Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do denon pma1510ae pokój 12m2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakie kolumny podstawkowe bądź podłogowe byście polecili do pokoju 12m2 pod wzmacniacz denon pma1510ae . Muzyka praktycznie każda. Fajnie było by gdyby kolumny miały troszkę więcej pomruku basu . Takie uniwersalne kolumny ? Dziękuję 

Ja polecam Gato FM-15, bardzo fajne monitory, mają regulowaną zwrotnicę i u mnie w podobnym pomieszczeniu grają.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Witam jakie kolumny podstawkowe bądź podłogowe byście polecili do pokoju 12m2 pod wzmacniacz denon pma1510ae . Muzyka praktycznie każda. Fajnie było by gdyby kolumny miały troszkę więcej pomruku basu . Takie uniwersalne kolumny ? Dziękuję 
Ja też posiadałem ten wzmacniacz. Z nim fajnie zgraja się Tobie kolumny Heco Music Style czy nowe Aurora700 jak też Monitor Audio Bronz, miałem z nim też Dali Zensor7, bardzo ładne granie ale czegoś brakowało gdy volume szło w górę.
Ja też posiadałem ten wzmacniacz. Z nim fajnie zgraja się Tobie kolumny Heco Music Style czy nowe Aurora700 jak też Monitor Audio Bronz, miałem z nim też Dali Zensor7, bardzo ładne granie ale czegoś brakowało gdy volume szło w górę.
Aurora 700 w 12 m.kw? ... może być problem nawet z ich ustawieniem.

Aurora 700 w 12 m.kw? ... może być problem nawet z ich ustawieniem.

Niekoniecznie ponieważ można zatyczki na bassoprty użyć, ale faktycznie 12m2 to lepiej spróbować Monitor Audio Silver S2, Focal Aria 906, Kef LS50 i te fajnie też mi zagrały Dynaudio Emit20.
49 minut temu, Martin Rejek napisał:

No to zapomnij o pomruku Basu??‍♂️? w tej cenie i to pewnie jeszcze nowe... 

Kiedyś miałem fakt faktem kody w tym pokoju 30 kg sztuka wielkie kolumny ze wzmacniaczem Yamaha i uwierz mi pomruk tego basu zwalał z nóg . Ale poza basem kolumny nie reprezentowały nic ... I nie sory ale nie muszą kolumienki być nowe więc ... ?️??‍♂️?

W tym budżecie proponuję odsłuchać kef r300, teraz są znacznie tańsze jak weszły r3. Są 3 drożne i powinny pasować do denona.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, tooma2 napisał:

Kiedyś miałem fakt faktem kody w tym pokoju 30 kg sztuka wielkie kolumny ze wzmacniaczem Yamaha i uwierz mi pomruk tego basu zwalał z nóg . Ale poza basem kolumny nie reprezentowały nic ... I nie sory ale nie muszą kolumienki być nowe więc ... ?️??‍♂️?

No właśnie wielkie kolumny... wciśnięte na chama... mając taki metraż zakładam ze to prostokąt 4x3 i sprzęt stoi na tej szerszej baza to 2metry... pozostaje po 75cm od bocznych i min 50 cm od tylniej... gdzie ty tam zmieściłeś takie kobyły...

3 minuty temu, RobG1974 napisał:

W tym budżecie proponuję odsłuchać kef r300, teraz są znacznie tańsze jak weszły r3. Są 3 drożne i powinny pasować do denona.

To tak zwana mała podlogowka, dużo basu z niej jest ale i przestrzeni tez potrzebuje...

Te Kefy zle nie grają... akurat przestrzeni im nie brakuje... z tym że to dość gęste lepkie granie... takie masywne nie każdemu podejdzie.. ale powinieneś posłuchać.. albo nowych Emit 20.
Excite X18 grają z kulturą... za 3k masz baardzo duży wybór.. posłuchaj tych kefow emitow i zobacz w którą strone chcesz isc.

3 godziny temu, tooma2 napisał:

Dynaudio Emit M30

8 godzin temu, RobG1974 napisał:

W12 mk i te kef-y to nie jest dobry pomysł. No chyba że autor lubi takie granie , ale w to wątpię, bo bas będzie tam dominował . 

W 12m2 świetnie sprawdzą się m.in. Focal Aria 906, które zagrają detalicznym dźwiękiem z dobrze zaznaczonym basem i szeroką prezentacją sceny dźwiękowej. ALternatywą mogą być Audio Physic Classic 3, które dostarczą sporo dobrej jakości basu. Niestety ale w tym przypadku wychodzimy poza zakładany budżet. System Audio Saxo 5 powinny także przypaść Ci do gustu jeśli lubisz mocniejsze brzmienie. 
IO kolumnach podłogowych musisz zapomnieć, ponieważ w takim metrażu po prostu się nie sprawdzą. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

9 godzin temu, -Mike- napisał:

W12 mk i te kef-y to nie jest dobry pomysł. No chyba że autor lubi takie granie , ale w to wątpię, bo bas będzie tam dominował . 

Zdecydowanie basu będzie za dużo.

Miałem te kefy w takim pomieszczeniu i nie było dominacji basu, bas reflex zatkany gąbką załączoną do kolumn tylko okręgiem bez części środkowej, ten kto miał te kolumny to wie o czym piszę. Na podłodze dywan i na przeciwległej ścianie do kolumn regały z książkami. W pustym pokoju to i na większej powierzchni będzie pogłos.

Podłączone były do nad c356 jak i cambridga 851a.

51 minut temu, RobG1974 napisał:

Miałem te kefy w takim pomieszczeniu i nie było dominacji basu, bas reflex zatkany gąbką załączoną do kolumn tylko okręgiem bez części środkowej, ten kto miał te kolumny to wie o czym piszę. Na podłodze dywan i na przeciwległej ścianie do kolumn regały z książkami. W pustym pokoju to i na większej powierzchni będzie pogłos.

Co nie zmienia faktu że to jeden z bardziej basowych podstawek...
Pytanie kto co lubi i co komu przeszkadza.

Edytowane przez S4Home

No właśnie widziałem nie raz jak focal zestawiany był z denonem . W moim mieście tak na prawdę to można w sklepie wypożyczyć albo castle albo sonus faber , dali magnat heco itd. trudny wybór . 

No właśnie widziałem nie raz jak focal zestawiany był z denonem . W moim mieście tak na prawdę to można w sklepie wypożyczyć albo castle albo sonus faber , dali magnat heco itd. trudny wybór . 
Ojtam nie popadajmy w stereotypy... arie 906 wcale nie są aż tak rozjaśnione... w porównaniu do Bronz 2 to kulturalne paczki..

Btw nie przesądzajmy co się spodoba autorowi.. niech coś posłucha u siebie i bedzie ok.

Trzeba dobrze poszukać aby znaleźć Focal Aria 906 do 3tyś. Dobre kolumny i mało spotykane. Swego czasu była walka Kef R300 vs Aria 906 do tego dochodziły jeszcze Dali Zensor3, Monitor Audio Silver S2 jak i Kef LS50. Mi podobały się "duże" kolumny polskiej firmy Pylon Audio Diamond, ciekawe jak mniejsze odpowiedniki grają?

Trzeba dobrze poszukać aby znaleźć Focal Aria 906 do 3tyś. Dobre kolumny i mało spotykane. Swego czasu była walka Kef R300 vs Aria 906 do tego dochodziły jeszcze Dali Zensor3, Monitor Audio Silver S2 jak i Kef LS50. Mi podobały się "duże" kolumny polskiej firmy Pylon Audio Diamond, ciekawe jak mniejsze odpowiedniki grają?
Diamond Monitor gra spokojnym wyrównanym i troche bez emocji dzwiękiem... ale może trzeba im dać dłużej pograć.. napewno nie będą męczące, za jasne lub podkolorowane.. to granie z klasą - pytanie czy taki sposób przekazu będzie ci się podobał - do Diamond 25 mają mało wspólnego.

Jak masz gdzie posłuchać, to Quadral Argentum 530 z podstawek - 3 drogi na 18" w basie,

albo na podłogę Rhodium 500 - BR na froncie. Basu nie zabraknie i nowe mieszczą się w budżecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oba modele mają testy w HiFi Class - warto zajrzeć.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, audioburak napisał:

Jak masz gdzie posłuchać, to Quadral Argentum 530 z podstawek - 3 drogi na 18" w basie,

albo na podłogę Rhodium 500 - BR na froncie. Basu nie zabraknie i nowe mieszczą się w budżecie.

Ukryta Zawartość

Oba modele mają testy w HiFi Class - warto zajrzeć.

Jeśli już mowa o podlogowkach to jakieś opinie może o paradigm 7 v7 9 v7 ? Ogólnie rozmiarami małe są a jak grają ? Ktoś miał styczność ? Jeśli chodzi o quadral nigdy ich nie słuchałem zresztą jak paradigm 

Ukryta Zawartość

Kiedyś w 12 m kw grałem różnymi monitorami , po czym zakupiłem podłogowe 3 drożne Chario które miały stanąć w trochę większym pomieszczeniu , i co ?

To że wcale się nie udusiły , grały i grają monitorowym przekazem ze świetną stereofonią - przestrzenią i oddechem , bas sie nie wlókł - nie buczał i nie buczy .

Do autora , podłącz sobie Chario pod Denona i posłuchaj .

KALIBER vel rydz .

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś niższy model i nie wrócę, ale są tacy, co je lubią, więc czemu nie ...

Ogólnie recenzja prawdziwa; mało naturalne ale rozrywkowe i czytelne plus słaba kontrola basu.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

9 minut temu, tooma2 napisał:

Jeśli już mowa o podlogowkach to jakieś opinie może o paradigm 7 v7 9 v7 ?

Kanadyjczyk od zawsze  basior i dynamika , dynamika i basior .?

KALIBER vel rydz .

• Pokaż nowe odpowiedzi