Skocz do zawartości
IGNORED

Białorusini vs. Łukaszenka.

Gość Sine Metu

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Amator 2b napisał:

Każdy ma na pewno swoje doświadczenia z tamtego okresu ale obalenie reżymu nie było celem nadrzędnym związku.

Nie wiem co było celem związku.

Wiem czego ludzie mieli dosyć. 

"... a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści..."

Byłem zaskoczony, że PKB na mieszkańca i dochód jest dwukrotnie wyższy od pobratymców Ukraińców. I to w kraju, w którym ""Na Białorusi prywatne biznesy mają pod górkę, a 75 proc. PKB jest wytwarzane w sektorze państwowym. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jednak można bez MFW, Sorosa i "demokracji" stworzyć sprawną gospodarkę, a to, że tam zarabiają w przeliczeniu na złotówki 1800zł to o niczym nie świadczy. 20 lat zamordyzmu, dyktatury doprowadziły do takiego rozwoju? A co z Ukrainą? Pisali ostatnio, że pozytywne zmiany zaskakują cały świat, że MFW śpieszy się z kolejną nową pomocą itd...  W pracy mam dużo Ukrainek - personel sprzątający w 100% (są wśród nich wykształcone nauczycielki, lekarki, farmaceutki  i im się udało!!!! Wyrwać się do cywilizowanego systemu - teraz szurają miotłą pod meblami, szorują kible i zlewy. Czy o podobny sukces chodzi obecnie Białorusinom?  Na 100% będą mieli rekomendacje - zlikwidować cały ten sektor państwowy, a wtedy - to co tu już było napisane - wzrost bezrobocia, zadłużenia i emigracja zarobkowa. 

A jeden z najbardziej demokratycznych krajów europejskich ma jeszcze coś więcej do zaoferowania:

image.thumb.png.af36e310f067a9b69a833224eba89465.png

Bohaterowie, którzy dzielnie walczyli z reżimem sowieckim zaczynając od II Wś i aż po dzisiejszy dzień - na Donbasie - pod tymi samymi sztandarami i w tych samych mundurach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Nie wiem co było celem związku.

Wiem czego ludzie mieli dosyć. 

"... a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści..."

I wisieli. W spółkach skarbu państwa, w służbach, w biznesie....

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

39 minut temu, ArturR napisał:

.  W pracy mam dużo Ukrainek - personel sprzątający w 100% (są wśród nich wykształcone nauczycielki, lekarki, farmaceutki  i im się udało!!!! Wyrwać się do cywilizowanego systemu - teraz szurają miotłą pod meblami, szorują kible i zlewy. Czy o podobny sukces chodzi obecnie Białorusinom?  Na 100% będą mieli rekomendacje - zlikwidować cały ten sektor państwowy, a wtedy - to co tu już było napisane - wzrost bezrobocia, zadłużenia i emigracja zarobkowa. 

Na 100% chodzi o dokładnie to samo,na rynek UE trzeba dostarczyć kolejną porcję niewolników,patent z "inżynierami" na pontonach niestety nie wypalił,zdecydowanie więcej było tam plew niż ziarna.

11 minut temu, fan64 napisał:
12 minut temu, fan64 napisał:

,zdecydowanie więcej było tam plew niż ziarna

Tam były jakieś "ziarna"??? No chyba że dla Pani Kopacz...Niech sobie posadzi je w ogródku dla siebie i swojego potomstwa

28 minut temu, fan64 napisał:

Na 100% chodzi o dokładnie to samo,na rynek UE trzeba dostarczyć kolejną porcję niewolników,patent z "inżynierami" na pontonach niestety nie wypalił,zdecydowanie więcej było tam plew niż ziarna.

bo Polacy na niemieckie szparagowki juz niechętnym  okiem patrzą:)

Teraz, ArturR napisał:

W pracy mam dużo Ukrainek - personel sprzątający w 100% (są wśród nich wykształcone nauczycielki, lekarki, farmaceutki  i im się udało!!!! Wyrwać się do cywilizowanego systemu - teraz szurają miotłą pod meblami, szorują kible i zlewy. Czy o podobny sukces chodzi obecnie Białorusinom? 

Na sukces pracuje się latami, Ukraina to Państwo fikcyjne rozdarte na dwa systemy. Znam wielu Ukraińców mieszkających i pracujących w Polsce. Nikt kibli nie szoruje, radzą sobie dobrze. 

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

6 godzin temu, costa brava napisał:

wtedy juz był:) i banany na straganach 

Potwierdzam - w 1990 papir już był. I genialne camele z filtrem i bez z wyprzedaży w bazach amerykańskich w Reichu. Prawdziwe amerykańskie, nie jakieś podrabiańce.

2 minuty temu, daris666 napisał:

Boże jak ten sowieciarz przebieraniec mi na nerwy działa... I ten jego przydupas Ludwiczek. Komentować szkoda wyczynów tego ścierwa.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Boże jak ten sowieciarz przebieraniec mi na nerwy działa... I ten jego przydupas Ludwiczek. Komentować szkoda wyczynów tego ścierwa.

Wolność słowa dla takich baranów to wyjątkowy dar, którego nie doceniają. 

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

6 minut temu, skynyrd napisał:

Bo sukces osiągnie jeden na stu.

Dobrze, jeśli... Ale co poradzimy? To jest życie. Tak to właśnie wygląda.

W komunie natomiast zadbano aby NIKT się nie wychylił. To co lepsze? ?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jaki sukces?

Tylko jełop nie docenia dobrodziejstwa, że stoimy obecnie po tej stronie świata.

Owszem, sami to sobie wywalczyliśmy. 

Nie musimy się zgadzać z partyjniactwem po stronie PO czy PiS`u ale docenić trzeba tu i teraz. Gdyby nie zgubne nierządy tzw. elit politycznych Polska byłaby dużo dalej.

I nie chodzi o 1 na 100.

99 na 100 osiągnęło znacznie wyższy dobrostan, część nawet o nie zdaje sobie z tego sprawy...

Edytowane przez Grzegorz7

Skoro niektórym tak jest żle to proszę do polityki i Kraj zmieniac .

Co da tutejsze pitolenie?

NIC .

Niekiedy to aż sie dziwie że jeszcze niektorych tam nie ma .

Skoroście tacy mądrzy - to do roboty. Czytaj -polityki.

2 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

Jaki sukces?

Tylko jełop nie docenia dobrodziejstwa, że stoimy obecnie po tej stronie świata.

Owszem, sami to sobie wywalczyliśmy. 

Nie musimy się zgadzać z partyjniactwem po stronie PO czy PiS`u ale docenić trzeba tu i teraz. Gdyby nie zgubne nierządy tzw. elit politycznych Polska byłaby dużo dalej.

I nie chodzi o 1 na 100.

99 na 100 osiągnęło znacznie wyższy dobrostan, część nawet o nie zdaje sobie z tego sprawy...

Co by nie było, to nawet w pandemii papieru toaletowego nie zabrakło.

Jeszcze....

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Już jedną robiłem, pod auspicjami niejakiego Wałęsy i Jurczyka, ubeckich szpiclów.
Zostałem godnie wynagrodzony w Magdalence.
Wyleczyłem się z głupoty.

W USA?

"Ludzie z polowego łóżka" - ja jestem z polowego łóżka, które urodziło mi sklep, przedtem z cinkciarstwa na Kredytowej, z Bazaru Różyckiego, z giełdy Wolumen i Skry.

Cinkciarstwo było za komuny i za przyzwoleniem SB, to nie rób z siebie wielkiego opozycjonisty.

Sowieciarze: Jabłonower, Poręba, dr. Esbecki - przyszli pod ambasadę Białorusi trollować przy pomocy ogromnej ruskiej flagi. Gdzieś tam w tle kręci się przydupas Jabłonowera - Ludwiczek.  ?

Edytowane przez il Dottore

Zawsze powtarzają: - roznoście nas nas po internecie jak g....no na butach. Czy coś takiego, ale po tobie nie spodziewałem się. Dzięki, lubię posłuchać Maćka i Wojtka, oprócz tego trzeciego.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Sowieciarze: Jabłonower, Poręba, dr. Esbecki - przyszli pod ambasadę Białorusi trollować przy pomocy ogromnej ruskiej flagi. Gdzieś tam w tle kręci się przydupas Jabłonowera - Ludwiczek. 

A który to JuG?
Godzinę temu, Sine Metu napisał:
8 godzin temu, il Dottore napisał:
Sowieciarze: Jabłonower, Poręba, dr. Esbecki - przyszli pod ambasadę Białorusi trollować przy pomocy ogromnej ruskiej flagi. Gdzieś tam w tle kręci się przydupas Jabłonowera - Ludwiczek.  emoji6.png

A który to JuG?

Ten co im płaci rubelki. ?

Edytowane przez il Dottore

Milicjanci na Białorusi nie chcą nosić splamionego krwią rodaków munduru:

Ukryta Zawartość

To już czwarta śmiertelna ofiara zwyrodniałego łysego sowieciarza.

Tam są mordowani ludzie a Europa ma to w dupie. Dla nich to mniej niż psy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:
  • Co proponujesz ? Wysłać husarię ?

Najlepiej na Białoruś zrzucić na spadochronach okręty bojowe PMW. Na tego rodzaju atak Łukaszenka na pewno nie jest przygotowany.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Co proponujesz ?

Proponuje protestacyjne samospalenie il Dottore przed białoruskim konsulatem w Dublinie. ?

https://www.embassypages.com/belarus-consulate-dublin-ireland

"Rewolucjoniści" nie rzucają koktajle Mołotowa w OMON i milicję więc nikt ich więcej nie rusza.

ploshchad_nezavisimosti_20200822_shuk_tu

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.