Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana Onkyo na ... no właśnie.

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Martin Rejek napisał:

Cizie i  dupe

Tego  właśnie potrzebujesz a nie macania Denona w ofoliowanym kartonie.

Godzinę temu, RobG1974 napisał:

.I on jeszcze jest na zasilaniu w klasie AB, co uważam akurat za zaletę.

Założę się, że nigdy nie słyszałeś amplitunera a klasie D , zresztą jak większość wydających od lat takie osądy. Ja z kolei dziwię się, iż ampli AB są nadal produkowane.

Założę się, że nigdy nie słyszałeś amplitunera a klasie D , zresztą jak większość wydających od lat takie osądy. Ja z kolei dziwię się, iż ampli AB są nadal produkowane.
O ile się założysz? Żałuję się, że odezwałem się w wątku KD, bo wszędzie gdzie jest klika osób z tego wątku ogólnie poziom schodzi na psy. Ale cóż ludz się niektórych nie da zmienić. I nawet jakby poszli do dobrej szkoły...

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

4 godziny temu, RobG1974 napisał:

Żałuję się, że odezwałem się w wątku KD, bo wszędzie gdzie jest klika osób z tego wątku ogólnie poziom schodzi na psy. Ale cóż ludz się niektórych nie da zmienić. I nawet jakby poszli do dobrej szkoły...

Zamiast histeryzować napisz co takiego zaletnego jest w amplitunerze z końcówkami AB i co ohydnego w kl.D. Tylko proszę nie filozofuj tak jak w swojej poprzedniej wypowiedzi.

Nic nie zamierzam pisać i na niczym się nie znam. I miłych odsłuchów z zasilaniem impulsowym.

3 godziny temu, RobG1974 napisał:

Nic nie zamierzam pisać

Szkoda

3 godziny temu, RobG1974 napisał:

I miłych odsłuchów z zasilaniem impulsowym.

Może poczytaj o rozkładzie zniekształceń w amplitunerach np. Pioneer.

Wystarczy że miałem ostatnio 2 pioneery. Ja mam trochę inny poziom odniesienia, bo mam obok postawiony średniej klasy wzmacniacz stereo i testuję sprzęt na muzyce, oglądanie filmów z efektami jest tylko dodatkiem.

Nie miałem jeszcze lx 901, trochę się spóźniłem i za bardzo zdrożały, żeby kupować i sprzedawać i jak na razie gra ciąglę stary poczciwy denon.

Ja niedawno kupiłem Marantz pm 14s1 se, czyli raczej wysokiej klasy wzmacniacz stereo zintegrowany.
Testowałem porównanie przedwzmacniacza z pm 14s1 SE I amplituner Sr 7010.
Zaznaczam, że chodziło tylko o przedwzmacniacz.
Nie zauważyłem większych różnic.
Co było bardzo dziwne dla mnie...

Roznice były bardzo minimalne i to nie, że jeden lepszy, drugi gorszy.
Tylko, trochę inaczej grały, ale spodziewałem się dużo większych różnic, na korzyść pm 14s1se.

Bo do takich testów trzeba dwóch,  jeden udaje że kable zmienia a drugi tylko słucha.  Sam podłączysz to co widzisz to i sugestie się pojawią...

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

51 minut temu, RobG1974 napisał:

Wystarczy że miałem ostatnio 2 pioneery.

W dalszym ciągu twierdzę, że nie słyszałeś klasy D. Gdybyś miał SC- LX wiedziałbyś, iż zasilacz jest TAM liniowy z rdzeniowym transformatorem. W Onkyo tak samo a w Arcam z toroidalnym. Impulsowy zasilacz to był zdaje się w DPR Harmana. 

Czy Pioneer lx 504 nie jest w klasie D? I jakoś niczym mnie nie przekonał w stosunku do Denono AVR 3313.

Bo do takich testów trzeba dwóch,  jeden udaje że kable zmienia a drugi tylko słucha.  Sam podłączysz to co widzisz to i sugestie się pojawią...
Dla pewności poprosiłem żonę, żeby posłuchała, (ma lepszy słuch niż ja).
Nie wiedziała, kiedy który gra i miała takie same wrażenia słuchowe.

Pierwsze i najłatwiej zauważalne będzie zwiększenie basu na szlaku stereo a to tylko za sprawą lepszego zasilania , co do barwy samej w sobie też średnio to zauważam. Lepiej mi z tym bo taniej ? 

Ja niedawno kupiłem Marantz pm 14s1 se, czyli raczej wysokiej klasy wzmacniacz stereo zintegrowany.
Testowałem porównanie przedwzmacniacza z pm 14s1 SE I amplituner Sr 7010.
Zaznaczam, że chodziło tylko o przedwzmacniacz.
Nie zauważyłem większych różnic.
Co było bardzo dziwne dla mnie...

Roznice były bardzo minimalne i to nie, że jeden lepszy, drugi gorszy.
Tylko, trochę inaczej grały, ale spodziewałem się dużo większych różnic, na korzyść pm 14s1se.

A nie lepiej było sprawdzić odwrotnie przedwzmacniacz amplituner a końcówka marzntz pm14, jeżeli ma takie wejście. Ja na MF m6si tak podłączam.

Pierwsze i najłatwiej zauważalne będzie zwiększenie basu na szlaku stereo a to tylko za sprawą lepszego zasilania , co do barwy samej w sobie też średnio to zauważam. Lepiej mi z tym bo taniej  
To prawda, pre-amp ze wzmacniacza dawał troszkę więcej basu.
A nie lepiej było sprawdzić odwrotnie przedwzmacniacz amplituner a końcówka marzntz pm14, jeżeli ma takie wejście. Ja na MF m6si tak podłączam.

Zasilaniem głośników zawsze był pm 14s1.
Porównywałem tylko przedwzmacniacze.

Raz dźwięk szedł: CD>AVR>pm14 (jako końcówka mocy).

Później: CD>pm14 (jako wzmacniacz zintegrowany).

9 godzin temu, RobG1974 napisał:

Czy Pioneer lx 504 nie jest w klasie D? I jakoś niczym mnie nie przekonał w stosunku do Denono AVR 3313.

Ten Pioneer akurat jest w klasie AB.

2 godziny temu, Lukaszmut napisał:

Ten Pioneer akurat jest w klasie AB.

Potwierdzam, zresztą Rob się domyśla i sprytnie pominął Vsx przed Lx 504. Po raz kolejny napiszę, że Pioneer w klasie D to Sc- Lx. Także moje stwierdzenie, iż  na klasę D narzekają wyłącznie ci, którzy jej nie słyszeli jest aktualne. Poza konkursem dodam, że porównywany Denon mimo skromnej cyferki 3 był prawie flagowcem w swoim roczniku i sporo kosztował.

Przepraszam, za wprowadzanie w bład. Celem mojego postu pierwotnego było tylko pokazanie że za granicą można nowego denona x4500 kupić dużo taniej niż w Pl.

A nie ukrywam w takim razie postaram się jednak posłuchać w przyszłości pionnera lx901, który jest w klasie D.

Potwierdzam, zresztą Rob się domyśla i sprytnie pominął Vsx przed Lx 504. Po raz kolejny napiszę, że Pioneer w klasie D to Sc- Lx. Także moje stwierdzenie, iż  na klasę D narzekają wyłącznie ci, którzy jej nie słyszeli jest aktualne. Poza konkursem dodam, że porównywany Denon mimo skromnej cyferki 3 był prawie flagowcem w swoim roczniku i sporo kosztował.
Nie pominąłem vsx celowo tylko nie lubię pisać na telefonie i staram się skracać wypowiedzi.

3 minuty temu, RobG1974 napisał:

Przpraszam, za wprowadzanie w bład.

Nie wygłupiaj się nie ma za co przepraszać. Dzieki naszej polemice uzyskaliśmy idealny przykład jak ciulaty jest amplituner, w którym klasę D zastąpiło AB. Pioneer serię 5xx czasem robi w kl. D czasem w AB. No i twoja ocena była uczciwa.

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, Martin Rejek napisał:

Ja mam takie uchwyty

Uchwyty nie grają Martyn,  co będzie robiło hałas napisz lepiej ...

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 19.08.2020 o 12:56, WARMSTONE napisał:

Zakładałem skromne 5.0.2 

O nie... ratujcie Warmstone ? bez subwoofera? Toż to nie Kino... widzę że poszedłeś w moje ślady hi hi? ale niestety u mnie jest na razie x.1.x i daje całkiem, całkiem radę w skromnym metrażu... 

2 minuty temu, Xpedite999 napisał:

Uchwyty nie grają Martyn,  co będzie robiło hałas napisz lepiej ...

Przecież są Atmosy jak na razie Heco CelanGT 102F, dobre są do tego i się zastanawiam czy je zostawić i okleić folia samochodowa na czarny mat czy sprzedać i szukać coś z B&W?

Edytowane przez Gość

Ogólnie mi chodzi o twoje plany a nie oklejanie ...ampli sprzedałeś,  co teraz ? Jakie głośniki do tego itp ?

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Xpedite999 napisał:

Zrozumiałeś moje pytanie?

Tak ja zrozumiałem ale to była odpowiedz na pierwszy post

7 minut temu, Xpedite999 napisał:

Ogólnie mi chodzi o twoje plany a nie oklejanie ...ampli sprzedałeś,  co teraz ? Jakie głośniki do tego itp ?

Jeszcze nie sprzedałem, a dla twojej świadomości nie otwieram bo będzie ze używany! Słyszałem 6700 w bezpośrednim porównaniu 4700 i zrozumiałem o co Ci chodziło że ampli dopiero od 6-ki grają... różnica jest na korzyść 6700 i to duża... odsłuch był na B&W 703... na chwile obecna mam na czym słuchać... planów nie zdradzam... jak już będzie to co chce to w tedy mogę się podzielić

A widzisz ...seria 6xxx nie bez powodu jest 2 x droższa  od 4xxx .

Tylko też zwróć uwagę na czym ta różnica polega ...jeżeli tylko na zasilaniu to lepiej dokupić końcówkę do 4xxx .

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Xpedite999 napisał:

A widzisz ...seria 6xxx nie bez powodu jest 2 x droższa  od 4xxx .

Stąd takie posunięcie... warto było jechać ponad 100km by się o tym przekonać na własne uszy?

ps chodzi mi jeszcze po głowie 8500 zamiast 6700 ale nie wiem jak cenowo wyglada upgrade by mieć 8K hdmi ? 

47 minut temu, Martin Rejek napisał:

Ja mam do takie uchwyty

Co w nich jest  takiego interesującego ? Ja pokazałem uchwyty, które pozwalają na obniżenie głośników sufitowych i nie udało mi się znaleźć alternatywy.

36 minut temu, Martin Rejek napisał:

O nie... ratujcie Warmstone ? bez subwoofera?

Martin, mowa jest o sypialni.

• Pokaż nowe odpowiedzi