Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Pszczyna napisał:

Vintage pełną parą kable RCA MARANTZ

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie zmulą każdy system, ale wizualnie fajne 😄 

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Wydaje mi się że dobra alternatywa dla chińskich zestawów do kina. Bardzo dobre wysokotonowe w nich siedzą. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Different napisał:

Stanowczo nie 🙂 Moim największym celem jest podróżowanie i miałem okazję poznać ten kraj od środka... Tam nie ma taniej siły roboczej, niskich cen i produkcji tandety w garażu. Sporo systemów przemysłowych dobrej klasy (klimatyzacja, energoelektronika, zasilanie) robi się właśnie w Malezji. 

W Chinach też są takie miejsca - Kanton, Hongkong... na czele z ich "Doliną Krzemową" w Shenzhen.😁 Wyprodukują wszystko, od totalnej taniochy aż po czysty hi end. Widziałem kilka takich fabryk. Tymczasem naklejka Made in Poland nikogo tak nie mierzi, cywilizowany kraj, itp,itd...😉 

Zaczęło się od Japonii, potem był Hongkong, później Korea, następnie Singapur... Chiny i Malezja, no i wreszcie w ostatnich latach Wietnam. To bardzo długa historia. W Chinach można wyprodukować wszystko, wszystko tak naprawdę zależy od Twoich wymagań i od kasy.

Pozdrawiam - Darek

POZNACIE MNIE PO ŻÓŁTYM GARNITURZE - D.C.  

6 minut temu, Cichy71 napisał:

😁😉 Chinach można wyprodukować wszystko, wszystko tak naprawdę zależy od Twoich wymagań i od kasy.

Tylko ze to wszystko zostało po dużej części osiągnięte kosztem mas ludzi. Chciałbys tam pracować po 12h dziennie i mieć w miesiącu dwa dni wolne? Taki postęp to dużo państw zaliczyło. Zawsze kosztem kogoś. I nie chodzi tu o masówkę czy HiEnd. To nie ma znaczenia, te imperia powstają zawsze z krwi zwykłych ludzi. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

@rafal735r

Tak jest lub było prawie wszędzie, również we wspomnianej powyżej Malezji. Połowa Azji, Afryka. Ameryka Pd., wschodnia Europa. Miałem niejednego kolegę, z podwórka czy z podstawówki którzy mieli trochę mniej szczęścia w życiu i pracowali w polskich fabrykach Aristona czy Della. Czysty wyzysk, groszowe płace, zapitol jak u Bauera, lali w majty bo nie mogli odejść od taśmy . Nazwiesz to cywilizowanymi warunkami i płacą która zapewni byt przeciętnej polskiej rodzinie? To wszystko buja się na krawędzi...

A od Chin i tak nie uciekniemy, produkują wszystko a my to kupujemy.... chyba że postawimy na hi end w każdej dziedzinie życia, tylko że na to trzeba pieniędzy, dużych pieniędzy żeby całkowicie odciąć się od azjatyckich producentów... za wyjątkiem Japonii i może jeszcze Korei. Wielkie europejskie i amerykańskie korporacje wyzyskują wszystkich jak leci, tylko czasami rodzice zastanawiają się np. jaką piłką bawi się ich dziecko, Adidas czy Nike, bez różnicy. Kto tak naprawdę to wyprodukował, a dzieci w takim Bangladeszu płaczą z głodu i jest dobrze, tzn. nam jest dobrze.

Pozdrawiam - Darek

Edytowane przez Cichy71

7 hours ago, korekmariusz said:

Wydaje mi się że dobra alternatywa dla chińskich zestawów do kina. Bardzo dobre wysokotonowe w nich siedzą. 

Ukryta Zawartość

Za 790zł to okazja - 5 kolumn na TVM + Vifa. W rankingu Astra 2 dostały faktycznie 0 gwiazdek.

Diora Astra 2 660 40-100 86 4-8 2/2 p 37/19/19 ≥≥≥≥≥ ≤≥≥≥≥ – 2/01 Mnóstwo kiepskich wysokich tonów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
32 minuty temu, Cichy71 napisał:

@rafal735r

Tak jest lub było prawie wszędzie, również we wspomnianej powyżej Malezji. Połowa Azji, Afryka. Ameryka Pd., wschodnia Europa. Miałem niejednego kolegę, z podwórka czy z podstawówki którzy mieli trochę mniej szczęścia w życiu i pracowali w polskich fabrykach Aristona czy Della. Czysty wyzysk, groszowe płace, zapitol jak u Bauera, lali w majty bo nie mogli odejść od taśmy . Nazwiesz to cywilizowanymi warunkami i płacą która zapewni byt przeciętnej polskiej rodzinie? To wszystko buja się na krawędzi...

Wiem o tym bo sam pracuje w podobnej firmie. Może nie polskiej ale niema to znacznia w zasadzie. Widzę jak ci ludzie, szczególnie kobiety zasuwają na nitkach produkcyjnych. Ja trafiłem tam kilka razy z różnych przyczyn. Jakbym miał tam pracować ciągle to maks po dwóch tygodniach bym się zwolnił. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Lampka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

3 godziny temu, Cichy71 napisał:

Tak jest lub było prawie wszędzie, również we wspomnianej powyżej Malezji. Połowa Azji, Afryka. Ameryka Pd., wschodnia Europa.

Szczerze radzę poznać mentalność ludzi Azji środkowo wschodniej. Myląc takową z Chińczykami czy Japończykami popełnia się wielki błąd. To zupełnie inna kultura życia, pracy i dnia powszedniego. Poznałem parę krajów tego regionu i sugerowanie jednego trybu dla każdego z krajów jest sporym nadużyciem. 

Godzinę temu, Different napisał:

Szczerze radzę poznać mentalność ludzi Azji środkowo wschodniej. Myląc takową z Chińczykami czy Japończykami popełnia się wielki błąd. To zupełnie inna kultura życia, pracy i dnia powszedniego. Poznałem parę krajów tego regionu i sugerowanie jednego trybu dla każdego z krajów jest sporym nadużyciem. 

Tu nie chodzi o mentalność a o wykorzystanie taniej siły roboczej. Pisałem o połowie Azji, mając na myśli wschód tego kontynentu, bo mniej więcej tego regionu dotyczy problem.

Tak - Arabowie, Persowie, Hindusi różnią się od Chińczyków, Japończyków, czy Koreańczyków... bezapelacyjnie, tylko nie tego dotyczył temat rozmowy.

Dla mnie EOT.

Pozdrawiam - Darek

sęk w tym, ze "dobrze" nic nie mówi. 

Mocny, dynamiczny o nietuzinkowej sonicznej stylistyce. Już na starcie słychać inszość, zawartość szlachetności w dźwięku. Tak na chłopski; to nie jest rodzaj mocnego KT, nie, nie... nie ten obszar. Mnie skojarzył jako krzyżówka 300B, 845 z mocnym akcentem na F2A. W efekcie, odebrałem go jako - słodki, dynamiczny, ale przy tym naturalny. 

Oczywiście, podałem 300B i 845 umownie/ ogólnie, bo ich jak mrówków. Z sonicznością F2A jest mniejszy problem. 

Jeden z tych amp lampowych na których można zbudować naprawdę dobry system. 

Jasne, ze sam nie gra i nie zagra, ale w ręku dobrego kierownika budowy, to z pewnością mocne narzędzie. 

Wilson Audio WITT -108kg-
€ 1.250,00

Ukryta Zawartość

Okazja roku, to ten sam gosc co highendaudio.

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, wit-told napisał:

Chyba lampiszon.... matko, jakie to wielkie, ciekawe jak gra...

@piano ładnie to opisał 

Od siebie dodam , ze gra …..tak jak wyglada 

Ilu ludzi tyle opinii

2 godziny temu, morawka napisał:

Od siebie dodam , ze gra …..tak jak wyglada 

to prawda, mnie też się podoba, choć wzornictwo nie bez znaczenia, zazwyczaj pomijam, bo to jednemu blondyna, a drugiemu ruda. są też i takie dla których ważniejszy cukierek niż papierek. Dlatego raczej skupiam się na walorach sonicznych. 

3 godziny temu, Marek.S napisał:

Wilson Audio WITT -108kg-
€ 1.250,00

Ukryta Zawartość

Okazja roku, to ten sam gosc co highendaudio.

to zadna okazje .a sciema roku.

Ukryta Zawartość

To jest zadna sciema bo znam. czlowieka osobiscie, Highendaudio.nl (Toni) a B-stock (te Wilsony nie maja pianki na frontach, tak jak w opisie) wrzuca jako Hifideal na Marktplaats.

Edytowane przez Marek.S

Ukryta Zawartość

Tyle to one chyba nowe po negocjacjach stały. 😐

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez JaZzGot87

.

Nawet mniej bo cena premierowa była 9600zł :-) aukcja powisi z pół roku i gość się podda, tymczasem wyższe Tempo za połowę ceny 7kzł na olx 

Widziałem tego Rotele za 2k z haczykiem,wiem,wiem inflacja i takie tam ... ale Aż TYLE?             

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te Rotel jest z 1991r wtedy cena 2000zł ile dziś może być warty 800zł ?? za to co on tak chce to sobie można kupić niezłego klasyka typu Denon pma 790 czy Accu E206 które faktycznie były drogie wtedy i mają jakąś  klasę

37 minut temu, szeekin napisał:

Widziałem tego Rotele za 2k z haczykiem,wiem,wiem inflacja i takie tam ... ale Aż TYLE?             

Ukryta Zawartość

Inflacja i takie tam ,niezła wymówka , ostatnio śledziłem końcówkę  QUAD Platinum , nowa ok 8500 zł podobno nieżle grająca tylko niestety nie da się podciągnąć pod rarytas wintydż itd za młoda, sprzedała się za 4500 , prawie chciałem kupić 🙂 , więc te ceny ''rarytasów '' są ...... sobie dopiszcie 

zresztą ktoś wklejał Primare , za 3400 ? , nowe coś 7000 też za młode i nijak nie pasuje do wywalenia ceny z ....... 🙂 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jarekb

Marka Quad jest pomijana model 77 wisiał za nieco ponad 1000zł nowy kosztował z 5 razy tyle gra lepiej od wielu przeszacowanych złomów jak ten Rotel np.

Co do Rotela to sam posiadam model trochę niższy Ra 960BX ,kupiony jakieś 6 lat temu,dałem wtedy 350zł. Miałem go kilka lat temu sprzedać,ale zostawiłem i teraz umila mi czas w garażu.Może to była dobra inwestycja,nie wiadomo po ile będą ,,chodzić" za dwa lata 😀

• Pokaż nowe odpowiedzi