Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie suplementy diety stosujecie i dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, MSki napisał:

Hiperwitaminoza, hmmm szkoda, że tylko to zapamiętałeś z arta. Zainteresuj się jeszcze tym, co powodują w organizmie środki syntetyczne, a będziesz miał pełniejszy ogląd sytuacji. Każdy syntetyk należy traktować jak obce ciało w organizmie.. od owrzodzenia żołądka, po nowotwory. Te suplementy witaminowe są kupowane tylko z jednego powodu.. są dostępne w każdej aptece bez recepty i łatwe w aplikowaniu.. po prostu nie trzeba się "gimnastykować" z uzyskiwaniem soczków i przecierów, oraz innych naturalnych probiotyków z owoców i warzyw.

piwo jest syntetyczne, alkohol też jest ciałem obcym na tyle niebezpiecznym że organizm zmienia swoją gospodarkę. Jedzie jest syntetyczne, słodycze, sery... i ty naprawdę myślisz że te kilka nędznych tabletek kogoś obchodzi ? Myślisz czemu po sklepowej wódce boli Cie głowa ?

witaminy zmieniają gospodarkę organizmu, odkładają się w tłuszczach, mogą być toksyczne a nawet zabić. Po za tym chyba w 100% zapomniałeś o możliwościach adaptacyjnych organizmu.

7 minut temu, Zyzol napisał:

A wiesz ile w nich ołowiu i innych metali ciężkich, nawozów, środków ochrony roślin i innych takich?

ropy naftowej i konserwantów

Widzisz Jacchusia, jeszcze trochę i sam zobaczysz że najlepiej umrzeć z głodu bo wszystko jest złe ?

Edytowane przez fetek
Godzinę temu, Zyzol napisał:

A wiesz ile w nich ołowiu i innych metali ciężkich, nawozów, środków ochrony roślin i innych takich?

A to jest bardzo "be"! To tak, jakby napisać, że nie mylić kobiety z blondynka albo feministki z kobietą. ?

No wiesz.., nie jestem w stanie uprawiać wszystkiego, nie jestem też na tyle skrzywiona w tym kierunku, by wnikliwie badać to co spożywam, ale mam na tyle chęci, że staram się stronić od tego co przetworzone.. I robić co mogę z tego co dostępne na rynku..

Nie dajmy się zwariować :)

Co do buraków, nie napisałam, że każdy właściciel/posiadacz taki jest, ale część z nich - a i owszem. Miałam 'przyjemność' poznać kilku takich, lub 'otrzeć' się o ich zachowanie i kulture a raczej jej brak, na drodze - stąd taka moja refleksja. Można się z nią zgodzić lub nie. Nie mam z tym problemu ? 

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Godzinę temu, Natalia Cattiva napisał:

No wiesz.., nie jestem w stanie uprawiać wszystkiego, nie jestem też na tyle skrzywiona w tym kierunku, by wnikliwie badać to co spożywam, ale mam na tyle chęci, że staram się stronić od tego co przetworzone.. I robić co mogę z tego co dostępne na rynku..

Nie dajmy się zwariować ?

No właśnie. Każdy lek bez recepty lub suplement diety, który biorę, konsultuję z lekarzem, a nie z reklamami.

4 godziny temu, Zyzol napisał:

No właśnie. Każdy lek bez recepty lub suplement diety, który biorę, konsultuję z lekarzem, a nie z reklamami.

Co z tego skoro każdy lekarz może mieć inne zdanie. ?

A propos supli. Brał ktoś olej CBD?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 godziny temu, MSki napisał:

Nie istnieje coś takiego, jak zdolność adaptacyjna organizmu, gdyż końcową fazą tej adaptacji często bywa śmierć.

oczywiście że istnieje, zarówno biologiczna jak i psychiczna. Dotyczy wszystkich żywych organizmów.

Godzinę temu, il Dottore napisał:

A co to w ogóle jest? Zakamuflowany, ale całkowicie legalny narkotyk na poprawę nastroju?

I w jakim stężeniu?

6 minut temu, soundchaser napisał:

A co to w ogóle jest? Zakamuflowany, ale całkowicie legalny narkotyk na poprawę nastroju?

Może nie na poprawę ale dla "spokojności".

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

9 minut temu, soundchaser napisał:

Kolega bierze 5% 7 kropli 3x dz. Cierpi na padaczkę, mówi że ma mniej ataków, do tego objawy depresji znacznie mu CBD łagodzi i lepiej śpi.

11 minut temu, soundchaser napisał:

Zakamuflowany, ale całkowicie legalny narkotyk na poprawę nastroju?

U nas to jest we wsi nawet w Tesco na stoisku z suplami Holland & Barrett.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

9 minut temu, Amator 2b napisał:

Może nie na poprawę ale dla "spokojności".

No właśnie. Ponoć działa antydepresyjnie i leczy zaburzenia snu.

11 minut temu, Amator 2b napisał:

I w jakim stężeniu?

Kolega bierze 5%.

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

11 godzin temu, Natalia Cattiva napisał:

Ponieważ jestem uzależniona od pomidorów

A mi w tym roku pomidory nie dopisały (Zachodniopomorskie).

8 godzin temu, Jacchusia napisał:

a tam termin przydatności do spożycia...14 dni. W domu jak sam zrobię to na następny dzień nieszczególnie wygląda.

Dlatego jakby miało to być BIO to leżałoby na półkach jakieś zwiędłe, nieapetyczne zielsko.

13 minut temu, il Dottore napisał:

No właśnie. Ponoć działa antydepresyjnie i leczy zaburzenia snu.

A muzyki po tym lepiej się słucha, tak jak po skręcie z maryśki? ?

2 minuty temu, soundchaser napisał:

A muzyki po tym lepiej się słucha, tak jak po skręcie z maryśki? ?

Nie wiem. Nigdy w życiu nie próbowałem zioła ani żadnych innych narkotyków, miękkich, twardych czy pośrednich :),  a najmocniejsze syntetyczne mózgotrzepy, to kiedyś lata temu tramadol, jak mnie ząb bolał. Zresztą nic nie pomógł.

Brał ktoś olej CBD?

10 minut temu, il Dottore napisał:

Ponoć działa antydepresyjnie i leczy zaburzenia snu.

Antydepresyjnie to działa wyciąg alkoholowy z dziurawca.

CBD użyłem niedawno do czopków przeciw bólowych dla chorej w stanie terminalnym. Są skuteczne. Olej ktoś dostarczył a ja po prostu wiem jak robić takie czopki. Jako były chemik z zamiłowania pozostało mi trochę naczyń, narzędzi i aptekarska precyzja. Niczego nie wymyśliłem, opisy znajdziecie w sieci. W razie czego pytajcie.  

Teraz, Grzegorz7 napisał:

CBD użyłem niedawno do czopków przeciw bólowych dla chorej w stanie terminalnym.

Kolega zapodał ten olejek swojej matce ze zwyrodnieniem stawu biodrowego. Czeka na sztuczny staw, ale przy dzisiejszej wydolności systemu to może w 2099 się doczeka.  Straszne bóle, brała tony leków. Teraz tylko na tym CBD leci, wszystkie przeciwbólowe i przeciwzapalne odstawiła w cholerę.

Przeciwbólowo to wyraźnie działa.

7 godzin temu, fetek napisał:

Widzisz Jacchusia, jeszcze trochę i sam zobaczysz że najlepiej umrzeć z głodu bo wszystko jest złe ?

Tak się składa, ż ejem kolację i od tej ropy zaczęło mi się dziwnie odbijać ?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Nie wiem. Nigdy w życiu nie próbowałem zioła ani żadnych innych narkotyków, miękkich, twardych czy pośrednich :)

Ja kilka razy paliłem marihuanę w okresie studiów. Odlot niesamowity - atak śmiechu taki, że na drugi dzień mięśnie brzucha mnie bolały, ale to nic. Odbiór muzyki to jakby 3 wymiar. Każdy niuans spotęgowany, przestrzeń niewiarygodna, do tego nawet 3-minutowe nagranie odbierałem jakby trwało z 10 minut.

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

Tak się składa, ż ejem kolację i od tej ropy zaczęło mi się dziwnie odbijać ?

kolacja najpóźniej o 18 i żadnych owoców ?

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Odbiór muzyki to jakby 3 wymiar. Każdy niuans spotęgowany, przestrzeń niewiarygodna, do tego nawet 3-minutowe nagranie odbierałem jakby trwało z 10 minut.

polecam Zolpidem, tylko nie możesz zasnąć.

Edytowane przez fetek
1 minutę temu, soundchaser napisał:

Ja kilka razy paliłem marihuanę w okresie studiów. Odlot niesamowity - atak śmiechu taki, że na drugi dzień mięśnie brzucha mnie bolały, ale to nic. Odbiór muzyki to jakby 3 wymiar. Każdy niuans spotęgowany, przestrzeń niewiarygodna, do tego nawet 3-minutowe nagranie odbierałem jakby trwało z 10 minut.

No to skręt wypada taniej niż nowy wzmacniacz! ?

5 minut temu, il Dottore napisał:

Czyli musi mocno znieczulać, a wtedy inne skutki uboczne też są odczuwalne.

8 minut temu, Jacchusia napisał:

Tak się składa, ż ejem kolację i od tej ropy zaczęło mi się dziwnie odbijać

Ropę wpierdalasz na kolację? wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0002.gif

10 minut temu, il Dottore napisał:

W wspomnianym przypadku chora miała aplikowany Transtec.

Czopki z CBD oprócz redukcji bólu podobno poprawił stan psychiczny chorej.

14 minut temu, fetek napisał:

kolacja najpóźniej o 18 i żadnych owoców ?

Moja żona tego przestrzega, ja próbuje, ale Zycie to koryguje. Owoców wcale bo mam cukrzyce i lekarz mnie zjechał jak sie wygadałem, ze po południu jem jednego banana ? a tak je lubię.

18 minut temu, fetek napisał:

Ja to zażywałem (sanval) lekarz dowcipkował żeby zażywać juz w łóżku i nie mylił się. Nie pamiętałem momentu kiedy się przykrywałem kołdrą ? A na następny dzień się po tym strasznie kiepsko czułem, takie draństwo.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

22 minuty temu, fetek napisał:

Jak nie zasnąć, skoro to środek nasenny? ?
Wystarczy mi piwo wieczorem, żeby w nocy dobrze spać.

48 minut temu, Jacchusia napisał:

Ja to zażywałem (sanval) lekarz dowcipkował żeby zażywać juz w łóżku i nie mylił się. Nie pamiętałem momentu kiedy się przykrywałem kołdrą ? A na następny dzień się po tym strasznie kiepsko czułem, takie draństwo.

bo to gówniany środek, nie wiem czemu lekarze ciągle to zapisują. Poproś o imovane i będzie ok.

43 minuty temu, soundchaser napisał:

Jak nie zasnąć, skoro to środek nasenny? ?

nie kłaść się do łóżka, posiłować z samym sobą. Ja byłem kozak i za pierwszym razem lekko przedawkowałem... potem liczyłem latające niedźwiedzie i .. reszty nie pamiętam.

43 minuty temu, soundchaser napisał:

Wystarczy mi piwo wieczorem, żeby w nocy dobrze spać.

piwo czyli kapsułka rozpuszczona w wodzie na noc ? Od czasu wizyty w browarze popularnej marki nie tykam.

Edytowane przez fetek
3 minuty temu, fetek napisał:

piwo czyli kapsułka rozpuszczona w wodzie na noc ? Od czasu wizyty w browarze popularnej marki nie tykam tego gówna.

Ale ja nie piję piwa popularnych browarów. Domniemam, że masz na myśli jakiś koncernowy, który sprzedaje zamiast piwa produkt podobny do piwa.
Niech zgadnę - Harnaś, Tyskie, Warka, Żubr, Tatra, Lech...itp?

9 minut temu, soundchaser napisał:

Domniemam, że masz na myśli jakiś koncernowy, który sprzedaje zamiast piwa produkt podobny do piwa.
Niech zgadnę - Harnaś, Tyskie, Warka, Żubr, Tatra, Lech...itp?

tia, przyjeżdża karton w środku same kapsułki, wrzucają do kadzi i po iluś tam godzinach masz piwo. A można jeszcze kupić "piwo" ?

25 minut temu, fetek napisał:

A można jeszcze kupić "piwo" ?

Pewnie. Pozakoncernowe, czyli z lokalnych browarów.
Oczywiście niektóre z nich też powielają pewne procedury charakterystyczne dla koncerniaków, ale jednak smakują zupełnie inaczej...np. Trybunał Pils, Export, albo Namysłów. To jest najniższa liga, ale są też droższe i lepsze.

Edytowane przez soundchaser
39 minut temu, fetek napisał:

tia, przyjeżdża karton w środku same kapsułki, wrzucają do kadzi i po iluś tam godzinach masz piwo.

To po cholerę targam na piąte te zgrzewki.

Chcę kapsułki!

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

Moja żona tego przestrzega, ja próbuje, ale Zycie to koryguje. Owoców wcale bo mam cukrzyce i lekarz mnie zjechał jak sie wygadałem, ze po południu jem jednego banana ? a tak je lubię.

To skoro masz cukrzyce i lubisz banany.. to pewnie wiesz, że te dojrzałe mają wiecej cukru a zielone mniej? :)

I pewnie wiesz, że cynamon i 'gwozdziki' obniżają poziom cukru..? 

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Jak to jest możliwe, że firmy produkujące takie buble, czy wręcz produkty zagrażające życiu są chronione?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widziałem wywiad z panią z NIL, w którym twierdziła, że przepadali produkty najczęściej sprzedające się i renomowanych firm - to co dzieje się z resztą?

Przebadali 50 produktów, rocznie do obrotu zgłaszanych jest ponad 1500 nowych. Zatrważająca skala hochsztaplerki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.