Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Huberto1984 napisał:

@iro III Czy da sie logicznie wyjasnic wplyw jakichkolwiek kabli na dzwiek? Np. O roznych oporach, przekroju itd...one beda inaczej przewodzic prad? 

Co z kablami glosnikowymi i interconnect? 

Ale jak duże te różnice maja być? Pomiędzy normalnymi przewodami? Dla prądów, napięć i częstotliwości sygnału audio = bez znaczenia.

Zawsze można sobie wymyślić i zrobić taki z o rzędy wielkości większym oporem (będzie tłumić, działać jak filtr)...tylko PO CO???!!!

Edytowane przez iro III

No i stało się jak obiecywałem jakiś czas temu.

Przed kilkoma godzinami przyszły kabelki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20200629_163139 2MP.jpg

IMG_20200629_163155 2MP.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 minut temu, iro III napisał:

Ale jak duże te różnice maja być? Pomiędzy normalnymi przewodami? Dla prądów, napięć i częstotliwości sygnału audio = bez znaczenia.

Zawsze można sobie wymyślić taki z o rzędy wielkości większym oporem ...tylko PO CO???!!!

Dobra, ja elektrykiem nie jestem, wiec lopatologicznie poprosze. 

Jesli kabel a moze inaczej przewodzic prad niz kabel b do tego stopnia, ze moze uszkodzic wzmacniacz (np. kabel glosnikowy) to jak to moze wplynac na sygnal miedzy wzmacniaczem a kolumnami? 

Takie samo pytanie odnosnie interconnect i sieciówki. Podejrzewam, ze roznice moga byc w odpowiedzi, bo zmiany moga byc wieksze po wyjsciu sygnalu ze wzmacniacza. Podkreslam, ze sie na tym nie znam I dlatego pytam. 

Wieza STEREO Technics :)

23 minuty temu, tomek7776 napisał:

ta narracja potwierdza tylko moje przypuszczenia.blazen.z ciebie

Tomek daj sobie spokój. Kolega Iro ma misje zbawiania innych i zakrzywiania rzeczywistosci. Po co go obrazac? To i tak nic nie da, niestety ?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

37 minut temu, Fashi napisał:

Zacznijcie słuchać bez kabli. Odłączyć wszystkie , zostawić gole wzmacniacze kolumny i źródła. Ciekawe jak Wam "zagra" system bez kabli  ???

Tak bardziej głucho... ?

43 minuty temu, KALIBER napisał:

44 minuty temu, tomek7776 napisał:

Kaliber

kable nie graja kolego

kable oddzialuja na system.

nerwowy ?

Traqfieś w dziesiątkę. Kable grają na nerwach. Zwłaszcza te cudze ?

Celowo czekałem do wieczora z opisem brzmienia, gdyż musiały się wygrzać. Oczywiście nie odmówiłem sobie posłuchania od samego początku, ale tylko z ciekawości. Grały ciemno i sucho, pomimo mojego przezroczystego systemu (pisałem wcześniej).

Teraz przyszłe pora i czas na prawdziwy odsłuch.

Na pierwszy ogień poszła płyta Marillion ALL ONE TONIGHT- już początkowe odgłosy przyrody czy śpiew ptaszków był obłędny i realistyczny, zapowiadając coś niezwykłego. To płyta koncertowa, więc spodziewałem sie doskonałej jakości, ale nie aż tak. Bas powalił juz w pierwszym kawałku, do tego niezwykła soczystość dźwięku i takie wypełnienie.

Następna płytka to Led  Zeppelin Houses Of The Holy. Piękne jak żywe gitary wręcz wylewające się z głośników.

Już po 2 godzinach grania mogę stwierdzić że biedy nie ma. Jutro rozkręcę te kable i postaram się zamieścić fotki.

Grają pieknie...

5 minut temu, McGyver napisał:

Traqfieś w dziesiątkę. Kable grają na nerwach. Zwłaszcza te cudze ?

Bzdury piszesz jak zwykle, zamiast zmusić się na kilka merytorycznych słów.

Oczywiście że kable nie grają, one oddziałują na resztę toru wpasowując się elektrycznie i tyle.

10 minut temu, Mikelas76 napisał:

Tomek daj sobie spokój. Kolega Iro ma misje zbawiania innych i zakrzywiania rzeczywistosci. Po co go obrazac? To i tak nic nie da, niestety ?

rozumiem.milcze o tym.

No to teraz czekamy na dziką szarże antykablowych ?

3 minuty temu, andaudion napisał:

Celowo czekałem do wieczora z opisem brzmienia, gdyż musiały się wygrzać. Oczywiście nie odmówiłem sobie posłuchania od samego początku, ale tylko z ciekawości. Grały ciemno i sucho, pomimo mojego przezroczystego systemu (pisałem wcześniej).

Teraz przyszłe pora i czas na prawdziwy odsłuch.

Na pierwszy ogień poszła płyta Marillion ALL ONE TONIGHT- już początkowe odgłosy przyrody czy śpiew ptaszków był obłędny i realistyczny, zapowiadając coś niezwykłego. To płyta koncertowa, więc spodziewałem sie doskonałej jakości, ale nie aż tak. Bas powalił juz w pierwszym kawałku, do tego niezwykła soczystość dźwięku i takie wypełnienie.

Następna płytka to Led  Zeppelin Houses Of The Holy. Piękne jak żywe gitary wręcz wylewające się z głośników.

Już po 2 godzinach grania mogę stwierdzić że biedy nie ma. Jutro rozkręcę te kable i postaram się zamieścić fotki.

Grają pieknie...

12 minut temu, Mikelas76 napisał:

Musze przyznać , że jest tutaj na forum kilka osób z misją ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Dalszy ciąg słuchania nowych kabelków- już zaobserwowałem że względem kabli komputerowych czyli takich będących na wyposażeniu dały mi więcej pazura w dobrym tego słowa znaczeniu. Dźwięk zyskał na bezpośredniości. Teraz leci słynne " ou ou ou....aaaaa .." z piekną perkusją nieżyjącego Johna Bonhama. Muzycy wręcz stoją w pokoju, poprawa w stosunku do tanich kabli ekranowanych DIY absolutna.

8 minut temu, andaudion napisał:

Ukryta Zawartość

Łojezu, następny co nakupił fałszywek i jeszcze się tym chwali ☹️

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A może test online ?

Mam tysiąc płyt CD i vinyli, niech ktoś zapoda coś ciekawego, sprawdzę jak grają nowe kable zasilające Krella i Accuphase.

Teraz, McGyver napisał:

Teraz takich pełno w salonach audio, właśnie jest o tym na pierwszej stronie jak się wchodzi na nasze forum.

Teraz, andaudion napisał:

kable zasilające Krella i Accuphase.

To nie są kable Krell ani Accuphase. To są chińskie kable opatrzone kradzionym logo. Czyli podróby, inaczej mówiąc fałszywki.

Kupiłem te kable, tak jak obiecywałem że potestuję i opiszę jak grają z myslą że potem sprzedam i jeszcze zarobię, ale juz decyzja zapadła- zostają.

Teraz, andaudion napisał:

potestuję i opiszę jak grają z myslą że potem sprzedam i jeszcze zarobię

Handel kradzionym towarem to paserstwo. 

Panowie oczywiście te kable to tylko tania zabawa po kilkadziesiąt złotych. Na Alli są piękne Nordosty po1-2kzł.

Jak przyjdą to zamieszczę fotki i opiszę jak brzmią.

1 minutę temu, andaudion napisał:

decyzja zapadła- zostają.

Brawo !

Teraz oceń te kable , ile kilo zł by kosztowały gdyby nie zrobił ich Chińczyk a uznana firma .

KALIBER vel rydz .

2 minuty temu, McGyver napisał:

Handel kradzionym towarem to paserstwo. 

Co Ty pierdzielisz, wszystko używane można sprzedawać, Ty walisz kasę na wszystkim i jeszcze masz czelność za moralistę uchodzić...

Teraz, KALIBER napisał:

Brawo !

Teraz oceń te kable , ile kilo zł by kosztowały gdyby nie zrobił ich Chińczyk a uznana firma .

Mam również kable firmowe, sprzęt kupuję tylko firmowy. Wziąłem się za te kabelki bo mnie tamat zaciekawił, wszyscy tu pianę bili zamiast kupić i sprawdzić- przecież to praktycznie nic nie kosztuje a ile fanu...

28 minut temu, Mikelas76 napisał:

Kolega Iro ma misje zbawiania innych i zakrzywiania rzeczywistosci.

Ciągle (jeszcze, choć starają się niektórzy mocno) mam chęć PROSTOWANIA technicznych... (dyplomatycznie) niedorzeczności. Urządzenia audio to tylko i aż technika, nic tam z magii nie ma. Magia może i ujawnia się tylko dzięki odtwarzanej przez nie Muzyki.

3 minuty temu, andaudion napisał:

przecież to praktycznie nic nie kosztuje a ile fanu...

Wiem , ale .

5 minut temu, KALIBER napisał:

ile kilo zł by kosztowały gdyby nie zrobił ich Chińczyk a uznana firma .

Odpowiesz ??

11 minut temu, McGyver napisał:

To są chińskie kable opatrzone kradzionym logo.

Udowodnij ! podaj konkret , czy Krell i Accuphase np procesuje się z Chińczykami o swoje logo .

KALIBER vel rydz .

4 minuty temu, KALIBER napisał:

Udowodnij ! podaj konkret , czy Krell i Accuphase np procesuje się z Chińczykami o swoje logo .

To nie ma nic do rzeczy. Złodziej zostaje złodziejem w momencie gdy dokona kradzieży, a nie w momencie gdy stanie za to przed sądem. 

12 minut temu, KALIBER napisał:

O!

Zgaduje, że ocena byłaby jeszcze (proporcjonalnie do ceny i marki), duuużo wyższa.

Bawi mnie niezmiernie "problem" tzw. podróbek. Oraz "niemożność/trudności" ich odróżnienia...

No żesz  ...A TO TEGO NIE SŁYCHAĆ!!!???  ???

14 minut temu, andaudion napisał:
14 minut temu, McGyver napisał:

Teraz takich pełno w salonach audio, właśnie jest o tym na pierwszej stronie jak się wchodzi na nasze forum.

Chyba najłatwiejsza sprawa pod słońcem to podrabianie wszelakich audio-voodo w tym kabli sieciowych. Grunt to zrobić tak samo wyglądające i zagrają, a klient się nie skapnie, no chyba że trafi na artykuł jak rozebrać i podejrzeć sobie takowy w środku, bo zwyczajnie na ucho nie usłyszał ?

4 minuty temu, malikali napisał:

Chyba najłatwiejsza sprawa pod słońcem to podrabianie wszelakich audio-voodo w tym kabli sieciowych. Grunt to zrobić tak samo wyglądające i zagrają, a klient się nie skapnie, no chyba że trafi na artykuł jak rozebrać i podejrzeć sobie takowy w środku, bo zwyczajnie na ucho nie usłyszał ?

Przecież napisałem że jutro rozbiorę i będą fotki, jaki problem...

5 minut temu, malikali napisał:

Grunt to zrobić tak samo wyglądające i zagrają, a klient się nie skapnie, no chyba że trafi na artykuł jak rozebrać i podejrzeć sobie takowy w środku, bo zwyczajnie na ucho nie usłyszał ?

Bo to są SŁYSZĄCY -PODGLĄDACZE. ?

51 minut temu, andaudion napisał:

Ukryta Zawartość

No!

ładne cacko! ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, andaudion napisał:

wszyscy tu pianę bili zamiast kupić i sprawdzić- przecież to praktycznie nic nie kosztuje a ile fanu...

Sory, wyprobowalem pewnie wiecej sieciówek niz wiekszosc w tym temacie. Ostatnio pisalem nawet do tellurium q pytac o specyfikacje ich kabli, zeby miec pewnosc, ze mi wzmaka nie spierdziela...o kablach tez pisalem do gryphon audio. 

Smieszne to jest, ze jedni w tym temacie pouczaja, ze kable musza sie zgrywac z systemem kilka dni, ze trzeba miec dobre akustycznie pomieszczenie i system zeby bylo slychac roznice, inni po podlaczeniu kabla za 80zl momentalnie slysza jak tv gra jak grand utopie. Podejrzewam, ze dyskusja z tymi, ktorzy nie slysza, albo chca sie dowiedziec jak uslyszec bylaby bardziej merytoryczna gdyby takich kwiatkow nie bylo. 

Ktos tu wczesniej napisal wedlug mnie madre zdanie. Inwestycja w kable I wydane pieniadze sa niewspolmierne do zmian jakie (o ile jakies) przynosza. To jest margines toru. Na sieciówki moge wydac 1% wartosci urzadzenia, bo nie mam podstaw twierdzic, ze "zmiany" jakie wprowadza sa warte wiecej. 

Teraz pytanie jak moge uslyszec to co inni? Sluch mam bardzo dobry. 2 razy wydawalo mi sie, ze slysze sieciowke, ale sam nie umialem tego potwierdzic. Trzeba miec pod nie podstawki, zeby zagraly wyraznie lepiej czy co? 

Wieza STEREO Technics :)

15 minut temu, KALIBER napisał:

9 minut temu, McGyver napisał:

To nie ma nic do rzeczy. Złodziej zostaje złodziejem w momencie gdy dokona kradzieży,

Pieprzysz chłopie głupoty , złodziejem jest się wtedy , gdy tą kradzież mu się udowodni .

KALIBER vel rydz .

A nie pisałem , że zaraz się zacznie ? ??

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Pokaż nowe odpowiedzi