Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Cezary_58669 napisał:

Tak, ekran tylko po stronie schuko.

Wolę metal metal. Konieczne czy dam radę to złapać? Tulejka ma łapać pojedyncze kable wiązki jak rozumiem?

2 godziny temu, piotrek7 napisał:
7 godzin temu, fkzetor napisał:

Czy jakieś akcesoria poza opcjonalnym oplotem?

Tak. Tulejki. Takie jak te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Są warunkiem koniecznym jeśli chcesz uzyskać trwałe i pewne połączenie 

Albo takie; te podobno nic nie zmieniają w dźwięku vs Viablue 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, Adasza napisał:

Ukryta Zawartość

Dzięki. Jak przyjedzie kabel to go zacznę rozbierać i zobaczę czy da się to sensownie przykręcić czy jednak tulejka. Zakładam że jeżeli będzie miało dobry kontakt i trzymało się kupy to montaż bez tulejek nie jest jakimś błędem w sztuce?

Ukryta Zawartość

Jak to często bywa, świat jest podzielony na pół, ja wole bez, kupiłem tulejki Elaca,

ale leżą i nawet zdążyły ściemnieć (!) w szafce.

Edytowane przez Krzysztof_56775
4 godziny temu, Adasza napisał:

I tyle w temacie. Rozumiem, że słuchałeś tych tulejek i stąd ten komentarz?

4 godziny temu, fkzetor napisał:

to montaż bez tulejek nie jest jakimś błędem w sztuce?

Bardzo łatwo się o tym przekonać. Poskręcaj kabel bez tulejek. Potem go rozkręć i zobacz w jakim stanie są przewody. Pół biedy jeśli elementem dociskającym we wtyku jest jakaś płytka.  Jeśli dociska bezpośrednio śruba, zobacz w jakim stanie będzie przewodnik. Dlatego stosuje się tuleje. 

W dniu 22.06.2020 o 14:58, 5z0p3n napisał:

Ja tam słyszę różnice w kablach zasilających. Pisząc ten wątek zapytałem czy są chętni aby poczytać. Szanuję zdanie tych co nie słyszą i nie narzucam im swojego.

Chińczyka kupiłem z napisem krell bo nie było takiego z napisem dziang ling czy ??

Nie myślę że jest to krell i zgadzam się że jest to kradzież. Nie zaglądałem do środka ale z zewnątrz ten kabel jest niezwykle dobrze zrobiony.

Ceny

Chińczyk - ja dałem 120 chyba

Wireworld  stratus 7 1.5 m - 499 zł

Gigawatt lc1 Evo - 699 zł

Oehlbach XXL 1.5m-  teraz pewnie w granicach 1300

Czarny ? - darmowy do wzmaka, w detalu pewnie 5-15 zł. 

Proszę aby do czasu opinii nie nastąpiła tutaj demolka ?

Ja nie słyszę różnic w brzmieniu, ale oczywiście szanuję Twoją opinię.

De gustibus non est disputandum

Godzinę temu, Bukaj napisał:

Miałem tego Chińczyka i gra V-ka. 

Przewód zasilający equalizatorem!

Czego to ludki nie nawymyślają 😂

14 minut temu, iro III napisał:

Miałem 3 różne kable na próbe i ten akurat tak grał. 

Mowa o szarym Krell

@Piotr Sonidoteż go używałeś prawda?

1 godzinę temu, iro III napisał:

Nie dość, że grają i korekcje pasma maja, to jeszcze w sekcji "tanie" leżą.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Mam rozne, drozsze kable zasilajace, ale z czystym sumieniem moge polecic kabel beldena

Ukryta Zawartość

a do tego wtyki wattgate

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest naprawde dobre rozwiazanie w malych pieniadzach. Zauwazalnie lepsze niz zwykly sznurek od peceta a nawet lepiej niz kabel elecaudio z wtykami viborga.

Oczywiscie mozna znacznie lepiej, ale to = drozej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

po prośbie i poważnie, odłóżmy analizę właściwości sonicznych...

tylko mechanika, bo taki wtyk to tylko element bierny, tworzywo, metal, guma, konstrukcja - projekt.

ktoś jest w stanie wypunktować przewagi konstrukcyjno-materiałowe wtyczki wattgate nad audenem ?

nie zastanawiając się nad tym ile co kosztuje,

o takim audenem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, ro35 napisał:

po prośbie i poważnie, odłóżmy analizę właściwości sonicznych

Aaa, jesli tak podchodzisz to wybralbym gowniany sonicznie, ale swietnie wykonany mechanicznie wtyk viborga. 

Powodzenia. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

3 godziny temu, ro35 napisał:

tylko mechanika, bo taki wtyk to tylko element bierny, tworzywo, metal, guma, konstrukcja - projekt.

I ten metal czasami ma zasadnicze znaczenie.

Tylko dla zainteresowanych

Jak ktoś lubi uwypuklić górę i bas to krell będzie dla niego dobrym wyborem.

Tani jak barszcz i dość znaczenie zmienia brzmienie. 

Używałem 3 takich kabli po 1,5m.

W dniu 21.07.2024 o 12:29, iro III napisał:

I to się kurczę sprzedaje!🙃

De gustibus non est disputandum

1 godzinę temu, Bukaj napisał:

Tylko dla zainteresowanych

Jak ktoś lubi uwypuklić górę i bas to krell będzie dla niego dobrym wyborem.

Tani jak barszcz i dość znaczenie zmienia brzmienie. 

Używałem 3 takich kabli po 1,5m.

Hmm, a próbowałeś używać go do zasilania?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

W dniu 21.07.2024 o 19:36, Mikelas76 napisał:

z czystym sumieniem moge polecic kabel beldena

Często pojawia się w propozycjach jako tani a dobry. I nawet już prawie kiedyś go kupiłem do zasilacza, ale doczytałem sporo opinii, że "szkoda kasy na niego" i w ten deseń. Zwyczajnie zgłupiałem. Może ktoś, kto pisze te mniej przychylne opinie po prostu patrzy z perspektywy jakichś 10 razy droższych i stąd takie a nie inne zdanie.

W dniu 20.07.2024 o 09:04, fkzetor napisał:

Kupiłem 2metry elecaudio 361

Miej świadomość że on jest bardzo sztywny. Mam nadzieje że masz miejsce za sprzętem.

To jego największa wada niestety.

Edytowane przez rafa
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

1 minutę temu, rafa napisał:

Miej świadomość że on jest bardzo sztywny. Mam nadzieje że masz miejsce za sprzętem.

To jego największa wada niestety.

Tak się składa że nie mam za dużo i nie wiem jak to będzie 🙂

8 godzin temu, fkzetor napisał:

Tak się składa że nie mam za dużo i nie wiem jak to będzie 🙂

Eeee tam, kowadło, młotek min. 3-5 kg ...i zaklepiesz na wymagany kąt zgięcia 🤣

1 godzinę temu, iro III napisał:

Eeee tam, kowadło, młotek min. 3-5 kg ...i zaklepiesz na wymagany kąt zgięcia 🤣

Podkuję ścianę za meblami. Easy. Beton, drewno, suporeks, kabel elec. Wszystko się podda woli człowieka xD 

W dniu 21.07.2024 o 12:44, Bukaj napisał:

Miałem 3 różne kable na próbe i ten akurat tak grał. 

Mowa o szarym Krell

@Piotr Sonidoteż go używałeś prawda?

Tak. Miałem ten kabel. Pewnie jak bym go poszukał to nawet bym go jeszcze znalazł w domu. Bardzo solidny i dobrze wykonany kabel w tej cenie powiedziałbym że super szkoda tylko że zupełnie niepotrzebnie robili ten grawer

W dniu 20.07.2024 o 07:05, Cezary_58669 napisał:

Cześć Piotruś🙂, 1100 jest równiejszy, bardziej naturalny, z lepszą kontrolą i dobrą przestrzenią. 8000 gra bardziej basem, ogólnie taką lekką v-ką

Biłem się chwilę z myślami, czy zamówić 1100 w miejsce 8000, ale ostatecznie po konsultacji z kolegą zamówiłem MPS M17. Kolega ma ten kabel na srebrzonych Viborgach 503s i twierdzi, że jest lepszy od 1100 i lepszy nawet od Furu TCS31. Ja go zrobię na rodzie. Zobaczymy co w trawie piszczy. 🙂

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Zobaczymy co w trawie piszczy. 🙂

Oprócz m17 sprawdź jeszcze ifi isilencera hdmi, podłącz do ddc i w niego wepnij kabel hdmi (i2s). Przepraszam za off..😉

59 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Biłem się chwilę z myślami, czy zamówić 1100 w miejsce 8000, ale ostatecznie po konsultacji z kolegą zamówiłem MPS M17. Kolega ma ten kabel na srebrzonych Viborgach 503s i twierdzi, że jest lepszy od 1100 i lepszy nawet od Furu TCS31. Ja go zrobię na rodzie. Zobaczymy co w trawie piszczy. 🙂

Nie zapomnij podzielić się wrażeniami. A nie chciałeś zasilającego Mps-a-w fabrycznej konfekcji? Kolega go używa do źródła czy wzmocnienia?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Godzinę temu, cortes napisał:

Nie zapomnij podzielić się wrażeniami. A nie chciałeś zasilającego Mps-a-w fabrycznej konfekcji? Kolega go używa do źródła czy wzmocnienia?

Jasna sprawa. Nie chciałem w fabrycznej konfekcji, bo za tą cenę będę miał dwa odcinki po 1.5 metra, a wtyki mam. Kupiłem jeszcze z ciekawości wtyk Schuko MPS Herkules, ale wyląduje na innym kablu. Na M17 pójdą rodowane Monosaudio 109. Sprawdzę go najpierw pod końcówką, gdzie obecnie siedzi Yarbo 8000 na tych samych wtykach.

Kolega chyba zasila monobloki,ale u niego sytuacja jest raczej dynamiczna. 🙂

2 godziny temu, Cezary_58669 napisał:

sprawdź jeszcze ifi isilencera hdmi

Nie słyszałem o tym, ale sprawdzę, czemu nie. 😉

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Co powiem. Kabel poskładałem. Kilogramy kabla. Sztywne. Gra. Krytyczne słuchanie potem. Źródło mi padło gra sobie laptop z YouTube 😉

Basu więcej. Guetta x morten the truth.

Fazę mam odwróconą w gniazdku. Warto przekładać?

4 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Biłem się chwilę z myślami, czy zamówić 1100 w miejsce 8000, ale ostatecznie po konsultacji z kolegą zamówiłem MPS M17. Kolega ma ten kabel na srebrzonych Viborgach 503s i twierdzi, że jest lepszy od 1100 i lepszy nawet od Furu TCS31. Ja go zrobię na rodzie. Zobaczymy co w trawie piszczy

Jestem bardzo ciekaw twojej opinii. Mam Yarbo 1100 na rodzie i zlocie 28/38 od furu. U mnie on sie najlepiej sprawdzil jako zasilajacy listwe lectora. Kiefys kolega mnie pokusil zebym sprawdzil lepsze kable. "bo ten yarbo to slabe ogniwo i za tani". Zrobilem rewolucje posprzedawalem kable wtyki i..... na koniec wrocilem do tego samego yarbo na tych samych wtykach. 1000zl w plecy. W miejsce yarbo probowalem oyaide tunami v1, v2, furutecha tcs31, 3ts762. 

Bazujac na swoim doswiadczeniu uwazam ze yarbo 1100 na mieszanych (gold/rod) wtykach jest bardzo dobrze wycenionym, lekko  dociążonym naturalnie brzmiacym kablem.

Mialem kilka roznych wtykow viborga(nowych, starych, zlotych, srebrnych, rodowanych) i dla mnie one sa bardzo dobrze wykonane, dobrze wycenione, ale sonicznie sa slabe. Chcialem oszukac system viborgami, ale to byla slepa uliczka z betonowa sciana. Z bolem kieszeni wrocilem do wtykow furutecha 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi