Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, TomekB166 napisał:

Od Narodowego czy Sobieskiego nie jest daleko

Propozycja fajna, niestety pracuję wtedy...

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

2 godziny temu, TomekB166 napisał:

Niech każdy mówi za siebie. Nie bez przyczyny bowiem pewni aktywiści w zachodniej Europie niszczą obrazy i pomniki. Polecam galerię arcydzieł w Zamku Królewskim w Warszawie. Nie ma tam wprawdzie obrazów bagien i mokradeł ale warto przeżyć tam wiele innych obrazów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od Narodowego czy Sobieskiego nie jest daleko. Może warto zajrzeć?

Jak pierwszy raz w 1983roku jako krakus często odwiedzający Wawel i 366 zabytków na każdy dzień w Krakowie miałem a raczej czułem pustkę tych ścian ogołoconych ograbionych i spalonych w czasie IIWŚ przez niemców 

Tak że aktywiści byli znacznie wcześniej i za bardzo nie ma co przeżywać…a raczej co oglądać

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak że aktywiści byli znacznie wcześniej i za bardzo nie ma co przeżywać…a raczej co oglądać

Jarosław wszystko odzyska. Juz się zbroi
Także ten tego - trochę wiary
14 minut temu, piorasz napisał:

Jarosław wszystko odzyska. Juz się zbroi

Ukryta Zawartość

Także ten tego - trochę wiary emoji6.png

Budzi podziw Twoja wiara w cudowne właściwości Jarosława i odzyskanie z popiołów spalonych dzieł kulturalnych 

Wątki Ci się nie podupczyły czasem?

To brandzlowanie polityką i politykami którzy nam nic od siebie nie dadzą co najwyżej z naszych rzucą nam jakieś ochłapy...

W dniu 26.10.2022 o 16:58, absinth3 napisał:

Propozycja fajna, niestety pracuję wtedy...

Czytając zachwyty wypasu nie ma i zapakowanie tego samego papierka na nowo i danie nowej wyższej ceny...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wątki Ci się nie podupczyły czasem?
A Tobie? Czy to jest wątek o obrazach?
Wyloozuj stary bo się spinosz jak zicherka w galotach 

16 minut temu, piorasz napisał:

A Tobie? Czy to jest wątek o obrazach?
Wyloozuj stary bo się spinosz jak zicherka w galotach 

Ukryta Zawartość

Widzę Ty myślisz że tylko obrazy to dobra kulturalne...

Ukryta Zawartość

Widzę Ty myślisz że tylko obrazy to dobra kulturalne...
Ja nic nie myślę oprócz tego, że jesteś zbyt spięty
Nie masz najmiejszego pojęcia co myślę o polityce, politykach i jak do tego podchodzę. To ja Cię krótko oświecę. Dzisiejsza polityka różni ludzi i robi u niektórych sieczkę z mózgów. Dochodzi do tego, że kłócą się najbliżsi w rodzine. Tyle w temacie. Życzę rozsądku.

P.S.
A mój powyższy post o Jarosławie miał być sarkazmem ale jak widać niektórzy mają już trochę sprane berety.

Nie wiem kto ma co sprane ale w gruszki na wierzbie już od dawna nie wierzę i nie powołuję się na tzw. polityczne autoryterty ani pozytywnie ani negatywnie.

Nie wiem kto ma co sprane ale w gruszki na wierzbie już od dawna nie wierzę i nie powołuję się na tzw. polityczne autoryterty ani pozytywnie ani negatywnie.
Przestań bzdury opowiadać bo czytają to też ludzie którzy pamiętają Twoje zbawienne akcesoria do audio rodem z kościoła lub nawet z piekła
Ty się niczym nie różnisz od wyznawców jakiejkolwiek polityki. Zatem nie wysilaj się i nie szukaj na siłę swoich naśladowców a wrogów tymbardziej.

Godzinę temu, piorasz napisał:

Przestań bzdury opowiadać bo czytają to też ludzie którzy pamiętają Twoje zbawienne akcesoria do audio rodem z kościoła lub nawet z piekła

Ukryta Zawartość

Ty się niczym nie różnisz od wyznawców jakiejkolwiek polityki. Zatem nie wysilaj się i nie szukaj na siłę swoich naśladowców a wrogów tymbardziej.

Co Ty możesz powiedzieć o  ludziach  których nawet na oczy nie widzieli moich akcesoriów, weź też lemingi powołaj na świadków LOL

Jesteś śmieszny a wręcz dziecinny z tymi atakami w próżnię

Jak Jarka nie lubisz to powiedz mu to w twarz a nie opowiadaj mi o twoich perwersjach politycznych które mnie guzik w wątku o audio obchodzą...

Ukryta Zawartość

Na Audio Show 2022 w wawie IFI pokazało dla nowe kable zasilające. Nova i Supernova. W sumie nic się nie dowiedziałem od nich na temat tych kabli. Nie są może aż tak kosztowne. Może ktoś miał ma i chce się podzielić informacja.

W sumie nie wiem po co tu wrzucam jak wątek kabli stracił sens poprzez przepychanki.

Nie mniej może ktoś coś.

13 godzin temu, ASURA napisał:

nie widzieli moich akcesoriów

Ja nie widzę, bo Akcesorium stoi za stolikiem i go nie widać.

Za to słychać

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

W dniu 30.10.2022 o 13:44, absinth3 napisał:

Ja nie widzę, bo Akcesorium stoi za stolikiem i go nie widać.

Za to słychać

A cóż to takiego, czyżby podstawka pod listwę?

Sam kiedyś zrobiłem sobie solidne kable zasilające na sztywnym drucie z Castoramy (albo Leroy...nie pamiętam) i one zabrzmiały lepiej niż jakieś wypasione pożyczone z audiofilskiego salonu audio.
Jak widzisz jestem w temacie, tylko nie chce mi się już gadać, bo wypowiedziałem się na forum wystarczająco dużo o kablach zasilających i ich wpływie na brzmienie.

Cześć

czy ktoś z Was miał do czynienia z kablami zasilającymi Synergistic Research Atmosphere X? Są 3 z tych serii, ale interesuje mnie zwłaszcza Excite. Będę wdzięczny za opinię...

• 4 tygodnie później...

Ja bez kpiny, ale nie mam wiedzy, czy określenie ""zasilające"" dotyczy tych podających 230 zmiennego 50 hz z gniazdka na ścianie, czy chodzi o te którymi jest przesyłany sygnał, np z gramofonu do wzmacniacza bo jeśli to pierwsze to logiczne, ale jeśli to drugie, to według mnie należy je nazywać "sygnałowymi", aby było precyzyjnie, jak kable z wzmacniacza do kolumny, nazywają się głośnikowe..

W dniu 5.12.2022 o 10:06, silver_sound napisał:

czy określenie ""zasilające"" dotyczy tych podających 230 zmiennego 50 hz z gniazdka na ścianie,

No jasne ze o te chodzi

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• 1 miesiąc później...

Kupcie sobie, drodzy Koledzy. To tylko 260 zł z wysyłką. U mnie szedł równo 11 dni.

Ukryta Zawartość

Następnie wygrzejcie i porównajcie z markowymi kablami od 5 000 zł wzwyż. Jestem ciekaw Waszych wniosków. 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mart2M
8 minut temu, Mart2M napisał:

Kupcie sobie, drodzy Koledzy. To tylko 260 zł z wysyłką. U mnie szedł równo 11 dni.

Ukryta Zawartość

Następnie wygrzejcie i porównajcie z markowymi kablami od 5 000 zł wzwyż. Jestem ciekaw Waszych wniosków. 🙂

Kupilem Furutecha aby wiedzieć, wyrzucenie pieniędzy 

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Mart2M napisał:

Ukryta Zawartość

Pewnie dobrze gra. Replika Nordost Odin Gold też świetnie gra. 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Golda nie mam, mam tylko zwykły "ODIN 2". Gold ponoć cieplejszy i ciemniejszy. ODIN2 w porównaniu do kabelka powyżej ma większy bas, większe wysycenie, chyba trochę lepszą średnicę (ale to będzie można stwierdzić dopiero po wygrzaniu) i bardziej eteryczne, mniej wyeksponowane wysokie tony. Kabelek z linku wyżej jest jaśniejszy, szczuplejszy, z zabójczą dynamiką. W moim - nieco zamulonym systemie - sprawdza się lepiej, choć ODIN2, jeśli się wpasuje też jest wybitny. Zwłaszcza, że mówimy o śmiesznych pieniądzach.

Edytowane przez Mart2M
6 minut temu, Piopio napisał:

Pewnie dobrze gra. Replika Nordost Odin Gold też świetnie gra. 

To nie może dobrze grac, przewodniki kiepskie, łącza to tandeta jako imitacja masywnych dobrych jakości materiałów

20 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Kupilem Furutecha aby wiedzieć, wyrzucenie pieniędzy 

Źle trafiłeś, nie wszystkie "chińczyki" są dobre...

Dla mnie wyrzuceniem pieniędzy było kupno przeze mnie oryginalnego Hurricane Source,  który dość szybko sprzedałem za nieco ponad pół ceny. Dawał czekoladowy, gęsty,  ciężki, przebasowiony dźwięk. Kabel pod każdym względem gorszy niż "chińczyki" opisywane powyżej.

Edytowane przez Mart2M
1 minutę temu, Mart2M napisał:

Golda nie mam, mam tylko zwykły "ODIN 2". Gold ponoć cieplejszy i ciemniejszy. ODIN2 w porównaniu do kabelka powyżej ma większy bas, większe wysycenie, chyba trochę lepszą średnicę (ale to będzie można stwierdzić dopiero po wygrzaniu) i bardziej eteryczne, mniej wyeksponowane wysokie tony. Kabelek z linku wyżej jest jaśniejszy, szczuplejszy, z zabójczą dynamiką. W moim - nieco zamulonym systemie - sprawdza się lepiej, choć ODIN2, jeśli się wpasuje też jest wybitny. Zwłaszcza, że mówimy o śmiesznych pieniądzach.

To jest właśnie problem, to jest przytłumianie

1 minutę temu, Mart2M napisał:

Źle trafiłeś, nie wszystkie "chińczyki" są dobre...

Okay
Twoja sprawa 

5 minut temu, .:Gerard:. napisał:

To nie może dobrze grac, przewodniki kiepskie, łącza to tandeta jako imitacja masywnych dobrych jakości materiałów

Kup sobie na próbę, co Ci szkodzi. Pewnie na dotychczasowym żonglowaniu przewaliłeś dużo większe pieniądze. Wiem, bo sam tak robiłem... Najwyżej podłączysz kompa albo DVD.

13 minut temu, Mart2M napisał:

Dla mnie wyrzuceniem pieniędzy było kupno przeze mnie oryginalnego Hurricane Source,  który dość szybko sprzedałem za nieco ponad pół ceny.

Trzeba było poczekać ze dwa-trzy miesiące.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

10 minut temu, Mart2M napisał:

Kup sobie na próbę, co Ci szkodzi. Pewnie na dotychczasowym żonglowaniu przewaliłeś dużo większe pieniądze. Wiem, bo sam tak robiłem... Najwyżej podłączysz kompa albo DVD.

Spróbuje jutro, dzisiaj coś się zawiesza przy logowaniu 

"Chińczyki" miedziane faktycznie często przytłumiają. Nie bardziej jednak niż np. LessLoss C-Marc lub sporo Cardasów.

Dla mnie odkryciem były "chińczyki" z miedzi posrebrzanej lub srebra. Można taki kabelek dostać za parę stów. Niektóre są średnie, inne bardzo dobre.  Odpowiedniki z tej półki jakościowej od markowych producentów, to często cena x 20.

To nie jest tak, że każdy "chińczyk" dobrze każdemu zagra. Są jednak perełki, które naprawdę potrafią zaskoczyć, a kosztują grosze.

Ja nikogo do niczego nie namawiam, ten wpis może jednak pomóc niektórym poszukującym, a koszt takiej zabawy jest minimalny.

4 minuty temu, sir.jax napisał:

Trzeba było poczekać ze dwa-trzy miesiące.

Właśnie u mnie na początku było dobrze i dlatego go kupiłem, a po wygrzaniu zrobił się potężny BAAAAAASIOOOOOOR. 🙂  hehe

Piszę posta trochę ku przestrodze. Jakieś nie wiem dwa tygodnie temu mój kolega na pewnym portalu z ogłoszeniami kupił używany przewód Audioquest NRG10, za chyba 1k5. Jako że kupił go trochę bez przekonania, trochę po odsłuchach u mnie, żalił mi się, że jest nim bardzo rozczarowany. Coś mnie tknęło, popatrzyłem na zdjęcia w ogłoszeniu i pojechałem do niego - przewód okazał się podróbką. Wygląda bardzo podobnie do oryginału (używam tych przewodów w KD), różni się naprawdę drobiazgami. To co pierwsze zwróciło moją uwagę, to to że ta Audioquestowa bateria była w nowej wersji, która wyszła dość niedawno i NRG10 nie był z nią sprzedawany. Bateria była też podejrzanie lekka i nie dała się otworzyć. Było jeszcze kilka drobnych różnic, trochę inny oplot, brak ferrytów, bolce wtyczki miały złoty kolor (w ori są srebrne). Pudełko sprawiało trochę bardziej tandetne wrażenie. Podróbka przewodu z dość niskiej półki mocno mnie zdziwiła, do tej pory te na które się natknąłem to były raczej podróbki flagowych modeli (na czele z AQ Dragon na którym mój inny znajomy z rok temu wtopił 18k, zresztą o tym już chyba pisałem). Myślałem że kolega będzie to 1k5 w plecy, ale właśnie dał mi znać że po tygodniu dyskusji ze sprzedającym i wsparciu portalu odesłał przewód i odzyskał pieniądze, znając życie za parę dni znowu będzie do kupienia. Zawsze trzeba mieć możliwość posłuchania przewodu, bo na taką minę można się wpakować nawet na dość niskiej półce cenowej.

I9P6Rot.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi