Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytań 

Czy można Node bezpośrednio podłączyć do końcówki mocy ? (Matrix mini i Amp)

Jaka jest jakość wbudowanego DAC ?

Jak sterować głośnością ? ( aplikacja , pilot ?)

Jakie głośniki pokażą jego potencjał ? 

Rozważam budowę małego , dobrego systemu do nowego M3/4 

24 minuty temu, max720 napisał:

Mam kilka pytań 

Czy można Node bezpośrednio podłączyć do końcówki mocy ? (Matrix mini i Amp)

Jaka jest jakość wbudowanego DAC ?

Jak sterować głośnością ? ( aplikacja , pilot ?)

Jakie głośniki pokażą jego potencjał ? 

Rozważam budowę małego , dobrego systemu do nowego M3/4 

To jest bardzo słaby sprzęt. Lepszy już będzie EVERSOLO DMP-A6.

A jak chcesz tanio a bardzo dobrze to polecam Sabaj A30A + iFi Zen Stream. Zakładając, że będziesz korzystał z Tidal. A jak chcesz trochę gorzej to Wiim Mini PRO +

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

23 godziny temu, payong napisał:

1) czy można streamować z Youtube (ale nie z music)? Uszczegółowiając: rozpoczynam w aplikacji na smartfonie streaming i mogę smartfon wyłączyć a streamer będzie grał dalej.

2) radio internetowe: czy dowolne (np. wpisując adres) czy tylko ograniczone do jakiejś listy?

to tak nie działa. już pomijam kwestię marnej jakości z obu źródeł.

AD.1 YT w ten sposób można odtwarzać po AirPlay lub po bluetooth, inaczej się nie da

AD.2 na każdym streamerze jest dostawca radia internetowego, w przypadku BS jest to Tune In.

22 godziny temu, max720 napisał:

Czy można Node bezpośrednio podłączyć do końcówki mocy ?

Można, jednak funkcja pre w Node to dodatek tylko, lepiej kupić integrę a Node użyć jako odtwarzacz tylko

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Podłączyłem kiedyś atoll in200 do node jako końcówkę, bardzo marny efekt. Żeby Node przyzwoicie zgrał trzeba trochę kasy w niego włożyć. Nowy interfejs zasilania, zasilanie liniowe i zewnętrzny dac. Choć wbudowany dac odżywa po dodaniu zasilania, moim zdaniem warto poszukać innego.  

.

12 minut temu, J4Z napisał:

Podłączyłem kiedyś atoll in200 do node jako końcówkę, bardzo marny efekt.

a po co skoro in200 to integra, przecież Node to streamer (ma funkcję grania jako pre z uwagi na regulację głośności, jednak to jest dodatek) za 2,5 tys, serio więcej jeszcze od niego wymagacie niż wskazuje cena?

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Nie po co, tylko dlaczego/w jakim celu... Celem było doświadczenie. Trochę kultury młody człowieku...

Ojej potocznie napisałem, luźna rozmowa. Wybacz, ale skąd założyłeś, że znasz mój wiek to nie mam pojęcia 😉

www.tophifi.pl

"Doświadczenie"... Powiedzmy, że rozumiem bo sam je czasem robię. Jednakże w życiu by mi nie przyszło do głowy podłączać Node do IN200 w roli końcówki. Jeszcze potem wypisywać pierdoły, że to nie zagrało....
Node to świetny streamer z dobrą apką. To wszystko. A i może jeszcze jedno. Gra też w roli end point z aplikacją Roon co czyni go w tej cenie bardzo wysoko biorąc pod uwagę cenę. Spięcie go z dobrym DAC zewnętrznym podnosi jeszcze jego rangę. Wszelkie inne oczekiwania wobec tego urządzenia w tych pieniądzach są po prostu śmieszne.

18 minut temu, piorasz napisał:

"Doświadczenie"... Powiedzmy, że rozumiem bo sam je czasem robię. Jednakże w życiu by mi nie przyszło do głowy podłączać Node do IN200 w roli końcówki. Jeszcze potem wypisywać pierdoły, że to nie zagrało....
Node to świetny streamer z dobrą apką. To wszystko. A i może jeszcze jedno. Gra też w roli end point z aplikacją Roon co czyni go w tej cenie bardzo wysoko biorąc pod uwagę cenę. Spięcie go z dobrym DAC zewnętrznym podnosi jeszcze jego rangę. Wszelkie inne oczekiwania wobec tego urządzenia w tych pieniądzach są po prostu śmieszne.

o to, to, to 😉

www.tophifi.pl

Niczego nie oczekiwałem. Podłączyłem bo miałem taką możliwość i napisałem jak to zagrało. Sam go używam, a zasilanie liniowe i zewnętrzny dac podnoszą jakość brzmienia. Czytajcie ze zrozumieniem. Pierdoły... 🤦

Edytowane przez J4Z

.

Podłączyłem bo miałem taką możliwość i napisałem jak to zagrało.

W tym sęk - to nie mogło zagrać dobrze u już na pewno nie lepiej niz integra in200 z oczywistych powodów.
1 minutę temu, piorasz napisał:

W tym sęk

Jaki sęk? Jesteś chory? Topa jako tako rozumiem, ale Tobie o co chodzi człowieku? Użytkownik zapytał czy może podłączyć. Napisałem że efekt marny. Ludzie kochani...

Z resztą bez odbioru, szkoda telefonu

.

Jaki sęk? Jesteś chory? Topa jako tako rozumiem, ale Tobie o co chodzi człowieku? Użytkownik zapytał czy może podłączyć. Napisałem że efekt marny. Ludzie kochani...
Z resztą bez odbioru, szkoda telefonu
A co dla ciebie jest nie jasne? In200 to dobra Integra w swojej klasie. Ma wbudowany przedwzmacniacz i całość gra poprawnie. Node nie jest przedwzmacniaczem tylko w razie potrzeby go udaje. Ponjał?
  • 2 tygodnie później...
W dniu 21.10.2023 o 07:33, negatyw napisał:

Dopytam, by postawić w tej kwestii "kropkę nad i"...

1) Czy to 5,2V dotyczy wyjścia RCA, czy też COAX?
2) Jaki masz wzmacniacz i do jakiego wejścia podpinasz BS3?

Napięcie wyjścia analogowego. Coaxial to tansmisja cyfrowa z stałym poziomem napięcia.

Generalnie NODE gra inaczej od pozostałych zabawek na rynku z prostego powodu, przetwornik to PCM5122 od TI. Pozostałe graty w większości to albo AKM albo ESS.

Edytowane przez glejdis

Ale spięty z zewnętrznym dac po usb jest transportem, gra dac.

Node podaje sygnał. I w takim charakterze chcę go wypróbować. Jako transport z wygodnym dostępem do obu serwisów jakich używam

Czy poda coś więcej z Tidal niż 48/192? czy Tidal coś więcej jeszcze oferuje?

Pomijam sensowność wyższych wartości. I sens droższej subskrypcji Tidal vs standard.

2 minuty temu, miętowy napisał:

Ale spięty z zewnętrznym dac po usb jest transportem, gra dac.

Node podaje sygnał. I w takim charakterze chcę go wypróbować. Jako transport z wygodnym dostępem do obu serwisów jakich używam

Czy poda coś więcej z Tidal niż 48/192? czy Tidal coś więcej jeszcze oferuje?

Pomijam sensowność wyższych wartości. I sens droższej subskrypcji Tidal vs standard.

sens to jest ogarnąć sobie Qobuz 😉 Serio 

www.tophifi.pl

Napięcie wyjścia analogowego. Coaxial to tansmisja cyfrowa z stałym poziomem napięcia.

Generalnie NODE gra inaczej od pozostałych zabawek na rynku z prostego powodu, przetwornik to PCM5122 od TI. Pozostałe graty w większości to albo AKM albo ESS.

Jasna sprawa.

Ostatnia rzecz jaką bym zrobił, to korzystanie z DAC na pokładzie BS3. Tylko DAC zewnętrzny ma sens, choćby ten na pokładzie integry (u mnie Rotel A14).

Nie znam DAC w BSN3 ale znam bardzo dobrze DAC w BSN2 i z zasilaniem liniowym to moim zdaniem jest bardzo dobry DAC w tej cenie wręcz świetny ale podkreślam z liniowym zasilaniem .
Porównania z innymi 3 DAC opisałem w klubie BSN żeby nie być gołosłownym.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kupiłem znienacka:) BSN3 z zasilaczem liniowym. Lubię wyłączać sprzęt a ten chyba tego nie przewiduje. Czy macie cały czas włączony zasilacz PD Creative i BSN?

Node po jakimś czasie (10-15min) przechodzi w uśpienie. Jeżeli chcesz go wyłączyć to przytrzymaj Play. Ja tego nie robię. 

Zasilacz mam włączony 24/7. 

Pozdr. 

.

Jeśli chodzi o Node, to jak dobrze pamiętam, sam producent nie zaleca wyłączać. Na innym forum pisał o tym użytkownik, który kontaktował się z nimi. 

.

Tylko jak to zrobić w PL?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupiłem i działa mi już prawie rok.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
38 minut temu, piorasz napisał:

Kupiłem i działa mi już prawie rok.

Musisz używać VPN czy normalnie się łączysz z polskim IP?

Edytowane przez payong

A zauważyliście że tidal gra inaczej przez connect, a inaczej przez apkę Bluos? Tak przynajmniej jest na Node 2i. Wolę connect. Pomiędzy Deezer, a Tidal przez Bluos nie słyszałem różnicy, jak kiedyś sprawdzałem. Za to między Tidal connect a Tidal Blous słyszę chyba na każdym moim zestawieniu sprzętowym. W moim wypadku chyba nie ma sensu sprawdzać Qobuza. 

.

• Pokaż nowe odpowiedzi