Skocz do zawartości
IGNORED

Dyskusje na luzie o wszystkim i niczym | Bez audio | Bez polityka

Rekomendowane odpowiedzi

O, właśnie mamy nowy news! Dlaczego upadło Detroit? Dlatego. 😉

Jeden z liderów BLM jest oskarżany o kradzież 10 milionów dolarów. Shalomyah Bowers, to szef Black Lives Matter Global Network Foundation. Został oskarżony przez byłych kolegów o kradzież ponad 10 milionów dolarów z darowizn dla organizacji i użycie ich na własne „potrzeby”. Został wezwany w tej sprawie przed sąd okręgowy hrabstwa Los Angeles. W sprawę zaangażowała się prokuratura stanowa. Pieniądze fundacji stały się dla niego „osobistą skarbonką" - proceder okradania fundacji trwał w sumie osiemnaście miesięcy – stwierdza pozew.

Pozew wskazuje pośrednio na fatalny stan zarządzania funduszami, który umożliwiał różne nadużycia. Kiedy zwrócono na to uwagę, Bowers i jego grupa, nie tylko zaprzeczyli wszelkim zarzutom, ale wywierali wręcz presję na oskarżących. Nie tylko idą w zaparte, ale dodatkowo uznali, że najlepszą obroną będzie atak. Twierdzą, że ich oskarżyciele z BLM „idą taką samą drogą jak nasi biali ciemiężyciele i wykorzystują system prawa karnego, który wspiera białą supremację”. Takie bzdury pojawiły się w oświadczeniu zarządu Fundacji Black Lives Matter Global Network.

Bowers jest jednym z trzech członków zarządu Black Lives Matter Global Network Foundation. Jest to organizacja, która zbiera fundusze na działalność Black Lives Matter Grassroots, organizacji która z kolei jest patronem lokalnych oddziałów BLM. Sam Bowers został zatrudniony w 2000 roku przez współzałożyciela Black Lives Matter, Patrisse Cullors, jako pomoc w zbieraniu i dystrybucji pieniędzy fundacji. Adwokat Walter Mosley, reprezentujący powodów, twierdzi, że Bowers zamiast w pracę fundacji, zaangażował się we "własną działalność” - udzielał „dotacji” własnej firmie konsultingowej i pobierał w jej imieniu wygórowane opłaty sięgające pułapu dzie$ięciu milionów.

Pozew na konferencji prasowej prezentowała m.in. współzałożycielka Black Lives Matter w Los Angeles - Melina Abdullah. Mówiła, że Bowers, zmieniając hasła, zamknął jej i innym aktywistom dostęp do kont w mediach społecznościowych BLM jeszcze w marcu. Bowers odciął się Abdullah w oświadczeniu, w którym twierdzi, że to ona popełniła „nadużycia finansowe”. Oskarżył również Abdullah o zastraszanie i nieetyczne decyzje. To nie pierwsza taka sprawa. Aktywiści BLM byli już krytykowani np. za zakup kompleksu Studio City o wartości 6 milionów dolarów, także właściwie na prywatny użytek grupy liderów.

BLM podlega kontroli podatkowej od 2020 roku, kiedy grupa otrzymała 90 milionów dolarów darowizn w czasie protestów po zabójstwie George’a Floyda przez policję w Minneapolis. Organizacja złożyła swój pierwszy formularz podatkowy w 2022 roku.

Parker's Mood

Próba wciskania ciemnoty "ignorantom" z dalekiej Polski.

Detroit ogłosiło bankructwo już w 2013.

A w latach 20-tych władze miejskie rozpoczęły kampanię polityczną wymierzoną w czarnych mieszkańców miasta. Jej pierwszą twarzą był burmistrz Charles Bowles, nie kryjący się ze swoją sympatią do Ku Klux Klanu. Politykę segregacji rasowej i niedopuszczania Afroamerykanów do osiedlania białych dzielnic prowadzili także demokrata Edward Jeffries i republikanin Albert Cobo. Radykalnym przejawem segregacji było wzniesienie w jednej z dzielnic niespełna kilometrowego muru, który miał utrudnić dostęp czarnej społeczności na teren „białego” osiedla. Konflikt etniczny przybrał jednak na sile później, zwłaszcza w czasach powojennych.
Czytaj więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

main-qimg-f1e3d17121966556f89951c3326d220a-lq.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czas porozmawiać o kupach (BBC)

Substancje odżywcze zawarte w ludzkich odchodach trafiają do naszych oceanów i na wysypiska śmieci, zamiast wracać do gleby. Ale są o wiele lepsze zastosowania dla ludzkiej kupy niż spłukiwanie jej do kanalizacji.

Nasza kupa jest rzeczywiście silnym, bogatym w składniki odżywcze nawozem, który może pomóc roślinom w rozwoju. Kompostowanie zamiast spłukiwania zmniejsza również zużycie wody – sprytne posunięcie w dobie zmian klimatycznych i niedoborów wody. Stosowanie go na ziemi zmniejsza również zapotrzebowanie na syntetyczne nawozy, które mogą wypłukiwać z pól do rzek i jezior , a których wytwarzanie wymaga paliw kopalnych. (Proces Habera-Boscha do syntezy bogatego w azot nawozu amoniakalnego wymaga temperatur 400-650C (752-1202F) i ekstremalnie wysokiego ciśnienia , które można osiągnąć tylko przy użyciu paliw kopalnych. Proces prowadzi do około 1,8% globalnych emisji CO2 .)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
24 minuty temu, skynyrd napisał:

Bany są jak nobilitacja - 100 banów to jeden stopień.

Zwracaj się do mnie Marszałku.

Aaa!!!

No to teraz wszystko jasne!

Wszystkie moje bany, w tym te totalnie z kapelusza to po prostu nagroda i wyraz atencji, a nawet cichego uwielbienia.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

52 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Powiało niezobowiązującym seksem...

Jestem otwarty, ale raczej hetero 😁.

Już miałem napisać "klasycznie", ale ze względu na realia starożytnej Grecji, w końcu kolebki zachodniej cywilizacji byłby to zwykłe kłamstwo.

Ciekawe, czy młody człowiek wychowany w czarnkowej szkole w ogóle rozumie, o czym mowa.

Za chwilę te pacany skreślą z listy lektur Parandowskiego (o ile już tego nie zrobili).

P.S.

Ważna uwaga dla szymona, sławka i innych. Ostatnie zdanie jest odrębną myślą jedynie luźno związaną z poprzednimi.

Napisane celem uniknięcia debilnych kilkustronicowych polemik o niczym.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jestem otwarty, ale raczej hetero 😁.

Pamiętaj jednak o przepowiedni Tejrezjasza.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 minuty temu, skynyrd napisał:

A Mały Soso też już jest zakazany?

Póki co niejaki "lewicowy profesor" Gdula wnioskował o wykastrowanie z przestrzeni literackiej  "Bambo" za szerzenie treści rasistowskich.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

ze żyjemy w jakimś świecie wariatów?

Świat byłby nudny bez wariatów, ale ich nadmiar czyni wariactwo normą.

• Administratorzy

Coraz bardziej skłaniam się do stworzenia tematu lub czatu gdzie będzie można troche porozrabiać bez konsekwencji.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, Espectro napisał:

Coraz bardziej skłaniam się do stworzenia tematu lub czatu gdzie będzie można troche porozrabiać bez konsekwencji.

Serio? Jesteś swiadom co za czasów V+A robili liderzy Rankingu?

-----

36 minut temu, skynyrd napisał:

...nie wiem o co chodzi.

Jak powiedział ochroniarz z dyskoteki: gdy dresiarze leją studenta to wyrzucasz studenta i masz na dyskotece spokój - spróbuj wyrzucić dresiarzy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, szymon1977 napisał:

Jak powiedział ochroniarz z dyskoteki: gdy dresiarze leją studenta to wyrzucasz studenta i masz na dyskotece spokój - spróbuj wyrzucić dresiarzy.

trafiony zatopiony 🙂

5 minut temu, skynyrd napisał:

Mam w domu oryginalną katanę - obetnijmy łeb Bobo.

To nic nie zmieni, on pisze nie używając łba (w zasadzie to oni). Krzyczą z tłumem za propagandą.

Edytowane przez szymon1977

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, Espectro napisał:

Hyde Park Speakers’ Corner

masz znaną nazwę i wsie bedom wiedziały oso choci 🙂

15 minut temu, skynyrd napisał:

W gruncie rzeczy wątek sprowadza się do memów i...

Jesli komuś coś odcinać do dostęp do wiocha.pl, może zauważa jaki świat dookoła jest piękny.

Edytowane przez szymon1977

8 minut temu, skynyrd napisał:

Są dwie frakcje - prawaków i lewaków, albo konserwatystów i postępowców.

Ty chcesz to puścić na żywioł???

Skoro moderacja nie chce ich na Bocznicy za łamanie Regulaminu karać (wszak "to żadna przyjemność"), to pójdźmy o krok dalej: utwórzcie im forum "Polityka bez Regulaminu" a z tego niech wypierd.lają.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Skoro moderacja nie chce ich na Bocznicy za łamanie Regulaminu karać (wszak "to żadna przyjemność"), to pójdźmy o krok dalej: utwórzcie im forum "Polityka bez Regulaminu" a z tego niech wypierd.lają.

podłego i wulgarnego hejtu jest w necie dostatek

nie musimy z forum robić ścieku

...i myślę , że pomysł tego "wolnościowego" wątku to tylko żart

6 minut temu, slawek.xm napisał:

podłego i wulgarnego hejtu jest w necie dostatek

nie musimy z forum robić ścieku

...i myślę , że pomysł tego "wolnościowego" wątku to tylko żart

Zamknięcie wątku bo kilku rozrabia, czy usuwanie @Majużeby go nie napierd.lali budzi wątpliwości.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, szymon1977 napisał:

Zamknięcie wątku bo kilku rozrabia, czy usuwanie @Majużeby go nie napierd.lali budzi wątpliwości.

Maju se da radę, jest niezatapialny..... podobnie jak Ty 🙂

Teraz, slawek.xm napisał:

Maju se da radę, jest niezatapialny..... podobnie jak Ty 🙂

Mi jak się znudzi to odejdę. A tymczasem w promocji na Sabaja otrzymałem gratis cios poniżej pasa.

7 godzin temu, skynyrd napisał:

Ale ch*j nas obchodzą Kościoły? Nas obchodzi tylko katolicki. 

In vino veritas. Ale prawda wyszła na jaw. Oto, o co naprawdę chodziło w wątku o Kościołach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.