Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód zasilający DIY wypełnienie śrutem

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, ASURA napisał:

Swego czasu pisałem pod innym nickiem ale dlaczego ja mam Ci przypominać o tym jak się zachowywałeś, no wybacz ...

Tradycyjnie puste słowa!... Zero konkretów! Żenada!!! 

Podsumujmy:

1. Lansujesz się tu na wielkiego projektanta przekraczającego granice poznania. Chwalisz się osiągnięciami (produkt roku, artykuły w prasie branżowej, pochlebne recenzje itd.)  Zachęcasz do testowania i osobistego sprawdzenia twoich wynalazków.

2. Na jakiekolwiek pytanie o testy, pomiary itd Zaczynasz się wzbudzać, obrażać i odwracać kota ogonem. Nie odpowiadasz konkretnie a jedynie kręcisz i mataczysz. Twoją odpowiedzią na konkretne pytania są kwieciste tyrady na temat wszystkiego tylko nie o to o co zostałeś zapytany 

3. Sam wymyśliłeś test z monitorami w salonie sony. Przykozaczyłeś sądząc, że nikt nie podejmie wyzwania i oto pojawia się konkretna i rzeczowa propozycja uczciwych i miarodajnych testów. I znów żenujący unik i odwracanie kota ogonem.

4. Wisienką na torcie Twojej NIEUCZCIWOŚCI jest stwierdzenie że ponoć coś ci kiedyś zrobiłem. Celowo pisze o Twojej nieuczciwości bo rzucanie tego typu tekstów bez jakichkolwiek dowodów na ich poparcie jest zwyczajnym oszczerstwem. Pomijam już fakt, że jedyne co ci mogłem zrobić na tym forum to napisac coś przykrego. (choć jestem niemal pewien że nic takiego nie miało miejsca)

Swoim zachowaniem udowadniasz, że tak naprawdę jedyne o co chodzi w twoich "projektach" to naciąganie klientów. Boisz się, że uczciwy test wykaże, że Twoje wynalazki nie działają i dlatego unikasz ich jak tylko możesz. Nie ma innego wytłumaczenia. 

Wygląda na to, że trzeba będzie przeprowadzić test TWOICH wynalazków bez Twojego udziału. Może ktoś wypożyczy od ciebie twój super kabel, albo hiperpodstawkę pod rozgałęziacz i przywiezie ją na testy. Uważaj komu udostępniasz sprzęt na testy. hahahaha

W swoich postach piszesz nie na temat podając przykłady z czapy jak promieniowanie czerenkowa lansując się na znawcę wszelkich dziedzin nauki tylko ZERO konkretów. Popatrzmy co napisałeś ostatnio. Dodam że zapytałem dlaczego ignorujesz propozycje testów a ty na to:

53 minuty temu, ASURA napisał:

Jednak! masę zjawisk fizycznych, chemicznych, etc w audio istnieje i działa czy się to komu podoba czy też nie.

Nikt tego nie kwestionuje.  Ktoś napisał w tej dyskusji że na sprzęt i kable nie oddziaływują zjawiska fizyki ? 

54 minuty temu, ASURA napisał:

ale nie waszą sprawą jest narzucanie swoich poglądów na siłę innym!

Pytanie o wyniki pomiarów, testy, zasadę działania to twoim zdaniem narzucanie innym swojego zdania?? A jak nazwać to co robisz Ty sam? "Moja podstawka pod rozgałęziacz powoduje taką zmianę że weź. Jest bardzo droga ale warta każdej złotówki" Ale nie powiem jak to działa musicie mi uwierzyć. To jest uciwe ? to nie narzucanie swojej wersji rzeczywistości innym?

57 minut temu, ASURA napisał:

Lubię to za co zapłaciłem i kosztowało mnie dużo czasu i energii, eksperymentów, prób, etc. zostawić dla siebie. Jak ktoś w szkole ściągał i myśli że przez całe swoje życie tak przejdzie to się myli, także tu na forum

Uważasz że każdy kto pyta o zasadę działania i wyniki pomiarów jest złodziejem dybiącym na twoją własność intelektualną? Widać że komuna odcisnęła na tobie wyraźne piętno.

Myślę że po tym co zaprezentowałeś dotychczas w tej dyskusji powinieneś sobie napisać w stopce taki komunikat 

"Moje urzadzenie działają jedynie w zamkniętym towarzystwie bogatych ludzi, którzy nie zadają niewygodnych pytań i spijają słowa z mych ust, traktując mnie jak wyrocznie" 

6 minut temu, kghm napisał:

Myślałem że koło 60 jest się poważniejszym, tym bardziej że kreujesz się na takiego co wszystkie rozumy pozjadał, co ma wspólnego z kablem Ukraina, rozmnażanie, niż demograficzny w Rosji itp.

Jednak walkower, bajkopisarz i tyle.

Bardzo wiele jak do nas wejdą ruSSkie to audio pójdzie w odstawkę, wszystko wokół nas to naczynia połączone no ale przecież niektórym wystarczy widzieć koniec nosa 

Masz dobrą pamięć ale krótką, w tym momencie sam oddajesz walkowerem umawiany test mojego kabla w sklepie z TV Sony!

Co z walkowerem zrobię moja sprawa ale naucz się że nie obraża się kogoś z kim się chce dalej rozmawiać 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 minut temu, ASURA napisał:

Masz dobrą pamięć ale krótką, w tym momencie sam oddajesz walkowerem umawiany test mojego kabla w sklepie z TV Sony!

Ja przyjadę. gdzie i kiedy? Konkretnie. Napisz jeszcze jak ten test ma wyglądać, kto i jak będzie oceniał wyniki?

26 minut temu, ASURA napisał:

Masz dobrą pamięć ale krótką, w tym momencie sam oddajesz walkowerem umawiany test mojego kabla w sklepie z TV Sony

Moja oferta cały czas aktualna.

6 godzin temu, bum1234 napisał:

Masz "mało rozdzielczy system"

Może chodzi o to, że max po-rozdzielany.

Tzn. osobna "linia energetyczna"-dodatkowy bezpiecznik- gniazdko- kondycjoner-listwa(z platformą)-sieciówka- przedwzmacniacze min. dwa-kabelki- końcówki mocy- kabelki- zwrotnica(na zewnątrz)- kabelki(rozdzielone na biwire)-ZG- kabelki-sub.

Chyba już dość "rozdzielczy"?

Nie nie dość, 

Można i trzeba jeszcze źródło po-rozdzielać, transport-kabelki- zegar(zewnętrzny)- kabelki- DAC

No.

Edytowane przez iro III
7 godzin temu, kghm napisał:

Moja oferta cały czas aktualna.

"Jednak walkower, bajkopisarz i tyle"

Jak to jest jakaś oferta to pośród jakich osób żyjemy?

@KrisNextw poście poniższym pisałem wyraźnie że nie będę z tobą rozmawiał

Jakiś problem z czytaniem, natręctwa czy co jeszcze?

No i nie klep z kolegą wzajemnej adoracji do Moderacji  30 punktów mnie nie wzruszyło to i te 4 tym bardziej..

16 minut temu, ASURA napisał:

"Jednak walkower, bajkopisarz i tyle"

Jak to jest jakaś oferta to pośród jakich osób żyjemy?

Oferty były duuuużo wczesniej, niż podsumowanie braku odzewu. Ja je widziałem, wszyscy widzieli...tylko nie Ty.

Edytowane przez iro III

ASURA - na temat podstawki swoje zdanie mam, ale nikogo ono nie interesuje i nie mój to interes. Jednak w dyskusji ze mną kłamiesz, przyłapany kręcisz, zmieniasz temat, urządzasz wycieczki osobiste a dowody masz ale schowane w pudle. Bajkopisarz to mało. 

nagrywamy.com

9 hours ago, ASURA said:

Nic nie buduję żadnej legendy nawet chcę się od niej odciąć i TU na forum nic o moich najnowszych pomysłach i realizacjach nie przeczytasz!

Nic dziwnego. Takowe nie istnieją.

To tylko projekcja "konstruktora" w jego wyimaginowanym świecie, w którym działa inna fizyka, inna matematyka 😄

10 hours ago, ASURA said:

Jednak! masę zjawisk fizycznych, chemicznych, etc w audio istnieje i działa czy się to komu podoba czy też nie.

Z pewnością. . I czy też się to komuś podoba, czy nie nie ma wśród tych zjawisk takich, które choć w najmniejszym stopniu uzasadniałyby "działanie" twoich wynalazków.

Edytowane przez bum1234
57 minut temu, przemak napisał:

ASURA - na temat podstawki swoje zdanie mam, ale nikogo ono nie interesuje i nie mój to interes. Jednak w dyskusji ze mną kłamiesz, przyłapany kręcisz, zmieniasz temat, urządzasz wycieczki osobiste a dowody masz ale schowane w pudle. Bajkopisarz to mało. 

W wątku kawowym jestem szczery aż do bólu, może jego czytaj? tam nie koliduje to z moimi żywotnymi interesami a też obracamy się w High Endzie ale kawowym

Info z pierwszej ręki

Bardzo dobra kawa pod kolbę na cappuccino Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

9BF066D5-BBCA-4CBC-BDD5-41FBF4006887.thumb.jpeg.716e39cc32123f9ea1aad033c9c44009.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, ASURA napisał:

W wątku kawowym jestem szczery aż do bólu, może jego czytaj? tam nie koliduje to z moimi żywotnymi interesami

No i już wszystko jasne hahaha. Tu koliduje bo można w prosty sposób obnażyć oszustwo i naciągactwo. A tam zupełnie nowy teren do podbicia. Może kolega zbuduję kwanotwy uszlachetniacz smaku kawy za dwa pierdyljardy euro wykorzystujący promieniowanie czarnych dziur. 

Tam pewnie też jest sporo potencjalnych BOGATYCH klientów na naciągnięcie i słuchania bajek z mchu i paproci hahaha

Tak na marginesie, jestem laikiem. Nigdy nie sprawdzałem, czy kable "grają", również podstawki pod kable, i inne wynalazki. Mam tanie, aktywne głośniczki, ale przeczytałem ten wątek w całości, i niektórych osób naprawdę nie rozumiem. Ktoś pisze o mitycznych właściwościach danego grata audio, i nie jest w stanie wyjaśnić, opisać, jak działa i dlaczego?

To jest jakiś, morwa mać, żart?

Edytowane przez Adi777
17 minut temu, Adi777 napisał:

Nie lepiej posłuchać muzyki? 😜

Jakbys nie dodal " 😉 " to moze by ci ktos uwierzyl...

Teraz, Adi777 napisał:

Tak na marginesie, jestem laikiem, teoretykiem. Nigdy nie sprawdzałem, czy kable "grają", również podstawki pod kable, i inne wynalazki. Mam tanie, aktywne głośniczki, ale przeczytałem ten wątek w całości, i niektórych osób naprawdę nie rozumiem. Ktoś pisze o mitycznych właściwościach danego grata audio, i nie jest w stanie wyjaśnić, opisać, jak działa i dlaczego?

Jaja se z rzeczywistosci robisz? A ty potrafisz wyjasnic 100% wszystkiego co uzywasz jako uzytkownik?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Równie dobrze mógłbym napisać, że wczoraj gonił mnie królik, wielki królik, taaaakie wielkie zęby miał. Myślałem, że mi nogę up***doli, serio.

3 minuty temu, Adi777 napisał:

Tak na marginesie, jestem laikiem. Nigdy nie sprawdzałem, czy kable "grają", również podstawki pod kable, i inne wynalazki. Mam tanie, aktywne głośniczki, ale przeczytałem ten wątek w całości, i niektórych osób naprawdę nie rozumiem. Ktoś pisze o mitycznych właściwościach danego grata audio, i nie jest w stanie wyjaśnić, opisać, jak działa i dlaczego?

Nie.To fakt

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

5 minut temu, Adi777 napisał:

Nie palę zioła.

To moze wciagasz cos

6 minut temu, rafa napisał:

Jaja se z rzeczywistosci robisz? A ty potrafisz wyjasnic 100% wszystkiego co uzywasz jako uzytkownik?

Nie, nie robię, tylko jem na śniadanie. Czyli co? Dowolna osoba może zrobić jakiegoś klamota audio, sprzedawać jako rzecz poprawiająca system audio, ale nie wiadomo jak i dlaczego, bez rzeczowych, uczciwych testów, szczególnie na prośbę osób, które chcą się dowiedzieć, jak to działa? Wow, super 👍

Po prostu niesłychane...

4 godziny temu, ASURA napisał:

W wątku kawowym jestem szczery aż do bólu, może jego czytaj? tam nie koliduje to z moimi żywotnymi interesami

Czyli przyznajesz, że kłamiesz i że nie możesz pisać prawdy, bo prawda szkodzi Twoim interesom. Fajnie. Ale nadal jaj brak.

nagrywamy.com

15 godzin temu, ASURA napisał:

W Polsce w wyniku korozji znika rocznie 7% PKB brutto

Oooo! To już jest jakiś argument.

... dlatego platforma jest z drewna!?

Nie, nie wciągam.

BTW, z kablami podobna sytuacja. Nie testowałem, bo w zasadzie nie mam odpowiedniego sprzętu audio, natomiast bliżej mi do bycia sceptykiem niż wierzącym w poprawianie lub psucie - ogólnie pisząc, jakieś słyszalne zmiany, choć oczywiście dla zabawy zrobię sobie takie testy, najpierw widoczne, a następnie ślepe, już na odpowiedniejszym sprzęcie, bardziej czułym...

Także, poproszę osoby twierdzące, iż kablami można sporo zdziałać w systemie audio o wyjaśnienie, jak to działa.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam z Holandii...

🤧

PS Jaki sprzęt jest odpowiednio czuły na zmiany okablowania, podstawek pod kable, i innych tego typu kombinacji? Może mi ktoś podać kilka przykładów? Pytam się bez złośliwości. Może być w różnych przedziałach cenowych.

Edytowane przez Adi777
16 godzin temu, ASURA napisał:

Jednak! masę zjawisk fizycznych, chemicznych, etc w audio istnieje i działa czy się to komu podoba czy też nie. Możecie z tym nic nie robić wasza sprawa ale nie waszą sprawą jest narzucanie swoich poglądów na siłę innym!

Ja tylko sygnalizuję że warto zacząć coś z tym robić a czy ktoś to zacznie to tylko jego wola

Są zjawiska. 

Trzymajmy się tego drewna. 

W jakimś wątku raczyłeś obśmiać moją fotkę ZG OB. Że za cienkie dechy i cienko gra... Otóż nie jest za cienkie; nie drga przy wooferze rozbujanym do xpp na poziomie 10mm przy masie drgającej 150g w całym spektrum przetwarzania... Taka inżynierska sztuczka z montażem...

Ale zostawmy, dałeś tam popis pyskówki typowej dla polskich forów dyskusyjnych. Odreagowałeś...

Przejdźmy do zjawisk.

Robię w tych swoich odgrodach otwory na przetworniki w rozmaitych miejscach. Mierzę to potem. I cud; pomiary zgadzają się z grubsza z teorią i symulacjami w programach dedykowanych. Każdy centymetr w którąś stronę jest mierzalny. Jednocześnie wszystkie te niuanse są znakomicie maskowane przez akustykę realnego pomieszczenia. 

Interesujące jest widzieć sędziów (odsłuch) nie radzących sobie ze stwierdzeniem zmian mimo oczywistych zmian w pomiarach. Jednocześnie i te pomiary giną w "szumie" środowiska.

Aby odwzorować takie zmiany akustyczne elektroniką (strojenie zwrotnicą) trzeba nieźle namotać drutu w cewkach, kondensatorów, rezystorów... "pokręcić" zdecydowanie zwrotnicami aktywnymi... Zauważalna zmiana takiego parametru w torze czyni znikome zmiany tego co czujemy - dźwięku. Albo wręcz nie rozróżniamy tych zmian... Powtarzam; ingerencja w parametrach mierzalnych toru elektro-akustycznego.

Ty opowiadasz tu androny, że kawałkiem deski pod przedłużacz czynisz zauważalne zmiany w dźwięku. Sklep sobie jakąś najprostszą obudowę, pomierz ją, podostrajaj... Może Cię to wyleczy...

4 godziny temu, KrisNext napisał:

No i już wszystko jasne hahaha. Tu koliduje bo można w prosty sposób obnażyć oszustwo i naciągactwo. A tam zupełnie nowy teren do podbicia. Może kolega zbuduję kwanotwy uszlachetniacz smaku kawy za dwa pierdyljardy euro wykorzystujący promieniowanie czarnych dziur. 

Tam pewnie też jest sporo potencjalnych BOGATYCH klientów na naciągnięcie i słuchania bajek z mchu i paproci hahaha

No to już powinieneś zrozumieć dla czego kiedyś i jak obecnie zachowujesz się jak burak lub błazen klasowy i nie ma z tobą sensu rozmawiać

2 godziny temu, przemak napisał:

Czyli przyznajesz, że kłamiesz i że nie możesz pisać prawdy, bo prawda szkodzi Twoim interesom. Fajnie. Ale nadal jaj brak.

Wytłumaczę Ci w ten sposób po iluś latach siedzenia w swoim studiu trafił Ci się w końcu wypracowania jakiejś pozycji i doświadczenia życiowego jakiś super tekst i dobry twój przyjaciel od serca napisał do niego super muzykę. Ty jakimś trafem miałeś na miesiąc super mikrofony i pomysł co z nimi i jak zrobić. Przychodzą muzycy sesyjni  za których zapłaciłeś kasę, nagrywają wersję próbną i już jest zarąbiście ale jeden z nich pyta cię czy mógłby wziąć do domu i sprawdzić czy to dobrze brzmi w systemie domowym, dał byś mu bez problemów oryginalny materiał muzyczny?

1 hour ago, ASURA said:

dał byś mu bez problemów oryginalny materiał muzyczny?

Porównuje kolega obiektywna wartość do subiektywnej.

Nie było od początku tego wątku chociaż cienia argumentu ze taka platforma kolegi lub każda inna ma prawo działać. Oczywiście może mieć wartość sentymentalną lub urojoną.

Bylo za to wiele racjonalnych argumentow które wprost dowodzą to że jest gadżetem voodoo. 

4 godziny temu, Adi777 napisał:

Czyli co? Dowolna osoba może zrobić jakiegoś klamota audio, sprzedawać jako rzecz poprawiająca system audio, ale nie wiadomo jak i dlaczego, bez rzeczowych, uczciwych testów, szczególnie na prośbę osób, które chcą się dowiedzieć, jak to działa?

W zasadzie takie są prawa rynku. Ale zawsze możesz pozwać producenta i udowodnić oszustwo.

Przecież to jest proste skoro nauka za tobą stoi, prawda?

4 godziny temu, Adi777 napisał:

Jaki sprzęt jest odpowiednio czuły na zmiany okablowania

Z moich obserwacji niemal każdy. Przykładowo wzmacniacz Marantza który kiedys miałem był bardzo czuły na zasilanie a znajomych Hegle wręcz przeciwnie, mało co. Każda konstrukcja jest inna. Nie potrzeba ci nie wiadomo jakiego sprzętu tylko osłuchanie, doświadczenie z dźwiękiem i skupianie się na szczegółach. No i przede wszystkim brak klina w głowie 😉

Podstawek pod kable nigdy nie próbowałem ale sama zmiana ich położenia względem siebie czasem bardzo wiele zmienia.

Ludzie z kołdrami "z wielbłąda" się procesowali nie raz nie dwa... W sądzie wygrywa ten co ma więcej kasy.

Na szczęście przy sprzedaży wysyłkowej obecnie jest gwarantowane 14dni na zwrot bez podania przyczyny. 

2 godziny temu, ASURA napisał:

No to już powinieneś zrozumieć dla czego kiedyś i jak obecnie zachowujesz się jak burak lub błazen klasowy i nie ma z tobą sensu rozmawiać

Może zanim będziesz oceniać innych zaczniesz od siebie? Ja w przeciwieństwie do ciebie nie okłamuje innych. To, że się z ciebie śmieją, to nie moja zasługa tylko twoja. Bardzo ciężko na to zapracowałeś.

I daruj sobie te epitety pod moim adresem bo jeszcze bardziej się ośmieszasz i pokazujesz swoje prawdziwe oblicze, a poza tym kompletnie nie robi to na mnie wrażenia.

Godzinę temu, rafa napisał:

W zasadzie takie są prawa rynku. Ale zawsze możesz pozwać producenta i udowodnić oszustwo.

Przecież to jest proste skoro nauka za tobą stoi, prawda?

Bardzo pokrętna logika. Zamiast być uczciwym liczysz że nikt nie udowodni że oszukujesz ? Tak to ma działać?

5 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

W jakimś wątku raczyłeś obśmiać moją fotkę ZG OB. Że za cienkie dechy i cienko gra... Otóż nie jest za cienkie; nie drga przy wooferze rozbujanym do xpp na poziomie 10mm przy masie drgającej 150g w całym spektrum przetwarzania... Taka inżynierska sztuczka z montażem

Żadna sztuczka, puść płynnie skanującego całe pasmo sinusa a później po dwa trzy różne częstotliwościowo złożone dźwięki i Ci się ta paździerz posypie

• Pokaż nowe odpowiedzi