Skocz do zawartości
IGNORED

CD z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, porlick napisał:

Oczywiscie- z twojej wypowiedzi aż się sypią.

Zwłaszcza w kontekście płyt, o których była mowa. A dokładnie porównania tego samego materiału na płytach sprzedawanych w Biedrze i innych sklepach, które różnią się tylko ceną. 

Nic takiego nie napisałem. Tylko tyle, że nie warto inwestować w płyty CD w dobie tak dobrych plików. Jeśli inwestować to w bogate wydania lub takie jak MFSL. Wiem, że drogo, ale po paru tysiącach płyt już zmądrzałem. 

8 minut temu, porlick napisał:

O spożywce ten wątek nie jest i nie ma ona nic do rzeczy, ale jak już zacząłeś offtop, to wiedz, że koło mnie sklep spod znaku Lewiatana splajtował, bo ludzie nie chcieli kupować tam nieświeżego towaru. Tyle o żarciu "z wyższej półki".

Nie obrażaj się. Nie mam takich intencji, ale zacytuję Ciebie. Trzeba wiedzieć, gdzie robić dobre zakupy. 

Akurat mam takie szczęście, że w pobliżu jest sklep, który od lat był po prostu mini marketem z rewelacyjnymi produktami, takie jak owoce, wędliny czy lokalne pieczywo. Teraz stał się Leviatanem, ale bez utraty jakości. Można to wyczytać, ale porównywałem i w tym sklepie i w Biedronce na przeciwko produkty i jak i ja, tak i wielu moich znajomych zmieniło zdanie o Biedronce. Tam może nie najgorsze są pieluchy i środki czystości dla maluchów 🙂

Jeśli chcesz, mogę Ci pożyczyć jakieś płyty w SACD czy w japońskich edycjach, łącznie z Camel w SHM CD ( był tutaj wątek). Sam wykryjesz różnicę. Później te zwykłe płyty zaczną Cię odstraszać. 

Edytowane przez HietalaFan

Po pięćdziesiątce jestem zbyt głuchy, by tak świrować, ale w przeciwieństwie do niektórych, zdaje sobie z tego sprawę. Fizjologii nie da się przeskoczyć. 😉

Z drugiej strony- nie tylko biedra sprzedaje spożywkę i mam też inne sklepy w okolicy. Także te z wyższą półką.

Ja kupuję tylko i wyłącznie  płyty z najwyższej półki . W Biedronce dwie przecznice ode mnie płyty są tylko na najwyższych półkach, a czasami nawet z półki za szkłem.☺️

1 godzinę temu, broniasz napisał:

To ja poproszę Camela zrobionego przez MFSL.

Mam dużo, ale Japończyki w SHM CD. Nie spotkałem się z wydaniami MFSL. Japońskie też są cudne, chcociaż płyty po latach 80. generalnie zostały w studio skopane, bo Latimer sam sobie to produkował. Ostatnia dobrze brzmiąca płyta to Snow Goose w nowej edycji 

W dniu 19.11.2021 o 20:00, ten8 napisał:

Ja kupuję tylko i wyłącznie  płyty z najwyższej półki . W Biedronce dwie przecznice ode mnie płyty są tylko na najwyższych półkach, a czasami nawet z półki za szkłem.☺️

Kto Bogatemu zabroni ?

De gustibus non est disputandum

Byłem dziś w Dealz. W koszyku miałem około ośmiu płyt. Spojrzałem na trzeźwo i zostały dwie. Pierwsza ląduje w aucie, w CD i na dwóch pierwszych kawałkach szarpnięcia. 

Myślałem, że odtwarzacz zaczyna szwankować, ale nie. Przez tory, czy kocie łby, idealo. 

Druga ok.

9 minut temu, McGyver napisał:

Wątpię.

Przeca wiadomo, że w sobotę po południu.

Mam czas na forum, to piszę o czwartej, czy piątej nad ranem 

Co w tym takiego dziwnego? 

5 godzin temu, hudykot napisał:

Byłem dziś w Dealz. W koszyku miałem około ośmiu płyt. Spojrzałem na trzeźwo i zostały dwie. Pierwsza ląduje w aucie, w CD i na dwóch pierwszych kawałkach szarpnięcia. 

Myślałem, że odtwarzacz zaczyna szwankować, ale nie. Przez tory, czy kocie łby, idealo. 

Druga ok.

I co ciekawego udało się znaleźć?

2 godziny temu, Prewwit napisał:

I co ciekawego udało się znaleźć?

Żonie kupiłem Robbie Williamsa.

6 godzin temu, McGyver napisał:

W tym że piszesz o czwartej - nic dziwnego. W tym że kupiłeś płyty CD w Dealz w niedzielę w nocy - wszystko jest dziwne 😛

Miałem łom zamiast karty 😉

Biedronka od 29 płyty cd .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

19 minut temu, KALIBER napisał:

Biedronka od 29 płyty cd .

Ukryta Zawartość

Album Lindsay już na liście zakupowej😋

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Prewwit napisał:

Album Lindsay już na liście zakupowej😋

Też bym coś kupił ale ,

mam taki zap...ol że nie wyjadę chyba w przyszłym tygodniu z chałupy 😔

KALIBER vel rydz .

W dniu 21.11.2021 o 06:46, McGyver napisał:

W tym że piszesz o czwartej - nic dziwnego. W tym że kupiłeś płyty CD w Dealz w niedzielę w nocy - wszystko jest dziwne 😛

A ja poprosze o kontakt w sprawie mojego odtwarzacza ktòrego ci wysłałem I umawialiśmy sie że zrobisz mi w parę dni , lecz tak się nie stało ,mało nie raczysz mi odpisać na poczte co I jak z tym odtwarzaczem się dzieje .To jest mòj otwarzacz I ja go potrzebuje forumowicze co zrobić w takim przypadku?

• 2 tygodnie później...

A taki offtopic w ramach zakupów audio miedzy ziemniakami, a skarpetami. Rozbudowuje sieć komputerową w domu-w Action kupiłem switche ethernetowe Tplinka 5 portów 1Gbit😀 39 PLN sztuka

Może się komuś przyda…

Edytowane przez gimza

Dzisiejsze zakupy w Dealz, co pojadę to z czymś dobrym wrócę😋

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja w Dealz nabyłem ostatnio Moby "Play", Everything But The Girl "Amplified Heart" i Michel Buble "Micheal Buble"

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

8 godzin temu, miki450 napisał:

Tytuł wątku o płytach z biedry a pełno wpisów o dealz, empiku i innych.

Może załóżcie odrębny wątek bo robi się bałagan.

Chcesz szperać po kilku tematach, by się dowiedzieć co gdzie?

Załóż oddzielny, z zastrzeżeniem, że wp***dol, jak empik się znajdzie, i już.

Jako założyciel wątku , oświadczam drogami dyplomatycznymi że akceptowalnym jest zamieszczanie informacji o atrakcyjnych ofertach płyt CD z innych sieci handlowych

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 godziny temu, miki450 napisał:

To zmień chociaż tytuł wątku. Ten wprowadza w błąd.

No już nie bądźmy tacy drobiazgowi. Jeżeli ktoś szuka cd w Biedronce, to pewnie też w Dealz.

Edytowane przez bob*
  • Pokaż nowe odpowiedzi