ta paczka, zanim nazwiesz kogoś publicznie oszustem?

u mnie jak kupilem coś superokazyjnie to zaraz po paru dniach mi aulowano zamowienie i chyba tego samego dni zwrot kasy na konto ( płaciłem tez przez przelewy 24). dlatego tam nie wierzę w te superokazje, to tylko naciaganie aby napisać maila do sprzedawcy i wtedy on ci zaproponuje przelew poza Amazonem, a to juz wiadomo czym pachnie

To nie rozumiem odpowiedzi Amazonu, że nie dostaniesz żadnych pieniędzy.

Mam z nimi kilkadziesiąt jak nie set transakcji i nigdy nie miałem problemów. Zwracałem towar wielokrotnie.

Cierpliwości. Coś musiało zostać pokręcone.

Na Amazonie nie ma PayPal. Bo eBay.

11 godzin temu, quatross napisał:

dostałem po niemiecku wiadomość z amazon że nie dostanę żadnych pieniędzy ;[

Od Amazon? A czemu?!

Kompletnie nie rozumiem. Kupowałeś na Amazonie, ale kupiles od Amazona czy sprzedawcy? Sprawdzałeś (wszedłeś na profil sprzedawcy)? Czy po prostu wrzuciłeś do koszyka i zapłaciłeś?

Czy to nie był przypadkiem sprzedawca "A.M.A.Z.O.N-marketplace"? 

miał jedną pozytywną opinię. teraz ma 3 dodatkowo negatywne i jeszcze ma wystawione przedmioty. nie mam możliwości zwrotu. napisałem do amazon.de mail przez ich portal.

"

Żądanie zwrotu kosztów przesłane

Wkrótce otrzymasz e-mail z potwierdzeniem. Zbadanie żądania zwrotu kosztów może trwać do tygodnia. O podjętej decyzji poinformujemy Cię przez e-mail.  "

Oby pozytywnie się to zakończyło. Lepiej już tam nie kupować.

• Pokaż nowe odpowiedzi