Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Pierwsza Duda zasługuje na 18000 pensji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wiesz na jakie produkty stać taką rodzinę? Rozpoczynając od chińskiego czosnku... To jest chory system.

Oni nie kupują lokalnych produktów - czyż nie tak?

Co ma swiadomosc kupowanie lokalnych albo nielokalnych produktow wspolnego.z dodatkowymi kosztami na utrzymanie dzieci (czyli z kosztami, ktorych pary bezdzietne nie maja)? 

Moze poza faktem, ze dostajac dodatkowy zasilek maja wiecej kasy na drozsze lokalne produkty

Jagody z Peru kosztuja 2€

Jagody z Polski kosztuja 3€

Jagody z Niemiec kosztuja 5€

Wolowina z Polski kosztuje 10-15€

Wolowina Niemiecka kossztuje 25€

Majtki z Chin kosztuja 1€

Niemeckie 10€

Kogo stac na „lokalne“ produkty?

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Co ma swiadomosc kupowanie lokalnych albo nielokalnych produktow wspolnego.z dodatkowymi kosztami na utrzymanie dzieci (czyli z kosztami, ktorych pary bezdzietne nie maja)? Moze poza faktem, ze dostajac dodatkowy zasilek maja wiecej kasy na drozsze lokalne produkty

Kogo stac na „lokalne“ produkty?

Tego kto płaci podatki i utrzymuje ten system przy życiu.

nie,

Sa miliony solidnie pracujacych, placacych podatki i utrzymujacych ten system przy zyciu, ktorzy mimo to ze wzgledu na niskie stawki na te lokalne produkty nie moga sobie pozwolic

Za skrzynke warzyw i owocow z ALDI-ka placisz 20€

Za ta sama skrzynke na rynku/u rolnika z lokalnymi produktami placisz 60€

jak myslisz, kto kupuje w ALDI a kto na rynku?

4 takie lokalne skrzynki w miesiacu to 240€. A to tylko warzywa. Gdzie reszta?

Nie potrzeba kalkulatora, by uznac takie odpowiedzi jak powyzej za „oderwane od rzeczywistosci“

dokladnie takiej odpowiedzi sie spodziewalem

ale zapomniales jeszcze dodac, ze to chamstwo

To jest to, co tak bardzo w Polskiej mentalnosci lubie, to te szczucie i zazdrosc, nie pozwalajace skoncentrowac sie nad tematem i sednem sprawy, ktora w tym przypadku byly dodatkowe koszty utrzymania rodzin z dziecmi a nie Porschaki stojace przed ALDI-kiem

BTW. W ALDI-ku tez sa wybrane lokalne produkty

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

dokladnie takiej odpowiedzi sie spodziewalem
ale zapomniales jeszcze dodac, ze to chamstwo

To jest to, co tak bardzo w Polskiej mentalnosci lubie, to te szczucie i zazdrosc, nie pozwalajace skoncentrowac sie nad tematem i sednem sprawy, ktora w tym przypadku byly dodatkowe koszty utrzymania rodzin z dziecmi a nie Porschaki stojace przed ALDI-kiem

BTW. W ALDI-ku tez sa wybrane lokalne produkty

Synek, żeby nie powiedzieć, ciulu. To Ty kupujesz w ALDI aby mieć na ratę za Porsche

Uderz w stol, a nozyce sie odezwa. Na ciebie zawsze mozna liczyc

Nawet nie musze sie z przykladami, dowodami wysilac. To sie nazywa pelna „wspolpraca“

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Uderz w stol, a nozyce sie odezwa. Na ciebie zawsze mozna liczyc
Nawet nie musze sie z przykladami, dowodami wysilac. To sie nazywa pelna „wspolpraca“
Przybij sobie piątkę z Gerardem - dla mnie odbywaj jesteście tym na których Niemcy mówią Polacken. Wstyd.
Przybij sobie piątkę z Gerardem.

O, o, o, z Gerardem to mamy „social distancing“ na 1000km i to nie tylko z maska

dla mnie odbywaj jesteście tym na których Niemcy mówią Polacken.

To pewnie Niemcy twojego pokroju. Ja tego od tych Niemcow, z ktorymi od 33 lat obcuje nie slyszalem

Kazdy dobiera sobie towarzystwo „na wlasne podobienstwo“

Dopóki Kornhauser nie założy "maryjki" w klapę to figa z makiem z pasternakiem się należy.

Pałac wart jest mszy. Tu się nic nie zmieniło.  Wybraliście "takie coś" to się teraz wstydźcie !!!

Edytowane przez janunio

Co takiego jest w tym pałacu ? Za Komorowskiego pisowcy wyśmiewali żyrandol a co jest tym żyrandolem obecnie ? Długopis ? Długopis tam wisi ?

3 godziny temu, Sine Metu napisał:

To Ty kupujesz w ALDI

Nie mam Porsche i nigdy nie będę miał.

Czy w takim razie mogę iść do ALDI? Nie wiedziałem, że to taki exclusive sklep. U nas we wsi rolę ekskluzywnego spożywczaka pełni eskimoski Marks & Spencer. Stejki Wagyu i takie klimaty... ?

A ja to głównie do plebejskiego Lidla chodzę. Jeszcze polski sklep i ruski Rasputin po ukraińskie sało i wódeczkę Beluga oraz najlepszą w świecie litewską kapustę kiszoną z Kiejdan.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Co takiego jest w tym pałacu ? Za Komorowskiego pisowcy wyśmiewali żyrandol a co jest tym żyrandolem obecnie ? Długopis ? Długopis tam wisi ?

I gołe ściany.

Mamełe Komorowska nie brała wynagrodzenia za nic nie robienie to i mamełe Duda nic nie powinna dostawać.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

To pewnie Niemcy twojego pokroju. Ja tego od tych Niemcow, z ktorymi od 33 lat obcuje nie slyszalem

Kazdy dobiera sobie towarzystwo „na wlasne podobienstwo“

1987 - Twoi rodzice wyjechali do Niemiec Zachodnich za komuny.

Ty, jak podałeś ostatnio, masz jeszcze dzieci na studiach.

Gościu, Ty jesteś totalnie zgermanizowany.
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Czy w takim razie mogę iść do ALDI?

ALDI to jest taniocha z palety. No ale jak ktoś lubi być faszerowanym chińską chemią, to cóż.

Sorry, ale ja lubię świeże lokalne żarcie. I bez chińskich wirusów.
4 godziny temu, Amator 2b napisał:

I gołe ściany.

Mamełe Komorowska nie brała wynagrodzenia za nic nie robienie to i mamełe Duda nic nie powinna dostawać.

Anna Komorowska pomimo prawackich nagonek nie bała się uczestniczyć w kolejnych Kongresach Kobiet. Widział tam kto Agatę Dudę?

Jestem Europejczykiem.

45 minut temu, Sine Metu napisał:

ALDI to jest taniocha z palety. No ale jak ktoś lubi być faszerowanym chińską chemią, to cóż.

Wiadomka - to samo co Lidl, tylko inaczej zapakowane. Nawet właściciele ci sami. Ceny też w zasadzie te same.

Co do żarcia to się nie zgodzę. Bywają super rzeczy bardzo wysokiej jakości z Hiszpanii, Grecji, Francji. Z tym europejskim certyfikatem lokalnego pochodzenia. Jak kupuję ser Manchego w Lidlu (tak się nazywa bo pochodzi z Manchy) to ma nawet hologramy z Don Kichotem. ? A niedawno kupowałem oryginalny cypryjski Halloumi na grilla.

Czasem bywają jakieś różnice. Np. teraz pod koniec miesiąca mają być w Aldim schodki na psów na które się namierzam. A lidl oferował tylko składane rampy.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Polskie produkty żywnościowe w sklepach są jednak zbyt słabo oznakowane narodową flagą jak ma to miejsce np. w Niemczech czy Wielkiej Brytanii. Owszem jest podany kraj pochodzenia przy cenach, ale niekiedy dość słabo to widać.

Edytowane przez Lumperator

.

Totalnie. I kazdego dnia dziekuje Bogu, za to, ze zyje w tak cywilizowanym kraju.Tyle, ze ja mam odwage sie do tego przyznac i nie zgrywam falszywego Polskiego patrioty

To z tym „lubieniem swiezych lokalnych“ produktow, to jedyne co mamy wspolne (nie znasz zawartosci mojej lodowki ). Ale na tym koncza sie nasze „wspolnosci“.

Gdyz ja nie kupuje zarcia i ja nie zre.

W moim swiecie sie kulturalnie je.

Kulturowo obracamy sie i zyjemy w roznych swiatach, w roznych srodowiskach, i wychodzi to na kazdym kroku, w kazdym twoim komentarzu.

2 godziny temu, xajas napisał:
9 godzin temu, Sine Metu napisał:

Totalnie. I kazdego dnia dziekuje Bogu, za to, ze zyje w tak cywilizowanym kraju.Tyle, ze ja mam odwage sie do tego przyznac i nie zgrywam falszywego Polskiego patrioty

A życie poza Polską i pozostawanie patriotą - to się jakoś wzajemnie wyklucza? 

Odkrywcze!?

Jeszcze napisz, że nigdy nie kochałem swojej matki, jaką metodą wybierzemy metodę głosowania i czy można się zamienić na łóżka i będzie git.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

w kolejnych Kongresach Kobiet.

Wiem,wiem. Objęła też patronatem jakąś wystawę gadżetów erotycznych tylko już nie mogę sobie przypomnieć gdzie.

Gdzież tam mamełe Dudzie do wyzwolonej mamełe Komorowskiej.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Jak się wyzwolisz od kupowania najtańszych produktów to pogadamy.

I żeby nie było, ja rozumiem dlaczego Twoi rodzice kupowali w tanich sklepach - podziękuj im za poświęcenie dla Twojego wykształcenia. Ciuliku.

Kulturowo obracamy sie i zyjemy w roznych swiatach, w roznych srodowiskach, i wychodzi to na kazdym kroku, w kazdym twoim komentarzu.

Tak. Ja jestem Polakiem, a nie Polaczkiem.
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Czy w takim razie mogę iść do ALDI? Nie wiedziałem, że to taki exclusive sklep. U nas we wsi rolę ekskluzywnego spożywczaka pełni eskimoski Marks & Spencer. Stejki Wagyu i takie klimaty...
A ja to głównie do plebejskiego Lidla chodzę. Jeszcze polski sklep i ruski Rasputin po ukraińskie sało i wódeczkę Beluga oraz najlepszą w świecie litewską kapustę kiszoną z Kiejdan.

I jeździsz starym Mietkiem nie z salonu? Jak Ci nie wstyd.
Komorowska , erotycznych ???
no tak, przy niej trzeba mocnego wspomagania...
I wal konia dalej.

Bo nie masz pojęcia o kobiecym ciele.
4 minuty temu, Sine Metu napisał:

I jeździsz starym Mietkiem nie z salonu?

Kupiony u autoryzowanego dealera! Więc wypraszam sobie! ?

Wczoraj pojechałem w dłuższa trasę po autostradzie. To jest jednak autostradowe zwierzę. Wyciszenie takie że przy 130-140km/h można szeptem rozmawiać. Coś pięknego!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.