Skocz do zawartości
IGNORED

Horda Jurna, czyli Ordo Iuris ergo dlaczego powinniśmy popierać konserwatywny styl życia (rzycia?)

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, il Dottore napisał:

Nie mają sądów. W sądach rządzi Kasta. Więc takiemu Jurasowi, Frogowi (okazuje się, że to wnuk jednego z właścicieli Cieciej RP), Najsztubowi, Kraśce włos z głowy nie spadnie. Kasta tego pilnuje.

Dziecko jesteś?

Jeśli prokuratura przedstawi dowody to jest szansa. Ale nic nie przedstawia. A nie przedstawia bo nic nie ma. Starają się od dwóch kadencji i para w gwizdek idzie. Nawet z Pegasusem nic nie wskórali. 

Edytowane przez jello
13 godzin temu, electro napisał:

Siedzisz sobie na etacie, masz czas caly dzien tutaj klepac posty. Jestes chyba szczesliwy?

No bo jesli klepiesz tutaj żeby pogadac z biedniejszymi od siebie to moze byc problem, bo tutaj dużo bogaczy pisze. W audio się bogacze bawia....

Biorąc po uwagę co pisałeś w Twoum branżowym wątku, to jesteś ostatnią osobą na Forum, która powinna obnosić się ze swoją sytuacją materialną czy wytykać innym nieuczciwy sposób zarabiania pieniędzy. Jak to mówią "złapią Cię za rękę - mów, że to nie Twoja ręka". Koniunktura się skończy, to z Twoim doświadczeniem w Ordo Luris gorąco Cię przywitają 

10 godzin temu, electro napisał:

No tzreba im dac te trzecia kadencje zeby wreszcie komuchow powsadzali:)))))))))

Niby dobrze, ża za zmianami w Polsce jesteście. Ale jest pewien paradoks, bo wyśmiewając wszystko to, na co elektorat aktualnie rządzących głosował, sami na kolejną kadencję PiS/Kk/Rydzyk/Kaczyński zapracujecie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Niby dobrze, ża za zmianami w Polsce jesteście. Ale jest pewien paradoks, bo wyśmiewając wszystko to, na co elektorat aktualnie rządzących głosował, sami na kolejną kadencję PiS/Kk/Rydzyk/Kaczyński zapracujecie.

Elektorat za chwilę kopnie ww. w d... tak, że lecąc w powietrzu z głodu pozdychają, więc skończ już z ta durną narracją klękania przed suwerenem.

22 minuty temu, Zbig napisał:

Elektorat za chwilę kopnie ww. w d... tak, że lecąc w powietrzu z głodu pozdychają...

Oby, ale przed ostatnimi wyborami też już głosiliście wygraną, w efekcie wskaźniki oponentów poszły w górę.

24 minuty temu, Zbig napisał:

...skończ już z ta durną narracją klękania przed suwerenem.

W demokracji trzeba wygrać demokratyczne wybory, czego najwyraźniej kolega nie rozumie i nazywa klękaniem przed suwerenem. A z dystansu 2000km lepiej widać nieudolność opozycji.

32 minuty temu, szymon1977 napisał:

Oby, ale przed ostatnimi wyborami też już głosiliście wygraną, w efekcie wskaźniki oponentów poszły w górę.

No nie wiem czy tak w górę...

Jak odrzucimy plankton poniżej 1% ale uwzględnimy wyniki lewicy i korwinistów z 2015, to się okazuje że 

w 2015 - lewica i centrum 48%, prawica 51,2%

w 2019 - lewica i centrum 48,5%, prawica 50,4%

oczywiście zakładając że PiS to prawica 🙂

Godzinę temu, Zbig napisał:

Elektorat za chwilę kopnie ww. w d... tak, że lecąc w powietrzu z głodu pozdychają, więc skończ już z ta durną narracją klękania przed suwerenem.

Zdają sobie z tego sprawę, więc już kradną bez opamiętania.

7 minut temu, Zbig napisał:

No nie wiem czy tak w górę...

Jak odrzucimy plankton poniżej 1% ale uwzględnimy wyniki lewicy i korwinistów z 2015, to się okazuje że 

w 2015 - lewica i centrum 48%, prawica 51,2%

w 2019 - lewica i centrum 48,5%, prawica 50,4%

Nie, no PO to bylo centrum, sld lewica, a pis to ultralewica, w znaczeniu na granicy prawa, czyli poczatkujacy komunizm…w Polsce nie ma tradycyjnych podzialow prawo/lewo, bo one tylko mieszaja w glowach….

Ludzie, ktorzy nazywaja klasa srednia podatnikow zarabiajacych od 3600 do 11200 brutto to komuchy, nie bojmy sie tego slowa….

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

To co sie teraz dzieje w budowlance na forum budowa domu nazywaja ludzie wychodzeniem z piz.y Pisu, czyli takie ginekologiczne, ale kazdy wie o co chodzi…l

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

53 minuty temu, Zbig napisał:

Nie wiem co Ty zakładasz , ja patrzę ma to co się dzieje.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

No i świetnie, suweren będzie miał to, na co zasłużył. Ja jestem za tym, żeby PiS kradł dalej i rozp... co się da. Przynajmniej nie będzie później problemu moralnego z dożywociem dla czołowych polityków PiS. A nie wykluczam, że suweren wybierze prostsze i szybsze rozwiązanie.

Jestem Europejczykiem.

53 minuty temu, Jaro_747 napisał:

No i świetnie, suweren będzie miał to, na co zasłużył.

Tak jakby dzięki Tobie i Twoim kolegom. ***** *** a tu się okazuje, że to Was *** ***** i sami się o to staracie, żeby Was ***** nadal.

Edytowane przez szymon1977

26 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie nas szymek...

Was też...

26 minut temu, Jaro_747 napisał:

ale to zbyt skomplikowane na łeb prostego

...opozycjonisty... no chyba, że jak niektórzy Twoi koledzy jesteś kryptoopozycjonistą, który krzyczy ***** *** a czerpie finansowe korzyści z kuriozalnych decyzji obecnego rządu.

Ja w pysk dostaję??? W którym momencie?

Ty szymek swoje prymitywne chamstwo uważasz za coś, z czym trzeba się obnosić?

Znalazł się obrońca wartości moralnych i jurnych byczków z Ordo Iuris :-))).

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Nie wiem co Ty zakładasz , ja patrzę ma to co się dzieje.

W poprzedniej kadencji PiS był w stanie utrzymywać bezpieczną większość, czemu dopomogło rytmiczne zasilanie ze strony posłów Kukiz 15, natomiast w obecnej raz, że źródełka zabrakło, a dwa, że nastąpiły istotne wypływy i rządzący zajmują się głównie utrzymaniem władzy a nie rządzeniem.

Godzinę temu, Zbig napisał:

...rządzący zajmują się głównie utrzymaniem władzy a nie rządzeniem.

W pewnym sensie otwiera to drogę, ale wybory nie wygrają się same. A z 2000km jakoś nie widzę (może się mylę, choć nie mam w zwyczaju), aby opozycja tworzyła koalicję i program na miarę zwycięstwa. Aktualne przepychanki o euro-bzdury, które tak naprawdę nie są dla państwa istotne, nie przysparzają opozycji zwolenników, tym bardziej subkultura ***** *** nie sprawi, że jak ktoś jest za PiS, to do opozycji przejdzie. Mam nadzieję, że coś się zmieni, ale może być i tak, że czekać będziemy aż PiS umrze śmiercią naturalną, ze starości.

-----

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Ja w pysk dostaję???

Tobie się na prawdę wydaje, że skoro ja widząc na co się zanosi, skorzystałem z możliwości jaką dało mi bycie Europejczykiem, a Ty zostałeś i korzystasz z każdej okazji by wyrazić swoje tym faktem rozgoryczenie, to stałeś się bohaterem narodowym? A może bohaterem czyni Cię obrażenie mnie przypisywaniem bycia wyborcą PiS za każdym razem gdy nie rozumiesz tego co czytasz? Masz obrazek i baw się dobrze

649451_oddajmy-glos-ekspertom.jpg

Następny blog szymona.

"Jak szymon widzi świat i dlaczego nic z tego nie rozumie".

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Następny blog szymona...

Nikt Ci nie zabrania udzielić merytorycznej odpowiedzi, ale nie dasz rady. Bez obaw, za chwilę mi się znudzi i nie będę Wam przeszkadzać w kolejnym festiwalu buractwa.

3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

A ta ta co ten tego z tym tamtym to ona wolna teraz? 

Będzie w Top Model? 

Czy wolna czy szybka to wie tylko ten tamten 😉

21 minut temu, szymon1977 napisał:

Nikt Ci nie zabrania udzielić merytorycznej odpowiedzi, ale nie dasz rady.

Nie przypominam sobie, abyś się merytorycznie wypowiedział na tematy polityczne.  Bo z pewnością nijakie pierdzielenie o słabości / podziale / rzekomej agresji opozycji do merytorycznych wypowiedzi się nie zalicza.

No ale rozumiem, taka konwencja, musi być chór fałszujących płaczek w tle.

19 minut temu, Zbig napisał:

Nie przypominam sobie, abyś się merytorycznie wypowiedział na tematy polityczne.  Bo z pewnością nijakie pierdzielenie o słabości / podziale / rzekomej agresji opozycji do merytorycznych wypowiedzi się nie zalicza.

No ale rozumiem, taka konwencja, musi być chór fałszujących płaczek w tle.

Ja pier... Jak wkleję jakiś mem ***** *** to klikniesz mi lajka i uznasz za bohatera?

45 minut temu, szymon1977 napisał:

program na miarę zwycięstwa.

Masz na myśli resocjalizację zdemoralizowanego elektoratu?  Rzuć jakimś pomysłem, chętnie posłuchamy.

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dostała baba

Jak to pisiate nazywały uczestniczki Strajku Kobiet? Coś z macicami, nieprawdaż?

To teraz macie realny przykład takiej właśnie części składowej organizmu. Wędrująco-poszukująco-tryumfująco-zaborczo-pozyskująco-odkrywczej choć mieniącej się wstrzemięźliwie-na-katolicko-słusznej-pozycji-trwającą.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Jak wkleję jakiś mem ***** *** to kliknij mi lajka i uznasz za bohatera?

Ależ nie, po co?

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ja pier...

To w zupełności wystarczy.

W dniu 30.01.2022 o 09:57, il Dottore napisał:

Ja tam się nie bulwersowałem, gdy Swetru Maderyta zabrał dupencję na nowoczesne dymanko Ryanairem. 🙂

Czy Petru kiedykolwiek odgrywał rolę drogowskazu moralnego? Czy opowiadał o zwalczaniu żądz? Czy w swej działalności zajmował się ustawami, które miałyby ingerować w sprawy intymne obywateli tak jak to robi Ordo Iuris?

W dniu 30.01.2022 o 10:22, il Dottore napisał:

Mam rozumieć że potwierdzasz, iż Rysiowi Maderycie wolno a chłopakom z OI to już nie? 

Oni uważają się za strażników moralności, a Petru jest liberałem, który uważa, ze sprawy łóżkowe są prywatną sprawą. Oni uważają, że nie. Im nie wolno, jemu wolno.

W dniu 31.01.2022 o 04:05, il Dottore napisał:

Nie. Te słowa dotyczą WSZYSTKICH ludzi.

Nieprawda. Nie dotyczą. Kto nie jest katolikiem, może mieć katolickie nakazy w rzyci.

W dniu 31.01.2022 o 18:39, kghm napisał:

Co trzeba mieć w głowie, żeby pisać takie idiotyzmy. To Ordo luris pilnuje co jest dobre a co złe, a co oni są stróżami prawa? Taliby katolickie będą mnie umoralniać, coś ci się chłopie poprzestawiało na stare lata. 

Bo ta banda uważa, że oni wprowadzą prawo dla ludzi, ale że ich ono obowiązywać nie będzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.