Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.01.2024 o 04:21, porlick napisał:

Stadko liczyło 6-7 sztuk.

fajne. 

Kiedyś cztery małe liski widziałem jak rozjechanego zająca na ulicy jadły. Wrzuciłem im tego zająca do rowu bo wyścigowców nie brakuje.

W dniu 5.01.2024 o 10:19, Szkice napisał:

Dzisiaj idę z psem do weterynarza, odkładaliśmy to jak najdłużej. Dwa wyjścia albo uśpić pieska albo próbować kolejnej operacji z ucięciem łapy...

Będziemy walczyć, potem badania i walka z rakiem

Miałem tak z moją Carmen - wilczycą, czarną jak smoła. Stąd imię.

Brat z Kolegą odebrali ją chamowi, byłemu gliniarzowi, który - mówiąc zwyczajnie - ześwirował.

Bił pieska, katował, nawet złamał jej łapę.

Przyszli z bejsbolem i - albo oddajesz piesa, albo masz w łeb. Oddał, choć po dobroci wcześniej - nie chciał.

Carmen była z nami (w domu, w rodzinie) prawie dziesięć lat. Kochany, spokojny, cudnie ułożony - kiedyś służący w Policji - piesek. 

Nie było mowy o kolczatce, smyczy... "Psinek! Noga!" - szła bezbłędnie.

Miała tak (skąd???), że gdy ktoś krzyczał (na przykład jakiś typ na dziecko) - cała się spinała, przysiadała i - wszystkie sto tysięcy zębów pokazywała. A miała je imponujące !😀.

Ale....

Zaczęła chorować. Rak. 

Przestała poznawać najbliższych. Kąsała, nie dała się dotknąć, pogłaskać, przytulić...

.....

Ja nie mogłem z rozpaczy; brat ją owinął w jej ulubiony kocyk i zawiózł do szpitala.

Gdy wrócił z pustym kocem w kratkę - trzy dni płakałem, choć już miałem trzydziestkę na karku...

Smutne, gdy nasi kochani Przyjaciele odchodzą...

Pozdrawiam. Jacek.

Smutno się zrobiło, więc na pocieszenie opowiem, jak to Pixel stał się psichoterapeutą. Córka sąsiada w wieku 4 lat była pogryziona i strasznie się bała od tej pory psów. Przechodząc obok ich domu, często gadałem z sąsiadem, on i Pix bardzo się polubili, więc siłą rzeczy i mała miała kontakt z pieskiem. Od nieśmiałego obserwowania zabawy ojca z psem, dioszla najpierw do pogłaskania, a dziś szaleją razem po ogrodzie i jest oburzona, jak musimy iść dalej. 😁

Ale do innych psów na razie nie jest tak "wylewna". Niemniej, pierwsze kroki zostały poczynione. 👍

Mam małe doświadczenie z weterynarzami. Bary był ze trzy razy u weterynarza przez 10 lat. 

Jutro wyciągane szwów i będzie mógł chodzić bez kołnierza. 

Mój pies też warczy na domowników ale gdy np leży na moim łóżku a wchoddzi np mama czy tata. 

Na mnie też ale gdy śpimy i kładę mu rękę na brzuch. 

Ten pies ugryzł 3 raz człowieka i w dwóch przypadkach byłem to ja - umiem w bechawioryste

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
12 godzin temu, porlick napisał:

Przed chwilą wyszedłem na spacer z psem i spotkaliśmy...

Ukryta Zawartość

Trochę się za wcześnie wybudził albo mamy wiosnę już w lutym.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Zbig napisał:

Trochę się za wcześnie wybudził albo mamy wiosnę już w lutym.

Ano. To dziś:

Ukryta Zawartość

A po ogrodach koty się lutują...

Znaczy, tego... marcują.

Ukryta Zawartość

45 minut temu, J4Z napisał:

Ajajaj, kupy wszędzie 😂

Oj, żebyś widział minę gostka, którego pies nawalił kloca, a przechodząc ze swoim, zaproponowałem mu woreczek...

😳💀💀💀

11 godzin temu, xajas napisał:

Młody nowy audiofil w rodzinie

W tle na zdjęciu widzę symptom posiadania szczeniaka: zwinięty dywan.

Tak! wierzę, że Masz nowego audiofila. Mój Cane Corso wył do muzyki organowej, potem przywykł.

A jeszcze później spał w budzie na dworze...w domu nie mógł być, bo merdając - ogonem zmiatał filiżanki z kawą stojące na niskiej ławie.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

23 godziny temu, Wuelem napisał:

Czytał już ktoś książkę Hołowni "BOSKIE ZWIERZĘTA"?

Nie ale chłop jest takim hipokrytom że ciężko będzie

On twierdzi, że Jezus umarł na krzyżu po to, żeby nie zabijać już zwierząt na ofiarę czy coś w ten deseń.

Ma się za katolika a zgodził się na rozdział polityki od państwa o usunięcia krzyża z sejmu a sam zapalał hanukowe świeczki 

Ma się za katolika a zgodził się na rozdział polityki od państwa o usunięcia krzyża z sejmu

No i co? Czy to zle?

Czy przez to nie jest „katolikiem“ albo jest „zlym katolikiem“?

Co za bzdurne komentarze
3 godziny temu, xajas napisał:

No i co? Czy to zle?

Czy przez to nie jest „katolikiem“ albo jest „zlym katolikiem“?

Co za bzdurne komentarze

Ukryta Zawartość

Chodzi o to że chciał usunąć symbol Chrześcijaństwa a z drugiej strony lądują świeczki hanukowe kompletnie nie związane z religią w Polsce.

Hipokryzja roku. Jedynie Braun miał jaja to ugasić 

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Szkice napisał:

Ma się za katolika a zgodził się na rozdział polityki od państwa o usunięcia krzyża z sejmu a sam zapalał hanukowe świeczki

Oczywiście. Rozdział kościoła od państwa to naturalny stan rzeczy. Wiara ma być oddzielona od polityki i administracji państwowej, bo NIGDY dla nich obu to nie wyszło na dobre.

Poza tym, czy wchodząc, np jako turysta- do synagogi nie zakładasz ichnjej beretki? (Zapomniałem nazwy), albo w cerkwii- również wypada zapalić tę ich cienką świeczkę, czy w meczecie- zdjąć buty.

A moim zdaniem, w sejmie nie powinno być ŻADNYCH symboli religijnych, bo to nie świątynia, tylko budynek administracji państwowej.

Ale TO przecież nie ma nic wspólnego ze zwierzętami.

21 minut temu, porlick napisał:

Oczywiście. Rozdział kościoła od państwa to naturalny stan rzeczy. Wiara ma być oddzielona od polityki i administracji państwowej, bo NIGDY dla nich obu to nie wyszło na dobre.

Poza tym, czy wchodząc, np jako turysta- do synagogi nie zakładasz ichnjej beretki? (Zapomniałem nazwy), albo w cerkwii- również wypada zapalić tę ich cienką świeczkę, czy w meczecie- zdjąć buty.

A moim zdaniem, w sejmie nie powinno być ŻADNYCH symboli religijnych, bo to nie świątynia, tylko budynek administracji państwowej.

Ale TO przecież nie ma nic wspólnego ze zwierzętami.

To po ch*j symbole izraela sekty hanukowej? Gdzie konsekwencja?

Jak to nie ma nic wspólnego? Przecież sejm ti większe bydło niż zwierzęta i należało by 90% oddać do rzeźni 

"I sorry mama" 

Barry leży i trzeba go ściągać z łożka , sam wyskoczy ale jak ostatnio przywalił pyskiem w podłogę to się już boi się schodzić bez jednej  łapy. Biedny nie ma sił n aspacery

W dniu 15.02.2024 o 20:54, porlick napisał:

Przed chwilą wyszedłem na spacer z psem i spotkaliśmy...

Ukryta Zawartość

Chyba już kiedyś pisałem ojerzach😀.

.....

Wracam kiedyś nocą  - pacze! - coś łazi po ulicy... Wraz z rodziną.

Biedne to, zagubione, wystraszone...

.....

Włączyłem w aucie "awaryjne", pozbierałem biedaki- półnagi, bo koszulkę zdjąłem (kłują, cholery) i delikatnie zaniosłem za płot.

Corbuisierowi...🦔😄

7699474-willa-savoy-w-poissy-wybudowana-w-latach-1929-1931.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Jeże.

Jakiej firmy karmę kupujecie psom? Czytałem że Pedigree i Royal Canin to lipa. W zoologiku kupiłem Brit. 

.

27 minut temu, J4Z napisał:

Jakiej firmy karmę kupujecie psom? Czytałem że Pedigree i Royal Canin to lipa. W zoologiku kupiłem Brit. 

każda karma reklamowana w tv to gówno. 

Ja kuopuje u weerynarza - raz kupiłem przez allegro taką i super smakowała. A wcześniej w zoologicznym ponad 100 zł 15 kg nie pamiętam nazwy 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.