Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

Wielu na Bocznicy płacze nad losem Afganistanu, w tym tamtejszych kobiet. Los kobiet w Hondurasie, Gwatemali i Salwadorze czyli pod nosem światowego hegemona jest taki sam, a mimo to nie słyszałem, aby administracja Bidena wydała jakieś oświadczenie w tej sprawie lub podjęła inne zdecydowane kroki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Poparcie dla administracji bidona spada z dnia na dzień i już nawet w miarę myślący demokraci mają tego dość - podejrzewam, że może z 30% go popiera, chociaż główny ściek podaje, że 40%. W kraju wrze! Ale nie wiem, czy to cokolwiek da i pomoże? Wszyscy musieliby wziąć do ręki toporki i ruszyć na tę czerwoną zarazę - wtedy być może powstrzymaliby rozrastanie się tego wrzoda. Wątpię, żeby tak się stało - za dużo pussy wśród społeczeństwa. Zobaczymy, czas pokaże. W każdym razie, dzieje się żle - upadek USA, to zachwiany balans na świecie i rządy komuchów na każdej płaszczyżnie - a wiemy co to są komuchy i ich rządy, szczególnie pod okiem ChRl. Praworządność - leworządność, prawa ręka - lewa ręka, prawa półkula - lewa półkula, skręt w prawo - skręt w lewo... cokolwiek lewego, oprócz Lewandowskiego, to jakby nie spojrzeć - żle i pod górkę. Na razie! Być może wychodują nowego, beznamiętnego i posłusznego człowieka. Pamiętam film z Meryl Streep - 'The Giver'. Może o to chodzi? Who Knows?

Parker's Mood

W dniu 22.08.2021 o 23:03, soundchaser napisał:

A wiesz dlaczego Bidet został prezydentem USA?

Teoria spiskowa... 😉

Dobrej nocy.

Bo oszukali przy liczeniu głosów? No oszukali.

37 minut temu, Chicago napisał:

Poparcie dla administracji bidona spada z dnia na dzień i już nawet w miarę myślący demokraci mają tego dość - podejrzewam, że może z 30% go popiera, chociaż główny ściek podaje, że 40%. W kraju wrze! Ale nie wiem, czy to cokolwiek da i pomoże? Wszyscy musieliby wziąć do ręki toporki i ruszyć na tę czerwoną zarazę - wtedy być może powstrzymaliby rozrastanie się tego wrzoda. Wątpię, żeby tak się stało - za dużo pussy wśród społeczeństwa. Zobaczymy, czas pokaże. W każdym razie, dzieje się żle - upadek USA, to zachwiany balans na świecie i rządy komuchów na każdej płaszczyżnie - a wiemy co to są komuchy i ich rządy, szczególnie pod okiem ChRl. Praworządność - leworządność, prawa ręka - lewa ręka, prawa półkula - lewa półkula, skręt w prawo - skręt w lewo... cokolwiek lewego, oprócz Lewandowskiego, to jakby nie spojrzeć - żle i pod górkę. Na razie! Być może wychodują nowego, beznamiętnego i posłusznego człowieka.

zgadzam się w 100% ale... widziały gały co brały, po wyborczej szopce było wszystko wiadomo i wtedy było trzeba nie odpuszczać, teraz to se można...

Edytowane przez fetek
3 minuty temu, fetek napisał:

widziały gały co brały

Pierdolenie kotka przy pomocy młotka! Co z tego, że widziały? Sfołeczeństwo i tak nie nie rozumi. 

Parker's Mood

20 minut temu, atmeg napisał:

Oszukali, bo prezydent musiał się zmienić.
To jest polityka - najbardziej skorumpowana dziedzina naszej rzeczywistości. 

Polityka to największe szambo, w którym od lat babrają się żądni władzy, którzy nie tylko są stworzeni do notorycznego kłamania (polityka - sztuka kłamania, by osiągnąć poparcie społeczeństwa), ale też do czerpania niezasłużonych korzyści materialnych - oprócz niezasłużenie wysokich wynagrodzeń, które sami sobie ustanawiają - kradzież publicznych pieniędzy przy każdej możliwej okazji.
Najlepsze jest to, że za te czyny są bezkarni. Podobnie jak za krzywdzące ludzi decyzje, które wdrażają w życie.

Wojcysiu kochany - albo musisz się ponownie zaszprycować, albo uderzyć młotkiem w głowę, tak porządnie, żeby prawa półkula zaczęła wreszcie robić.

Bidon, to idiota, a właściwie chory człowiek, który nie wie co mówi i co robi. Im szybciej go odsuną od obowiązków, tym lepiej.

Parker's Mood

14 minut temu, Chicago napisał:

Im szybciej go odsuną od obowiązków, tym lepiej.

Nie przypuszczałem, że z takim utęsknieniem oczekujesz nadejścia Kamali

Myślałem, że ona jest chociaż trochę na poziomie i posiada jako taką inteligencję - niestety nie. Głupia jak but! Dokładnie to samo co bidon, tylko w miarę zdrowa, chociaż nigdy do końca nie wiadomo. To nie robi żadnej różnicy czy bidon, czy ona. Żadnej.

Parker's Mood

2 godziny temu, Zyzol napisał:

nie słyszałem, aby administracja Bidena wydała jakieś oświadczenie w tej sprawie lub podjęła inne zdecydowane kroki.

Słuchaj uchem a nie brzuchem.  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Chicago napisał:

To nie robi żadnej różnicy czy bidon, czy ona. Żadnej.

Nie sądziłem, że aż tak długo i boleśnie będziesz przeżywał klęskę trampka. Nie zadręczaj się, w końcu i tak będziesz musiał przywyknąć...

Edytowane przez Adalbert95
1 godzinę temu, atmeg napisał:

To tak, jak u nas .

Nie musisz się aż tak przejmować i myśleć o mnie, chociaż nie powiem, trochę mnie to kręci. Ja nie przeżywam ani Trumpa, ani kogokolwiek innego - to nie ma większego znaczenia kto rządzi - ważnym jest, żeby rządzili tym krajem Amerykanie, a nie kupa przypadkowa na usługach Chin i partii komunistycznej. Ale i tak na to wpływu nie mam, ani Ty, więc po prostu obserwuję i komentuję nastroje. Generalnie, ludzie są debilami, więc może to i dobrze, że dostaną porządnego kopa w doopę...???

-> Adalbert95

Parker's Mood

Godzinę temu, Chicago napisał:

więc może to i dobrze, że dostaną porządnego kopa w doopę

Byłeś przekonany jak to trampek wygra w cuglach, więc kwalifikacje na wyrocznię masz minimum marne...

Trochę śledziłem dyskusję która toczyła się w Stanach po katastrofalnym wizerunkowo wycofaniu się z Afganistanu. Było sporo przerzucania odpowiedzialności i wzajemnych pretensji. Były też analizy jak przyjmą to sojusznicy i jak to wpłynie na wizerunek USA w ich oczach i na wzajemne zaufanie. Nie chcę w tej chwili więcej o tym pisać, ale paradoksalnie sojusznicy Stanów w dłuższej perspektywie mogą na tym zyskać, o ile będą umieli wykorzystać ten moment. Oczywiście na PiSowskiej dyplomacji można postawić krzyżyk bo w tej chwili praktycznie jej nie ma a wszystko jest podporządkowane utrzymaniu się przy władzy.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

No nie, nie byłem przekonany, a nawet wiedziałem wcześniej niż wszyscy tutaj obecni, że bidon wygra, ale prawdą jest, że chciałem wygranej Trumpa, jak każdy normalny człowiek. Ale dla twojej wiadomości i innych lewych półkul - stoję ponad tym całym zamieszaniem i nie muszę udawać, że pachnie fiołkami, płynąc w rzecze goowna i nurkując w niej do samego dna. O nie - nie o to mnie chodzi w życiu. W zasadzie najbardziej interesują mnie kobiety i jazz. Po prostu jestem obserwatorem ludzkich nastrojów w USA, a że znam środowisko, to tym bardziej mam możliwość w miarę realnej oceny sytuacji. Oczywiście zawsze mogę się mylić, bo obecny świat jest nieprzewidywalny, bo co jak co, ale nigdy nie przypuszczałbym, że bidon i przyjaciele nasrają na swój kraj - tego chyba nikt nie przewidział, i fakt, tu muszę przybić piątkę co niektórym - amerykańskie lewactwo jest gorsze niż ruskie. I to wszystko nie wiadomo po kiego kija, bo przecież i tak za chwilę lewaki zaczną się gwałcić nawzajem i podgryzać sobie szyjki, jak to lewactwo ma w standardzie. Ludziki są śmieszne, i mnie to bawi szczerze mówiąc.

Parker's Mood

No tak - 'Friday Night in SF' - jazz po chooju. Tak samo jak Antonio Forcione. Zresztą Metheny i Haden, to też żaden jazz, ale jakkolwiek myślisz przyjacielu, a nie myślisz żle, to i tak Cię lubię, ale nie pier**l głupot na temat jazzu, please - słuchaj, myśl, i pytaj jakby co 😁

Parker's Mood

No i git. W realu pewnie polubilibyśmy się też - i Ty i Ja kochamy szczerość, a to cenię najbardziej - w każdym kontekście.

Parker's Mood

9 godzin temu, Chicago napisał:

Wojcysiu kochany - albo musisz się ponownie zaszprycować, albo uderzyć młotkiem w głowę, tak porządnie, żeby prawa półkula zaczęła wreszcie robić.

Bidon, to idiota, a właściwie chory człowiek, który nie wie co mówi i co robi. Im szybciej go odsuną od obowiązków, tym lepiej.

Ja to samo mogę powiedzieć o Trumpie co nie zmienia faktu,że nie odpowiedziałeś na pytanie .

Jesteś prawo czy leworęczny ?

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

paradoksalnie sojusznicy Stanów w dłuższej perspektywie mogą na tym zyskać

I znowu głęboka myśl Kolegi Jaro.

Też uważam że w dłuższej perspektywie nord stream 2 jest dla nas błogosławieństwem za który w przyszłości będziemy całować ręce Niemcom i Rosjanom.

A ha, ze wzgl. na problemy niektórych ze zrozumieniem słowa pisanego to oczywiście był żart.

Strach napisać coś nieoczywistego bo zaraz napatoczy się jakiś niekumaty i zacznie to oceniać z perspektywy TVP Info, czyli przedszkola dla dzieci opóźnionych.

Znajdź sobie misiek inne zajęcie, np. umyj wiaderko i łopatkę, jutro też trzeba się pobawić.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, Jaro_747 napisał:

TVP Info, czyli przedszkola dla dzieci opóźnionych.

Znajdź sobie misiek inne zajęcie, np. umyj wiaderko i łopatkę, jutro też trzeba się pobawić.

Myślisz że odpowiem ci w tym samym tonie , aby detexy, bezlitosne, bobcaty, papagenusy doniosły na mnie do Moderacji.Chyba jesteś niepoważny.

Nawet w tym wątku większość moich wypowiedzi nie zawierających ataków personalnych zniknęła , sam to widziałeś bo to była rozmowa z tobą.

Ciekawe dlaczego?

Edytowane przez misiek54321
8 godzin temu, skynyrd napisał:

Nie znam się na prawdziwym Jazzie.

Coś takiego nie istnieje,co to znaczy prawdziwy Jazz?

Czystość gatunku?

Segregacja ?

Jakie zastosować kryteria ?

Pomyśleć,że kiedyś nikt nie zawracał sobie dupy takim podejściem do tego gatunku muzyki

Minął jednak czas i przyszła pora na Szuflandię i na klasyfikatorów

Wielka Dupa !!!!

A gdzie przyjemność słuchania ?

Gość

(Konto usunięte)

Anglicy cieszą się z sukcesów braci amerykańskich. 🙂

Dekadencja i pycha w końcu doprowadziły do upadku Imperium Amerykańskiego

Stany Zjednoczone są w odwrocie na wszystkich frontach, a ich niekompetentni politycy nie są w stanie odwrócić upadku

https://www.telegraph.co.uk/news/2021/08/18/witnessing-collapse-american-empire/

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.