Skocz do zawartości
IGNORED

kabel zasilający do wzmacniacza yamaha 701

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, vade napisał:

A jak ktoś nigdy oryginału nie miał w rękach? To co wtedy? 

Zostanie oszukany.ja przed kupnem kabla ze zdjecia napisałem do producenta i podałem  numer ze zdjęcia. W odpowiedzi dostałem info ,kiedy kabel został wyprodukowany i do ktorego Dealera trafil

Edytowane przez Ronaldo9
16 godzin temu, iro III napisał:

Czy doprawdy nie zauważacie całej śmieszności tego tematu sieciówek a w szczgólności problwmu z ich "podróbkami"? "epickich" prób obrony tak totalnej bzdury?

Dla mnie tez sieciowki to bzdura. Mam u siebie w sprzecie kable na stale, japonskiej firmy I nie mam zamiaru przerabiac by kupic chinski zlom. 

Widze po tym temacie ze jest kilka rodzajow ludzi. Ci ktorzy kupuja sieciowki I wierza w ich dzialanie. Ci ktorzy nie wierza I nie kupuja. A teraz dochodzi trzeci rodzaj, Ci ktorzy smieja sie z kupujacyh drogie kable ale sami marnuja kase na chinskie podróbki I slysza roznice po ich podlaczeniu ??? 

3 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Widze po tym temacie ze jest kilka rodzajow ludzi. Ci ktorzy kupuja

99+% nic ekstra nie kupuje, bo używa oryginalnej sieciówki dostarczonej ze sprzętem.

Zauważyłem, że kablosceptycy więcej czasu poświęcają sieciówkom niż sami zainteresowani licząc posty i słowa tu zamieszczane. O co chodzi? Nie powinno być odwrotnie? 

Patrząc na statystykę wychodzi, że to kablosceptycy swoimi wpisami nakręcają ten cyrk. Jest jeden wpis kabloentuzjasty i kilka, kilkanaście sceptycznych. Taka dygresja przy kawie ?

1 minutę temu, MariuszZ. napisał:

Patrząc na statystykę wychodzi, że to kablosceptycy swoimi wpisami nakręcają ten cyrk. Jest jeden wpis kabloentuzjasty i kilka, kilkanaście sceptycznych. Taka dygresja przy kawie ?

Jeśli kawa nie podniesie Ci ciśnienia to ja się po staram: biorąc pod uwagę ile "statystycznie" osobom sieciówka poprawia brzmienie systemu, to na 1 post za powinno przypadać 1000 przeciw. Więc w zasadzie wogóle grających sieciówek powinno na Forum nie być. Bo "statystycznie" na 1000 wątków tylko 1 powinien być o grających sieciówkach, co daje 1 wątek na kilkadziesiąt stron, a w każdym z tym wątków 1 post za, a 1000 przeciw.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nawet gdyby był jeden temat o sieciówkach to jestem przekonany, że byś go rozwalił, a sceptycznych postów byłoby kilka razy więcej niż tych entuzjastycznych ?

Poza tym nie ma o czym gadać, to była dygresja. Skoncentruj się na wymyślaniu jak by tu przekonać "słyszących" do swoich racji żeby uwierzyli ci na słowo, bo przecież żadnej próby z sieciówkami lepszymi niż z kompletu nie zrobiłeś, a pojęcie o czym bardziej osłuchani czasami próbują podyskutować masz tylko wygooglane, i to ze stron zakładu energetycznego ?

3 minuty temu, MariuszZ. napisał:

Nawet gdyby był jeden temat o sieciówkach to...

...to "statystycznie" byłby w nim 1 post za i 1000 przeciw.

10 minut temu, vade napisał:

...pisać po polsku i zgodnie z zasadami ortografii...

W poście, w którym napawasz się moim dwoma ortami, sam poczyniłeś ich co najmniej pięć ?

54 minuty temu, popej napisał:

99+% nic ekstra nie kupuje, bo używa oryginalnej sieciówki dostarczonej ze sprzętem.

Bo w 99% w zupełności wystarczy kabel dostarczony przez producenta. Już kiedyś pisałem, że inżynierowie jak konstruują wzmacniacz to w całości z kablem. To nie jest tak, że mówią: ok stworzyliśmy świetny wzmacniacz, a teraz spier..... limy go badziewną sieciówką niech klient sobie coś tam dobierze. 

10 minut temu, szymon1977 napisał:

W poście, w którym napawasz się moim dwoma ortami, sam poczyniłeś ich co najmniej pięć ?

Uzasadnij. Jak potrafisz ?

Edytowane przez vade
8 minut temu, vade napisał:

Uzasadnij. Jak potrafisz ?

25 minut temu, vade napisał:

...jeżeli już udzielasz tych zasranych porad to spróbuj pisać po polsku i zgodnie z zasadami ortografii nieuku.

Tak samo się odniosłem do Twojej ortografii, jak Ty do merytoryki moich postów.

Edytowane przez szymon1977

8 minut temu, vade napisał:

Ty faktycznie masz głowę służącą tylko do jedzenia 

Zanim sprawdzisz orty w moim poście, poszukaj ich w swoim. Kultura dyskusji tego wymaga.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Zanim sprawdzisz orty w moim poście, poszukaj ich w swoim. Kultura dyskusji tego wymaga.

Ty i kultura. ???. Ty i ta twoja merytoryka  w każdym  wątku. Tak w ogóle Ty. ????

14 minut temu, vade napisał:

Ty i kultura

To niekulturalne jest prezentowanie na Forum poglądów odmiennych niż te garstki audiofilów?

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Jeśli kawa nie podniesie Ci ciśnienia to ja się po staram:

Jeśli pominąć koszmarną ortografię, to takie dictum może być potraktowane jako groźba karalna.

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

biorąc pod uwagę ile "statystycznie" osobom sieciówka poprawia brzmienie systemu, to na 1 post za powinno przypadać 1000 przeciw.

A to może być potraktowane jako zachęta do hejtu, a już na pewno do spamerstwa ?

3 godziny temu, vade napisał:

Już kiedyś pisałem, że inżynierowie jak konstruują wzmacniacz to w całości z kablem. To nie jest tak, że mówią: ok stworzyliśmy świetny wzmacniacz, a teraz spier..... limy go badziewną sieciówką niech klient sobie coś tam dobierze.

Surrealistyczne jest, że niektórzy używają sprzętu producenta, o którym są przekonani, że nie potrafi zaprojektować kawałka drutu.

45 minut temu, McGyver napisał:

...

A może kolega o nicku w zielonym kolorze, równie wnikliwie przyjrzy się wpisom moich oponentów? No bo to chyba nie moja wina, że poszedłem za ich tokiem rozumowania?

5 minut temu, szymon1977 napisał:

A może kolega o nicku w zielonym kolorze, równie wnikliwie przyjrzy się wpisom moich oponentów?

Spoko, już parę ataków na Ciebie usunąłem, więc zarzut chybiony. 

6 minut temu, szymon1977 napisał:

No bo to chyba nie moja wina, że poszedłem za ich tokiem rozumowania?

Jak nie Twoja? To nie Ty pisałeś tylko Twoja ręka? Jaja se robisz? 

44 minuty temu, McGyver napisał:

Spoko, już parę ataków na Ciebie usunąłem, więc zarzut chybiony. 

A to przepraszam, chylę czoła.

44 minuty temu, McGyver napisał:

Jak nie Twoja? To nie Ty pisałeś tylko Twoja ręka? Jaja se robisz? 

Ja tylko skomentowałem, a pomysł na "statystykę" nie był mój.

• Moderatorzy

Przypominam, że autor tematu prosił by „kablosceptycy” darowali sobie uczestnictwo w dyskusji. Proszę to uszanować. 

-----------------

33 minuty temu, plastik1989 napisał:

Przypominam, że autor tematu prosił by „kablosceptycy” darowali sobie uczestnictwo w dyskusji. Proszę to uszanować. 

Dlaczego każdy temat, w którym pojawia się słowo "kabel" przyciąga oszołomów? 

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

Bo sam audiofilizm jest oszołomstwem.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Moderatorzy
W dniu 8.11.2020 o 11:53, piotr_72205 napisał:

Jak w temacie mam taki wzmacniacz jaki nie drogi kabel zasilający bym mógł zastosować by bas był bardziej punktowy moje 

MZ zdaniem kablem tego nie naprawisz, ja spróbowałbym najtańszego Siltecha Explorer, kupując z metra za 300 zł plus jakieś wtyki. Raczej bas na nim nie szalał, a nic droższego (MZ) nie ma sensu do tego wzmacniacza podpinać, tylko raczej szukać problemu w innym miejscu. 

-----------------

8 minut temu, rochu napisał:

Bo sam audiofilizm jest oszołomstwem.

Skoro tak uważasz to się nie baw w audio i przestań komentować..

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

14 minut temu, muzofan napisał:

Ja też uważam że audiofilizm to oszołomstwo. 
A w audio się bawię i przestać nie zamierzam, bo to fajna zabawa którą lubię. 

1 godzinę temu, plastik1989 napisał:

Hmmm...

33 minuty temu, plastik1989 napisał:

MZ zdaniem kablem tego nie naprawisz, ....nic droższego (MZ) nie ma sensu do tego wzmacniacza podpinać, tylko raczej szukać problemu w innym miejscu. 

Porada taka sama jak moja, ale ja nie mogę jej udzielić bo kabli nie słucham... interesujące. A może by tak zamiast zabronić z powodu posiadanych poglądów wypowiadania się na temat, zabronić czepiania się autorów o odmiennych poglądach?

I tak po 12 stronach trolingu wróciliśmy do mojej porady, a autor dawno temu sieciówkę zmienił i jest szczęśliwy. Ehhh...

• Moderatorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Porada taka sama, ale ja nie mogę jej udzielić bo kabli nie słucham... interesujące. Abmoże by tak zamiast zabronić wypowiadania się na temat z powodu posiadanych poglądów, zabronić czepiania się autorów o odmiennych poglądach?

Nie jest taka sama, bo w moim wpisie nie eksponuje swoich poglądów na temat kabli i nie staram się ich narzucić innym - a Ty tak. 

-----------------

7 minut temu, szymon1977 napisał:

zabronić czepiania się autorów o odmiennych poglądach?

A dostosowałbyś się do takowego zakazu?

Mam na Forum ukrywać własne poglądy?

Ps.

Ja miczego nie narzucam, a jak ktoś pyta to odpowiadam. Idzieliłem szczerek i iczciwej porady, tak jak i Ty.

-----

4 minuty temu, McGyver napisał:

A dostosowałbyś się do takowego zakazu?

Tak. Tylko zakaz musi równo wszystkich obowiązywać, a nie tylko mnie. A na razie to gdy ja piszę na temat, to banda troli pisze o mnie. Więc nie dziw się, że odpowiadam. Bo skoro pozwalasz pytać, to pozwalasz odpowiadać.

29 minut temu, muzofan napisał:

Na szczęście nie masz mocy sprawczej aby mi tego zakazać.

Jesteś 17 dni na forum a już chcesz tutaj szafy przestawiać.

Nieco pokory.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

zakaz musi równo wszystkich obowiązywać? A nie tylko mnie.

To oczywiste. Twoich kolegów również.

• Pokaż nowe odpowiedzi