Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe w jaki sposób Tusk zamierza pokonać pisflację.

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, ałopos napisał:

Podatki należy podnosić aby ściągnąć pieniądze z rynku. Do tego likwidacja wszelkich socjali. Podniesienie stóp procentowe o 3 pkt procentowe powyżej inflacji. Likwidacji absurdów sądowych związanych z frankowiczami - jeden sędzia orzekł że umowa niezgodna z k.c. jest nieważna ale zobowiązania frankowicza za niesłuszne wzbogacenie się przedawniło ale mieszkanie jest jego bo zasiedzenie - to jest absurd wprowadzony przez pisowskie sądownictwo 0 trzeba anuowąć wyroki sądowe z ostanich 7 lat. Likwidacja wakacji kredytowych - kto wziął kredyt musi płacić. Likwidacja wszelkich obniżek watu i śmiesznych tarcz - trzeba ściągać pieniądze z rynku. Obniżenie płacy min. do 1600 pln brutto ( płac, min, krejue bezrobociee) PiS oduczył ludzie pracowania dorobiliśy się fługu publicznego przekraczającego 1,5 bln PLN i 400 tyś armi ludzi uchylających się od pracy - być może za tuska ludzie nie pracowali ale tylko dlatego że nie było dla nich miejsc pracy teraz mamy ludzi którzy nie chcą pracować co potwierdzi każdy pracownik gminnego PUP - domagają się umów UoP ii niebotycznych zarobków. Pis zniszczył trałe podstawy rozowju gospodarcego : stabilność finansową i chętne do pracy społeceństwo. WSzelkie płace należy obniżyć o 20% a w budżetówce o 50% - niech misiewicze zarabiają mniej. To mówiłem ja - ałopos.

do tego obnizenie kosztow pracy.zus.jedna stala skladka zdrowotna.taka jaka byla.

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, il Dottore napisał:

Prawdziwe szczęście to nic materialnego. Nie kupisz tego.

Brawo, ale chyba przeczytałeś to w "internecie" i powielasz, bo z Twoich wpisów wynika zupełnie coś odwrotnego.

Ot taka hipokryzja 🙂

Edytowane przez boomaga
W dniu 7.07.2022 o 14:53, ałopos napisał:

jesli dalej bedzie 500+, czternastki, wysoka minimalna inflacja dalej bedzie

No ale to PiS rządzi więc bardziej mnie ciekawi jaki jest pomysł rządu na inflację. Słyszałeś o jakimś? Ja nie.

Jestem Europejczykiem.

1 hour ago, Jaro_747 said:

No ale to PiS rządzi więc bardziej mnie ciekawi jaki jest pomysł rządu na inflację. Słyszałeś o jakimś? Ja nie.

Przeciągnąć w ten sposób do wyborów.
Rujnując wszystko po drodze.

Innej drogi nie ma.

Europa jest ugotowana, wiec na mecie Polska może będzie się brzydziej odróżniać, ale tylko trochę.

Edytowane przez Seth_A_Rider

….be still and know….

PIS jako taki powinien zniknac z powierzchni ziemi, to czego nie zrobiono z sierotami po PZPR, kazda osoba, któa była członkiem, sługusem PIS-u nie podawac reki, traktowac jak złodzieja, pedofila, najgorsze padło. Oszczanego starca jak beda wozic dalej po wiochach to sam się wykończy. Patrzec na to bydło co po nim rozszarpie partie, nigdy nie zagłosowac na nikogo zwiazanego z ta władza, nie podawac reki wybranym przez nich do sądów i prokuratur. Jedyna rada. Uczyc sie tego, czego nie zrobiono po 89roku. Naprawde j.b.ć PIS. NAPRAWDE! NA KAŻDYM KROKU! Miec oko na tych komuchów, złodziei i szmaciarzy!

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

W dniu 7.07.2022 o 18:29, kostropaty napisał:

myślisz, że w tak cyniczny sposób uprawiał rozdawnictwo? tylko po to, żeby kupić sobie głosy?

Nie, no skąd. Głowy rodów i ich dzieci byt mają już zapewniony, ale lata lecą i czas zadbać o wnuki krewnych, znajomych itd. A że cena węgla podskoczy potem x4, no podskoczy. W życiu nie ma nic za darmo. Czekam na tą zimę i przednówek. Myślę że to będzie dobry chrzest bojowy dla wyborców PiS, przed wyborami.

Godzinę temu, electro napisał:

PIS jako taki powinien zniknac z powierzchni ziemi, to czego nie zrobiono z sierotami po PZPR, kazda osoba, któa była członkiem, sługusem PIS-u nie podawac reki, traktowac jak złodzieja, pedofila, najgorsze padło. Oszczanego starca jak beda wozic dalej po wiochach to sam się wykończy. Patrzec na to bydło co po nim rozszarpie partie, nigdy nie zagłosowac na nikogo zwiazanego z ta władza, nie podawac reki wybranym przez nich do sądów i prokuratur. Jedyna rada. Uczyc sie tego, czego nie zrobiono po 89roku. Naprawde j.b.ć PIS. NAPRAWDE! NA KAŻDYM KROKU! Miec oko na tych komuchów, złodziei i szmaciarzy!

troche to takie naciagane z twojej strony.bo tyle co za pisu.to nie zarobiles nigdy.

wiec sam rozumiesz.......

słabe to co napisaleś.

1 godzinę temu, Mrok napisał:

Nie, no skąd. Głowy rodów i ich dzieci byt mają już zapewniony, ale lata lecą i czas zadbać o wnuki krewnych, znajomych itd. A że cena węgla podskoczy potem x4, no podskoczy. W życiu nie ma nic za darmo. Czekam na tą zimę i przednówek. Myślę że to będzie dobry chrzest bojowy dla wyborców PiS, przed wyborami.

wszystkich nas urządzili na cacy ci zbawcy narodu...

24 minuty temu, tomek7776 napisał:

troche to takie naciagane z twojej strony.bo tyle co za pisu.to nie zarobiles nigdy.

wiec sam rozumiesz.......

słabe to co napisaleś.

skąd wiesz, kto ile za pissu zarobił?

poza pissowami, bo ci się na potęgę obłowili 😄 

bo place za popaprancow byly glodowe.bywaly nawet 5zl za godzine.

ale tacy jak ty...o tym juz zapomnieli...

albo emeryci....podwyzka 2 zl.....

13 minut temu, tomek7776 napisał:

ale tacy jak ty...o tym juz zapomnieli...

jacy tacy jak ja?

kim ty k**wa jesteś i skąd wiesz, kim ja jestem?

14 minut temu, tomek7776 napisał:

bo place za popaprancow byly glodowe.bywaly nawet 5zl za godzine.

na rynku pracy jestem w pl od 23 lat...

takiej ujni jak teraz nigdy nie miałem 🙂 

15 minut temu, tomek7776 napisał:

albo emeryci....podwyzka 2 zl.....

a teraz ile?

napiszmy, co u polaków...tych, którzy i piss i peło mają w dupie 🙂 

a u nich coraz weselej, zima idzie, pytanie, czy chrustu starczy 🙂 

6 godzin temu, kostropaty napisał:

jacy tacy jak ja?

kim ty k**wa jesteś i skąd wiesz, kim ja jestem?

na rynku pracy jestem w pl od 23 lat...

takiej ujni jak teraz nigdy nie miałem 🙂

Tomek to prorok ze sklerozą.

Bo ja pamiętam, jak pisowcy podnieśli stawkę godzinową, po czym ministerstwa, w tym Ministerstwo Pracy ogłaszało przetargi na sprzątanie i ochronę które wygrywały firmy z stawkami niższymi. I jakoś to nikogo nie interesowało.

"Solidarność pokazała już 34 żółte kartki urzędom miasta, uczelniom wyższym i szpitalom, a na wstydliwej liście upomnianych są także sądy rejonowe w Legnicy, Nysie, Bielsku Podlaskim i okręgowe w Zamościu oraz Łodzi. – Najgorsza sytuacja panuje w sądownictwie. Tam są rażąco niskie stawki. Dwukrotnie interweniowaliśmy u ministra Zbigniewa Ziobry, ale nie doczekaliśmy się odpowiedzi. Teraz wysłaliśmy petycję. I nadal czekamy na stanowisko pana ministra w tej sprawie – mówi Szczepańska.

Na dyplomatyczne milczenie zapadł również minister zdrowia Konstanty Radziwiłł, który dwukrotnie nie stawił się na posiedzenie podzespołu ds. zamówień publicznych przy Radzie Dialogu Społecznego. Szef resortu miał wyjaśnić, skąd przychodnie i szpitale wezmą środki na renegocjację kontraktów z firmami ochroniarskimi i sprzątającymi."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

W dniu 14.07.2022 o 23:45, Jaro_747 napisał:

PiS  rządzi i mamy najwyższą infalcją od 40 lat. Tusk obiecał że inflację zlikwiduje, tylko obiecał również że pozostawi 500+ i inne socjale, a stóp procentowych podnosił nie będzie. Mało tego obiecał 4-dniowy tydzień pracy. A powinien obiecać krew, pot i łzy jak Churchill.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

Lech Wałęsa stwierdził, że obóz rządzący całą winę za rosnące ceny zrzuca na Rosję i Władimira Putina, a to jego wina:

- Ostrzegałem przed PiS i przed Kaczyńskim. Jak oni mogą rządzić państwem? Demagodzy, populiści zrzucają całą winę za drożyznę na Putina, na wojnę, ale to nie jest tak - stwierdził Wałęsa.

- Na Putina wszystko zrzucają, ale ludzie nie mogą się na to nabierać. Oczywiście Putin też jest winny inflacji, ale nie tylko - dodał.

Zobacz też:

Lech Wałęsa szuka pracy, narzeka, że żona wydaje za dużo i w ogóle nie wie co robić

Edytowane przez ałopos
połączenie postów

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

8 godzin temu, ałopos napisał:

PiS  rządzi i mamy najwyższą infalcją od 40 lat. Tusk obiecał że inflację zlikwiduje, tylko obiecał również że pozostawi 500+ i inne socjale, a stóp procentowych podnosił nie będzie. Mało tego obiecał 4-dniowy tydzień pracy. A powinien obiecać krew, pot i łzy jak Churchill.

To słyszę w kółko mimo, że Tusk nie rządzi.

Pytam o pomysł rządu bo przecież jak sama nazwa wskazuje on rządzi, ale jego pomyśle jakoś nic nie słyszę.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Pytam o pomysł rządu bo przecież jak sama nazwa wskazuje on rządzi, ale jego pomyśle jakoś nic nie słyszę.

Here you are:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

To słyszę w kółko mimo, że Tusk nie rządzi.

rząd ma tylko pomysły na przekupienie wyborców ich własnymi pieniędzmi ot co

Lech Wałęsa stwierdził, że obóz rządzący całą winę za rosnące ceny zrzuca na Rosję i Władimira Putina, a to jego wina:

- Ostrzegałem przed PiS i przed Kaczyńskim. Jak oni mogą rządzić państwem? Demagodzy, populiści zrzucają całą winę za drożyznę na Putina, na wojnę, ale to nie jest tak - stwierdził Wałęsa.

- Na Putina wszystko zrzucają, ale ludzie nie mogą się na to nabierać. Oczywiście Putin też jest winny inflacji, ale nie tylko - dodał.

"Ciekawe w jaki sposób Tusk zamierza pokonać pisflację."

Tak z ciekawości zapytam czy ciekawość autora wątku została zaspokojona ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Rozwiązaniem jest zejście do dna. Dopiero tam się wszystko okaże. Czy będzie odbicie ku mądrze pojętej wolności, czy może to był cel i będziemy kontynuować rycie, już oficjalnie i bez udawania, w socjalistycznym mule przez następne dziesięciolecia.

….be still and know….

Sezon jesienno zimowy nas zbliży, ale nawet i wtedy, będziemy od dna bardzo daleko. Pocieszyć się można, ze wszystko co dobre rodzi się w bólu.

….be still and know….

Zarówno rząd jak i opozycja obiecują bezbolesne zwalczenie inflacji. NIC BARDZIEJ MYLNEGO!!!!

POTRZEBNY JEST POT KREW I ŁZY!!!

22 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dno osiągnęliśmy już jakiś czas temu .

Mów za siebie.

Zarówno rząd jak i opozycja obiecują bezbolesne zwalczenie inflacji. NIC BARDZIEJ MYLNEGO!!!!

To jest film z apolitycznego kanału YT zajmującego się ekonomią.

3 minuty temu, ałopos napisał:

Znowu ?
Idźże Pan w....i sam się poć, wykrwawiaj i płacz.

40 minut temu, xniwax napisał:

Znowu ?
Idźże Pan w....i sam się poć, wykrwawiaj i płacz.

To jest metafora PiSowski idioto ekonomiczny.

14 minut temu, ałopos napisał:

To jest metafora

To był sarkazm owieczko zatracona.
Co do reszty - ekonomia bywa usprawiedliwieniem idioty.
Trzymaj nerwy na wodzy, a jeśli nie potrafisz wyjdź sobie na łąkę.

Edytowane przez xniwax

Godzinę temu, ałopos napisał:

Poprawnie, to raczej BS&T - Krew Pot i Łzy, ale OK - sens ten sam.

Dziś życzenie, dziś spełnienie! ->

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.