Skocz do zawartości
IGNORED

Wasz ostatni best buy jezeli chodzi o muzyke

tomecz

Rekomendowane odpowiedzi

aTom

Tak dla pewności, żebyś przeczytał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pzdr :-)))

Ukryta Zawartość

PS.

DD Electric Band w Traffic Clubie 20 lipca, Adamiak organizuje, wstęp ok. paczki. Wcześniej grają tam też Olesiowie + Eric Friedlander.

Wcześniej z ciekawostek na WSDJ m.in JBUlmer, VReid i Sclavis za friko!!!

Pzdr II

• 4 tygodnie później...

Ghazal- The Rain /ECM/

Kayhan Kalhor kamancheh

Shujaat Husain Khan sitar, vocals

Sandeep Das tabla

Charles Lloyd, Billy Higgins - Which Way Is East /ECM 2-CD set/

Charles Lloyd tenor and alto saxophones, bass, alto and C flutes, piano, aragato, Tibetan oboe, percussion, maracas, voice

Billy Higgins drums, percussion, guitar, guimbri, Syrian ‘one string’, various Senegalese and Guinean hand drums, Indian hand drum, Juno’s wood box, voice

Ghazal- The Rain /ECM/

Kayhan Kalhor kamancheh

Shujaat Husain Khan sitar, vocals

Sandeep Das tabla

Charles Lloyd, Billy Higgins - Which Way Is East /ECM 2-CD set/

Charles Lloyd tenor and alto saxophones, bass, alto and C flutes, piano, aragato, Tibetan oboe, percussion, maracas, voice

Billy Higgins drums, percussion, guitar, guimbri, Syrian ‘one string’, various Senegalese and Guinean hand drums, Indian hand drum, Juno’s wood box, voice

Murray Perahia Bach: English Suites 1,3,6 oraz 2,4,5

[obrazekLUKASZ-145995_1.jpg] [obrazekLUKASZ-145995_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-1329-100004243 1170257793_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moj powazniejszy kontakt z muzyka zaczal sie kiedys od klasycznego, buntowniczego rocka.

Pozniej, w miare skupiania uwagi bardziej na samym sprzecie przerzucilem sie na cos jazzowo komercyjnego typu miles davis, barber, j.loussier czy c.willson.

Postanowilem nieco wrocic do korzeni i nabylem Black Sabath Paranoid.

Niesamowita plyta. Od razu wyjalem gdzies zapomniane dorsy, zepy i deep purple.

Dzis mam rockowy wieczor.

Pozdrawiam wszystkich bylych rockmenow i polecam Paranoida.

jak dostałem w prezencie to też się liczy jako best buy? :) W każdym razie - Tricky "Vulnerable". Jak ktoś lubi jego poprzednie płyty i/lub Massive Attack - pewny strzał.

Pozdrawiam.

The odd get even.

może nie tyle "best buy" w sensie nowej, nieznanej muzyki, bo to w sumie krążek świetnie mi znany, niemniej do tej pory posiadany (niestety) tylko w wersji CD-R, na dodatek wyklepany z jakiegoś (prawdopodobnie ruskiego) noname'a.... naprawdę aż wstyd się przyznać ;-)

ale wreszcie - mam!

John Coltrane "Blue Train", by Blue Note, wersja remasterowana Rudy Van Gelder Edition

• 2 tygodnie później...

Za 3 złote. Czarna. "Jeszcze młodsza generacja", tonpress. Wyszukana w Muzancie w stosie tych najtańszych. W samej foliowej koszulce, okładki nie udało mi się odnaleźć. Mimo to w świetnym stanie. Po odsłuchaniu pierwszego utworu, "Piosenki młodych wioślarzy" Kultu, zaczynającej się efektownym pluskiem, wiedziałem, że muszę ją wziąć. Na drugiej stronie jest bardziej pewnie znana "Ściana" AYA R.L. A właściwie nie drugiej ale "tamtej", bo strony nie są opisane jako pierwsza i druga bądź A i B ale jako "ta" I "tamta". Oczywiście, że wziąłem, bo płyta budzi wspomnienia. Ale który to może byc rok? Może ktoś pamięta?

Zmiana repertuaru i gustu? Mojego nie ale Cyryla nie udało mi sie namówić na poważniejszy repertuar i musiałem sie poddać. Jeszcze dwie Abby mu kupiłem...

Columbia Jazz The best of 50's & 60's - rewelacja dla poczatkujacego fana jazzu - 4 plyty w cenie ok 60 pln z samymi wielkimi gwiazdami i na dodatek calkiem przyzwoita jakosc

>> PP

Suity angielskie rzeczywiście olśniewające, ale już "Wariacje Goldbergowskie" męczące zwiewnością i gładkością a koncerty bachowskie nie do wytrzymania, tak ugłaskane i perełkowe, że nie moge ich słuchać

wojtekitek, mam tą płytę i wszystkie inne Camelu, najlepsza jest Harbour of tears (kandydat do płyty wszech czasów), polecam też Quidam "Quidam", Quidam "Pod niebem czas", Satellite "A street between sunrise and sunset", a może też jakiś milutki jazzik?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.