Skocz do zawartości
IGNORED

kto rządzi tymi którzy nami rządzą?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, kazik-t napisał:

Aha, czy ktoś z was pamięta, jak w zeszłym roku na którymś z kolei sejmowym spotkaniu, premier z trybuny ogłaszał, że "oto na naszych oczach wykuwa się nowy porządek świata" a wiosną 2020 zapowiedział, że odtąd wszystko będzie inne od tego co było do tej pory...taki njus na początek zarazy, czemu nawet narodowy jasnowidz się dziwił i zachodził w głowę, co autor miał na myśli.

Bo karty sa juz rozdane, a panowie i panie rzadzacy sa juz poukladani. Ktos im cos juz obiecal, zalatwil itd. A za wszystko zaplacimy MY. 

Depopulacja nie jest sciema. To wszystko jest opisane wydane, tyle ze nikt w to nie wierzy. Nawet mi trudno w to wszystko uwierzyc, a ONI wlasnie z tego korzystaja. Wiedza jak dziala ludzki umysl i perfidnie to wykorzystuja. 

Jestesmy im tylko potrzebni do pewnego momentu, a potem powoli zaczna ograniczac populacje. Tak ja sie tepi siedliska szczurow. Najpierw zacheta, potem karma a na koncu.... 

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

16 godzin temu, Espectro napisał:

A nie było juz przypadkiem takiego samego tematu na Bocznicy ?

Jest nawet kilka podobnych.

Można je połączyć pod wspólnym tytułem "Bałwanienie do kwadratu", jak powiedział onegdaj syn pani Szwejkowej i pana Szwejka - Józef; zamiłowany wojak, choć pacyfista.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Można je połączyć pod wspólnym tytułem "Bałwanienie do kwadratu", jak powiedział onegdaj syn pani Szwejkowej i pana Szwejka - Józef; zamiłowany wojak, choć pacyfista.

No i obudzisz sie jak bedzie too late kolego

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

22 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Można by też wszystkie wątki polityczne i kościelne połączyć w jeden pt "***** ***" i zamknąć od tazu po zamieszczeniu jednego wpisu o treści "***** ***". Wszak to cała wiedza o świecie i wkład w Forum wielu kolegów. Byście sobie tam wchodzili i lajki klikali.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

A co pozostało zaszczepionym? Syndrom wyparcia 

Łatwiej dać  sie oszukać niż dać  się przekonać że  zostało się  oszukanym 

2 minuty temu, jar1 napisał:

Serial dla debili 🙂

Cyrk z covid tez dla debili? 

Bedziecie szczesliwi bez wlasnosci tez dla debili? 

Powtarzane na calym świecie hasla tez dla debili? 

Slepym jestes, byc moze debilem tez. 

4 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Cyrk z covid tez dla debili?

Wszystko dla debili. 

stanislaw_lem.jpg.webp

„Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie zajrzałem do internetu”.

S. Lem

Edytowane przez jar1
Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

No i obudzisz sie jak bedzie too late kolego

50 minut temu, costa brava napisał:

A co pozostało zaszczepionym? Syndrom wyparcia 

Łatwiej dać  sie oszukać niż dać  się przekonać że  zostało się  oszukanym 

38 minut temu, Mikelas76 napisał:

Slepym jestes, byc moze debilem tez. 

Jak przyjemnie poczytać tych będących na wyższym poziomie wtajemniczenia...

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale jakie bałwanienie, jak wszystkie teorie okazały się czyściutką prawdą? No chyba, że rozprawiasz z pozycji tułowia z dziurą, wtedy jak najbardziej tumanienie ma sens.

Poza tym, jakikolwiek bełkot nie ma sensu, dopóki nie przeczytacie jego co najmniej dwóch książek - Klaus Schwab, to mądry gość, ale zwolennik eugeniki i ideowiec - skończył najlepsze uczelnie jakie można skończyć - jest inżynierem i ekonomistą z siedemnastoma doktoratami i profesurą. Niesamowicie wykształcony człowiek. Makron, Dżastin Castro premier Kanady, Borys z Anglii, Angela... to wszystko jego stypendyści. Może nowy świat, który proponuje Klaus jest naprawdę lepszy? Przed opluwaniem siebie nawzajem i mnie przy okazji, przeczytajcie jego książkę - chociaż tę jedną przedstawiającą i opisującą czwartą rewolucję przemysłową.

Parker's Mood

20 minut temu, Chicago napisał:

Poza tym, jakikolwiek bełkot nie ma sensu, dopóki nie przeczytacie jego co najmniej dwóch książek - Klaus Schwab, to mądry gość, ale zwolennik eugeniki i ideowiec - skończył najlepsze uczelnie jakie można skończyć - jest inżynierem i ekonomistą z siedemnastoma doktoratami i profesurą. Niesamowicie wykształcony człowiek.

"Oumuamua (“pierwszy posłaniec”) to tajemnicze ciało niebieskie, które od lat rozpala wyobraźnię naukowców i fanów teorii spiskowych. Początkowo sądzono, że to statek kosmiczny, później uznano obiekt za kometę lub asteroidę o cechach komety. Twierdzono również, że to kosmiczna góra lodowa z czasów Wielkiego wybuchu. Tymczasem profesor Avi Loeb z Harvardu uważa, że niezwykłe ciało niebieskie to „pozostałość nieistniejącej już pozaziemskiej technologii w Układzie Słonecznym.”
 Avi Loeb to niesamowicie wykształcony człowiek. Przeczytajcie jego książkę: "Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth"

1 godzinę temu, jar1 napisał:

„Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie zajrzałem do internetu”.

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie zajrzałem na Bocznicę AS .

Mysza 13

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

16 minut temu, MSki napisał:

Witamy w elitarnym gronie.

Gdzie ja z moim skromnym wykształceniem między takich tytanów intelektu . Spadywam ..

Godzinę temu, Mysza 13 napisał:

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie zajrzałem na Bocznicę AS .

Mysza 13

Mnożą się jak króliki 🙂

Dziwnie się to zbiega z wojskami Putina na granicy Europy. .....

Edytowane przez jar1
Teraz, jar1 napisał:

Mnożą się jak króliki 🙂

Jak nie masz tytułu prof.zw. , to też Ci radzę spadywać . 

Teraz, Mysza 13 napisał:

Jak nie masz tytułu prof.zw. , to też Ci radzę spadywać . 

Co się przejmować ruskimi trollami 🙂

3 godziny temu, Chicago napisał:

rozprawiasz z pozycji tułowia z dziurą

Takie skojarzenia mogą przyjść do... no właśnie do czego, tylko komuś, kto ogląda świat przez tę dziurę. 

Hello Debbie Lou,

Goodbye heart

17 minut temu, papageno napisał:

Hello Debbie Lou,

Goodbye heart

Przywal trochę kwasów i też tak będziesz miał - jakby co, to powiem Ci, po których grzybach przychodzi przewodnik i oprowadza przez świat, którego nie znasz... i nie poznasz. Ale może tak się stać, że jak mu się nie spodobasz, bo masz na przykład wredny charakter... , to wtedy po tobie! Zostajesz 'tam', a żyjesz tu. Tak czy siak, przechlapane. Z innymi głowami nie gadam - nie mają wiz, żeby ze mną rozmawiać, ani charakteru.

Parker's Mood

3 godziny temu, MSki napisał:

Udowodnij, że Lem to wypowiedział, bo czytałem, że jednak nie, a podobne dopisywanie znanym ludziom, czegoś, czego nigdy nie powiedzieli stało się już normą. Oczywiście normą w takim zmanipulowanym świecie, w jakim obecnie żyjemy.

Istotnie.

Spróbuj nacisnąć indagowanego w tej sprawie 🙂

Logicznie myślący wiedziałby, że Stanisław Lem tak by nie mógł powiedzieć.

Oczywiście - do tego potrzeba refleksji.

49 minut temu, TomekL3 napisał:

Jak najbardziej istnieje i jest jedna.

Ee tam...

Akurat trafiłem na Siergieja Paradżanowa (od "Kwiatu granatu" i "Cieniów zapomnianych przodków").

Władcy zasobów są władcami wyobraźni - ale to jedynie postulat.

Polecam opowieść o reżyserze:

Sam tytuł jest "odjechany":

"Kwiat granatu, czyli jak Lady Gaga nauczyła mnie kochać ludzi, których Paradżanow przykrywał dywanem"

(Sic!)

Polecam, to tylko pół godziny ale się trzeba skupić.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość

(Konto usunięte)
19 godzin temu, Chicago napisał:

Ale jakie bałwanienie, jak wszystkie teorie okazały się czyściutką prawdą? No chyba, że rozprawiasz z pozycji tułowia z dziurą, wtedy jak najbardziej tumanienie ma sens.

Poza tym, jakikolwiek bełkot nie ma sensu, dopóki nie przeczytacie jego co najmniej dwóch książek - Klaus Schwab, to mądry gość, ale zwolennik eugeniki i ideowiec - skończył najlepsze uczelnie jakie można skończyć - jest inżynierem i ekonomistą z siedemnastoma doktoratami i profesurą. Niesamowicie wykształcony człowiek. Makron, Dżastin Castro premier Kanady, Borys z Anglii, Angela... to wszystko jego stypendyści. Może nowy świat, który proponuje Klaus jest naprawdę lepszy? Przed opluwaniem siebie nawzajem i mnie przy okazji, przeczytajcie jego książkę - chociaż tę jedną przedstawiającą i opisującą czwartą rewolucję przemysłową.

Twój, w pewnym sensie, obiektywizm jest słuszny, jednak koniecznością jest przełożenie jego domniemanej "mądrości" na chociażby twoje istnienie.

Czyli, że: co dobrego z tej mądrości wynika i jaki ma wpływ na twoje życie? I, czy godzisz się na to, by taki wpływ miała?

Zasadne jest zastanowienie się nad tym, co powoduje, że czyjaś "mądrość" ma tak drastyczny wpływ na życie wielu?

Jest to analogiczne do relacji guru - uczniowie, ksiądz - wierzący wyznawcy, sekretarz - członkowie partii, oficer - żołnierz.

To, że ktoś potrafi manipulować umysłem ludzi, jest tak samo mądre, jak ludzka uległość wobec czyjejś manipulacji. Warto wspomnieć i wyjaśnić na czym polega "najlepszość" uczelni które skończył? Co takiego najlepszego uczą w tych uczelniach, że są one powodem do zaszczytów?

Może jednak ma to swoje uzasadnienie w tym, że ogół ludzi posiada wrodzone lub wcześnie nabyte, poczucie niskiej wartości i tym samym, łatwą zdolność ulegania wpływom a przez to uznawania innych za lepszych od siebie?

Bo trudno jest inaczej wytłumaczyć zachowanie milionów ludzi, reagujących zgodnie i wg. zaleceń postaci widzianej na ekranie TV...

Nie wiem o co chodzi w myślach, teoriach i cudach na kiju innych, i nie wiem za kogo się uważają, ale większość  jest bardzo mała i nie posiada świadomości jakiejkolwiek. To jest po prostu, proste - zainteresuj się jeden z drugim tematem, przeczytaj, poszukaj żródeł, obserwuj życie i wyciągaj wnioski - jakby nie spojrzeć, to fachofców na forum mamy w bród, ale konkretu zero. Samo obrzucanie się błotem i plucie na siebie. Taki mamy charakter narodowy i taką mamy krew - niby jesteśmy fajni, a pod skórą... wiadomo co. Ale nikt tego u siebie nie widzi, albo nie chce widzieć. Zaczyna mnie wqurwiać ten dział Forum, więc bardzo proszę mnie tu nie wspomninać, nie cytować i nie analyzować tego co napisałem. Dziękuję.

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Chicago napisał:

Nie wiem o co chodzi w myślach, teoriach i cudach na kiju innych, i nie wiem za kogo się uważają, ale większość  jest bardzo mała i nie posiada świadomości jakiejkolwiek. To jest po prostu, proste - zainteresuj się jeden z drugim tematem, przeczytaj, poszukaj żródeł, obserwuj życie i wyciągaj wnioski - jakby nie spojrzeć, to fachofców na forum mamy w bród, ale konkretu zero. Samo obrzucanie się błotem i plucie na siebie. Taki mamy charakter narodowy i taką mamy krew - niby jesteśmy fajni, a pod skórą... wiadomo co. Ale nikt tego u siebie nie widzi, albo nie chce widzieć. Zaczyna mnie wqurwiać ten dział Forum, więc bardzo proszę mnie tu nie wspomninać, nie cytować i nie analyzować tego co napisałem. Dziękuję.

a konkretnie ......?

Gość

(Konto usunięte)

banbay to taki polski prawicowy jutubek dla prawiczków i antyszczepionkowców. 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Nie udał się prawicowy Facebook i na Albiclę zagląda obecnie tylko duch zeszłorocznych świąt oraz nietrzeźwi internauci, którzy przez pomyłkę wpisali tę dziwną kombinację liter. Teraz przyszedł czas na kolejnego potworka — Banbye, czyli nowy prawicowy projekt, który nabożnie będzie odwiedzała cała śmietanka wszystkich odmian dziwaków: foliarzy, inceli i kółko wzajemnej adoracji Kai Godek...

...Kto za tym stoi? Tomasz Piotr Chudzinski związany z Ordo Iuris oraz Adam Zięcina i Marcin Rola odpowiadający za farmazony, którymi jesteście karmieni na we wRealu24. Śmietanka."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.