Skocz do zawartości
IGNORED

Mini salka 5.1 | Auro3D

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Adi777 napisał:

Jak wygląda sprawa z wydaniami filmów, koncertów/muzyki w Auro3D?

Dużo tego jest? 

Garstka

Ale mi to nie przeszkadza, wszystkie filmy oglądam przez Auromatic Upmixer nawet te wydane w Atmos. System mam skonfigurowany typowo pod Auro

22 minuty temu, Adi777 napisał:

Co? To wszystko? Pewnie muzyki więcej?

Bo mixer jest bardziej czasochłonny przez co kosztowniejszy, dlatego jest to format niszowy. Ale jeżeli go nie słyszałeś to naprawdę polecam 

Godzinę temu, długi89 napisał:

Ale jeżeli go nie słyszałeś to naprawdę polecam 

Myślę nad Atmosem i Auro3D w jednym pomieszczeniu, tylko nie wiem, czy jest sens.

Jakie wymiary mają te panele? Na oko wygląda mi na 60×60. Napisz jaka cena za takie ustrojstwo. Podobają mi się ☺ mozesz opisać czy realnie wpływają na akustukę pomieszczenia? Muszę powalczyć z pierwszymi odbiciami bo stereo w obecnym mieszkaniu brzmi u mnie źle 😐

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

29 minut temu, brewka87 napisał:

Na oko wygląda mi na 60×60

Dokładnie tyle maja i 160mm na wysokość. 

30 minut temu, brewka87 napisał:

Napisz jaka cena za takie ustrojstwo

150€ za 3 panele. Dla mnie to jak 150 zł wiec darmo😂

31 minut temu, brewka87 napisał:

czy realnie wpływają na akustukę pomieszczenia

Dają ale… na zdjęciu wyżej tylko trzy przykleiłem bo to już był wieczór coś koło 22-23 wiec nie chciało mi się dalej kleić, no i na drugi dzień miałem do roboty na 6:30 wiec sam wiesz. Następnego dnia wziąłem się za te panele boczne między regałami górnym a dolnym i po zainstalowaniu wełny wszędzie, oprócz tylnej ściany zrobiło się strasznie martwo, całkowicie zero pogłosu, echa czy czegokolwiek… gdy już sufit wykończyłem ( po tygodniu ) to zrobiło się żywiej ale nie aż tak jak bym się spodziewał a wykleiłem powierzchnie 3000x2400 minus miejsca na głośniki tymi dyfuzorami…

to są te dyfuzory, widzę że cena podskoczyła delikatnie teraz 

https://heimkinobau-shop.de/collections/diffusoren/products/sonitus-bigfusor-i-black-3-stuck

15 minut temu, STELVIO napisał:

Wygląda świetnie. emoji108.png

To jeszcze nie całość, ale pomału będę wklejał zdjęcia i opisywał co i jak…😉

Już nie mogę się doczekać nowego albumu w Auro3D i nie tylko…

Oczywiście zamówione przed premierowo☺️

I jeszcze jedno, napisze to publicznie! Kolego @JVC 4K nie pisz do mnie PW bo Ci nie odpisze i nie życzę sobie prywatnych wiadomości od Ciebie! W temacie też proszę się nie udzielaj… 

Edytowane przez długi89

Maciej nie ma najmniejszego problemu. Mówisz i masz😉

https://www.grobi.tv/heimkino-sound/audio-blu-rays/pure-audio-sonic-leaks-von-silent-work-in-dolby-atmos-und-auro-3d?c=350

a tutaj coś do posłuchania w Atmos i do pobrania

Wejść trzeba tylko w Beschreibung

7B411FB6-C8F1-442B-849B-164A8E669EE3.thumb.jpeg.8907b9683c22c919df9b00024d98ddcd.jpeg

Edytowane przez długi89

Fajnie praca idzie do przodu. Może na przednią ścianę - gdzie jest ekran warto dać czarną kurtynę?

Skąd masz te piramidki, swego czasu ostro podrożały (chyba 400zł za sztukę 60x60cm)

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

8 minutes ago, kivlov said:

Skąd masz te piramidki

To nie są piramidki ☺ to są dyfuzory qrd

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Prawda,  mam takich dosyć dużo u siebie świetnie działają. 🙂

Dyfuzor akustyczny QRD 2D Skyline

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

2 godziny temu, kivlov napisał:

Może na przednią ścianę - gdzie jest ekran warto dać czarną kurtynę?

Mnie takie rzeczy nie interesują. 

2 godziny temu, kivlov napisał:

Skąd masz te piramidki, swego czasu ostro podrożały (chyba 400zł za sztukę 60x60cm)

Wkleiłem pare postów powyżej…

44 minutes ago, długi89 said:

Wkleiłem pare postów powyżej…

Czarne są po 169€ za 3 sztuki, białe trochę tańsze, 145€. 

Na allegro znalazłem bardzo podobne dyfuzory firmy Vicoustic model Multifuser DC3. Chodzą po około 350zł za sztukę (w komplecie 4sztuk znalazłem za 1299zł) Wychodzi na to, ze taniej kupić w Niemczech.

• Redaktorzy
11 minut temu, długi89 napisał:

Udało mi się dziś załatwić bilet na mecz w weekend… trochę relaksu i świeżości się przyda☺️

Długi89, nie chcesz coś tu potem skrobnąć/wkleić foto?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Coś tam skrobnę, będzie to mój drugi mecz w życiu na którym będę… pierwszy to był mecz Lecha Poznań 15 lat temu😬 ogólnie jeżdżenie na mecze mnie nie interesują ale na konsoli lubię popykać ze znajomymi…

Ciekawe co trzeba zrobić by być moderatorem? Hmm? Gdyby się udało to cisnął bym każdego i banował za byle co😂 tak jak mnie zablokowano w temacie Audio Show, To już własnego zdania nie można mieć?! widać bo jakiś moderator jest uczulony i rozdaje permanentne blokady..

I tak mnie to nie interesowało kupa g…a i nic więcej na tym całym Show…eh…

Edytowane przez długi89

Popykać na konsoli przecież ty nie masz w kinie konsoli przynajmniej w opisie nie ma. No i mówiłeś że cię Gry nie jarają.

Czyżbyś już kupił PS5 ja mam już od roku.

Zamiast Oberonów mogłeś kupić Alteco C1 dużo lepszy głośnik przeznaczony do kierunkowości dzwięku na głowę widza.

No i nie widziałem jeszcze tego ekranu Xodiac 135cali pokaż przednią ścianę kina, ekran powierzchnia biała czy szara, bo do kina to lepiej szara.

Edytowane przez JVC 4K
8 godzin temu, JVC 4K napisał:

Popykać na konsoli przecież ty nie masz w kinie konsoli przynajmniej w opisie nie ma. No i mówiłeś że cię Gry nie jarają.

Czyżbyś już kupił PS5 ja mam już od roku.

Zamiast Oberonów mogłeś kupić Alteco C1 dużo lepszy głośnik przeznaczony do kierunkowości dzwięku na głowę widza.

No i nie widziałem jeszcze tego ekranu Xodiac 135cali pokaż przednią ścianę kina, ekran powierzchnia biała czy szara, bo do kina to lepiej szara.

Po pierwsze! Z dwulicowym frajerstwem się nie zadaje i nie dyskutuje! 

To co mam a czego nie mam to Cię nie powinno w ogóle interesować!

Po drugie! Pisałem Ci wcześniej że masz się tutaj nie udzielać! 

Po trzecie! Konsola jest po to że jak wpadną ziomki na flaszeczce to przy okazji sobie pykamy turniej we Fife!

Po czwarte! Te Dali to najgorsze i najtańsze głośniki jakie ta Firma mogła wypuścić!!! Lepsze od nich są Fazony Sat!!! 

Po piąte! Przednia ściana miała być pokazana w swoim czasie! Ale przy takich Mongołach forumowych nie będę już nic wrzucał. Kończę tą przygodę tak jak kolega Butler choć on miał trochę inna sytuacje. 

Dla Ciebie specjalnie zrobiłem zdjęcie!

316E9BE4-9478-4B50-B35D-3E8AC526A01C.thumb.jpeg.03986dd093d4cbb49977e524122fc1d5.jpeg

ps. Tylko z niektórymi będę dalej utrzymywał kontakt po za tym forum, bo są bardziej wartościowi i Normalni!!! Niż większość na tym forum!!! I kicham już na te Pernamentne blokady! Ci co je przyznają mogą sobie dupe nimi podetrzeć!

Nara!!!

10 hours ago, długi89 said:

Ciekawe co trzeba zrobić by być moderatorem? Hmm? Gdyby się udało to cisnął bym każdego i banował za byle co😂

Pewnie dlatego moderatorem nie jestes 😉

Po co się tak unosić i denerwowac o wszystko? Nawet jesli wpis jednego uzytkownika Cie zdenerwuje, to obrażanie się na wszystkich i pisanie, że:

1 hour ago, długi89 said:

Tylko z niektórymi będę dalej utrzymywał kontakt po za tym forum, bo są bardziej wartościowi i Normalni!!! Niż większość na tym forum!!!

..uwazam za nieprzystające dorosłemu, dojrzałemu człowiekowi. 

Popracuj trochę nad emocjami, bo ogolnie sympatyczny z Ciebie gość ☺ Za szybko puszczają Ci nerwy z byle powodu.

Taki trochę Dr. Jekyll & Mr. Hyde 😊

Edytowane przez brewka87

• Gość
    (Konto usunięte) zablokował(a) ten temat
  • Gość
    (Konto usunięte) odblokował(a) ten temat

Za namową dobrych kolegów których szanuje i służą dobra radą na PW otwieram temat i kontynuuje swój felieton… 

Tak było na początku:

3ECB2CD5-8EBB-4920-9AFA-C79A3F561302.thumb.jpeg.9903296c7ce7795b7aed60c2684986c9.jpeg

A tak jest na koniec:

4D706F26-DCE3-49BC-9930-D737BB796E84.thumb.jpeg.5beb5e7b007f5fc23aa65df1e1166bd7.jpegDEE0939F-B765-4EB1-BB25-86342C52423C.thumb.jpeg.56b24a3caf6b16fec78366393e12d2d5.jpeg

Aś odwalił...😅

Fajnie mi również się podoba.👍

Sprawdzałeś ?Jest różnica na plus? Wielu znawców tematu twierdz ,że  te styropianowe są gorsze od drewnianych ,bo przy rozpraszaniu też dużo pochłaniają....Przy tej ilości to już można pewnie  coś powiedzieć? 🤔Dlatego pytam🤔

Coś skrobniesz?

9 hours ago, długi89 said:

Za namową dobrych kolegów których szanuje i służą dobra radą na PW otwieram temat i kontynuuje swój felieton… 

Tak było na początku:

Ukryta Zawartość

A tak jest na koniec:

4D706F26-DCE3-49BC-9930-D737BB796E84.thumb.jpeg.5beb5e7b007f5fc23aa65df1e1166bd7.jpegDEE0939F-B765-4EB1-BB25-86342C52423C.thumb.jpeg.56b24a3caf6b16fec78366393e12d2d5.jpeg

Jak się to wszystko zakurzy to będzie sporo sprzątania 😉 mozna tez od czasu do czasu wydmuchać powietrzem z kompresora. Ręcznie to chyba nie miałoby sensu. Ogolnie fajny efekt wizualny. Ciakawe jak dzwiękowo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak się to wszystko zakurzy to będzie sporo sprzątania mozna tez od czasu do czasu wydmuchać powietrzem z kompresora. Ręcznie to chyba nie miałoby sensu. Ogolnie fajny efekt wizualny. Ciakawe jak dzwiękowo.
Jak to się zakurzy....
Przecież to sufit.
Salka kinowa to nie cementownia.

Moja jest cementownią wystarczy że otworzę okno w zimie i do pokoju wlatuje smog z kominów sąsiadów którzy wszyscy wokół mnie mają kopciuchy i jest kurz na suficie.

• Pokaż nowe odpowiedzi