Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jestem , a teraz głaskaj

IMG_20220930_003119176.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bolo_senor
W dniu 28.09.2022 o 00:41, bolo_senor napisał:

kierownica z nie tej strony

Racja! 🙂 Ale jak braliśmy to innych nie było. 🙂

Taki strój na Halloween...

Fdg5ae5WIAAaNWg?format=png&name=900x900

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tylko pies pozostał... 😞

Fd4ZA1NX0AI0DrF?format=jpg&name=small

Fd4ZA1SXgAIHLJM?format=jpg&name=medium

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To ten pies z Dnipro co szukał zabitych właścicieli na ruinach. kac*py zabili dwójkę dzieci z tego zdjęcia, matkę i babcię.

Fd-7Rt5WQAE-jd5?format=jpg&name=900x900

Nachalny świstak (nie wiem, gdzie ma sreberka):

Taki zwierzak zamieszkał u mnie w okolicy drzwi zewnętrznych. Nie mam serca, by go wyeksmitować- zwłaszcza, że wychodzi na powietrze dopiero po zmroku. 😄

Ukryta Zawartość

Rozstaw odnóży ok 5cm. 😳

Ukryta Zawartość

W dniu 24.06.2022 o 09:17, jamelo napisał:

Jak do tego zdarzenia doszło?

Labrador wygląd jak miś-maskotka, często trafia w ręce ludzi, którzy nie powinni go mieć.

-----

W dniu 24.06.2022 o 23:52, bolo_senor napisał:

osikany rewir dla psa jest bardzo ważny , tak jak dla ciebie mieszkanie , bo osikujący rości prawo do wszystkich samic na tym terenie.

Po jednym trawniku może chodzić dziennie do 50 psów , to i konflikty są nieuniknione . 

Bzdura! Pies nie zrobi więcej niż pan mu pozwoli - pan piz*a to pies robi co chce.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Bzdura! Pies nie zrobi więcej niż pan mu pozwoli - pan piz*a to pies robi co chce.

sam jesteś bzdura i piz*a , poczytaj jak to jest u wilków i ogólnie u psowatych- zamiast filozofować.

W dniu 3.10.2022 o 10:19, il Dottore napisał:

Nachalny świstak

😍 świetny

Edytowane przez bolo_senor

Most Krymski roztentegowany! 🙂 To będzie piękny dzień! 🙂

FeKAKuaWQAUUnQV?format=jpg&name=900x900

W dniu 5.10.2022 o 19:18, porlick napisał:

Taki zwierzak zamieszkał u mnie w okolicy drzwi zewnętrznych. Nie mam serca, by go wyeksmitować- zwłaszcza, że wychodzi na powietrze dopiero po zmroku. 😄

Ukryta Zawartość

Rozstaw odnóży ok 5cm. 😳

u mnie taki goni 🙂 

310248212_470181381706751_5137291538843093199_n.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

FeO15uFXEAAFwQ8?format=png&name=900x900

A'propos ostatniego obrazka. Poprzednio miałem psa przywiezionego ze wsi jako "podrostek". Gospodarz "ganiał go z siekierą", bo podjadał jajka. Nie wchodził do domu, wybrał wolność. Chodził po całym terenie (ogrodzenie), mieszkał w szopie na narzędzia, gdzie była drewniana, ciepła buda z często wymieniana słomą. Dożył 19 lat- widocznie było mu dobrze, więc nie spieszyło mu się do krainy wiecznych łowów. Na kanapie nie czułby się dobrze.

Mnie⁴  to żal wielkich psów więzionych w małych mieszkankach

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W dniu 10.10.2022 o 04:13, Less napisał:

Mnie⁴  to żal wielkich psów więzionych w małych mieszkankach

wielkiego psa to nie mam , ale mam średniego , ale ze 100% pewnością powiem ci , że dla piesa ważniejsze jest by był z nim jak najdłużej i najbliżej obok jego ludzki przyjaciel , niż wielka chata.

mój pies najczęściej wykorzystuje 1m kwadratowy obok mnie , a najchętniej nie wykorzystywałby wcale , bo notorycznie pakuje się na kolana 😄

w polsce starsi ludzie karmią gołębie , a w stanach ? 😄

W dniu 9.10.2022 o 20:49, porlick napisał:

A'propos ostatniego obrazka. Poprzednio miałem psa przywiezionego ze wsi jako "podrostek". Gospodarz "ganiał go z siekierą", bo podjadał jajka. Nie wchodził do domu, wybrał wolność. Chodził po całym terenie (ogrodzenie), mieszkał w szopie na narzędzia, gdzie była drewniana, ciepła buda z często wymieniana słomą. Dożył 19 lat- widocznie było mu dobrze, więc nie spieszyło mu się do krainy wiecznych łowów. Na kanapie nie czułby się dobrze.

Ja swojego uratowałem od utopienia , ale jego rodzice to były dzikie psy , niby miały właściciela - ale on był wiecznie pijany i chyba zapomniał , że je ma. Nie siedziały na potworku tylko żyły w lesie , albo kryły się na złomowisku za firmą , były okropnie wychudzone. By zbliżyć się do nich to z 15kg parówek chyba poszło 😄

Za to miałem frajdę , bo jak nabrały zaufania (choć nigdy nie dały się pogłaskać) to szczeniakami mogłem się bawić - no i rozdać prawie wszystkie po ludziach jak już się z ludźmi oswoiły. 

Mój był najbardziej dziki , choć tyle razy miętosiłem te puchate kulki to jego nie widziałem. Jak trafił do mnie był cały pogryziony , nie mocno - ale chyba był najsłabszy w miocie i odganiany od cycka przez inne szczeniaki (naliczyłem ich aż 16 😲) . Może fakt , że ulżyłem jego psiej mamie w karmieniu tej zgrai sprawił , że wykarmiła ostatniego.

Ale jak zabrałem go do domu , to jak już zapoznał się z michą 😄 to nawet nie zwiedzał tylko położył się na  stopach i chodził jak cień . Tyle pozostało z dzikości całe 5min. Cały czas lubi kłaść pysk na stopach.

Wyjeżdżam z nim też na wioskę i choć ma cały hektar podwórka to i tak większość czasu spędza na werandzie pod drzwiami.

Pixel też "ma historię"- menda nie dopilnował młodej, nawet nie rocznej suczki i gdy zaszła w ciążę, wywiózł w cholerę i porzucił. Błąkała się i oszczeniła w tartaku pod deskami. Chłopaki ja dokarmiali, a gdy zauważyli, że ma szczeniaki, powiadomili organizację z Gdańska i ci przysłali po nie ludzi. Matka była na tyle ufna i inteligentna, że pomagała zebrać wszystkie "kluski" do transportera. Gdy zostały odchowane i przygotowane do adopcji, wystawiono je na olx, Pix wpadł mi w oko i przeszliśmy procedurę. Pomyślałem, że pojadę do dzieciaków do Gdańska i wrócę z pieskiem, a laska mi na koniec pisze, że zaprasza do Bartoszyc po odbiór, bo tam mają dom tymczasowy. 😳 No cóż, pojechałem i nie żałuję, bo skubaniec jest najlepszym stworem, jaki mógł się nam przytrafić. Acha, i email się, że poza nim wszystkie szczeniaki i ich matka znalazły domy. 👍

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, sly30 napisał:

Ukryta Zawartość

Jedna z najprawdziwszych prawd o naszych kotełach 🙂

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.