Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, naczesany napisał:

Sprawdzone i cenne uwagi zawsze mile widziane dla początkujących adeptów sztuki zaciskania.

Dobra już nie słodzę 🙂

Lepiej nie, bo jeszcze cukrzycy dostanę 😆

Pozdro

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

2 godziny temu, naczesany napisał:

Myślę, że 28/38 Furu to trochę na wyrost do jakby nie było najtańszego z ofert Furutech'a.

Ale gdym wybierał to goldy bo 314 to taki trochę "niegrzeczny" przewód. Z rodo może być krzykliwie.

Dziękuję za odpowiedź. Mam obecnie jeden na FI-E35(G)/FI-25(G), to podobno poprzednicy FI-38/28, a drugi na FI-E11(G)/FI-11(Ag). Szukam kolejnego 2 lub 2,5 metra do DAC-a zamiast Supry 🙂 Wtedy wszystkie oprawię widełkami jak sir.jax przykazał 😁 Mierzę w TCS31, ale pieniądze to spore i temat odłożony.

6 godzin temu, sir.jax napisał:

Odważny jesteś pisząc takie rzeczy na tym forum, zresztą na pewnym forum obok takie rzeczy też nie uchodzą uwadze antykablarzy.

Kto by się przejmował opinią przygluchych i sfrustrowanych? 😉

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Nie to szczególnie tu jest taki hejt na słyszących kable. Na forum audio idzie z paroma osobami porozmawiać na prawdę sensownie. 

Oczywiście znajdą się też tacy co zawsze wrzuca łyżkę dziekciu. Ale są też osoby co uważają że każdy wzmacniacz gra tak samo, więc nie przejmować się 

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ale są też osoby co uważają że każdy wzmacniacz gra tak samo, więc nie przejmować się 

Przecież tu wisiał parę lat temu wątek gościa który zmieniał DAC-i i nie słyszał różnicy w brzmieniu - prosił o poradę, co robić hahaha!

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

1 godzinę temu, Yodzisław napisał:

Przecież tu wisiał parę lat temu wątek gościa który zmieniał DAC-i i nie słyszał różnicy w brzmieniu - prosił o poradę, co robić hahaha!

No dac? No dobra. Jak sprawdzał dwa ultra jasne toppingi to może po prostu nie poznał różnicy. Ale wzmacniacze???

4 godziny temu, Yodzisław napisał:

prosił o poradę, co robić hahaha!

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale wzmacniacze???

Hobby zmienić. 😛

Tacy to mają dobrze, sporo można zaoszczędzić skoro wszystko gra tak samo. 😁

12 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Hobby zmienić. 😛

Tacy to mają dobrze, sporo można zaoszczędzić skoro wszystko gra tak samo. 😁

No ale po co na forum w takim razie siać zamęt. No ale już dobra zostawmy to. Nie obgaduje się nieobecnych 🙂

16 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No ale po co na forum w takim razie siać zamęt. No ale już dobra zostawmy to. Nie obgaduje się nieobecnych 🙂

Ja sobie odfiltrowałem gagatków i fajnie mi się żyje. Nic ich tak nie irytuje jak ignorowanie. 😉

2 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Ja sobie odfiltrowałem gagatków i fajnie mi się żyje. Nic ich tak nie irytuje jak ignorowanie. 😉

Serio?

Mnie z kolei irytuje że na przykład coś piszą także do ciebie a ty nie widzisz. 

Ale chyba masz rację ignorowanie to lepsza droga

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Serio?

Mnie z kolei irytuje że na przykład coś piszą także do ciebie a ty nie widzisz. 

Ale chyba masz rację ignorowanie to lepsza droga

Serio. Nie karmić trolli to znikną. Odpisywanie im to woda na młyn. Już tu takich było wielu,co próbowało ich nawracać  i co to dało? Szkoda życia. 🙂

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Serio. Nie karmić trolli to znikną. Odpisywanie im to woda na młyn. Już tu takich było wielu,co próbowało ich nawracać  i co to dało? Szkoda życia. 🙂

Jedyna sensowna droga... niby wiadomo, to nie pierwsze forum na jakim jestem, a trolle są wszędzie... ale jakiej samodyscypliny wymaga żeby szczególnych dyrdymałów nie skomentować, nie odwinąć się za chamstwo.... zazdroszczę tym, którzy nie dają się prowokować.

44 minuty temu, spokojnie napisał:

jakiej samodyscypliny wymaga żeby szczególnych dyrdymałów nie skomentować, nie odwinąć się za chamstwo....

Jak dodasz do ignorowanych,to nie widzisz tych postów. Możesz wyświetlić jeżeli bardzo chcesz, ale po co. 🙂

7 godzin temu, spokojnie napisał:

Jedyna sensowna droga... niby wiadomo, to nie pierwsze forum na jakim jestem, a trolle są wszędzie... ale jakiej samodyscypliny wymaga żeby szczególnych dyrdymałów nie skomentować, nie odwinąć się za chamstwo.... zazdroszczę tym, którzy nie dają się prowokować.

Z automatu dodaję do ignorowanych. Całe stado już mi się uzbierało.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 22.09.2023 o 08:53, staropolanka2000 napisał:

Ja nie nawracalem ale rozmawiałem i faktycznie nic z tego.

W dniu 21.09.2023 o 18:43, staropolanka2000 napisał:

Hobby zmienić.

Hobby można uprawiać merytorycznie albo niemerytorycznie, co kto lubi. Ci merytoryczni nie stronią od dyskusji, ci drudzy często jej unikają dodając adwersarzy do ignorowanych. 
Sorry za wtrącenie, więcej nie będę, ale tak się zastanawiam ile można rozmawiać o kablu zasilającym 😉? Wiem 24 godziny na dobę i jeszcze trochę po południu 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

24 minuty temu, Lech36 napisał:

Hobby można uprawiać merytorycznie albo niemerytorycznie, co kto lubi. Ci merytoryczni nie stronią od dyskusji, ci drudzy często jej unikają dodając adwersarzy do ignorowanych. 
Sorry za wtrącenie, więcej nie będę, ale tak się zastanawiam ile można rozmawiać o kablu zasilającym 😉? Wiem 24 godziny na dobę i jeszcze trochę po południu 😉.

No cześć. Ja bardzo dobrze wiem, po której stronie barykady jesteś, ale nie bijesz piany w każdym wątku o kablach i to , że masz inną opinię na temat "słyszenia" kabli jest ok. Masz inne zdanie,ale nie wchodzisz ludziom na głowę. Jest tu kilku takich co ma podobne zdanie i rozwalają każdy wątek, który notabene ich nie dotyczy. Tacy trafiają u mnie do ignorowanych.

Pozdrawiam

Ps. O kablach można długo,bo co kabel, co wtyczka,to inny efekt finalny. 🙂

Edytowane przez staropolanka2000

5 minut temu, staropolanka2000 napisał:

O kablach można długo,bo co kabel, co wtyczka,to inny efekt finalny.

O.K, rozumiem życzę udanych eksperymentów 😉.

P.S. Dodając ludzi do ignorowanych możesz tracić cenne informacje rozwijające wiedzę w tematach audio, ale co kto lubi.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

7 minut temu, Lech36 napisał:

O.K, rozumiem życzę udanych eksperymentów 😉.

P.S. Dodając ludzi do ignorowanych możesz tracić cenne informacje rozwijające wiedzę w tematach audio, ale co kto lubi.

Wolę jednak czerpać od kogo innego. 🙂

41 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Wolę jednak czerpać od kogo innego. 🙂

Każdy uczestnik forum wybiera źródła wg swojej wiedzy z tym że czasem można dokonywać złych wyborów, zwłaszcza jak się wpisuje do ignorowanych jakieś osoby. 

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Hobby można uprawiać merytorycznie albo niemerytorycznie, co kto lubi.

Chamstwo nigdy nie jest merytoryczne. 

Ci merytoryczni nie stronią od dyskusji, ci drudzy często jej unikają dodając adwersarzy do ignorowanych. 

Ile tysięcy razy chcesz "dyskutować" o tym samym? Przez "twoich merytorycznych" nie da się czytać ŻADNEGO wątku o kablach zasilających na tym forum bo jest zalany szlamem off-top.

Sorry za wtrącenie, więcej nie będę, ale tak się zastanawiam ile można rozmawiać o kablu zasilającym 😉?

Patrz wyżej.

Każdy uczestnik forum wybiera źródła wg swojej wiedzy z tym że czasem można dokonywać złych wyborów, zwłaszcza jak się wpisuje do ignorowanych jakieś osoby. 

Dodawanie do ignora troli, wyłacznie pomaga w życiu forumowym

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Do układu wzmacniacza musi być doprowadzone stabilne  napięcie o konkretnej wartości. Odpowiada za to uklad transformatora toroidalnego. Pytanie rzeczowe i proszę o rzeczową odpowiedź ( da się mnie przekonać) - co ma do tego kabel sieciowy, który ma.odpowiednią zdolność przenoszenia ładunku elektrycznego ( materiał z którego został wykonany i jego odpowiednią grubość).

Będę wdzięczny za merytoryczną odpowiedź, serio. 

6 godzin temu, Yodzisław napisał:

Przez "twoich merytorycznych" nie da się czytać ŻADNEGO wątku o kablach zasilających na tym forum bo jest zalany szlamem off-top.

Myślisz że to przez tych merytorycznych opierających się w płaszczyznę techniczną?

4 godziny temu, rafa napisał:

Dodawanie do ignora troli, wyłacznie pomaga w życiu forumowym

Czasem trudno jest określić kto jest tym rzeczywistym trollem, dodanie takiej osoby do ignorowanych zupełnie wyklucza możliwość poznania adwersarza. Poza tym należałoby najpierw zdefiniować czym charakteryzuje się troll w kategorii audio, bo z moich obserwacji odnoszę wrażenie że często jest to mylone na forum o charakterze technicznym do jakiego niewątpliwie AS należy. 

10 godzin temu, lemo napisał:

Wypróbuj sam sprawdzić, kilka wariantów bedziesz mial swoje zdanie . 

I to jest merytoryczne podejście do tematu.

De gustibus non est disputandum

11 godzin temu, lemo napisał:

Wypróbuj sam sprawdzić, kilka wariantów bedziesz mial swoje zdanie . 

Dlaczego Jaśnie Słyszący (szczególnie aspirujacy, młodzi zagniewani) zakładają, że nikt z "niesłyszacych" nigdy drutkow nie sprawdzał?

Sprawdzał, sprawdzał, tak ze 25 lat temu, wszyscy się w to bawili...i nie wszyscy dali się nabrać. 

Oczywiście mam na myśli przede wszystkim głośnikowe, i bywało czasem też IC. 

"Sieciówki", jako skrajny przejaw naiwności i niezrozumienia funkcji i zasady działania modułu zasilacza, zawsze ignorowałem.

Edytowane przez iro III
7 minut temu, lemo napisał:

Nudne to juz jest.

Rzeczywistość jest nudna przy świecie fantazji.

-----

Godzinę temu, Yankes napisał:

I to jest merytoryczne podejście do tematu.

Merytoryczne się stanie gdy wyjaśnisz, jak odróżnić zmianę w sferze fizycznej od sfery psychicznej - w tej formie to tylko możliwość wprowadzenie się w błąd.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 godzin temu, Lech36 napisał:

Czasem trudno jest określić kto jest tym rzeczywistym trollem, dodanie takiej osoby do ignorowanych zupełnie wyklucza możliwość poznania adwersarza. Poza tym należałoby najpierw zdefiniować czym charakteryzuje się troll w kategorii audio, bo z moich obserwacji odnoszę wrażenie że często jest to mylone na forum o charakterze technicznym do jakiego niewątpliwie AS należy. 

Zwykle są to osobnicy wpadający do wątków w celach dla siebie rozrywkowych aby wyśmiewać i obrażać adwersarzy. Rzadko wypowiadają się w ogóle w temacie wątku. Zresztą wątpię by ktokolwiek dodawał kogoś do ignora po jednym lub dwóch postach. 

AS jest forum o charakterze mieszanym niewątpliwie bo takie audio w kontekście słuchania muzyki jest. To nie jest forum o aparatach słuchowych dla niedosłyszących czy o aparaturze do podsłuchiwania śpiewu wielorybów. Choć niewątpliwie i takie wątki można założyć nie stanowią one rdzenia forum.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Pokaż nowe odpowiedzi